Lista completa instructiuni pentru renuntarea la tigari – Metoda usoara a lui Allen Carr (s3)

lista instructiuni despre fumat renuntare tigari in sfarsit nefumator metoda usoara a lui allen carrAtenţie: aceste instrucţiuni nu funcţionează decât dacă ai citit toată cartea În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr!

(apăsaţi AICI pentru lista cu instrucţiuni în format .pdf, dacă vreţi să o printaţi)

Înainte de a citi aceste instrucțiuni și înaine de a citi Cartea lui Allen Carr, citește ghidul meu de aici: Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid complet metoda Allen Carr(s12) – foarte important!

Dacă o să citeşti instrucţiunile de mai jos, dar n-ai citit ghidul complet de care ți-am spus mai sus, și n-ai citit cartea, ţine cont că NU le vei înţelege pe deplin (pentru că n-ai citit cartea), şi e posibil deci să-ţi creezi nişte concepţii greşite despre Metoda lui Allen Carr. E posibil ca dependența de nicotină pe care o ai să-ți spună că metoda Allen Carr este o prostie, deși nu este. Citește mai întâi Ghidul făcut de mine. Citește apoi Cartea lui Allen Carr. Și abia la sfârșit uită-te pe aceste instrucțiuni. Asta dacă vrei să te lași de fumat în cel mai ușor mod posibil…

Listă instrucțiuni:

1. CITEŞTE TOATĂ CARTEA CU MINTEA DESCHISĂ! FĂRĂ PRECONCEPŢII! Lasă autorul să-ţi explice care este părerea lui despre toată faza cu fumatul. Dacă este a ta cartea, subliniază cu un marker special chestiile care ţi se par importante. NU PIERZI NIMIC dacă citeşti cartea şi nu te laşi de fumat! (rămâi în aceeaşi situaţie în care erai înainte să o citeşti – fumător). DAR GÂNDINDU-TE CĂ EXISTĂ CHIAR ȘI O MICĂ ŞANSĂ CA PRIN SIMPLA CITIRE A UNEI CĂRŢI, SĂ SCAPI DE FUMAT… CE MAI AŞTEPŢI? CITEŞTE TOATĂ CARTEA!

2. Dacă nu înţelegi unele chestii, RECITEŞTE CE N-AI ÎNŢELES sau întreabă pe cineva, roagă-l să-ţi explice, sau caută pe internet diferite păreri şi comentarii despre carte. (în Bucureşti există singura clinică Allen Carr din ţara – caută pe internet)

3. Dacă simţi nevoia să fumezi ultima ţigară, şi deci să devii nefumător fără să fi terminat de citit cartea, este foarte bine, stinge ultima ţigară, bucură-te că ai aflat aşa multe chestii despre fumat, care te-au făcut să vrei să te laşi, bucură-te că te-ai lăsat de fumat, însă CITEŞTE TOTUŞI CARTEA PÂNĂ LA SFÂRŞIT! (ca să fii sigur că nu vei cădea la loc în capcană)

4. Ţine minte că în perioada de după stingerea ţigării, e posibil să ai acea senzaţie de foame, acea senzaţie de gol. Nu te va durea nimic, nu va fi o senzaţie insuportabilă, nu va fi un stres, nu-ţi va distruge viaţa, şi alte prostii pe care le cred mulţi fumători. Dacă ai citit cartea, atunci ştii că SENZAŢIA DE GOL/FOAME ESTE CREATĂ DE „MICUL MONSTRU”(dependenţa biologică de nicotină), CARE VREA DE MÂNCARE. NU  ÎL  HRĂNI! De fiecare dată când vei simţi nevoia să pui ţigara în gură, adu-ţi aminte că este vorba despre micul monstru, şi convinge-te să nu-i dai de mâncare, gândind chestii de genul „HA, micul monstru este pe moarte! Ce bine!” SAU ceva de genul „O să mori micule monstru, te voi distruge şi în curând nu voi mai simţi nevoia să pun otrava aia în gură niciodată. Cât de fericit voi fi când voi scăpa din această capcană oribilă a fumatului!” sau alte variaţiuni pe această temă. (Atenţie: bineînţeles că lucrurile acestea nu funcţionează la un fumător obişnuit care încearcă să se lase cu multă voinţă. Trebuie citită mai întâi cartea ca să funcţioneze!). Uite ce spunea un fumător de 10 ani care tocmai s-a lăsat de fumat la o Clinică Allen Carr: “Cel mai important pas este faptul că mi-am recunoscut dependenţa. Nevoia de a fuma nu trebuie ignorată şi negată. Din contră, trebuie conştientizată şi gestionată. De fiecare dată când vreau să fumez (şi deja am vrut să fumez de vreo 10 ori în seara asta), îmi spun mie însămi că aş putea să fumez, nu-mi interzice nimeni, dar NU VREAU. Îi spun monstrului “mori, du-te dracului!”. Ceea ce mă pune într-o poziţie de superioritate şi mă face să am o părere mai bună despre mine.” (textul întreg aici: Cum m-am lăsat de fumat după metoda lui Allen Carr). (Repet: chestiile astea nu funcţionează decât dacă ai citit cartea lui Allen Carr sau ai fost la una din clinicile Allen Carr. Cei care încearcă să se lase cu multă ambiţie şi voinţă vor ajunge cel mai probabil doar să se chinuie. Explică Allen Carr în cartea lui mai pe larg…). După o scurtă perioadă (uneori chiar imediat) “micul monstru” moare şi dispare acea pornire de a fuma.

5. Să-ţi fie limpede: NU RENUNŢI LA ABSOLUT NIMIC! Fumatul nu reprezintă o plăcere sau un sprijin veritabil. Este doar o iluzie! Dacă ai citit cartea, acum înţelegi că acea falsă “plăcere de a fuma” este uşoara potolire a micului monstru. Nimic mai mult. Să fumezi este ca şi cum te-ai da în continuu cu capul de perete ca să simţi o plăcere când n-o mai faci, sau ca purtatul pantofilor cu 2 numere mai mici, ca să te simţi bine când îi scoţi din picioare.

6. NU EXISTĂ FUMĂTORI “PREA DEPENDENŢI”! Eşti doar una dintre persoanele nenumărate care au căzut în această capcană subtilă şi sinistră. La fel ca nenumăraţi foşti fumători care credeau cândva că nu se pot elibera, şi totuşi au putut, ŞI TU TE POŢI ELIBERA DE FUMAT, INDIFERENT CÂTE ŢIGĂRI FUMEZI PE ZI, SAU DE CÂŢI ANI FUMEZI!

7.Să vrei să te laşi de fumat, este unul dintre cele mai logice, raţionale şi inteligente lucruri pe care le-ai făcut! ŞTII CĂ ESTE DECIZIA CORECTĂ, NU TE TORTURA VREODATĂ PUNÂND-O LA ÎNDOIALĂ!

8. NU ÎNCERCA SĂ NU TE GÂNDEŞTI LA FUMAT ŞI NU TE SPERIA DACĂ TE GÂNDEŞTI LA ASTA ÎN PERMANENŢĂ! Însă ori de câte ori te gândeşti la fumat – azi, mâine, tot restul vieţii, spune-ţi: “Bravo mie! Sunt nefumător!” sau eventual “Sunt nefumător, sunt mai bun decât atâţia oameni care sunt încă prinşi în capcană şi îşi distrug viaţă zi de zi” (motivul competiţiei creşte stima de sine şi chestia asta te poate ajuta pentru că e motivantă) sau “Nu-mi merge bine astăzi, am o zi proastă, nu sunt foarte fericit acum, dar … măcar M-AM LĂSAT DE FUMAT!” (asta o să-ţi înveselească ziua).

9. NU FOLOSI NICIO FORMĂ DE SUBSTITUT (medicamente, ţigară electronică, plasturi cu nicotină, gumă cu nicotină etc), NU PURTA ASUPRA TA ŢIGĂRI, NU EVITA FUMĂTORII, NU ÎŢI SCHIMBA STILUL DE VIAŢĂ!

