De ce nu te poti lasa de fumat prin Metoda usoara a lui Allen Carr? (s5)

Cum sa te lasi de fumat - metoda usoara a lui Allen Carr. Smoke Free No smoking anti fumat impotriva fumatului stop fumatul, ceicunoi.wordpress.comCartea În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr este cea mai eficientă metodă în renunţarea la ţigări. Ea poate ajuta pe ORICINE să se lase foarte uşor de fumat. În practică însă, într-adevăr nu funcţionează la toată lumea, DAR DE VINĂ NU ESTE CARTEA LUI ALLEN CARR, ci DE VINĂ SUNT CEI CARE O CITESC ÎNTR-UN MOD GREŞIT.

Update: Ghid COMPLET cum să te laşi de fumat prin metoda Allen Carr!

Cei care au folosit cartea lui Allen Carr, dar nu s-au lăsat de fumat, nu au reuşit să se lase dintr-unul sau mai multe motive:

1.Nu au citit TOATĂ cartea (fiecare pagină până la ultima inclusiv);

2.Au citit cartea prea fragmentat, pe o perioadă prea lungă de timp. Cel mai bine este să fie citită ”dintr-o bucată” (se citește foarte ușor);

3.Nu au fost atenţi la ce citesc, atunci când au citit cartea;

4.Nu au înţeles anumite lucruri din carte şi nici n-au căutat să înţeleagă;

5.Au citit cartea fără să aibă mintea deschisă faţă de alte păreri legate de fumat;

6.Au citit cartea cu preconcepţii bine înrădăcinate în creier despre fumat şi fumători;

7.Propriile concepţii despre fumat nu i-au lăsat să creadă lucrurile explicate de Allen Carr, deşi erau logice şi raţionale.

Cei care au citit cartea şi au reuşit să se lase, dar s-au reapucat de fumat după o anumită perioadă, au făcut acestă prostie pentru că:

1.Nu au scăpat de “pofta”  de a fuma (foamea “micului monstru”) – lucru care s-a întâmplat din cauza motivelor explicate mai sus;

2.Nu au înţeles pe deplin lucrurile explicate în carte;

3.Nu au crezut pe deplin că lucrurile explicate în carte sunt adevărate;

4.Au ignorat instrucţiunile explicate în carte;

5.Au uitat de motivele pentru care se lăsaseră;

6.Au uitat că de fapt ţigara nu îi ajuta deloc la problemele pe care le aveau (stres, plictiseală, concentrare, relaxare, nervi etc). Au uitat că era doar o iluzie că țigara îi ajută în vreun fel;

7.Au uitat că e suficientă o singură ţigară sau un singur fum pentru a redeveni dependenţi şi, în joacă sau nu, pentru că simţeau nevoia sau nu, dintr-o prostie sau nu, din cauza anturajului sau nu etc etc…au fumat o ţigară sau au tras un fum…şi a fost deajuns pentru a redeveni dependenţi.

P.s.: Poţi să fumezi liniştit în timp ce citeşti cartea.

Citeşte şi:

Ce este si cum funcţioneaza Metoda usoara a lui Allen Carr pentru a te lasa de fumat (s6)

Cum sa te lasi de fumat – Metoda usoara a lui Allen Carr (s2)

Lista completa de instructiuni pentru renuntarea la tigari – Metoda usoara a lui Allen Carr (s3)

Emilian, 1 iunie 2012, http://www.ceicunoi.wordpress.com

p.s.: la textele despre fumat care există pe acest blog, nu voi posta comentariile pe care le consider mai mult dăunătoare decât benefice pentru renunțarea la fumat, indiferent de intențiile autorului lor (bune sau rele).

5 responses to “De ce nu te poti lasa de fumat prin Metoda usoara a lui Allen Carr? (s5)

  1. Sunt dintre cei care au citit-o si nu au reusit. Mi s-a parut foarte buna, convingatoare, persuasiva, sincera etc., insa am rezistat doar 5 zile. In acele 5 zile am trait cu convingerea ca m-am lasat (am 27 si fumez de cel putin 10), insa m-am reapucat. Nu prin vreo metoda originala, ci facand una dintre greselile explicate atat in carte cat si in articolul de mai sus: am fumat “o tigara”.

    Cartea imi fusese imprumutata. Doresc insa sa-mi cumpar propriul exemplar si sa incerc din nou. S-o recitesc mai cursiv, eventual fumand incontinuu si cu asta basta.

    Succes si altora.

    • Cred ca ai un plan de bataie bun. Cumpara-ţi propria carte, citeste-o cu atenţie şi citeste-o dintr-o singura bucata. Citeste apoi instructiunile imbunatatite pe care le gasesti tot pe acest site. Nu uita ca ţigara nu-ţi ofera de fapt nimic, şi nu uita ca un singur fum este suficient pentru a redeveni dependent. Citeste cartea fumand, iar dupa ce ai stins ultima tigara, nu-ţi face griji…de fiecare data cand apare acea senzatie de “vreau o ţigara” adu-ţi aminte de toate cele scrise in carte (reciteste instructiunile), adu-ţi aminte ca este micul monstru şi da-i in cap!. Râzi-i în faţă când apare si gandeste de genul “stiu că esti tu! şi stiu ca o să mori MUAHAHAH! :)” si bucură-te că în curand vei scapa definitiv de el. Daca doar cartea nu este suficienta pentru a te lasa de fumat, du-te cu încredere la Clinica Allen Carr din Bucuresti. SPOR!

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. numele meu este Gabriela si sunt din suceava, am citit cartea lui allen carr de 3 ori pana acum, integral, fara preconceptii si sunt de acord cu tot ceea ce scrie el despre fumat, dar… nu am reusit sa ma las, nu stiu unde am gresit, la una dintre sedinte imi este foarte dificil sa ajung asa ca am ales cartea dar nu a functionat, daca aveti sugestii, primesc bucuroasa sfaturi utile

    • Buna. Probabil traiesti in continuare, in interiorul tau, cu iluzia ca tigara te ajuta in vreun fel si ca daca ai renunta la ea ai avea ceva de pierdut, cand in realitate nu pierzi absolut nimic, ci castigi enorm. Sau poate in interiorul tau nu poti sa crezi ca este atat de usor sa lasi pur si simplu tigarile fara niciun sevraj, fara nimic (poate ai vazut pe altii cum se chinuie si ti-au ramas imprimante in minte acele imagini-povestiri) sau cine stie. Citeste daca n-ai citit deja ghidul scris de mine, dar el este facut pentru INAINTE de citirea cartii… Citeste-l oricum, poate te ajuta. E la link-ul urmator:

      Cum sa te lasi de fumat in cel mai usor mod posibil. Ghid COMPLET metoda Allen Carr. Sfaturi pentru fumatori (s12)

      La cei la care nu functioneaza cartea, etapa urmatoare este sedinta… Din pacate se organizeaza doar in Bucuresti, cred, dar merita incercat la ei pe site sa vezi daca nu vin si prin tara (poate daca va adunati mai multi fumatori vin special pt voi la Suceava…).

      In rest, mai incearca si cu ceai de pedicuta, mi-a zis cineva pe blog ca la el a functionat, gasesti detalii in link-ul urmator:

      Lista metode existente pentru a te lasa de fumat. Cum scapi de tigari. Sfaturi pentru fumatori (s4)

      Nu stiu ce sa-ti recomand altceva. Important este sa constientizezi NONSENSUL fumatului, si teoretic atunci apare declick-ul mental si realizezi imbecilitatea fara sens si nociva pe deasupra numita fumat. Cam asta face cartea lui allen carr. Dasta cea mai importanta este prima citire a cartii, sa fie citita calumea (cum am explicat in ghidul meu). Eu zic ca ii poti contacta si pe cei de la allen carr romania, povesteste-le ca ai citit cartea etc, zi-le ca esti de acord cu ce ai citit, dar ca nu te-ai lasat si nici nu ai cum sa vii la Bucuresti pt sedinta. Vezi ce zic. Succes!

Spune-ți părerea aici: