Protest pe bicicleta 21 septembrie 2013. Marsul biciclistilor manifestatie eveniment Ziua fara masini. Vrem piste pe sosea! Vrem un oras pentru oameni! (bici18)

Pentru că Sorin Oprescu le refuză bucureștenilor dreptul la un oraș al oamenilor, Comunitatea Bicicliștilor din București și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) organizează cel mai mare marș pe biciclete pentru a-i cere acestuia demisia din funcția de Primar General al Capitalei. Evenimentul, Marşul Bicicliştilor, manifestatia cu bicicleta pe carosabil VREM PISTE PE SOSEA. VREM UN ORAS PENTRU OAMENI! va avea loc sambata, 21 septembrie 2013, cu pornire din parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, ora 14:30.

Protest bicicleta 21 septembrie 09  2013 Marsul biciclistilor cu biciclete pe carosabil strada manifestatie eveniment Ziua fara masini Vrem piste pe sosea Vrem un oras pentru oameni

Marșul are ca scop complementar evidențierea unei soluții vitale pentru București: o data cu amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil vor avea de câștigat toți locuitorii Bucureștiului, pietoni, bicicliști sau șoferii. Detalii în continuare:

( Pentru GALERIE FOTO cu poze de la marşul trecut – 23 martie 2013, 4000 de biciclisti în faţa PMB – click AICI )

Comunitatea Bicicliștilor din București și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România anunță cel mai mare marș de protest împotriva modului în care administrația locală din București, prin Primăria Generală a Municipiului București, a înțeles să dezvolte infrastructura Capitalei. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, cu ocazia ”Zilei Internaționale fără mașini”. Adunarea participanților va fi la ora 14:30 în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Participanții vor milita pentru marcarea benzilor care semnalează accesul bicicliștilor pe carosabil, unica variantă sigură pentru toți participanții la trafic și singura soluție eficientă pentru un oraș al transportului eficient.

“Ziua fara masini” este un eveniment marcat in toata lumea. In Bucuresti, evenimentul din acest an se va numi “Vrem piste pe sosea. Vrem un oras pentru OAMENI !”

Pe 21 septembrie 2013, pe bicicleta, pe role sau cu trotineta, in alergare usoara sau in carucior, va invitam sa iesiti in strada* pentru a cere politicienilor sa arate respect fata de cei care i-au ales.

In Romania, mersul pe jos si cu bicicleta – cele mai ieftine si sanatoase moduri de deplasare – sunt desconsiderate de catre politicieni.

De aceea noi platim mai mult pentru infrastructura, pentru sanatate, pentru combustibil.
De aceea traficul rutier ne pune in pericol, pe noi si pe copiii nostri.
De aceea traim in orase poluate de traficul rutier excesiv.
De aceea pierdem zile, saptamani, luni din viata blocati in trafic.

Cu costuri mai mici si cu beneficii mai mari, orasele conduse de edili gospodari reusesc sa ofere conditii de viata mai bune pentru locuitorii sai. Si la noi este posibil!

“Vrem piste pe sosea. Vrem un oras pentru OAMENI !” este un mars de protest pentru care s-a depus notificarea legala la Primaria Municipiului Bucuresti.

Adunarea participantilor va fi sâmbătă, 21-09-2013, la ora 14:30 in parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Traseul va fi de aproximativ 15 km – harta aici: http://www.bikemap.net/en/route/2170416-bucuresti-pentru-oameni-21-sept-2013/#/z14/44.45201,26.09729/mapquest

Detalii pe site-ul comunitateabiciclistilor.ro sau pe optar.ro.

Evenimentul pe Facebook AICI (click)

Cei câteva mii de biciclişti care se preconizează la acest protest, ar putea să revină în stradă şi duminică, 22 septembrie 2013, la protestul împotriva proiectului Roşia Montană, protest care este de fapt împotriva CORUPTIEI politicienilor – aceeaşi cauză a problemelor bicicliştilor din Bucureşti… DETALII AICI.

Emilian, 20 sept 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

5 responses to “Protest pe bicicleta 21 septembrie 2013. Marsul biciclistilor manifestatie eveniment Ziua fara masini. Vrem piste pe sosea! Vrem un oras pentru oameni! (bici18)

  1. Pingback: CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Si ca om, putregai. Ai aflat cum un bou a intrat in multime ? Vorbim mai, tarziu, ma duc la miting ca am intarziat.

  3. Pingback: Galerie FOTO VIDEO si impresii de la proteste Rosia Montana septembrie 2013. Firul protestelor Bucuresti. Mars Universitate – guvern Piata Victoriei. Poze cu romanii inca vii care au iesit in strada (pol161) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despr

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s