10. Vei trăi curând momentul revelaţiei “Am scăpat de fumat!”, DAR NU AŞTEPTA SOSIREA ACESTUI MOMENT! Vezi-ţi de viaţa ta obişnuită. Bucură-te de clipele bune, descurcă-te cu cele rele, fără să fumezi! Nefumătorii n-au nevoie de ţigări ca să se descurce în momentele grele, şi asta nu se întâmplă pentru că sunt mai buni decât fumătorii în vreun fel, ci pentru că pur şi simplu nu sunt dependenţi de ţigări. După ce a trecut ceva timp, şi nu mai simţi deloc foamea micului monstru, îţi vei da seama atunci că Metoda uşoară a lui Allen Carr chiar funcţionează. Dar nu aştepta momentul revelaţiei! Ţine minte că DIN MOMENTUL ÎN CARE AI STINS ULTIMA ŢIGARĂ, EŞTI NEFUMĂTOR! Mai trebuie doar să-i dai în cap micului monstru, dacă scoate vreodată capu’. Atenţie! Micul monstru chiar este mic. Acea foame (senzaţie de gol) este uşor de ignorat dacă ai citit cartea şi ai înţeles cât de non-sensic este fumatul. În niciun caz nu vă aşteptaţi la simptomele pe care le auziţi de la alţi fumători care încearcă să se lase prin metoda voinţei sau cu medicamente.

11. NU INVIDIA FUMĂTORII prin gânduri de genul “ce bine e de ei că fumează, eu trebuie să mă abţin…”! Fii conştient că fumătorii vor fi invidioşi ei pe tine, pentru că ai scăpat. NU EŞTI PRIVAT DE NIMIC! Ei sunt privaţi de libertate. Ar vrea să fie ei în locul tău, liberi de robia fumatului. Dacă te-ai lăsat de fumat, atenţie la fumători! Ei se simt prost de fiecare dată când un cunoscut se lasă de fumat şi ei încă fumează. Nu îi lăsa să te facă (voluntar sau involuntar) să te apuci din nou de fumat! Dacă a trecut mult timp de la ultima ţigară, şi încă invidiezi fumătorii pentru că “ei au voie să fumeze”, înseamnă că n-ai înţeles foarte bine unele chestii din carte – reciteşte! Adu-ţi aminte că VIAŢA DE NEFUMĂTOR ESTE MAI BUNĂ DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!

12. REAMINTEŞTE-ŢI CĂ NU-ŢI PLĂCEA SĂ FII FUMĂTOR! De aceea te-ai lăsat – îţi place să fii nefumător!

13. REAMINTEŞTE-ŢI CĂ ŢIGARA NU REZOLVA DE FAPT PRINCIPALELE PROBLEME PENTRU CARE FUMAI (concentrare, plictiseală, stres, relaxare) – E O ILUZIE CĂ ŢIGARA REZOLVĂ ACESTE PROBLEME!

14. NU UITA CĂ FUMĂTORII FUMEAZĂ NU PENTRU CĂ E PLĂCUT, CI PENTRU CĂ DACĂ N-AR FUMA S-AR SIMŢI PROST. Ţigara NU ESTE un prieten, un sprijin fără de care nu te poţi descurca! Sunt iluzii! ŢIGARA ESTE CEA CARE ÎŢI CREEAZĂ DE FAPT PROBLEMELE (senzaţia de nervozitate, nelinişte etc dacă nu fumezi), pentru ca apoi să-ţi reducă o parte din aceste senzaţii, făcându-te să crezi că ţi-a oferit ceva veritabil. Nu ţi-a oferit nimic! E o iluzie!

15. AMINTEŞTE-ŢI DE TOATE AVANTAJELE PE CARE LE VEI AVEA CA NEFUMĂTOR, ŞI AMINTEŞTE-ŢI DE TOATE DEZAVANTAJELE DE A FI FUMĂTOR. AMINTEŞTE-ŢI CĂ ŢIGARA NU ÎŢI OFERĂ DE FAPT NIMIC. E O ILUZIE CĂ ŢI-AR OFERI CEVA VERITABIL!

16. NU UITA CĂ NU EXISTĂ CEEA CE SE CHEAMĂ “DOAR O ŢIGARĂ”! (“O să fumez o singură ţigară, n-o să se întâmple nimic rău!” – FALS!). Fii conştient că DACĂ VEI FUMA CHIAR ŞI O SINGURĂ ŢIGARĂ, SAU UN SINGUR FUM, VEI REPORNI ÎNTREG CICLUL DE DEPENDENŢĂ, ŞI VEI FI IAR SCLAVUL ŢIGĂRII.

17. NU ÎNCERCA SĂ TE LAŞI DE FUMAT RĂRIND NUMĂRUL DE ŢIGĂRI FUMATE PE ZI! Dacă ai citit cartea, ai înţeles ca aceasta este o metodă distructivă care îţi va face mai mult rău.

18. Citeşte cartea, fumează ultima ţigară şi devino din nou liber! 

19. Dacă ai orice fel de dificultăţi, caută-i pe cei care au citit cartea şi au apreciat-o la adevărata ei valoare, şi consultă-te cu ei. Poţi consulta de asemenea clinica Allen Carr din Bucureşti, www.allencarr.ro.

20. După ce te-ai lăsat de fumat prin Metoda uşoară a lui Allen Carr, PROMOVEAZĂ ACEASTĂ CARTE, PENTRU CA ŞI ALTE PERSOANE SĂ SE LASE DE FUMAT ÎN CEL MAI UȘOR MOD POSIBIL, CU AJUTORUL EI! 

21. DACĂ AI REUŞIT SĂ TE LAŞI DE FUMAT CU AJUTORUL CĂRŢII LUI ALLEN CARR, SĂ NU-ŢI IMAGINEZI CĂ-ŢI VA FI LA FEL DE UŞOR ŞI A DOUA OARĂ! Ţine minte că dacă te reapuci de fumat, îţi va fi mai greu să te laşi încă o dată.

22. DE FIECARE DATĂ CÂND SIMŢI NEVOIA SĂ BAGI O ŢIGARĂ ÎN GURĂ, RECITEŞTE ACESTE INSTRUCŢIUNI! (PRINTEAZĂ-LE!) NU TE BAZA PE FAPTUL CĂ TE VEI PUTEA LĂSA DE FUMAT ÎNCĂ O DATĂ LA FEL DE UŞOR, ŞI NU UITA CĂ NU EXISTĂ O SINGURĂ ŢIGARĂ / UN SINGUR FUM!  NU CĂDEA IAR ÎN CAPCANĂ!        STAY FREE!

Succes!

Apăsaţi AICI şi citiţi un feedback interesant despre ce greşeli a făcut cineva care s-a reapucat de fumat, deşi se lăsase cu ajutorul cărţii lui Allen Carr. (mulţumim că a povestit)

Citeşte şi De ce nu se pot lăsa unii oameni cu ajutorul cărţii lui Allen Carr

Vă rog frumos daţi-mi un mail la adresa ceicunoi  arround yahoooo punct comm dacă v-aţi lăsat de fumat cu ajutorul aceastei cărţi. Vă mulţumesc anticipat. 

Menţionez că promovez această carte pentru a-i ajuta pe fumători; nu am nicio legătură cu autorul cărţii, cu clinicile Allen Carr sau cu ed. Humanitas; nu am niciun avantaj material sau alte beneficii de acest gen; vreau doar să ajut fumătorii să se lase de fumat. Atât.

Emilian, 25 aprilie 2012. www.ceicunoi.wordpress.com

p.s.: la textele despre fumat care există pe acest blog, nu voi posta comentariile pe care le consider mai mult dăunătoare decât benefice pentru renunțarea la fumat, indiferent de intențiile autorului lor (bune sau rele).

7 responses to “Lista completa instructiuni pentru renuntarea la tigari – Metoda usoara a lui Allen Carr (s3)

  1. Dupa 25 de ani de fumat (din 35 de viata) am decis ca nu mai vreau sa fumez. Simplu si fara prea mare efort. Initial mi-am cumparat o tigara electronica pe care am folosit-o o singura zi, apoi… nimic.
    Nu am citit nici o carte de genul celei de mai sus, doar mi-am urmat vointa. Consider ca totul se reduce la vointa; daca iti doresti cu ADEVARAT, poti.

    • Felicitari pentru faptul ca ai reusit sa te lasi de fumat. Insa consider ca metoda pe care ai folosit-o (metoda vointei) este foarte ineficienta si chinuitoare pentru cei mai multi dintre cei care o aplica. Tu esti o mare exceptie, daca ti-ai propus azi sa nu mai fumezi, ai avut vointa puternica, nu ai manifestat niciun sevraj si de a doua zi ai devenit nefumator fericit. Si consider ca ai un mare noroc sau ceva, ca ai putut sa te lasi asa usor cum ai spus, si ca a avut loc poate acel de-click mental (de genul “ce idiotenie nonsensica este fumatul”). Insa pentru cei mai multi fumatori, intr-o proportie covarsitoare, metoda vointei inseamna chin / sevraj / nervozitate / anxietate / frica / neliniste / insomnii etc. Cei mai multi dintre cei care îşi propun să renunţe la fumat avand multa vointa si ambitie în acest sens EŞUEAZĂ. Bucura-te că tu ai reusit. Dar sa nu crezi vreodata că si celorlalti fumatori le va fi la fel de usor. De asemenea, o problema cu care se confrunta multi dintre cei care renunta cu ajutorul vointei este faptul ca “pofta de a fuma” rămane undeva acolo şi va ieşi la iveala la un stimul mai puternic din viitor (deces in familie, pierderea locului de munca, despartirea de iubit/iubita etc). La unii aceasta pofta nu dispare niciodata si tanjesc destul de des dupa o tigara, dar isi impun, prin vointa si ambitie sa nu fumeze (chestia asta fiind o mini auto tortura). Atentie deci la acest aspect important al metodei vointei: foarte multi dintre cei care se lasa de fumat asa, se vor reapuca la un moment dat in viitor. De aceea cartea lui Allen Carr este geniala, pentru ca iti explica tot fenomenul fumatului, incat sa intelegi tot ce presupune si sa nu mai ai chef/pofta de tigara niciodata, astfel incat sa devii cu adevarat un fericit nefumator.

      P.s.: Nu e tarziu sa citesti cartea. Nu refuza informatia!

  2. Pingback: Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid complet metoda Allen Carr(s12) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Sfaturi pentru cei care vor sa se lase de fumat prin metoda cartea Allen Carr. Cum sa scapi de tigari. Renuntarea la fumat ieftin, rapid, eficient, permanent (s41) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Buna ziua!

    Am reusit sa ma las de fumat acum 6 luni cu ajutorul vointei. Apoi, am ascultat cartea lui Allen Carr si m-a ajutat foarte mult, Inainte de a ma lasa de fumat, am fumat 6 ani. De cand am renuntat la acest viciu urat, pot spune ca nu inteleg de ce am fumat si totusi, de ce nu am renuntat mai devreme. Am observat comportamentul fumatorilor si am inteles ca si eu am avut acelasi comportament si aceasi atitudine defensiva atunci cand eram intrebata “de ce nu te lasi de fumat?”.
    Raspunsul pe care il dau acum la intrebarea “cum ai reusit sa te lasi de fumat?” este cel mai simplu si corect “pur si simplu nu am mai fumat urmatoarea tigara”.
    Mirosul si gustul mi-au revenit la normal. De fapt, nici nu imi dadusem seama cat de mult le afecteaza fumatul. Nu mi-am dat niciodata seama ca miros ingrozitor din cauza tigarilor sau ca pe ceilalti ii deranjeaza vizibil mirosul tigarii mele. Sper ca aceasta carte sa ajute din ce in ce mai multi oameni. Eu am ascultat-o, nu am citit-o. Este minunata!

    • Multumim ca ne-ai lasat aceste detalii. Eu recomand, ca și Allen Carr, citirea cărții lui, nu metoda vointei. Metoda voinței de cele mai multe ori nu funcționeaza și duce la sevraj pentru ca fumatorul n-a inteles mental cat de inutil, non-sensic si imbecil este fumatul, și el crede in continuare ca renunta la ceva veritabil, la un ajutor/un prieten (o iluzie…). Cartea e de baza, citita sau ascultata, dar nu LĂLĂIT pe zile/saptamani, ci cat mai „dintr-o dată”. Vezi sa nu faci greseala de a fuma ”doar un fum” si sa repornesti intreg ciclul nociv. Succes and stay free!

Spune-ți părerea aici: