VIDEO dedicatie impotriva iluziei ”Europa civilizata din Vest”. Poze imagini foto parlamentarii europeni iau mii de euro din banii munciti de cetatenii Europei ca sa stea degeaba in plen sau chiar fara sa vina la serviciu (pol)

video dedicatie impotriva iluzie Europa civilizata din Vest oc Poze imagini foto parlamentari europeni mii de euro bani publici stau degeaba in plen sedinta nu merg la serviciu vin doar pt alocatie 2Corupția este omniprezentă în Europa. Corupția NU există doar în România. În România este doar mai accentuată și mai dură (chiar tragică pentru popor). Avem însă avantajul că în România O PUTEM VEDEA, e pe față, e vizibilă. Asta ne ajută mult în înțelegerea lumii în care trăim. În occident și în țările așa zis ”civilizate” corupția este ASCUNSĂ. Dar ea există! Din banii publici SE FURĂ la greu și în Vest. Instituțiile publice sunt folosite cu scopuri ascunse și în Vest, la fel ca în România. Banii publici sunt RISIPIȚI și cheltuiți cu dedicație și în Vest. Doar că acolo lucrurile astea se întâmplă mai ”pe ascuns” decât la noi. Dar se întâmplă, FIȚI LINIȘTIȚI!

Știți cum vă dați seama UNDE e corupție și UNDE nu e? Unde e nepotism si unde nu e? Unde se fac afaceri necurate si unde nu se fac? Unde banii publici sunt risipiți? Unde banii publici sunt dați clientelar, de sute de ori mai mulți decât prețul normal, doar pentru că e firma lu’ nepotu? Știți cum vă dați seama unde se întâmplă toate aceste lucruri și unde nu? Păi e simplu! Detalii în continuare:

Acolo unde există TRANSPARENȚĂ REALĂ în cheltuirea banilor publici și în afacerile publice NU EXISTĂ CORUPȚIE. Acolo unde NU există transparență, mai mult ca sigur există CORUPȚIE! E simplu!

La o analiză rapidă, o să vă dați seama că NICĂIERI NU EXISTĂ TRANSPARENȚĂ REALĂ, deci… PESTE TOT EXISTĂ CORUPȚIE! Simplu!

Dacă vrei să vezi cât a cheltuit primăria Sectorului 6 pe o bancă nouă din parcul Drumul Taberei și ce firmă a încasat acei bani, AI UNDE SĂ GĂSEȘTI ACEASTĂ INFORMAȚIE (într-un mod facil)? NU! Deci NU există transparență! => există corupție/incompetență/nepotism.

Exact la fel se întâmplă și în Europa ”civilizată”. Avem noi cum să aflăm/vedem/știm câți bani exact învârte UE și pe ce îi cheltuie exact, unde se duc banii, ce face fiecare instituție cu fiecare euro din buget etc? NU! Deci NU există transparență! => există corupție!

UNDE NU EXISTĂ TRANSPARENȚĂ EXISTĂ CORUPȚIE! E simplu.

Despre importanța transparenței citiți acest text:

Lipsa de transparenta in institutiile publice inseamna CORUPTIE. Politica si secretele administratiei publice

Acum, dedicația VIDEO pentru cei care cred sincer în iluzia ”Europa civilizată”:

(o Europă civilizată nu ar permite toate lucrurile prezentate în aceste filmulețe!)

VIDEO din 2008 (aceeași situație e și în prezent) – mulți euro parlamentari care vin la lucru doar să semneze ca să primească banii de alocația zilnică, după care pleacă acasă; atunci când văd reporter și cameră de filmat fug:

(același filmuleț e și aici: http://www.youtube.com/watch?v=AZ_kHzOYBK0)

…………………………………………

VIDEO Europarlamentar care devine chiar violent când este întrebat de ce a venit doar să ia banii:

(observați cum specimenele astea din PE par inițial niște oameni liniștiți, ”civilizați” (APARENȚA) și apoi, când îi demaști, devin violenți și urâți – adevăratul lor caracter)

………………………………………….

VIDEO cu subtitrări în engleză despre Parlamentul European și cheltuielile nesimțite (doar alea vizibile, cine știe ce se întâmplă ”în spate”!?):

………………………………………..

Încă un euro-parlamentar care culege banii și pleacă:

………………………………………..

Discurs Parlamentul European – Oamenii vor veni și vă vor spânzura! :

…………………………………………

Galerie FOTO Parlamentul European în plen. PODUCTIVITATEA PARLAMENTULUI EUROPEAN… ȘI TU MUNCEȘTI CA UN FANATIC ȘI TE ÎMBOLNĂVEȘTI DIN CAUZA STRESULUI, PÎNĂ LA 62 – 65 DE ANI SAU MAI MULT, ca să poată ei să se lăfăie pe munca ta… Aceste fotografii trebuie să circule…:

…………………………………………

Este incredibil cat de greu am gasit pe net pozele si unul dintre videoclipuri. Am pierdut timpul o grămadă cu căutatul, ceea ce înseamnă că au fost pitite bine. Dar le-am găsit până la urmă. Pe google images nici nu apar. Doar Cotidianul are un articol cu pozele de mai sus.

Alte detalii despre PE – centrul civilizației europene, aici:

30 iunie 2014: Consecinţele intrării României în UE sunt catastrofale – Datele prezentate în continuare reflectă faptul că intrarea României în UE a determinat o prăbuşire fără precedent a nivelului de remunerare a muncii (…) Cum poate deveni o piaţă in care veniturile din muncă sunt amputate monopolist de către angajatori, iar preţul energiei este uniformizat în favoarea furnizorilor de energie, o piaţă concurenţilă? Trebuie să dai dovadă de o mare naivitate pentru a înghiţi un asemenea basm. (…) Fără îndoială, o ţară în care nivelul veniturilor din muncă reprezintă doar o treime din valoarea medie a acestui indicator la nivelul UE, aşa cum este cazul României,  este o ţară extrem de săracă din toate punctele de vedere. Şi ce viitor va avea o asemenea ţară? În sfârşit, dacă Bruxelles-ul va continua să eludeze modul  defectuos şi iresponsabil în care este guvernată România, atunci „mămăliga românească” va exploda la un moment dat şi va pulveriza uriaşa „formă fără fond” denumită UE.

http://cristivremescu.wordpress.com/2013/05/12/europarlamentarii-cat-ne-costa-si-mai-ales-ce-fac-pentru-noi/

Concluzie: Conducătorii din Europa de Vest – curat civilizați! Suntem pe mâini bune!

Update: 4 feb 2014: Report on EU corruption issued February 3 by the EU Commissioner for Home Affairs: Corruption widespread in EU  – Report highlights business-political nexus and corruption’s 120bn euros annual cost to European economies. (…) Corruption affects all 28 member countries of the European Union and costs their economies about $162.19bn (120bn euros) a year, according to the European Union report. (Corupția afectează toatele statele membre UE și este responsabilă de ”evaporarea” din economiile lor a 120 de miliarde de euro ANUAL – mai crede cineva în ILUZIA că UE și țările vestice ale Europei reprezintă o civilizație superioară?)

Citiți si asta:

4 iulie 2014: Din pușcăria SUA – american arestat pentru că a ațipit la metrou

Emilian, 29 ian 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

24 responses to “VIDEO dedicatie impotriva iluziei ”Europa civilizata din Vest”. Poze imagini foto parlamentarii europeni iau mii de euro din banii munciti de cetatenii Europei ca sa stea degeaba in plen sau chiar fara sa vina la serviciu (pol)

  1. Mda…eu le vazusem, o parte din ele. Se stie!…Adica eu stiam. Dar cei care striga si urla pe la demosntratii ‘VREM O TZARA CA AFARA!”, aia nu stiu! Am comentat pe site-ul stopfracturare despre aceasta problema, alaturi de altele…Aici este vina televiziunilor si ai acelor “mercenari ai gandirii”, cum foarte inspirat sunt numiti ‘telectualii nostri platiti (in articolul de ieri), formatorii de opinie care apar pe sticla non-stop pe la show-uri tv, care scriu prin marile ziare non-stop…este vina lor ca exacerbeaza coruptia din Romania, ca dau de inteles ca-i…”ca la noi la nimenea”, care poreclesc Romania: Romanika, Romanistan, Romanelaria etc…etc…
    Ceea ce majoritatea romanilor nu inteleg, este ca acest model este importat din vest. Sub Ceausescu nivelul coruptiei a fost infim (oricat s-ar screme oricine sa ma contrazica, am trait vremurile alea, asa ca ii invit sa faca “ciocu’ mic”). O anumita doza de coruptie exista oricand si in orice tzara…depinde cum devine regula sau exceptie.
    Romanii nu inteleg ca modelul este exportat de la stapanii nostri actuali capitalisti, pentru ca, fie nu au iesit din tzara, fie au fost numai in vizite pe la neamuri sau in excursii in care au stat la soare ori s-au plimbat prin muzee. Asa n-au cum sa vada coruptia. In 2006, cand am fost la Paris, am fost surprinsa sa constat ca nu era nici macar curat, asa cum ma asteptam (si cum este, spre exemplu, in Amsterdam). Dar francezii nu mai contenesc sa ne numeasca pe toti tzigani si sunt extrem de aroganti.
    Romanii plecati si stabiliti, inteleg destul de repede (cu atat mai repede cu cat intra sa faca o scoala sau se angajeaza), ca nu sunt cu nimic mai prejos decat bastinasii sau alte natii, ba din contra! Romanii, in majoritate, sunt mai ageri la minte, au o cultura generala mai bogata, sunt avizi de cunoastere, vin dintr-un sistem scolar mult mai bun etc…Eu ma refer mai ales la continentul nord American, dar am auzit aceleasi povesti si de prin Spania sau Italia…
    Asa ca…aproape tot ce apare la tv este manipulare, precum TU bine stii sau alti cativa. De aceea poporul roman a fost foarte demoralizat dupa 1989.
    Nu ma mai lungesc, subliniez inca o data concluzia: politicienii romani sunt dupa chipul si asemanarea celor din Imperiul Atlantist….PUNCT!
    P.S. Poate sunt la fel, pentru ca sunt de fapt alesi si impusi de aia, iar prin sistemul supranumit in mod fals democratie, apare ca au fost legitimati de popor, dupa chipul si asemanarea poporului. Complet fals!

    • Da, pozele cu parlamentul gol si parlamentari adormiti etc au circulat foarte mult pe MAIL, insa cand le-am cautat pe google le-am gasit, cu greu, doar pe cotidianul. Pe google images nu iti apar oricate cuvinte cheie ai baga la cautare. Poate daca mi le indexeaza mie google din articolul asta sa inceapa sa apara, dar slabe sanse.

      Da, noi suntem folositi ca ţap ispăşitor şi metoda de distragere a atentiei. Cum ceva nu merge bine in vest – pai nenorocitii aia de bulgari si romani sunt de vina!

      Da, cei care ne conduc sunt pusi acolo, sau li s-a permis, sau “cu oblăduirea” din partea Stăpânilor. Ei nu sunt reprezentanţi ai popoarelor şi de multe ori nici nu provin din acele popoare ci se trag genetic de prin alte părţi. Ideea asta este, sa mimezi că puterea e la nişte inşi din popor, care reprezintă poporul. Mulţi încă pun botul la treaba asta. Din ce in ce mai multi insa se trezesc. Iar noi suntem aici sa le dam un BOOST de informatie sa se trezeasca mai repede si sa fie mai activi in eliberarea Romaniei.

  2. Pai nu era nevoie sa te straduiesti atat de mult sa ne convingi de “calitatea” europarlamentarilor… ca daca ajunge acolo o EBA, o Macovei, un Becali (chiar daca am o stima pt acest personaj in sensul actelor filantropice, nu are calificare pt o astfel de functie)… pai nu ma mira ca aia adorm pe scaune sau se uita la reviste colorate… ce sa faci? Sa asculti discursul lui EBA despre pescuit cand de fapt nici nu era despre aia discutia? Imi pare bine ca exista oameni ca aia care critica de la tribuna…
    Problema mea e alta… nu ca se cheltuie enorm cu aceste intruniri si toata birocratia de acolo, desi si asta e o problema pt ca platim cu toti risipa asta de bani… adevarata mea problema este ca parlamentul nu are nici o putere decizionala cu adevarat, ca totul este de fatada… cand in realitate sefii cei mari sunt alesi pe spranceana, in secret si numai democratie nu este asta. Problema e ca totul pare a fi o cacialma… si altii trag sforile pe la spate… si nici asta nu m-ar supara cel mai tare… pt ca hoti au fost dintotdeauna si numai aia mici ajung in inchisoare sau spanzurati cum zice europarlamentarul din ultimul video… Cel mai mult ma supara ca astia sunt in stare sa ne bage in al treilea razboi mondial, daca interesele lor financiare vor dicta asta. Si singurul lucru care ii impiedica deocamdata sa o faca este pentru ca au nevoie de sclavi si de fraieri si de oameni care nu au ce face si le cumpara medicamentele, energia si le platesc cea mai mare parte din ceea ce castiga cu dobanda si dobanda la dobanda… restul ne jupoaie statul cu taxe si impozite pt care nu primim nimic bun cu adevarat… macar in alte tari o pensie e o pensie sau un serviciu medical e un serviciu medical, nu o bataie de joc.

    • Multi inca traiesc cu iluzia ca prin Vest conducatorii statelor sunt mai civilizati, mai ”cu poporu” etc. Si multi dintre ei au nevoie de chestii concrete, palpabile ca sa isi zdrobeasca iluziile, d’asta am pus aceasta postare. Sigur ca tu, eu si multi altii ne-am convins de mizeria numită UE, insa poporu inca e imbatat cu iluzia ”UE e de bine”.

      Bineinteles ca totul este de fatada si ca deciziile se iau in spate. Insa chestiile pe care le-am postat sunt VIZIBILE si pot fi intelese de masele de oameni adormiti. Iar aceste lucruri care se vad denota ca Sistemul e PUTRED si acolo si TOT in defavoarea cetățenilor-sclavi. Asta, pentru cei care nu intelesesera inca…

      Da, pai, razboaiele au fost si sunt profitabile pentru cei care conduc lumea (aceiași oameni care le și plănuiesc în ascuns precum Lovitura de stat din 89 în România și multe alte asemenea evenimente).

      Habar n-am ce vor face ei. Noi tre sa facem ce avem de facut noi: informare reala si coagularea forțelor binelui.

    • Da…corect! In alte tzari, Ca de exemplu in Canada (despre tzarile europene nu ma pronuntz in necunostintza de cauza), o pensie e o pensie! Poate de aceea 30% dintre pensionari sunt nevoiti sa lucreze in continuare in fast food-uri ca sa poata supravietui. Statisticile sunt oficiale si apar in presa oficiala. Serviciul medical este serviciu medical: ca sa te vada doctorul e familie astepti in medie o saptamana- doua chiar daca te doare azi, la spitale la urgentze astepti in medie 4-8 ore, dar se poate si 12…Pentru o investigatie gen computer tomograf sau rezonantza magnetica astepti de la cateva luni la un an, pentru a te vedea un doctor specialist, iar astepti intre 1-6 luni in medie (asta daca se indura medicul de familie sa-ti dea trimitere, ca daca nu, nu vezi specialistul in veci). Odata internat in spital, ai ocazia sa mori de infectie intraspitaliceasca cu Clostridium diffficile, au murit cateva zeci de oameni numai in Ontario, iar stirea e data la diverse…”shit happens”, nu?
      Majoritatea celor care intelegem sistemul de aici, ne rugam fierbinte sa nu ne imbolnavim serios…multi deja ne facem controalele serioase in Romania si aproape toti mergem la dentist in Romania…
      Sigur ca e bine sa criticam, sa ne autocriticam, dar trecem in alte extreme, aceea de a a vrabia din mana pe cioara de pe gard, care pare grasa, frumoasa si cu pene lucioase…In general, cum bine se spune, trebuie sa avem grija ce ne dorim, ca s-ar putea sa se indeplineasca.
      Din pacate, noi nu am fost constientzi de ce aveam inainte de 1989. Si aici a fost si vina sistemului care nu ne-a lasat sa plecam sa ne convingem. Dintre cei plecati, unii n-au inteles ori n-au indraznit sa ne spuna ca “imparatul e gol” si ca au luat tzeapa. Majoritatea s-au multumit cu castigul material si li s-a parut ca asta este viata. Si din punctul de vedere al multora, asta si este…din pacate. Din fericire insa, mai exista si alt gen de oameni care nu pot vedea in societatea capitalista occidentala, decat exact ceea ce este: o societate a profitului, a banului, in care omul sau mediul nu au nici o valoare. Iar Dumnezeu este eliminat demult si inlocuit cu ceea ce, in mare, se cheama religia drepturilor omului. Tzeapa cu libertatea de constiintza este alta pe care am inghitzit-o noi inainte de 1989. Credeam ca Ceausescu ne interzicea sa fim religiosi si occidentul permite…acum este aproape infractiune sa vorbesti despre Dumnezeu in spatiile publice gen scoli sau sa porti la gat o cruciulitza. Asta da libertate de constiintza! In schimb, poti vorbi oricat despre dreptul de a-ti alege sexul si orientarea sexuala, pentru ca astea fac parte -nu-i asa? – din drepturile omului!
      Inca si inca o data atentionez ca trebuie sa avem mare grija ce ne dorim si, daca reusim ca uniti sa “salvam toata Romania”, atunci trebuie sa fim foarte atenti la modelele pe care le alegem! Pentru ca daca ne vom lasa iarasi manipulati, vom “reusi” exact ce am esuat in 1989!

      • Da, o greșeală a sistemului dinainte de 89 este ca a ales, ca toate sistemele de pe planeta, sa-și tina poporul NEINFORMAT cu privire la lumea in care traim, la cine conduce lumea etc. Ceausescu stia destule despre cum se trag sforile, despre cum lumea e condusa din spate, despre ce inseamna de fapt FMI etc, insa nu s-a sinchisit sa povesteasca ceva din toate astea si poporului, sa priceapa si el care e faza. A preferat, ca toti conducatorii, sa tina poporul ”la munca” și ”sa lasam elita” – în cazul lui – PCR, sa se ocupe de conducere. Uite ca n-a fost un plan prea bun pana la urma… Daca poporul INTELEGEA ce se petrece poate sarea in ajutorul lui Ceausescu în 89, dar…”noi muncim nu gândim” a fost principiul dupa care s-a mers si pe vremea lui Ceausescu si DUPA el, incepand cu criminalul de Iliescu. Frumos explicate chestiile legate de societatea capitalista occidentala si religia drepturilor omului :). Ti-am zis, scrie un rezumat despre viata in Canada și-l punem pe blog :)

        Legat de alegerea unor modele/sisteme de organizare, eu am mai scris pe blog, dupa parerea mea asta este o problema secundara. Orice sistem chiar si unul facut la nimereala, INSA DE OAMENI BUNI, va fi mult mai bun decat ce avem acum. Ia orice copil de 7 ani si pune-l la conducere, va fi mai bine decat acum, prin simplu fapt ca macar NU VA FACE RAU INTENTIONAT. Sigur ca am exagerat, dar … ca sa subliniez ideea. PROBLEMA principala este CUM SCAPAM DE PARAZITI, nu “ce sistem sa implementam in romania, ca sa mearga lucrurile etc etc”. Sistemul e simplu: oameni de buna credinta la conducere lasati/sustinuti sa-și faca treaba. Prin simplul fapt ca sunt de buna credinta, se vor consulta cu mii de oameni pentru a gasi apoi cea mai buna solutie pe diferite sectoare etc. Deci nu asta e problema, ci căpușele care ne sug sangele in fiecare zi :)

      • @Emilian
        Sistemul nu mai permite sa raspund la ultimul tau comentariu.
        Ceausescu ne-a informat. Numai ca in general o facea in limbajul de lemn, de care noi eram satui. Nu a gasit un limbaj potrivit, prietenos, colocvial, in care sa le explice oamenilor. Ne informa mereu, in toate conferintzele lui, toate cuvantarile si congresele. Numai ca…cine are avea timp sa-l asculte? Cum intra Ceausescu la televizor, il inchideai….sincer! Un prieten mi-a spus acum 2-3 ani ca s-a apucat sa citeasca congresele lui Ceausescu si ca tot ce scrie in ele este ca o previziune…totul se intampla acum! N-am motive sa nu-l cred. La urma urmei pot sa pun mana sa le citesc si eu! Tu esti mai tanar si nu ai apucat vremurile alea, eu stiu un pic mai bine.
        Uite aici o mostra si daca te uiti pe aceeasi pagina a lui youtube o sa gasesti si mai multe:

        M-am uitat si la comentarii, din pacate multa lume e proasta si chiar daca nu-i proasta, e dezinformata si neinformata. Unii au scuza ca sunt tineri, DAR TU DE CE NU O AI? La varsta ta, ai putea sta prin cluburi si sa vii la 3 noaptea acasa “rupt” si sa te doara-n cot de informarea maselor…dar nu esti asa, din fericire. Din pacate, esti exceptie. Regula e ca ei!

        Deci Ceausescu ne spunea mereu despre: “exploatarea omului de catre om” – expresie pe care am inteles-o cu adevarat de cand am venit aici! Ne spunea despre: imperialism, colonialism, amestecul in treburile interne, exploatarea tzarilor sarace…uita-te numai in cateva discursuri de-ale lui de pe youtube si o sa te convingi. Insa pentru ca le spunea mereu in limbajul de lemn, iar noi aveam alte informatii (subiective, desigur) de la cei “fugiti”, care ne trimiteau poze cu masini americane si excursii in Hawaii….noi n-am vrut sa credem. Credeam ca are el interes sa ne “apere” de binefacerile capitalismului. De aia am iesit in strada in 1989 si ne-am bucurat, in mod absolut aberant, cand a fost impuscat fara proces (ala n-a fost proces, a fost o executie in stil mafiot) in ziua de Craciun! Eram tineri (adica eu) si dornici de libertate (mama mea nu era deloc de acord cu ce se intampla, si nu din dragoste de comunism, ca n-a fost nici macar membra de partid, ci din intelepciunea varstei))…Ca nu stiam ce e aia libertate si cu ce se mananca, asta e alta poveste…Acum eu consider ca romanii aveau mai multa libertate atunci decat au astia din Canada acum. Cu exceptia dreptului de a circula. Dar si aici e cu dus-intors. Circula numai aia care isi permit, care au bani. Eu stiu romani care nu s-au dus in Romania de ani de zile (7, 10…) doar pentru ca nu si-au permis!!! Asa ca toate drepturile si libertatile sunt relative!
        Dar sa nu crezi ca Ceausescu nu ne-a zis! Si nu ne-a repetat chiar obsedant, pana la saturatie!

        In legatura cu forma de organizare de dupa, de dupa adevarata libertate pe care poate, speram, sa o putem obtine (desi suntem extrem de putini treziti, extrem de putini curajosi si dispusi sa ne asumam riscuri etc…), acea forma de organizare poate fi absolut inedita, o inventie proprie. INSA NU AVEM VOIE SA GRESIM! Chiar daca viitorii conducatori vor lua niste masuri de care n-a mai auzit nimeni, MASURILE TREBUIE SA FIE CORECTE SI APTE DE A FI APLICATE CU SUCCES! De aia eu tot insist ca trebuie sa avem grija ce ne dorim. Daca ne dorim lozinca pe care eu deja o urasc (si o consider egala in imbecilitate si periculozitate cu aceea “noi muncim, noi nu gandim”), ma refer la lozinca “vrem o tzara ca afara”, atunci avem mari sanse sa obtinem o tzara ca afara: cu bogati si saraci, droguri, prostitutie, sclavie, trafic de carne vie, control total, cipare, eliminarea lui Dumnezeu etc….etc…o lume in care elementul uman este doar un accesoriu al elementului material…al profitului.

      • Da, el o fi zis in emisiunile alea TV de care lumea e saturata, dar a fost insuficient a poporul sa priceapa… Stiu, am vazut si eu filmulete cu el, discursuri etc, unele sunt puse si in postarea despre economia romaniei pe vremea lui, si intr-adevar, zicea foarte bine ce zicea, privind cu ochii de acum, insa, din pacate…n-a fost suficient pentru atunci…

        Nici eu nu-mi doresc o tara ca afara :) Insa cand chestia asta ti-e inoculata chiar si prin muzica (Vunk are o melodie exact asa: ~vreau o tara ca afara!~…poporu distrus mental si manipulat pe toate planurile… ce sa mai creada. Ehh

  3. Da Emilian… ai dreptate: informare reala si coagularea fortelor binelui. Dar din tineretul din Romania, cati crezi ca s-ar implica in asa ceva? Eu cred ca cel putin 80% au alte preocupari: filme, muzica, gagici, excursii, jocuri pe net, jocuri de noroc, fotbal, leverage la bursa etc… sau pe fete le preocupa chestii feminine, imbracaminte si telenovele, cine le iubeste, cu care sa flirteze, maritis etc… din aia 20% ramasi, 10% sunt decisi sa urmeze o cariera, trateaza scoala cu seriozitate, vor sa plece in alte tari pt o diploma sau vor sa plece de tot sau vor sa faca bani gramada aici, sa fie doctori, IT-isti sau avocati sau sa-si deschida o afacere, sa faca politica pt a obtine functii si bani mai rapid, nu au timp sau interes pt ceea ce faci tu aici… din ultimii 10%, 3% sunt din familii nevoiase si tot ce vor e sa faca un ban… sa plece in strainatate sa munceasca sau sa gaseasca aici ceva la o multinationala, sa devina workoholici, dar sa faca banii pt prima lor afacere sau sa-si cumpere si ei o masina, o casa… mai raman 7% care ii intereseaza sa faca ceva pt ceilalti oameni, sa se implice… si din astia 6% vor fie sa devina voluntari in nu stiu ce ONG-uri sa lupte pt copaci, verdeata, maidanezi, cancer, copii orfani etc… si 1% sa faca politica in sens pozitiv, ca vor sa schimbe ceva in tara asta… sa informeze si sa coaguleze fortele binelui…

    Deci cu cine vrei sa faci coagulare? Cu 1%? Cati oameni crezi ca poti sa ii coagulezi si in ce? Un nou partid? Eu unul nu am incredere in nici un partid. Ii vad pe aceeasi care au fost in altele de dinainte si care nu s-au mai inteles, s-au rupt de ciolanul principal si cauta un altul. S-a inscris un nou partid zilele astea, in mod oficial, prin instanta: Partidul Miscarea Populara… si o sa candideze din partea lor la nu stiu ce, proababil europarlamentare (pt ca dupa cum ai aratat mai sus, se castiga bine si nu trebuie decat sa doarma in sala), Daniel Funeriu… o calamitate de ministru al invatamantului din cabinetul BOC nu mai stiu ce numar… ca de aia avem invatamantul care il avem…
    Deci in ce sa coagulezi fortele binelui? Toti vor sa intre in partide numai pt capatuiala, sunt aceasi care au fost in alte partide si de tineret au nevoie sa faca munca de jos, sa puna flyere si bannere, nu sa ii promoveze in politica…

    Sau hai sa spunem ca gasesti un partid cu nu stiu ce platforma si scopuri nobile… ce m-ar face pe mine sa cred ca astia odata ajunsi la putere nu vor face la fel ca ceilalti? Pe ce sa ii cred? Pe cuvant? Daca te uiti la orice partid care acum sau in trecut a capusat banii cand s-a vazut sus, aveau si au discursuri populiste, platforme cu tot felul de obiective nobile, patriotice sau clar utopice pentru cine stie sa rumege chestiile economice pe care le pretind ca le vor face daca ii alegi.

    Daca nu un partid, atunci in ce sa coagulezi? Uite ce putini au timp sa scrie aici doua vorbe, ca parca ar fi monologurile… Shakespeariene, ca sa nu spun altceva…

    Eu nu spun sa nu faci ceea ce faci… dar imi e teama pt tine sau in cazul cel mai bun pentru timpul tau… in loc sa iti traiesti viata, sa iesi la un film cu o fata… sa stai sa culegi materiale pt ca altii sunt prea lenesi sa le caute ei pe Google… asta in caz ca vor sa stie ce este Matrix-ul… dar majoritatea nu vor sau sunt resemnati ca mine sau pur si simplu nu ii duce capul mai mult si din aceasta categorie ultima, care sunt din ce in ce mai multi, ca fac si copii multi, nu poti sa faci nimic… sunt pierduti… un om nu se mai schimba dupa o anumita varsta… si cei care citesc pe acest site sunt deja la o varsta la care nu isi mai schimba convingerile sau sunt oameni slabi pentru care nu exista principii, ci doar “ubi patria ubi bene”… Care sunt cei mai tineri care citesc aici pe site? Sa aiba 16 ani? E tot cum ar spune Yoda: “Prea batrani pentru a invata sa fie Jedi Masters!”…

    • Pai pe aia 80% de care vorbesti (nu stiu daca 80%, habar n-am, dar multi oricum) nu se bazeaza nimeni pentru informare/salvare. Lor trebuie sa se adreseze informarile care sa ii trezească. De salvarea tarii tre sa se ocupe cei care inteleg ce se intampla. Iar pana acum in istorie, masele nu au inteles ce se intampla… Si nu stiu daca ai cum sa trezesti la realitate masele, mai degraba doar un numar suficient care sa produca schimbarea… Cei mai multi oameni vor fi salvati fara sa stie ca au fost salvati de ceva. E o chestie pe care trebuie sa o accepte cei care lupta pentru dreptate si normalitate… Scopul nu trebuie sa fie glorie sau chestii de genul, ci dorinta sincera de mai bine, pentru intreg poporul, chiar daca poporul nu e in stare psihic/fizic etc să participe în totalitatea lui…

      Discutia e interesanta si mai relevanta legat de aia 20% de care zici tu (sa zicem 20%, dar nu stim nici aici cati ar fi exact). Da, unii dintre ei urmează cursul vietii asa cum e ea acum. Ăștia sunt cei care poate inteleg in ce lume traim, DAR O ACCEPTA (de prosti) asa cum e si incearca sa se descurce cum pot in acest Sistem, fara sa incerce sa il schimbe. Poate la momentul potrivit, se vor implica si ei pentru imbunatatirea sistemului… Nu stiu daca cei care vor sa schimbe sistemul si sunt dispusi sa se implice sunt doar 1%. Insa gandeste-te ca 1% din 20 de mil de romani inseamna 200.000 de oameni. Cu 200.000 de oameni uniti si patrioti poti face o gramada de lucruri. Dar sa luam doar Bucurestiul, 1% din 2 milioane inseamna 20.000 de oameni. Pai cu 20.000 de oameni uniti in Bucuresti RUPI. Chiar si doar cu 10.000! Chiar si cu mai putini….!

      NIMENI nu mai are incredere in partide, la modul general, pentru ca partidele, la modul general, ne-au tras-o de 20 de ani incoace. Insa nu e corect sa se inradacineze in creierul oamenilor ca TOATE PARTIDELE SUNT CORUPTE, pentru ca asta le acuza si pe partidele mici, care poate au oameni de buna credinta, dar care inca nu au ajuns la putere sa demonstreze buna credinta, pentru ca sistemul electoral e creat special SA NU AI SANSE daca nu faci parte dintr-un partid mare. Nici eu nu am incredere in partide, INSA LA MODUL GENERAL. In particular, daca maine se face un nou partid, ii acord o sansa pana la primul CONTRA-ARGUMENT. Și pe multe dintre noile partide le elimini rapid (de genu: Te cheama Neamtu/Nașul si ai fost/esti lingăul lui Băsescu si nu ai plans sincer public ca l-ai sustinut la greu pe 2R4CU’ => te-am eliminat etc). Restul partidelor mici, care poate sunt ȚEPE, poate NU, le-am strans in lista de sus de tot cu Alternative politice.

      Pentru a schimba sistemul e nevoie ori de revolutie cu mase de oameni in strada si valorificarea oportunității de a pune oameni buni la putere in acest mod, SAU prin bresă in sistem – castigarea alegerilor, schimbarea sistemului cate un pic din interior (sau cate mult daca ai majoritate). Miscarea populară e un gunoi rezultat din alt gunoi de partid mare, logic că nici n-am mai trecut-o in lista.

      Nu mai spune ”toti” vor sa intre in partid pentru capatuiala. TOTI ĂIA CRIMINALII MAFIOTII DE CARE NE-AM SATURAT intra in partide pentru treaba asta. Pe mine nu ma intereseaza astia. pe mine ma intereseaza sa intre aia care nu cauta capatuiala, ci sa faca ceva bun in tara asta, aia trebuie coagulati! Si ei exista, doar ca momentan inca stau departe de ce inseamna politică. Daca li s-ar oferi CEVA de buna credinta poate s-ar implica. Nu stim pana nu le oferim.

      Omul sfinteste locul! Deci conteaza ce fel de oameni ”coagulezi”. Ne intereseaza cei care nu cauta bani, cei care sunt sinceri interesati de soarta Romaniei. Eu am pus niste criterii pe blog, o sa mai pun si mai trebuie gasite si altele. Cei de care spui ca au ajuns sus si tot la bani au tras, erau acelasi tip de gunoi. Nu ne intereseaza astia. Poti sa ridici problema CUM II ALEGI, asta intr-adevar e important si semi-dificil. Și putem dezbate.

      Da, oamenii fie NU au opinii fie nu au exercitiul de a si le exprima in public, nici macar in scris, pe net, cu identitate ascunsa. Romanii nostri sunt mai timizi de fel, mai molcomi etc, ceea ce nu e neaparat rau, dar explica multe.

      Da, si eu sunt cam de aceeasi parere, ca un om nu se mai schimba dupa o anumita varsta, dar asta nu e neaparat un impediment. Nu tre sa ne propunem sa schimbam rapid si radical oamenii. Nu avem nicio sansa. Trebuie doar sa ii convingem SA MISTE UN BAT pentru binele tuturor. Tine de cei interesati/inteligenti/cu initiativă/de buna credinta/patrioti/nationalisti etc etc etc să gaseasca cele mai inteligente metode prin care sa ii convinga sa miste acel baț. Si exista metode. Asta e, lucram cu materialul clientului, lucram cu poporul pe care il avem ACUM. Din fericire, el poate re-deveni de top. De aceea merita sa ne zbatem pentru Romania si pentru romani. Pentru că putem fi foarte ”smecheri” ÎN LUME, nu doar în Europa.

      Romanii nu sunt interesati de Matrix pentru ca au fost supusi unui proces de distrugere mentala premeditata si continua despre care am scris aici:

      Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

      (de corelat cu textul Cea mai mare problema)

      Concluzionez (de fapt ai si zis ceva) ca esti demoralizat, ceea ce e ok, avem toate motivele din lume sa credem ca nimic nu se mai poate face. Dar gandeste-te că asta este EXACT CE VOR EI sa facem, sa credem ca nu mai avem nicio sansa, ca nu se poate altfel, ca nu putem schimba sistemul etc, sa ne resemnam, sa ne traim viata (de sclav) sa ne simtim cat de bine putem noi, DOAR NOI ȘI FAMILIA NOASTRĂ, nu contează restul, ca ”doar o viata ai, traieste-o la maxim!” etc etc etc. Hai sa nu le facem pe plac renuntand la lupta dinainte de a incepe…

      Da, avem in jurul nostru o gramada de oameni care habar n-au pe ce lume traiesc, habar n-au ce se intampla, nu pricep nimic etc. Nu e neaparat vina lor, ei au fost adusi in aceasta stare de catre cei care conduc lumea, prin metodele nenumarate de distrugere mentala. Insa noi lucram cu ce avem, SI AVEM CU CE LUCRA! Nu ne intereseaza aia adormiti irecuperabil, ci sa ii trezim pe cei semi-adormiti, cu potential de trezire (aici e importanta informarea – d’asta si acest blog) și pe noi ne intereseaza coagularea celor mai inteligenti, de buna credinta, patrioti etc dintre cei treziti (d’asta acest blog).

      Pana in prezent NU AU FOST PUSI LA O MASA / INTR-O SALA DE SPORT SAU UNDEVA OAMENII DE BUNĂ CREDINTA, INTELIGENTI SI PATRIOTI sa stabileasca ce e de facut pentru Romania, daca se mai poate face ceva etc. Pana cand acest lucru nu va fi facut, și până când oamenii buni și destepti din Romania n-or concluziona în urma unei dezbateri sănătoase ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC, nu avem niciun motiv sănătos să renunțăm la luptă.

      Eu nu am solutii ideale si nu am o idee clara legat de ce trebuie facut, care e primul pas, pentru ca sunt DOAR UN amarat CREIER. Dar tin ochii deschisi si voi sustine o miscare, chiar si politica, daca voi gasi una de buna credinta. Si o voi sustine public, inclusiv prin intermediul acestui blog, daca asta ar insemna ca Romania are o mica sansa sa fie condusa de niste oameni de buna credinta.

      Eu personal am venit cu o initiativa, am pornit Campania 1 leu, care daca s-ar dezvolta ar putea rezolva MULTE in Romania. Gandeste-te cat bine poti sa faci cu 10.000 de lei noi pe saptamana, de exemplu… Iar pentru asta, e nevoie de DOAR 10.000 de oameni să doneze. E mult 10.000 din vreo 20 de milioane? E putin, doar ca informatia nu ajunge la ei, sau daca ajunge, este ignorata. Din pacate multi oameni nu sunt dispusi NICI MACAR SA INTRE PE SITE SA VADA DESPRE CE E VORBA… Dar barem sa doneze DITAMAI SUMA DE 1 LEU intr-un sistem perfect transparent si pentru binele Romaniei … Asta e…la asta duce distrugerea mentală premeditat despre care am scris pe blog. Oh well.

      Pe mine nu ma deranjeaza sa investesc TIMP – voluntar si perfect neplatit – in informare si tot ce fac pe acest blog. Da, as putea sa-mi vad de treaba mea. Insa daca nici macar oamenii de buna credinta, care pricep ce se intampla nu se implica in niciun fel, atunci chiar ca nu mai avem nicio sansa. Iar mie imi place sa cred ca putem elibera Romania. Doar sa ne pese…si sa miscam 1 băț pentru asta.

      • Buna Emilian!
        Ce sa-ti spun…ti-ai descris crezul cu lux de amanunte mai sus. Il impartesc 100%. Si ma bucur ca vine de la un om mult mai tanar decat mine, care se pare ca a inteles o multime de lucruri inaintea mea. Eu doar intuiam anumite chestii, le discutam in casa, dar nu aveam certitudinea. Faptul ca tu ai venit cu acest site (care este cel mai bun din cate am vizitat eu), este grozav! Tine-o tot asa, nu te descuraja nici de la atacuri sau amenintzari, nici de la pesimisti, faci foarte bine ceea ce faci si tu simti asta. Urmeaza-ti intuitia ta, destinul tau. Nu te lasa influentat de cei care iti spun altceva decat iti spune intiutia ta! Vei gresi 100%! Si in plus, cand faci ceva ce tu ai vrut si gresesti, stii ca tu esti vinovat si te impaci mai usor cu ideea. Cand faci ceva influentat de altii (care stiu ei mai bine, din diverse motive invocate de ei) si gresesti, insatisfactia va fi mult mai mare – eu am patit-o personal. Deci, sfaturi: nu accepta idei sau persoane doar pentru ca ti-au fost recomandate ca “beton”. Judeca-i singur. Slava Domnului, ai cu ce! Mergi pe drumul tau, asa cum iti spune tie sufletul si intuitia. Deocamdata faci un lucru grozav aici. Eu am mai raspandit informatia de pe blog si stiu ca ai deja cel putin 3-4 cititori din partea mea, nu stiu daca sunt constanti sau nu, dar sunt! Am dat linkul si pe un site de socializare romanesc.
        Eu personal am in agenda de email vreo 50 de persoane din Romania, poate mai multi. Pe vreo 10 cel putin ori nu-i cunosc personal, ori nu-i cunosc destul. Totusi le trimit. Cand am trimis petita de dizolvare a Parlamentului, dupa mine au mai semnat-o vreo 8 cunoscuti sau contacte. Asta m-a incurajat. Deci oamenii citesc ce le trimit eu, ba chiar actioneaza!

        Inca ceva: puterea exemplului personal este uriasa! Intr-o lume in care exista atata minciuna, ipocrizie, demagogie, lacomie, este MINUNAT sa fii altfel si sa fii perceput ca atare, pentru ca pentru fiecare dintre noi, FAPTELE VORBESC. Noi, cei care am ales (sau poate asa am fost alesi) sa fim altfel, trebuie sa fim foarte atenti cu faptele noastre, cu imaginea noastra. Atat timp ca oamenii vor vedea ca in viata noastra personala suntem corecti, cinstiti, pozitivi, NE VOR URMA! SAU MACAR NE VOR ASCULTA! Toata lumea are nevoie de lideri, de oameni in care sa aiba incredere si pe care sa-i urmeze intr-un fel sau altul.
        Eu m-am uitat la “Romania fara ei”…le-am citit site-ul si tot ce spun ei acolo mi-a mers direct la inima. Da, simt exact cum spun ei acolo…intotdeauna m-am luptat cu morile de vant cand toata lumea imi spunea ca nu fac nimic. Si uneori n-am facut. DAR MACAR AM INCERCAT SI EU AM CONSTIINTZA IMPACATA. SI PASTREZ SI DOCUMENTE CA SA DOVEDESC CA AM INCERCAT, MACAR PENTRU URMASII MEI!
        Eu mai am un principiu aplicabil in tzari corupte ca Romania. Principiul meu este: daca nu poti face nimic si stii ca nu poti face nimic, macar da-le de lucru! Nu-i lasa in pace sa-si faca numarul lor nestingheritzi! Exemplu: am dat in judecata un primar pentru construirea unei parcari pe spatiul verde. Toata lumea imi spunea ca nu fac nimic, desi legea era de partea mea. Justitia insa nu a fost de partea mea. Am pierdut (nici nu am putut sa ma ocup personal de proces, chiar in perioada aia am plecat din Romania). Dar, care zic eu ca au fost avantajele? L-am pus pe primar sa-si puna lumea la munca (sa faca intampinari, aparari), si-a pus in functiune relatiile de la justitie etc. Pe justitia aia chioara am pus-o la munca cu un dosar in plus. NU-I LAS IN PACE! Daca ar face mai multi asa, multe lucruri s-ar schimba. PENTRU CA S-AR CREA UN CURENT, S-AR CONSTIENTIZA CA OAMENII SUNT NEMULTUMITI SI CA NU SE MAI MULTUMESC DOAR SA INJURE PRIN DISCUTII INTRE EI, SAU ACASA LA TV. Deci, cum spuneam, eu cred foarte mult in PUTEREA EXEMPLULUI.
        In alta ordine de idei, e greu sa fii altfel decat majoritatea. Si e greu si sa-ti dai seama de asta si sa accepti asta. Eu mi-am dat seama extrem de tarziu. Nu intelegeam de ce nu sunt populara, am foarte putini prieteni (dar buni!) si ideile mele nu sunt impartasite, sunt considerate “ciudate”. Pana la urma am inteles. Si mi-am asumat asta. In plus, am intalnit pe internet multi oameni ca mine, pe care nu aveam cum sa-i cunosc personal, fiind din colturi diferite ale tzarii sau ale lumii! Am intalnit oameni ca mine prin documentare, de exemplu Aaron Russo, un tip extraordinar. Am inteles de la astfel de oameni ca frica si statul in banca ta nu-ti aduc nici un folos. Cu o moarte toti suntem datori si putem muri mai devreme, eliminati (ai citit despre Thomas Sankara, fost presedinte in Burkina Faso, asasinat? Merita!), sau putem muri mai tarziu, in chinurile provocate de cei care distrug lumea (in timp ce noi tacem).

        Dintre dezavantajele de a fi altfel, unul major este ca ceilalti incearca sa-ti puna tinichele de coada si sa te traga in jos, ca sa fii ca ei….ca adica cine te crezi tu sa fii altfel? Ei bine, noi, cei altfel, trebuie sa fim foarte atenti la tinichele…mie au incercat multi sa-mi puna tinichele de coada si trebuie sa fii extrem de abil ca sa scapi. Dupa cum vezi si in politica, in miscarile sociale, cum apar unii mai altfel, incep asa-zisele “zvonuri”: ca ar fi platit de x sau y…(acuma toti cei care sunt in miscarea impotriva gazelor de sist sunt agenti rusi, cam toti cei care sunt impotriva imperiului atlantist, sunt la fel…), ca are conturi in strainatate, ca are interesul sa traga pentru afacerea lui sau al lui z, ca ar fi curva/curvar, are amant/amanta, ca ar fi avut o problema cu legea in trecut, dar a fost absolvit cu relatii….etc….etc….etc…Cand personalitatea este publica, asa-zisele “zvonuri” apar in presa si lumea, in general, isi pierde increderea. Mai ales cei care mai cred in presa si stau lipitzi de televizor.

        Deci, parerea mea este ca tu faci parte din minoritatea celor care sunt altfel! Trebuie sa constientizezi asta intai, apoi sa-ti asumi riscurile. Si sa stii ca daca esti intr-adevar altfel, nu vei fi niciodata fericit daca cineva sau ceva te va determina sa fii la fel ca ceilalti.
        Urmeaza-ti destinul tau! Iti recomand o carte: “Sa reparam trecutul si sa vindecam viitorul” de Alberto Villoldo. Este foarte buna ca sa intelegi ca toti avem un destin si trebuie sa-l urmam ca sa fim sanatosi si fericiti. Daca ne vom lasa deturnati, viata noastra va fi mai mult sau mai putin distrusa.

      • :) Multumesc pt aprecieri.

        Ma bucur ca ne potrivim in gandire si ca ai dat peste acest site. Știi ce articol te-a adus aici prima prima oara? Dacă știi, zi și mie, sunt curios :).

        Eu nu am o problema cu oamenii pesimisti/demoralizati. Ii inteleg perfect. Eu am norocul/abilitatea/capacitate/chestia (nu stiu exact de ce) de a face față adevărului dur destul de bine, fără să mă afecteze psihic foarte tare. Dacă mai și faci ceva, cât de mic, pentru a schimba realitatea dură din jur, stresul psihic e și mai mic. Faptul că rezist mental la gunoaiele din jur ma ajuta sa scriu despre toate astea si sa mentin o atitudine pozitiva. Altii nu sunt asa ”norocosi” si ii inteleg perfect. Poate gasim si o modalitate prin care mai multi oameni să reziste (și mai bine decât o fac deja) nedreptăților din jur. Cine știe…

        Actionarea in instanta + plangeri penale NOMINALE sunt arme ale poporului impotriva criminalilor care ne conduc. De exemplu Stegarul dac din piata universitatii le face plangeri penale fara jena, si bine face. Si detaliaza toata treaba la el pe blog – unsingurvot.wordpress.com. Faptul ca i-ai dat in judecata a fost foarte bine! Daca toata lumea ar face ca tine am trai intr-o tara mai buna, cu siguranta. Lumea fuge de justitie, dar in justitie sunt o gramada de judecatori ok (parerea mea). Faptul ca nu a fost sa fie la tine, nu inseamna ca justitia nu tine cu dreptatea, ci doar ca nu a fost sa fie atunci – ori n-ai avut suficiente probe, ori viciu de procedura ori cine stie ce chestie. Judecatorii judeca strict pe ce au in fata si pe ce sunt „insarcinati”. Deja intram in detalii. Deci justitia e de baza. Un grup de solidaritate s-a format pentru a-i ajuta pe satenii din Nadăș care risca sa piarda tot satul. Principalul ajutor este reprezentare in instanta PE BUNE. Astea sunt chestii care trebuie cunoscute si sustinute. Eu am mai pus pe contul de FB al blogului despre asta. Acelasi grup a mers cu avocati si la Pungesti. Deci trebuie sa ne folosim de ”justitie” cat inca nu e acaparata politic total.

        N-am citit de el, dar e doar unul din MULTI asasinati pentru ca s-au opus Sistemului.

        Da, oamenii nu inteleg ca oamenii sunt diferiti. Am scris despre asta pe blog, gasesti textul daca scrii ”covrigi” la cautare. De aici pleaca multe probleme, dar…tine de ficare dintre noi sa faca față cat mai abil, ferm si dacă se poate politicos oricaror tentative din partea oamenilor ”diferiti” care te trag in jos voit sau nu.

        Oamenii tre sa invete sa nu mai puna botul la ce spune presa si TVul ci la ce cauta si cerceteaza ei insisi.

        Inteleg ultima parte a mesajului tau si sunt deja constient de ea. Pe mine ma implineste sufleteste ce fac aici, deci…n-am niciun motiv sa renunț la asta și să o iau pe alte căi. Alte căi pe mine nu m-ar mulțumi. Să-i mulțumească pe alții! :)

        Apoi, e ok, nu sunt așa ușor influențabil. Pe de o parte e bine, pe de alta exista riscul sa refuzi opinii contrare, dar…sunt constient de asta si i’m working on it.

      • Ok…de acord cu exceptia justitiei. Si nu sunt pesimista si nici carcotasa, dar se intampla ca asta sa fie domeniul pe care il cunosc cel mai bine in Ro. Si ti-am mai explicat si in alte mesaje cam cum e cu justitia, din experientele mele personale si nu din auzite!
        Cred ca ti-am mai spus ca: la Curtea Conatitutionala (unde am avut doua cereri), toate cererile care intra sunt respinse de la data inregistrarii, nici nu-si pune cineva, cumva, problema ca va fi admisa exceptia unui muritor de rand, oricate argumente ar avea. Dar daca….dar daca…aceasta exceptie de neconstitutionalitate vine motivata de vreun nume mare si implicat politic, gen Valeriu Stoica, pe care l-am vazut foindu-se pe acolo, ei, atunci …ne mai gandim!…
        La Curtea Constitutionala dosarele sunt secrete. Vei spune, poate, nu-i nimic, foarte bine ca sunt! Ei bine, intai sunt secrete fatza de tine, ca parte in proces. Deci te duci sa-ti vezi dosarul si zici: vreau niste copii de aici de pe actele depuse de ceilalti. Si cica” Tz…n-ai voie! Ia si copiaza-le de mana, poti sa stai aici 3 saptamani sa tot scrii…”. Adica dosarul tau este secret chiar fatza de tine si nu poti lua nici o copie certificata din el…Am facut o cerere scrisa, ca mi s-a parut aberant, si am primit un raspuns cu un articol din legea CC, care dupa parerea mea era interpretat gresit, dar daca tot le dadea lor apa la moara, e bine!
        De ce sunt dosarele secrete? Simplu: ca sa nu stie “pulimea”, sorry de expresie, ca in toate dosarele cu exceptii de neconstitutionalitate, Avocatul Poporului (suna frumos, nu???) pune concluzii impotriva poporului, reprezentat de muritorul ala de rand care ridica o exceptie. La mine asa a fost, desi judecatorul de la instantza la care am ridicat exceptia o sustzinuse prin motivare scrisa (deci, da, mai sunt judecatori ok…dar el stia ca motivarea lui de cateva randuri nu face nici doi bani la CC, de aia avusese curaj). In schimb, Avocatul Poporului (dar parca ti-am mai spus asta), pe vremea cand era Muraru, a fost primul care a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a unei legi date in timpul guvernarii Boc, care interzicea cumularea pensiei cu orice functie bugetara….(lege care pentru noi muritorii de rand suna destul de ok, nu?) Ei bine, avocatul poporului s-a sesizat imediat, a doua zi, PENTRU CA ERA IN JOC INTERESUL LUI PERSONAL…FIIND EL INSUSI UN PENSIONAR SI UN SALARIAT BUGETAR, 2 IN 1…
        De ce mai sunt secrete? Ca sa nu poti dovedi niciodata, nimanui, ca motivarea facuta de tine la exceptia ta de neconstitutionalitate era buna, eventuasl beton, iar argumentele celorlalti si motivarea Curtii Constitutionale erau trase de par, ba chiar de 2 bani. Mai mult…am avut doua exceptii si am deci, doua hotarari…de respingere. Motivarile seamana izbitor, desi sunt doua domenii absolut paralele. Functioneaza de minune sistemul copy-paste, motivarile le fac magistratii asistenti si nicidecum aia pe care-i vedem noi la TV imbracati in grena…aia pusi acolo politic, cate 3…
        Cam asa functioneaza justitia! Iar plangerile penale pe care le face acel Stegar Dac, sunt un simplu exercitiu pentru el (de scriere, de exprimare, eventual de caligrafie). Cand ajung plangerile lui la Parchet, primesc pe loc NUP, inca de la inregistrare…;) Iar salariatii, de la femeia de serviciu pana la procurorul sef, isi spun: iar a mai depus dementul ala o plangere….ASA FUNCTIONEAZA!
        Si asta nu e pesimism. Justitia are oricum nevoie de o reforma adevarata, nu de demagogie.
        Noi trebuie sa ne facem datoria si sa impingem mereu in aceasta fortareatza de tupeu si nesimtzire….

      • Curtea Constitutionala este un GUNOI controlat politic :) Acolo ORICE e posibil. Nu mi se pare normal si nu ar trebui sa fie nici legal ca dosarele sa fie secrete, mai ales partilor direct implicate. Penibil sa nu te lase sa faci copii. Dar repet, ORICE e posibil in acea pseudo-instanta, ca aia la CCR sunt, multi dintre ei INFRACTORI care nu au nicio legatura cu profesia de judecator. Toni Grebla a ajuns pana la urma la CCR? Chiar si faptul ca a fost propus un asemenea individ spune multe. Daca a mai si ajuns acolo…e mai mult decat clar ca CCR e pur si simplu un cuib de infractori pusi politic.

        Da, cand te busesti de un procuror pus, controlat politic, sansele sunt sa iti dea pe plangerea penala NUP si fara sa se uite pe ea, dar… pe urma poti sa ataci NUPul si ajunge la judecator :) si tot asa. Eu ma bucur ca Stegarul dac ~se joaca cu ei~ si cred ca a si castigat niste chestii pana acu. O sa ii zic sa faca o sinteza undeva pe blog cu actiunile in instanta si stadiul lor…

  4. Am descoperit in comentariile de pe youtube, la filmuletul “Ceausescu zice adevarul”, despre Thomas Sankara. Nu auzisem in viata mea de el, bineinteles, dar am citit pe Wikipedia si am inteles ca a fost un fel de Ceausescu sau Fidel Castro al Africii. Normal ca a fost asasinat! A apucat sa conduca numai 4 ani. In Burkina Faso. Iar acum noi sponsorizam un copil exact din Burkina Faso, pentru ca, nu-i asa, ei nu sunt in stare sa se gestioneze si le moare populatia de foame…Iar noi, occidentalii nascuti sau facuti, ne mai spalam pacatele sponsorizand cate un flamand si gata…ne-am facut datoria fatza de lumea asta nedreapta…precum fariseul si vamesul. Of!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sankara

  5. Salut Emilian,
    daca vrei sa aflii ceva stiri reale despre viata din Canada iti recomand urmatorul blog:
    http://filosofiepebordura.blogspot.ro/

    Desi pare greu de crezut noi (inca) stam mai bine la anumite capitole, de ex. sistemul medical, asa cum a spus si Gabriela. Oricum, ai sa ai cu ce sa te delectezi. Poate faci si o colaborare si preiei anumite articole sa le publici la tine.
    Aviz celor care vor sa emigreze si sa traiasca in “Rai”!

    Toate cele bune!

    • Salut. Multumesc frumos pt recomandare. Am dat peste articolul Educatia pentru turme – SUPERB!. L-am pus deja in vreo 3 locuri pe blog. Tu esti autorul, sau…ai vreo legatura cu blogul, sau…doar mi l-ai recomandat. Chiar vreau o colaborare ceva cumva, sa ne promovam reciproc anumite materiale. Si eu am scris ceva despre educatie aici:

      Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti (fam3)

      Si ce-am scris si cum am scris eu seamana foarte bine cu ce am gasit acolo. Sau invers :) Despre educatia care distruge omul am mai scris si in textul asta:

      Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31)

      O sa mai citesc sa vad ce mai gasesc interesant pe acolo. Deci zi-mi daca tre sa vorbesc cu tine sau pe mailul de pe site cu tzipi blog :)

      • Salut. Vorbeste cu Tzipi, este blogul ei. Eu sunt doar un simplu cititor.
        Am descoperit blogul ei in urma cu ceva timp, dupa ce un prieten bun, emigrat de mai mult timp in Canada mi-a laudat viata de acolo. Am vrut sa aflu daca in mod real viata este asa minunata acolo. Si am aflat adevarul. Pe siteurile si forumurile pro-emigrare emigratii “zugravesc totul in roz” nu admit ca si-au luat teapa.
        Emigrarea este o afacere pentru statele care accepta emigranti. Emigrantii nu vin cu mana goala acolo se cer bani grei pentru a fi acceptat si acei bani ajung la statul respectiv si salarii babane la bugetari.
        Emigrantii ajung in general la munca de jos. Studiile nu le sunt recunoscute si in cele mai multe cazuri sunt bucurosi daca reusesc sa devina administratori de bloc, sa vanda hot-dog la colt de strada, ocupatii de muncitori necalificati, sau devin asistati sociali. Cunosc personal un inginer geolog care la trei ani dupa ce ajunsese in Canada inca mai distribuia ziare. E jenant, dar nu avea alta sursa de venit. Mi-a spus atunci ca este doar temporar, pana isi echivaleaza studiile. Foarte putini recunosc adevarul. Si in afara de acest lucru, majoritatea romanilor plecati pe afara, sterg de rahat la fund mosi si babe, fura sau ajung pe centura, spun in tara ca sunt manageri.
        Probelma emigranilor pin tari de genul Canada, care cer bani pentru “acomodare” este ca pierd de doua ori si raman fara nimic. Isi vand totul din Romania si dupa ce statul in care au emigrat le ia banii si ii face maturatori nici macar nu se mai pot intoarce, nu au cu ce, nu mai au la ce.
        Ce se intampla cu emigantii in Canada se intampla si in SUA, Australia, Noua Zeelanda, etc. Singurii emigrani care o duc bine sunt cei care au plecat cu contracte ferme de munca, nu la plesneala si in general in Europa. De exemplu doctorii romani din UK care au plecat la munca dupa ce angajatorul britanic a venit si i-a recrutat in Romania. Nu au plecat prin firme detinute de politicieni sau tigani romani.

        Pe siteul lui Tzipi gasesti in partea derapta sectiunea “labels” unde poti accesa articole in functie de ce te intereseaza mai mult. Daca esti nou pe “subiect” o sa-ti ia cateva zile pana te prinzi cum stau lucrurile pe la ei. Si stii ce e culmea? Cam la fel ca la noi! Cu mici deiferente.
        Toate cele bune!

      • Mersi pt reply. Nu sunt nou pe subiect, stiu ca lucrurile cam asa stau, cum le-ai povestit. Altfel mai eram eu asa inversunat impotriva iluziilor Europa civilizata si Democratia SUA, daca romanii nostri chiar gaseau acolo lapte si miere? :) O sa vb cu Tzipi. Spor!

    • Draga JE,
      Am intrat si eu pe blog si am fost impresionata. Oricum, este marfa de citit si studiat….Esti autoarea, sau doar il recomanzi?
      Multumesc.

      • Se pare ca nu e autoarea, ci un cititor. Dar de unde stii ca e o autoare si nu un autor? Ca eu intr-un text citisem ceva care suna a baiat… sau pot si fetele sa ~o aiba MAI lunga~ ? :D

      • @Emilian
        Am intrat la rubrica aia “despre” si la sex cica female…
        Cat despre “a o avea mai lunga”…suntem in occident aici, “ce …aia lunga a mea?!” aici ne alegem sexul (ce sa mai zic de orientarea sexuala??? eu as putea sa ma marit si maine…cu acte in regula, ba gasesc si preoti care se ma cunune la biserica), nu mai suntem tzinutzi in tipare bigote ca voi, romanii crestini ortodocsi primitivi! :))))
        P.S. Stii ca a fost o gluma….Fata are f mult umor si cinism….de aia o are si mai lunga decat altii…Plus ca are un spirit de observatie beton…nu-i scapa nimic din anomaliile din jur.

    • @JE
      Multumesc pentru recomandarea blogului. Daca l-as fi gasit si eu inainte de emigrare, nu mai ajungeam aici. Ceea ce face ea este grozav pentru ca nu se multumeste doar sa povesteasca (cum mi-au povestit mie altii de roz, de m-am trezit aici in gura lupului) sau cum povestesc eu altora (mai de gri), ci pune o multime de poze, statistici oficiale, articole oficiale….GROZAV! BRAVO EI, FATA DESTEAPTA! Nu stiu daca isi da seama cat bine face cu acel blog celor care chiar vor sa afle. Despre tzepe canadiene pot sa povestesc si eu pornind de la povestea noastra (pe care n-o s-o cosmetizez pentru nimeni si nimic si care din fericire, este inca norocoasa) si pana la alte povesti (nici nu stiu cate as avea, pentru ca oamenii in general tac, le este jena sa recunoasca ca au luat tzeapa, cum bine spuneai; majoritatea vor mima ca vor sa se integreze cu tot dinadinsul….).
      Ai facut o radiografie foarte buna a emigrarii, o s-o copiez sa “o dau mai departe” conform traditiei internetului…Informatia poate schimba vieti. In bine cand e corecta si in rau cand este manipulata!
      Mi se pare ca “fericiti sunt cei saraci cu duhul”…care nu inteleg nimic din Canada desi traiesc aici….aia nu pot fi invinovatiti ca nu ti-au spus….Insa cei care inteleg si iti toarna gogosi, aia nu merita nici un flit intre ochi….sorry!
      Si ai observat foarte corect: seaman destul de bine cu ce se intampla in Romania, pentru ca, asa cum am mai spus-o cu diferite ocazii pe acest site, MODELUL DE AZI DIN ROMANIA ESTE IMPORTAT DE AICI! Ca doar nu seamana intamplator….auzi coincidentza! :(

Spune-ți părerea aici: