FMI distruge suveranitatea statelor si le duce spre faliment economic financiar (pol95)

istoria FMI in romania implicatiile conditiile ordinele fondului monetar international Bucuresti acorduri imprumut dezastru economic pierderea suveranitatii statului romanPe 15 decembrie 2012 România s-au împlinit 40 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Fondului Monetar International (FMI). Pe portalul Think Outside the Box, veţi găsi la următorul link – 40 de ani de FMI – un articol foarte interesant despre istoria FMI în România, cu detalii despre toate cele 12 acorduri de împrumut încheiate din 1972 până în prezent, şi efectele economice ale acestora asupra României. Redau mai jos concluziile de la sfârşitul articolului, care explică succint ce înseamnă de fapt FMI: 

“Concluzii de final

Iată cum, în această epocă postdecembristă, FMI a gestionat tranziţia (un eufemism care substituie concepte pe care nu le-ar fi acceptat populaţia la momentul revoluţiei şi de aceea nici nu se precizează în ce sens se face această tranziţie, de fapt fiind vorba de un nou experiment: revenirea la capitalism, asta ca să nu-i spunem contrarevoluţie). De toate aceste probleme ne-am ocupat continuu începând din 1992, îndeosebi în buletinul AEM “Tribuna socială”, şi vom continua să o facem atât timp cât suntem afectaţi de ea

Oficial, FMI nu impune nimic. Doar «negociază» condiţiile pentru primirea ajutorului. Însă, toată puterea în cadrul negocierilor este a Fondului.

Un stat îndatorat are suveranitatea limitată, este o victimă sigură. Experimentele comise de FMI şi Banca Mondială, prin „politicile de restructurare“ impuse statelor debitoare, au provocat în foarte multe situaţii falimentul economiilor acelor state.

Tiparul folosit este întotdeauna acelaşi, indiferent de victimă. Se începe cu privatizarea (care îngraşă cu „comisioane” buzunarele funcţionarilor corupţi). Privatizarea este urmată de liberalizarea pieţei de capital, care permite marilor capitaluri să controleze sistemul bancar. O a treia etapă este creşterea preţurilor la produsele de bază pentru populaţie, în special alimente, combustibili şi utilităţi, fenomen care generează greve, demonstraţii, instabilitate politică. Această instabilitate reduce şi mai mult preţul la care pot fi achiziţionate de corporaţii resturile rămase din avuţia naţională, dar şi rezistenţa la angajarea de noi credite externe. Noile privatizări şi noile credite sunt prezentate ca „soluţii urgente“ pentru redresarea situaţiei.

Dacă, însă, lui Ceauşescu i-au trebuit câţiva ani buni până când şi-a dat totuşi seama că aceste relaţii sunt dezavantajoase în cel mai înalt grad, sacrificând poporul român pentru a scăpa de “datorii”11 (de fapt de relaţiile de supunere pe care implicau aceste datorii), nu înţelegem de ce guvernanţii postdecembrişti au luat-o de la capăt cu aceste relaţii care, oricum, sunt mult mai înrobitoare pentru noi, faţă de cele de dinainte. (Poate tocmai de aceea a fost împuşcat Ceauşescu, aşa cum susţinea un lider sindical la Geneva în 1992.)

Până când vom fi cobai acestor laboratoare sociale, sau, aşa cum ne-am obişnuit să fim numiţi, “generaţii de sacrificiu”? Ajung 40 de ani! Destul!

Au existat şi promisiuni electorale de genul: “de acum înainte se vor sacrifica guvernanţii!” Şi am văzut cum s-au sacrificat. Tot aşa cam cum se sacrifica nomenclatura aprovizionându-se de la cantinele partidului în timp ce masele psihozate se luau la bătaie pe la cozi pentru un carton cu ouă sau o rudă de salam cu soia.

Astăzi sunt pline vitrinele de produse expuse provocator, dar intangibile precum păpuşa Cosettei din “Mizerabilii”. ”

Marian Tudor

Citiţi tot articolul apăsând aici: 40 DE ANI DE FMI

Uitaţi-vă şi la filmuleţele în care Alexandru Athanasiu explică care e faza cu FMI, aici: Romanii au fost cobai pentru FMI, pentru interesele finantei mondiale. Exemplul Letoniei: inca un COBAI supus EXPERIMENTULUI SADIC al AUSTERITATII.

Citiţi şi:

11 aug 2013: România nu are nevoie de FMI – Nu putem enunţa o măsură clară prin care FMI a ajutat sau a ajută sectorul privat din România. Dimpotrivă… măsurile impuse au lovit dramatic taman în sectorul de la care se aştepta mai multă competitivitate. (…) Nu este nevoie de FMI în România, nici acum şi nici în viitorul apropiat. Cu cât scăpăm mai repede de FMI, cu atât mai bine. (…) Mesajul FMI în România este unul politic şi politicianist. E similar lipitorii care nu vrea să îşi ucidă victima. Noi suntem o victimă pentru ei şi ei extrag câştiguri din prezenţa lor aici. (…) Mă doare sufletul când văd cum ne-am abandonat total în mâinile unor politicieni şi ale unor instituţii şi aşteptăm de la ei să ne schimbe destinul şi bunăstarea.  (Cristian Păun, via Buciumul)

Argentina, fără FMI, dar cu o creştere economică spectaculoasă şi stăpână pe resursele sale naturale

Cine conduce lumea si România? Masoni, grupuri oculte, marile corporatii etc (pol59)

Nu punct nevralgic, ci punct ochit punct lovit! (Ilie Şerbănescu)

Ilie Serbanescu: FMI confirma tragicul experiment facut in Romania

Emilian, 11 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?  – un blog educativ despre comportamentul uman