Cum si unde trebuie sa stea copilul in masina. Scaun auto special bebelusi. Cum tinem copiii mici in autoturism cu centura de siguranta (edu37)

Cum si unde trebuie sa stea copilul in masina. Scaun auto special bebelusi. Cum tinem copiii mici in autoturism, scaun auto copii, parinti inconstienti, centura copii, locul mortului pozitia in masinaUrmătorul text este o mică parte dintr-un articol de-al meu mai vechi pe care vă recomand să îl citiţi aici: Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti.

Cât de idiot și inconștient să fii ca părinte încât să-ți ții copilul în mașină într-un mod greșit? Foarte mulți părinți își transportă copilul cu mașina, cu diferite ocazii, în diferite locuri şi foarte foarte mulți părinți români își țin copilul GREȘIT în mașină. Văd asta aproape în fiecare zi în București. Citiţi textul de mai jos pentru a vedea unde trebuie să stea copilul în maşină, când trebuie folosite scaunele speciale auto pentru bebeluşi şi copii, cum ţinem copii mici în autoturism şi cât de importantă este centura de siguranţă, chiar şi atunci când ai airbag-uri:

Sunt cel puţin două lucruri care trebuie discutate legat de transportarea copiilor cu autoturismul:

1. De ce este important unde stă copilul?

2. Unde şi cum trebuie să stea copilul în maşină şi unde să NU stea.

1. De ce este important unde stă copilul? Pentru că, în funcție de unde și cum stă copilul în mașină, acesta VA MURI sau VA SUPRAVIEȚUI în caz de accident. Aici intervine argumentul cretin, idiot, infect, jalnic și penibil al părinților – ceva de genul ”nu nu, că eu conduc foarte bine!” sau ”nu nu, nu e nicio problemă, că merg încet și am grijă” sau “nu nu că eu am airbag la maşină”. Atât de idioți sunt foarte mulți părinți români încât au impresia că un accident de mașină se poate face doar din vina lor. Într-un accident de mașină sunt implicate tot timpul cel puțin două entități: mașina respectivă + un stâlp/un copac/un zid/asfaltul/un câmp etc (atunci când are loc un accident din vina șoferului) SAU mașina respectivă + O ALTĂ MAȘINĂ – caz în care poate fi vina ta, a celui care conduci, sau VINA ALTCUIVA CARE CONDUCE ÎN ACELAȘI TIMP PRIN ACEEAȘI ZONĂ!!! Românii trebuie să înțeleagă: NU SUNTEȚI SINGURI ÎN TRAFIC!!! Sunteți voi și ÎNCĂ VREO CÂTEVA MILIOANE DE MAȘINI. ORICÂT DE BUN ȘOFER AI FI, ESTE POSIBIL CA UN ȘOFER INCONȘTIENT ŞI CRETIN DIN JURUL TĂU SĂ INTRE ÎN MAȘINA TA ȘI SĂ TE OMOARE! PE TINE ȘI PE COPILUL TĂU! Știați că există șoferi în România care nu știu să scrie și să citească? (vezi bercea mondialu’, prietenul criminalului Băsescu şi alte exemple – caută pe net). În jurul nostru, în trafic, există o grămadă de idioți cretini! Cât de idiot cretin să fii ȘI TU, ca părinte, să ignori acest lucru și să pleci la drum cu copilu’ în mașină fără să te gândești nici măcar o secundă cât de periculos este traficul din România? Cum să îți așezi copilul mic pe scaunul mortului? (adică în dreapta faţă) Cât de nebun și inconștient să fii?

Această inconştienţă a părinţilor se întâmplă cel puţin din două motive:

a. foarte foarte mulți părinți români sunt needucți și deci distruși mental (mai ales legat de cum să creşti un copil) şi

b. foarte mulți români funcționează pe un principiu greșit: ”las’ că nu mi se întâmplă mie…” … BA DA, ȚI SE ÎNTÂMPLĂ, IDIOTULE!  Toţi cei care au murit în accidente rutiere pentru că nu au avut, de exemplu, centura pusă sau pentru că nu i-a dus capu’ să fie într-atât de precauţi în trafic încât să poată evita la nevoie un accident din vina altui şofer, cu toţii  au zis la un moment dat “Las’ că nu mi se întâmplă mie!”. Uite că li s-a întâmplat! La fel ţi se poate întâmpla şi ţie dacă eşti cretin şi nu-ţi foloseşti creierul capului!

2. A doua chestie importantă este UNDE TREBUIE SĂ STEA COPILUL ÎN MAȘINĂ ȘI UNDE SĂ NU STEA.

Ca să nu moară la un posibil accident, copilul trebuie SĂ NU STEA PE LOCUL MORTULUI! (adică pe locul din dreapta față, adică din dreapta șoferului). Dacă stă pe locul mortului, copilul va muri! De asemenea, copilul trebuie SĂ NU STEA PE BANCHETA DIN SPATE, APLECAT PESTE SCAUNELE DIN FAȚĂ (poziția preferată a copiilor)! Dacă va sta așa, copilul VA MURI, pentru că va zbura prin parbriz și-și va sparge creierii de asfalt. Până la cel puțin 10 ani, copilul se ține NUMAI ÎN SCAUN SPECIAL (asta dacă nu e prea dezvoltat şi nu mai există scaune speciale pe mărimea lui). Dacă aveți copii prea mari pentru scaun special, adică de regulă peste 10 ani, aceștia vor fi legați în centurile de siguranță ale mașinii, pe unul dintre locurile de pe bancheta din spate. Dacă aveți copii până în 10 ani (pentru care teoretic s-ar găsi scaun auto special), dar voi NU aveți scaun special din diferite motive (lipsă de bani, inconștiență, prostie etc), atunci NU TRANSPORTAȚI COPILUL CU MAȘINA!!! Asta e, ați făcut copil, acu aveți grijă de el! NU transportați copii până în 10 ani în mașină dacă nu aveți scaun special în care să îi aşezaţi! Nici măcar ținut în brațe nu este în siguranță!!! (citiţi informaţiile de la link-ul Centura de siguranţă – moft sau nevoie de mai jos pt detalii legat de cum mor copiii ţinuţi în braţe). Mai multe detalii despre scaune de copii găsiţi aici: Ce scaun auto sa aleg pentru copilul meu? 

Dacă aveți copil suficient de înalt/mare încât centura de siguranță să nu îl rupă la propriu în caz de accident, atunci copilul va fi transportat obligatoriu cu centură de siguranță, PE BANCHETA DIN SPATE! NU PUNEȚI NICIODATĂ COPILUL PE LOCUL MORTULUI! INDIFERENT CÂTE CENTURI DE SIGURANȚĂ I-AȚI PUS ȘI INDIFERENT CÂTE AIRBAG-URI ARE MAȘINA! Acel loc ar trebuie evitat de toată lumea, atât de copii cât şi de adulţi. NU DEGEABA SE CHEAMĂ LOCUL MORTULUI! De asemenea, NU LĂSAȚI NICIODATĂ COPILUL APLECAT ÎNTRE SCAUNELE DIN FAŢĂ! VA MURIIIIII!!!

car seat unde cum trebuie sa  stea fie tinut copilul mic bebelusul in masina transportat cu autoturismul scaune auto pentru copii bebelusi centura de siguranta pentru copii unde trebuie pozitionat

Detalii despre cum să-ţi dai seama dacă pentru copilul tău e nevoie de un scaun special pentru copiii, sau este suficient să îi pui centura de siguranţă, aflaţi în engleză la următoarele link-uri:

The 5 step test will tell if your child is big enough for the adult belt

şi aici:

http://www.safercar.gov/parents/RightSeat.htm

Alt articol în engleză aici: NO SEATBELT – NO EXCUSE (sursa foto de la început).

Repet ca să le intre în cap părinţilor inconştienţi: nu interesează pe nimeni cât de Schumacher ești la volan! TOT TIMPUL există șanse ca un nebun (și e plin de nebuni în țara asta) să intre cu mașina lui în mașina ta, în timp ce tu circuli perfect regulamentar. Dacă vei avea copiii bine așezați și asigurați în mașină, există şanse să supraviețuiască impactului, dar dacă îi lași ”că le place și lor” să stea pe locul mortului sau aplecați între scaunele din față, sau neprinşi în scaunul special pentru copii, sau fără centură de siguranţă, atunci COPIII TĂI VOR MURI! Reciteşte ceea ce tocmai ai citit, poate n-ai înţeles: COPIII TĂI VOR MURI dacă nu sunt transportaţi corespunzător în maşină! Dar… nicio grijă – dacă voi, părinţii, supravieţuiţi accidentului, puteți face oricând alți copii… PERFECT!

P.s. pentru oameni religioşi: Degeaba faci o mie de cruci şi o mie de rugăciuni înainte să pleci la drum. Dacă nu faci TOT CE ȚINE DE TINE, Dumnezeu nu se bagă. Să-ți așezi copiii corect în mașină ține de tine! Nu te salvează niciun Dumnezeu dacă tu ești perfect ignorant și inconștient legat de siguranța copiilor tăi când pleci de acasă cu mașina. Alte detalii despre cum românii preferă să se roage în loc să facă ceva concret găsiţi aici: Mesaj pentru oamenii romani religiosi credinciosi ortodocsi: TREZIREA DIN “DOAR RUGĂCIUNE”! (bis10)

Mai multe detalii interesante despre importanţa centurii de siguranţă pentru adulţi şi copii am găsit aici:

CENTURA DE SIGURANŢĂ – MOFT SAU NEVOIE?

Mai caut filmuleţul genial cu fetiţa care zboară prin parbriz (campanie de conştientizare a poliţiei rutiere), dar nu-l găsesc. Dacă ştie cineva unde este postat, daţi-mi şi mie un link. Mersi. Update: Am tot căutat şi nu e pe nicăieri. Se pare că l-a interzis CNA-ul prin 2006-2007 şi dus a fost. Păcat. Era un filmuleţ bun care arăta exact ce se întâmplă cu un copil neasigurat în caz de accident.

Citeşte şi:

Daca faci copii, de ce incerci sa-i omori dup-aia?!  (articol foarte bun de Cabral despre exact aceeaşi problemă – poziţia copiilor în maşină)

Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti (fam3)

Emilian, 19 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

10 responses to “Cum si unde trebuie sa stea copilul in masina. Scaun auto special bebelusi. Cum tinem copiii mici in autoturism cu centura de siguranta (edu37)

  1. Pingback: Categorii de oameni care ma enerveaza. Sfaturi pentru imbunatatirea comportamentului in societatea umana romaneasca. Proasta educatie si nesimtirea in Romania (edu41) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate (edu81) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Pingback: Barometru al evolutiei poporului roman – criterii simple de analiza a societatii romanesti. Sfaturi – comportament in societate | .::: CALIN ADRIAN :::.

  5. Pingback: De ce ne e frica de moartea rapida dar de moartea lenta nu ne pasa? Reactia oamenilor la pericole si comportamente nocive care ne sinucid lent (s) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Omule,tu esti umpic,complet de tot tra la la ???!
    Citeste legislatia si vei vedea acolo ca nu ai voie sa transporti copii sub 3 ani pe bancheta din spate(in scaunel) daca nu au un insotitor (altul decat soferul)
    Asadar,exista scaune speciale infant c. Pt copilasi pana in 3 ani ce se monteaza pe scaunul din fata dreapta cu spatele la directia de mers!!!si binenteles ca inainte de a monta scaunelul pe scaunul din fata trebuie dezactivat airbag-ul din fata dreapta :)
    Esti foarte pesimist !
    Ca mama nu pot merge cu bebele pana la un control sau pana la magazin stiind ca e in scaunel pe bancheta din spate !!!motivul clar este: poate vomita sau poate ineca!!!opresti masina si pana iti dai jos centura ,cobori,ii desfaci lui centurile si il ridici sus ….trece ceva vreme .insa daca e in dreapta :opresti il desfaci din centuri si il ridici!!! Zic si eu parerea mea referitoare la bebelusi pana la 8 luni 1 an maxim ,dupa un an clar nu mai are ce cauta in fata indiferent de legile pacii….

Spune-ți părerea aici: