Despre istoria si zona geografica a Romaniei stravechi. Dacia, Tracia, daci, traci, traco-dacii si poporul roman. Limba română straveche (edu38)

harta dacia despre istoria si zona geografica a Romaniei stravechi. Dacia, Tracia, daci, traci, traco-dacii si poporul roman. Limba română straveche romania poporul roman ales inteligenta si buniCitiţi mai jos un material primit pe mail despre istoria şi zona geografică a României străvechi. Poporul care trăia pe vremuri pe teritoriul României, despre Dacia, Tracia, şi poporul român, despre limba română straveche şi civilizaţia dacilor, despre oamenii buni care trăiau pe teritoriul României mai demult. Detalii în continuare:

Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales.

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii(ahei şi dorieni), fenicienii…etc.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria , Austria , germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa ..chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista.

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită, toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.

Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 Î.C, se construieşte în Tracia nord-Dunăreană, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.

Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor,( Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia , unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), păşuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale…etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

România rămâne un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, că românii vor deveni un popor îndrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:
– Augustin Deac – Istoria Adevărului Istoric
– P.L.Tonciulescu – Ramania, paradisul regăsit
– Nicolae Densuşianu – Dacia Preistorică , Vol.1, 2, 3, 4, 5
– Cornel Bârsan – Revanşa Daciei

Citiţi şi:

Colecţie de informaţii despre adevărata istorie a României aici: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48)

Spiritul dacic renaşte – articol documentat despre acelaşi subiect

Limba latina se trage din cea română si nu invers”. Românii sunt daci vlahi traci, nu romani. Istoria României – Dacia (edu33)

Romania, top of the world?

Emilian, 2 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

11 responses to “Despre istoria si zona geografica a Romaniei stravechi. Dacia, Tracia, daci, traci, traco-dacii si poporul roman. Limba română straveche (edu38)

  • Da, minunat reportaj. Dar in timp ce astfel de reportaje ne gadila egoul si ne fac sa fim mandri ca suntem romani, restul reportajelor, cele care reliefeaza relele din jurul nostru sunt perfect ignorate de cei mai multi romani, ca sa nu cumva sa se simta prost. Ignorand realitatea insa, aceasta va persista, si nimanui nu-i va fi mai bine. Romanii prefera sa accepte doar informatiile roz si sa ignore problemele pe care TOT EI trebuie sa le rezolve, ca popor. Această ignoranta este solutia perfecta pentru distrugerea Romaniei si a poporului roman. Citeste si textul Cea mai mare problema a omenirii. Okidoki.

 1. Pingback: Rugaciunea tinerilor din zilele noastre. Sfaturi pentru o viata mai buna. Romani liberi intr-o tara normala (bis12) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 2. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 3. Pingback: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. Românii sunt DACI, nu romani. Dacia e România si România e Dacia (edu48) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 4. Pingback: Dacii primii oameni din Europa,Dacia e România | NewsInfo1000

 5. Pingback: Istoria adevarata a României. Dacii sunt primii oameni care au populat Europa. | Vortexul Dacic

 6. Veşnică cinstire celor care, oameni simpli sau savanţi, încearcă, – şi sper din toată inima să şi reuşească, – să facă lumină privind adevărata istorie a acestui popor năpăstuit… Sunt mândru să mă pot defini DAC, sau măcar umaş umil şi anonim al DACILOR, oricine şi orice ar spune!… Păcat că sunt prea puţini cei ce luptă pentru afirmarea originei noastre, pentru îndreptarea falsurilor istorice. Parcă n-ar fi destul că străinii încearcă să ne desfiinţeze ca stat şi naţiune, noi, prin aleşii noştri, ne autodistrugem, ne autodesfiinţăm. Ce a mai rămas din “GRÂNARUL EUROPEI”, din industria autohtonă, din tot ce a creeat acest popor cu sacrificii imense până în anii 89? Noi nu ne vindem ţara, o oferim plocon oricărui ofertant sau chiar pe gratis… Păcat de tinerii ce s-au sacrificat în 1989, nu cred că asta au visat!?… Păcat de noi, cei rămaşi, care deplângem ce am pătimit, suferim acum şi nu ştim ce ne mai aşteaptă… DEŞTEAPTATE ROMÂNE! DEŞTEPTAŢIVĂ URMAŞI AI DACILOR!…

 7. nu inteleg de ce nu vor sa iasa adevarul la iveala si asa sintem mindri de tara noastra dar am putea sa fim si mai mindri . de ce sa ascundem adevarul nu inteleg cui ii este de folos avem oameni inteligenti care din pacate nu sint unde trebuie istoria adevarata trebuie predata la scoala . ma intreb sa fi fost alta tara in locul nostru ce ar fi facut sint tari fara istorie si sau facut cunoscute in lume

  • Nu intelegeti pentru ca informatia despre mafia care doreste ca toate lucrurile acestea si multe altele sa nu iasa la iveala, nu este prezentata nicaieri la TV, in presa, la radio etc. Ca sa intelegeti realitatea trebuie sa cititi adevarul istoric lasat scris de patriotii nostri. Puteti incepe cu cartea Spitalul de Nicolae Paulescu.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s