“Limba latina se trage din cea română si nu invers”. Românii sunt daci vlahi traci, nu romani. Istoria României – Dacia (edu33)

Limba latina se trage din cea româna romana nu invers. Românii sunt daci. Istoria Romaniei - Dacia. Traci si romani cultura poporului roman razboi Miceal LedwithOmul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: “Limba latină se trage din cea română, nu invers”  (sursa AICI)

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmaţie care a şocat lumea academică şi nu numai. El a declarat că latina cultă se trage din limba română străveche, nu invers, cum se credea până acum! Detalii în continuare:

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea (foto), unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a făcut o declaraţie şocantă: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”. Această declaraţie o puteţi vedea pe internet, la adresa www.youtube.com/watch?v=Nue1A3PoJrg, adică în filmuleţul de mai jos, de la minutul 51:40 pana la 53:13:

România, Grădina Maicii Domnului

Cu alte cuvinte, teoria conform căreia romanii au cucerit o parte din Dacia, iar dacii, inclusiv cei din teritoriile necucerite de Roma, şi-au abandonat limba strămoşilor lor şi au început să vorbească latina e falsă. Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori: vorbeau deja limba din care se născuse chiar latina. Din această perspectivă, românii apar drept unul şi acelaşi popor cu dacii, continuatorii direcţi şi legitimi ai acestora. Mai mult, ar rezulta că şi romanii ar fi fost neam tracic. Menţionăm că Miceal Ledwith este o personalitate irlandeză care nu are interese personale în România. De asemenea, reamintim că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în ţara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”. În această ordine de idei, se pune întrebarea: ce ştiu cei de la Vatican despre noi, iar noi habar nu avem?

Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci

Un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardoş (foto), specialist în genetică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, Germania, a pornit de la ţesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50 de indivizi aparţinând populaţiilor care au trăit aici cu 5.000 de ani în urmă. Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi. Concluzia a fost că între actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe teritoriul acestei ţări cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedeşte continuitatea şi legătura strânsă cu populaţia străveche, adică cu dacii, ramura nord-dunăreană a marelui neam tracic.

Alte detalii pe acest subiect găsiţi şi aici:

Colecţie de informaţii despre adevărata istorie a României aici: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48)

Articol foarte bun şi detaliat în Engleză: In Asia, over 80.000.000 people speak arhaic Romanian!  (traducere parţială în gunoiul Libertatea AICI)

http://adevaruldespredaci.ro/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca-video-din-2012/   – niste citate foarte interesante

http://www.frontpress.ro/2013/04/un-adevar-istoric-tot-mai-evident-pentru-oamenii-de-stiinta-occidentali-romanii-sunt-urmasii-dacilor.html

Emilian, 9 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

21 responses to ““Limba latina se trage din cea română si nu invers”. Românii sunt daci vlahi traci, nu romani. Istoria României – Dacia (edu33)

  1. Nici o limba ca franceza sau spaniola nu este ca romana. Manipularea gen francofonie este ca sa ii pupam undeva pe francezi. Mai degraba cu limbile slave. Era ideea ca romanii care au plecat din Dacia nu a putut sa ii latinizeze pe toti dacii, fiindca unii erau in munti, ca un fel de partizani. Cred ca este adevarata ideea. Dar ideea ca latina se trage din limba dacica, ma abtin deocamdata.Apropo, cuvantul “baba” si “tuica” (sau alt cuvant pentru alcool) din limba albaneza sunt si in romana. Albanezii nu sunt latini.

    • Ideea e ca limba noastra are multe influente. Cuvintele care seamana cu albaneza de exemplu pot fi de cu totul alta sorginte decat dacica… Faza cu latina este ca are un stramos comun cu romana. Daca nu ar fi cum zice nenea in filmulet…la ce a mai zis? Ce interes ar avea? :)

    • Am intrat intamplator. Citesc si nu-mi vine sa cred ce imbecilitati sunt emise aici peste tot ! Ma baieti, reveniti-va din “dacomanie” !!!

    • Albanezii nici nu erau pe atunci ca popor .cum poti lua ceva ce nu exista ?gandeste logic .toti cei care sustin latinizarea sunt cu biserica catolica ,care a vrut si inca vrea sa conduca toate populatiile si fac tot posubilul sa masluiasca tot si toate.

  2. Scuipaţi în sân, domnilor, când ceva vine din partea nemţilor sau a rusnacilor. Feriţi-vă şi atunci când fac daruri ba mai dau şi peşcheş pedeasupra.

    Ce înseamnă latinitatea? Unirea de către Imperiul roman a celei mai mari părţi – dacă nu a tuturor – din teritoriile pe care se vorbeau dialecte asemănătoare. Puteţi să le numiţi celtice, tracice, latine, toate sunt ramuri care uneau malurile Atlanticului cu cele ale Mării Negre.

    Evident că seminţii apărute în istorie abia pe la anul 300 – goţii – sau pe la anul 600, dacă nu chiar 1000 (slavii) ar vrea să pună mâna pe moştenirea latină. Adică ROMANĂ – unitatea adusă prin INSTITUŢII, LEGI şi RELIGIE, adică prin normele de stat, prin Dreptul roman şi Religia Creştină.

