Strategii de diversiune – Decalogul Chompsky, metode manipulare, secretele puterii (pol70)

decalogul chomsky, strategii de diversiune ale guvernelor, manipularea statelor asupra propriilor cetateni, indobitocirea populatiei, distrugerea creierului, nivelarea spiritului critic, ceicunoi.wordpress.com(material primit pe mail, dar se găseşte şi în presă / pe google)

Secretele puterii politice după A.N. Chomsky

Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT). În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite. Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”:

Decalogul Chomsky (tehnici prin care guvernul din umbră al lumii, cu ajutorul guvernelor naţionale şi a multor alte entităţi de rang mondial, regional, naţional sau local, manipulează şi prostesc masele de oameni de pe acest Pământ):

1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate 
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii 
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău 
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său 
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte 
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor 
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare 
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă 
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei 
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare 
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Citeşte şi Strategii de manipulare si prostire a oamenilor. Cum se controleaza masele (pol34)

Tehnici psihosociologice pentru controlul opiniei publice şi a dezbaterilor de pe forumuri

Emilian, 18 oct 2012, ceicunoi.wordpress.com

14 responses to “Strategii de diversiune – Decalogul Chompsky, metode manipulare, secretele puterii (pol70)

  1. Asi spune ca trag de popor, populatie pardon, ca cainii. Dar cainii sunt o specie de animale destepte care sunt mai inteligente decat unii oameni. Un exemplu mic ar fi ca ei nu tradeaza niciodata. Un alt exemplu este ca oamenii pot fi si sunt unii, de o nesimtire crunta, diabolica chiar. Unde locuiesc eu, o “doamna” a aruncat si nu cred ca primadata, o sticla pe geam si si-a retras repede capul cand faceam curat in gradina blocului. Mai tarziu, peste mai multe zile, aceasi fiinta, m-ia spus cand m-a vazut iar in gradina, ca trebuie facut curat ca se aduna. Nu i-am spus nimic, fiinda oricum e surdo-muta. Dar i-asi spune ca un handicap nu tine de nesimtire. Pentru mine de atunci mie cam greu sa fac curat in gradina blocului, chiar daca intr-o lege pur tampita din Iasi, scrie ca cei de la parter trebuie sa faca curat. Pentru nesimti ? Atunci datimi o mie de amenzi ! :)

    • WOW. Exista o asemenea reglementare în Iași? Că cei de la parter trebuie sa faca frumos in gradina blocului? DUDE..vreau si eu textul reglementarii respective daca o gasesti pe undeva. :)

      • Cand vin diseara de la scoala o caut, aveam niste legi si pe hirtie, oricum era parca in hclm (hotararea consiliului municipal Iasi). Fiecare judet cu legi de 2 lei apropo…daca tu respecti legea si altul nu o face si direct tu o iei “frumos” dupa…

      • Din pacate, se pare, ca si diversiune, pe internet legi nu gasesti. Legile pe care le-am procurat mai demult si din cate stiu sunt actuale, in legatura cu, curatenia celor de la parter (nu scrie parter, dar asa stiam si cei de jos ii ia politia la intrebari oricum, doar nu pe cei de sus si cei de la primarie prin organele abilitate, care fac curat pe strada, trebuie sa o faca, nu sa puna oamenii, in cazul de fata) :
        Iaca nu am am mai asteptat pana diseara :)

        Vezi capitolul 6 :

        Si anul trecut, la tv a aparut primarul care avea nevoie de voluntari pentru curatenie pe strazi. Lol !!!

      • Da, dar vezi, nu scrie nimic de cei de la parter. Daca gasesti in vreo lege/hotarare sa scrie ca cei de la parter, atunci, chestia asta ar fi anormala. Asa, e okay i guess ca asociatia de locatari sa-si ingrijeasca spatiul verde (cosit si dat la o parte resturile vegetale sau ce mai scria acolo). Insa nu doar cel de la parter! Locatarii trebuie sa pice de acord cum au grija de spatiul verde din jurul blocului lor. La noi de exemplu, s-a impartit ad-hoc spatiul verde pe portiuni, si cate un apartament are grija de cate o portiune de spatiu verde – grebleaza, pun flori daca vor etc. Uneori pentru toaletare pomi si strans resturi vegetale vin de la primarie cu o masina si oameni speciali or smth like that. Anyhow, deci daca esti la parter si te pun pe tine sa faci chestia asta nu este normal. Cauta mai bine daca scrie undeva ca cei de la parter sunt obligati, iar daca nu gasesti, ridica problema la adunarea asociatiei de locatari.

  2. Pingback: Mizerii de politicieni la mitingul USL 17 oct 2012 FOTO Arena Nationala, PSD, PNL, PC, UNPR Bucuresti (pol69) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Card BRD | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Manipulare prin card bancar PayPass BRD acces la metrou, manipulare transport in comun, cumparaturi (nom1) | CE-I CU NOI?

  5. Pingback: Manipulare prin card bancar PayPass BRD acces la metrou, control transport in comun, cumparaturi (nom1) | CE-I CU NOI?

  6. Pingback: Adevarul despre Modificarea Constitutiei si Reorganizarea Teritoriala a Romaniei – dorite de puterile oculte | CE-I CU NOI?

  7. Pingback: Îndrăgosteala de politicieni – un fenomen nociv pentru poporul roman. Cum analizeaza si voteaza românii oamenii politici (pol105) | CE-I CU NOI?

  8. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  9. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31) | CE-I

  10. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat | NewsInfo1000

Spune-ți părerea aici: