Politicienii trebuie schimbati pana cand apar candidati morali, de buna credinta. Despre banci, vot, alegeri si moralitatea romanilor. Romanii accepta sa fie sclavi (pol123)

schimbati politicienii pana cand apar candidati morali, de buna credinta. Despre banci, vot, alegeri, pasivitatea si moralitatea romanilor. Romanii accepta sa fie sclavi articol schimbarea romanilorCitind pe blogul candidatului independent Lucian Sârbu, care din păcate nu a ajuns în Parlamentul României la alegerile din dec 2012 ( http://newsfromromaniannet.blogspot.ro/), am ajuns pe noul site argumentesifapte.ro unde am dat peste un articol foarte interesant scris de profesorul de filozofie politică Adrian-Paul Iliescu de la UB,  despre mârşăvia băncilor, despre imoralitatea oamenilor politici, despre alegeri şi vot, despre partide, despre pasivitatea românilor, despre schimbarea necesară în politică şi schimbarea necesară la poporul român. Mesajele principale ale articolului ar fi “Schimbaţi politicienii până când ei îşi vor schimba politicile“, “Orice bancă, deîndată ce se comportă inadecvat, trebuie părăsită!“, “Românii sunt obişnuiţi să locuiască în camera slugilor“. Detalii în continuare:

Redau doar câteva citate, dar vă recomand să citiţi întreg articolul Schimbați politicienii până când ei îşi vor schimba politicile!  (de Adrian-Paul Iliescu):

«Dacă alegătorul este nemulţumit, „el va schimba politicienii până când aceştia îşi vor schimba politicile”» spune Charles M. Blow.

La ce bun să mai mergi la vot, pentru a protesta contra guvernării? Nici o schimbare de echipă guvernamentală nu va aduce vreun progres. Toate şi toţi sunt o apă şi un pământ.    Avem un blocaj mental.      Tocmai pentru că așteptăm prea mult (îi așteptăm pe “cei buni”) și nimic altceva nu ne mulțumește, renunțăm la orice gest util.

Sentimentul că nu e nimic de făcut, pentru că “toți sunt o apă și un pământ”, constituie o eroare capitală a mentalităţii autohtone.

Nu este adevărat că incalificabila conduită a instituţiilor sau partidelor justifică pasivitatea. Dimpotrivă, tocmai renunţarea de a mai acţiona, postura inertă, fatalismul alimentează proasta comportare a băncilor, a companiilor sau a politicienilor.

Nu mergem la vot pentru că am fi descoperit eroi imaculaţi şi vrem să-i aducem la putere. Ci pentru că am văzut cum au guvernat cei dinainte şi nu ne place. Politicianul, ca şi bancherul, sau producătorul, sau comerciantul, trebuie să vadă că măgăriile îl costă.

Votul de protest este obligatoriu din punct de vedere moral.

Nu ai dreptul să fii obosit de încercările făcute pentru a te elibera; omul trebuie să fie un alegător neobosit.

Se spune (prea) frecvent că românii sunt idioţi; nu e deloc adevărat. Sunt, pur şi simplu, obişnuiţi să locuiască în camera slugilor. Şi prea obosiţi ca să mai încerce să iasă de acolo. Deficienţa nu e de ordin intelectual, ci de ordin moral.

CITIŢI ARTICOLUL INTEGRAL APĂSÂND AICI

(din păcate însă LOGO-ul site-ului argumentesifapte.ro pe Facebook conţine şi o anumită bufniţă …iar despre simbolul bufniţă puteţi citi detalii AICI. Oh well, articolul e bun)

Citiţi şi articolul meu care are legătură cu schimbarea politicienilor mai des:

Solutie pentru România: “Alegeri anuale pân’ la rezolvare”. Curatarea clasei politice si reducerea coruptiei (pol118)

Emilian, 27 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Politicienii trebuie schimbati pana cand apar candidati morali, de buna credinta. Despre banci, vot, alegeri si moralitatea romanilor. Romanii accepta sa fie sclavi (pol123)

  1. Pingback: Lista colectie citate zicale motto-uri celebre educative, chestii in care cred si dupa care actionez in viata. Emilian, blog Ce-i cu noi? (edu24) | CE-I CU NOI?

  2. Asa ca, fiind si cu idei comuniste, romanii l-au omorat degeaba pe Ceausescu, au devenit ignorantii si egoisti (majoritatea). Nu uita un lucru important, Emilian, cei de la revolutie nu au murit pentru majoritatea de acum (manipulatii, ignorantii si egoistii), ci pentru tine, familia mea si cei cateva mii care iti citesc si aproba blogul, care ies la mitinguri (macar o data) si LE PASA DE EI SI DE CEI DIN JUR !!!

  3. Noi, romanii, nu suntem în stare să ne adunam, nu suntem în stare să fim uniți, nu suntem în stare să fim solidari, nu suntem în stare să iesim în stradă și să protestam, deşi manifestarea publică prin protest este ceva democratic 100% şi aproape obligatoriu pentru România de astăzi!!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s