    A existat şi există un război imagologic, dus de sute de ani. Pentru a-şi legitima pretenţiile asupra moştenirii romane germanicii au inventat false legături cu tracii, pretinzând că sunt un soi de geţi şi preluând istoriile tracilor. deşi locul lor de baştină era pe Volga. Rusnacii la rândul lor au venit şi ei cu tot felul de aberaţii recum derivarea limbii tracilor din trunchiul comun… slav. Adică Burebista şi decebal vorbeau un soi de rusă. Deşi ăştia se aflau dincolo de Volga, mai spre Urali.

    Deci nu mai ascultaţi toate otrăvurile stipendiate mereu şi mereu de germanici şi panslavişti.

    • Ai scris o greseala.Locul de bastina al Germanicilor este Danemarca,Nordul Germaniei si Sudul Norvegiei si al Suediei.

      • Ţi ce şi-or fi zis? “Hai să facem o excursie până în Crimeea ş Volşga, apoi să p cotim spre Balcani după care să ne reîntoarcem spre tărâmurile scandinave. Şi abia la urmă de tot să avem curiozitatea de a face alte mici excursii – sub nume de vikingi – pe insulele britanice, pe coasta Franţei până spre Sicilia.

  3. Pingback: Despre istoria si zona geografica a Romaniei stravechi. Dacia, Tracia, daci, traci, traco-dacii si poporul roman. Limba română straveche (edu38) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  5. Pingback: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Dacii primii oameni din Europa,Dacia e România | NewsInfo1000

  7. Pingback: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. | Vortexul Dacic

    • Tocmai asta e treaba ca nu suntem romani ci suntem DACI .Nu se sustine teza romanizarii nici daca aveau tehnica de azi adica tv ,radio ,si scoli.sunt atea exemple pe viu israel cu palestinienii ,rusii cu moldovenii si cu alte state care nu au uitat limba lor chiar in vest tara galilor irlanda scotienii care sunt sub englezi de sute de ani si tot vb limba lor .asa ca nu fiti cu capul in nisip .

  8. Păcat de afirmația unora care nu au sânge de roman,e ușor sa jignească,caci habar nu au,ba mai mult ne vând.Daci au foat ,sunt si vor rămâne.de ce toți se tem sa afle adevărul.am avut o harta veche pe piele de vițel,teritoriu Dacic se întindea din granita rusiei unde e Ucraina acum,caci toată lumea știe ca ucraineni au fost un trib de cazaci mic si o tara mica in nord in granita cu Polonia,pana in Austria de lunga,si lata din Polonia chiar o bucata buna din ia si pana in granita italieni.cehi nu erau,nici unguri,bulgari,iugoslavi ,iar greci erau pe o insula pe aceea vreme.așa arata harta foarte veche ..daca va mai amintiți de cântecul ala…de la nistru pan la tisa ,din Carpați in Pirinei. Foiți patrioți…macar acum aflati-va originile.

  9. Treziti-va fratilor,nu va mai lasati manipulati de cei care vor sa ne schimbe istoria.Intr-adevar genetic suntem identici cu Tracii,dar a spune ca noi nu suntem urmasii si ai Romanilor este o prostie de-a dreptul COLOSALA.Tracii s-au amestecat si cu colonistii Romani.Ce faceau soldatii Romani cand isi terminau stagiul militar?nu erau lasati la vatra,si se insurau cu femei din teritoriile cucerite? Eu asa stiu.Limba Latina NU se trage din Romana.Latina este o limba Indo-europeana din ramura Italica.Din Latina Vulgara descind toate limbile Romanice,inclusiv cea Romana.Exemple:Mama=Mater;Tata=Pater;Biserica=Basilica;Dumnezeu=Domine Deus sau Domne Deus;Cruce=Crux,Crucem;Paste=Paschae;Rusalii=Rosalia;Crestin=Cristianus;Pamant=Terra,Terrae;Pavaj=Pavimentum;Turn=Turris;Rege=Rex,Regem;Calendar=Calendae;Creatie=Creatio;Rugaciune=Rogationem,etc.Nu mai credeti prostiile debitate de Vatican si de altii.

      • Sunt multe aspecte care dau de gandit si unui elev din scoala primară…Daca dacii nu au lasat nici măcar un rând scris de unde dracu stiu cercetătorii ca varza viezure barză sunt cuvinte din limba daca ? Si mai am o groaza de intrebari cu care pot sa blochez chiar si un profesor universitar . Asadar nu credeti chiar tot ce ati fost siliti sa învătati orbeste.

  10. Școala Ardeleană este vinovatul pricincipal cu ideea că romînii sînt /se trag din romani.Ei susțin teoria catolicismului,cum că totil se învîrete în jurul scaunului papal de la Vatican.ESTE o teorie FALSĂ.Toate dovezile de pînă acum descoperite în marile biblioteici universitare,inclusiv cele din cuibul catolicismului european ,și nu numai ,ale lumii ies la iveală DOVEZI CLARE contrarii a ceea ce susțin teoreticienii catolicismului.Că ne faceți pe NOII dacomani,dacopați și alte drăcovenii de cuvinte ,nu dovedește decît,slugarismul vostru față de stăpînii voștri mcare vă plătesc,starea voastră de a NU recunoaște un ADEVĂR care este la tot pasul.Eu vă las să zaceți în PROSTIA vostră pînă la adînci bătrînețe.ORICUM VOII SÎNTEȚI TRĂDĂTORII DE NEAM ȘI ȚARĂ.

Spune-ți părerea aici: