Cum sunt afectati oamenii bogati de politică si administratie. Prostia celor care au bani si sunt egoisti (pol76)

cum sunt afectati oamenii bogati de politica si administratie romania guvern parlament legi hotarari sanatate poluare infrastructura siguranta spitale, masini scumpe, vile, multi bani, ceicunoi.wordpress.comHaideţi să împărţim oamenii de pe această planetă în funcţie de avere, în câteva clase: există pe lumea asta oameni foarte foarte bogati (putred de bogaţi) (unii dintre ei sunt cei care conduc lumea din umbră) (foarte foarte puţini la nivel planetar), oameni bogaţi (cu anumite afaceri care le asigură o un trai de viaţă fără nicio problemă – teoretic) (puţini raportat la populaţia globală), oameni cu venituri medii – care le asigură o viaţă decentă) (destul de mulţi la nivel planetar), oameni săraci – mulţi şi oameni foarte foarte săraci – foarte foarte mulţi. Asta la nivel planetar. Dacă vorbim de România, avem situaţia următoare:

Avem vreo câţiva oameni putred de bogaţi, avem destui oameni bogaţi (cu “afaceri” care le asigură un trai aşa-zis <fără probleme>), avem destui oameni care au venituri medii – suficiente pentru un trai decent, avem foarte mulţi oameni săraci care abia reuşesc să asigure traiul familiei lor de pe o zi pe alta, şi avem multi oameni foarte săraci (nu intru în detalii ca să nu vă întristez prea mult).

Acum, situaţia din România este foarte asemănătoare cu alte state, atunci când vorbim de relaţia poporului cu Politica şi Administraţia. În unele state e mai bine ca la noi, la noi în ţară rezultatele Politicii şi Administraţiei sunt dezastruoase, iar în alte state e şi mai rău de atât.

Ideea este următoarea: Politica şi Administraţia ne afectează foarte foarte mult viaţa. A noastră a tuturor. Politica și administrația sunt domenii de bază în funcționarea corectă a unui stat. Cele două ar trebui să lucreze, în mod normal, numai și numai în interesul poporului! Toți politicienii, toți funcționarii publici, toți oamenii dintr-o funcție publică, plătiți din bani publici, ar trebui să lucreaze pentru atingerea princialului scop suprem: bunăstarea poporului în slujba căruia lucrează.

Din păcate însă, cum se poate vedea foarte bine în România, Politica şi Administraţia îşi bat joc fără probleme de interestul general al poporului.

Acu intervine chestia interesantă: În momentul în care oamenii politici şi cei din administraţie (centrală sau locală) îşi bat joc de binele acestui popor, marea masă de români – cei săraci şi foarte sărăci, cei cu venituri medii (la limită pentru o viaţă decentă), şi chiar şi cei semi-bogaţi (cu o mică afacere care îi ridică peste media veniturilor la nivel naţional), toţi aceştia vor simţi imediat, pe propria piele, efectele unei politici greşite (venită de la politicieni de rea credinţă şi/sau incompetenţi) şi efectele unei unei proaste administraţii (centrale sau locale).

Există însă unii români – cei bogaţi şi foarte bogaţi, dar şi cei atât de idioţi încât să nu-şi dea seama, care cred că politica şi administraţia NU îi afectează, pentru că au bani. În timp ce este adevărat că mai mulţi bani înseamnă de regulă mai puţine probleme, NU este adevărat deloc faptul că Politica şi Administraţia NU îi afectează deloc pe cei bogaţi şi foarte bogaţi, sau pe cei care cred că sunt suficient de bogaţi încât deciziile politicii-administraţiei să nu îi afecteze. Pentru aceşti oameni, vreau să dau câteva exemple:

Cum sunt afectaţi oamenii bogaţi de politică şi administraţie:

1. Poluarea atmosferică (calitatea aerului respirabil de români şi de copiii lor) – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi afectează direct sănătatea oamenilor, indiferent de vila sau blocul în care stau şi indiferent de ce maşină conduc.

2. Sistem medical de urgenţă – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct indiferent cât de mulţi bani ai. Dacă eşti putred de bogat şi trăieşti în România, şi ai o urgenţă, nu o să aştepţi pe nimeni dintr-o clinică şmecheră din Germania sau de undeva (pentru că o să mori până ajung ăia la tine), ci vei apela la sistemul naţional de urgenţă din România. Valabil pentru tine şi pentru copiii şi familia ta. De asemenea, tot aici se adaugă şi lipsa spitalelor, medici slab pregătiți, lipsa medicilor, spitale slab dotate etc – ai timp dacă ești pe moarte să ajungi într-o țară civilizată sau la un spital bine dotat din ţară? …indiferent câți bani ai…?

3. Infrastructura rutieră proastă – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct – indiferent de ce maşină şmecheră ai, te vei lovi de următoarele probleme: calitatea şoselelor defectuoasă, gropi, lipsa asfaltului, lipsa autostrăzilor (e bine să mori depăşind pe drumurile cu o singură bandă pe sens?), abundenţa aglomerărilor de maşini mai ales în marile oraşe (e bine să pierzi timpu’ la coadă?), lipsa locurilor de parcare unde ai nevoie să parchezi etc etc etc

4. Siguranţa pe stradă (inclusiv siguranţa copiiilor tăi) – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct – cât de în siguranţă credeţi că sunteţi atunci când mergeți pe stradă, prin parc, când merg copiii la școală sau când se întorc acasă, când treceţi pe lângă clădiri care stau să pice pe voi (vezi centrul vechi al capitalei), când şoferi cretini parcă abia aşteaptă să te calce cu maşina etc etc etc? Cum te scapă mulţi bani în buzunar de o muşcătură de câine atunci când te plimbi şi tu ca omu’? (de exemlu).

5. Calitatea hranei şi a apei consumate – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct; mă refer la prezenţa chimicalelor, hormonilor de creştere, antibioticelor, OMG-urilor (organismelor modificate genetic), pesticidelor, umami – al cincilea gust etc etc etc – în hrana şi apa consumate de tine și de copiii tăi. Sigur, pentru că a bani, îţi poţi cumpăra carne, fructe şi legume bio, crescute într-un mod mai sănătos. Dar…cât de sănătos? Ce garanţii poţi să ai că mâncarea aia pe care ai dat mulţi bani ca să fie mai sănătoasă, nu conţine chimicale, pesticide, hormoni sau OMG? Nici măcar nu există o prevedere legală prin care producătorii de alimente să fie obligaţi să specifice pe etichetă dacă produsul lor conţine organisme modificate genetic. E posibil ca ce ai mâncat mai devreme să conţină OMG, şi nici măcar nu ai de unde să ştii. Pe scurt, OMG-urile înseamnă cancer – pentru tine şi copiii tăi.

6. Birocraţie şi proastă legislaţie – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct, creîndu-ţi probleme diverse pentru afacerile tale, la plata impozitelor şi taxelor, la plata salariaţilor etc etc etc;

7. Lentoarea şi incompetenţa într-o anumită proporţie a justiţiei – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct atunci când tu ca persoană fizică, sau persoană juridică (firma/compania ta), ai o problemă/o divergenţă/o neînţelegere cu o altă entitate (persoană fizică sau juridică), şi nu poţi rezolva problema pe care amiabilă. În acest moment trebuie să apelezi la justiţia din România. Ai afaceri în România, trăieşti în România, când ai o problemă juridică apelezi la nişte avocaţi români, şi eşti nevoit să apelezi la instanţele de judecată din România. Să te prezinţi în instanţă cu o problemă şi să primeşti primul termen peste vreo 6 luni este deja ceva obişnuit în România. Dacă ai mai mulţi bani nu înseamnă că timpul trece mai repede.

8. Abuzurile administraţiei – intră în responsabilitatea politicii şi administraţiei şi te afectează direct dacă au chef la un moment dat nişte “şmecheri” din anumite instituţii ale statului (gen DNA, ANAF, Garda de Mediu, OPC etc) să-ţi facă nişte “nasoale”, din diferite motive.

Toate aceste lucruri şi multe altele sunt controlate, reformate, dezvoltate sau nu, de către sfera Politicii și Administrației, de care NIMENI nu poate scăpa! Motiv pentru care TOATĂ LUMEA ar trebui să fie interesată de ce se întâmplă în plan politic şi administrativ în această ţară! Primul pas este SĂ ÎŢI PESE de ce se întâmplă în jurul tău!

Există mulţi oameni care au impresia că activitatea unui guvern sau a unui parlament nu îi afectează pentru că au bani, aceştia alegând deci să o ignore şi să nu fie interesaţi, chiar dacă există în jurul lor milioane de alţi români pe care îi afectează foarte foarte mult Politica şi Administraţia. Această atitudine de indiferenţă faţă de binele/răul celor din jur denotă egoism.

Citiţi şi:

31 oct 2013: Schimbarea – Niciodată nu se va schimba nimic de la sine! Atâta timp cât accepți să fii jefuit, vei fi jefuit! Asta e o lege universală, legea CAUZA/EFECT. Lucrurile în lume, dar mai ales în țara asta merg din prost în mai prost nu din cauza celor câțiva care fură, ci din cauza celor mulți care acceptă să fie furați. Răul întotdeauna va exista pe pământ, lipsa de reacție și acceptarea are fix același efect ca și asocierea cu acesta, adică se alege praful de tot, rapid si sigur.

Câteva concluzii ale unor studii despre egoismul oamenilor bogaţi citiţi AICI.

Emilian, 5 nov 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?

10 responses to “Cum sunt afectati oamenii bogati de politică si administratie. Prostia celor care au bani si sunt egoisti (pol76)

  1. Pingback: Este normal sa protestam in strada? De ce nu ies mai multi romani in strada? Lupta pentru drepturile noastre si pentru o viata normala (pol106) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Cea mai mare problema a omenirii si a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava (edu35) | CE-I CU NOI?

  4. Pingback: Incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava | SANTINELA ORTODOXA

  5. Pingback: Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Cat de normali si anormali sunt românii. Bolile societatii romanesti. Normalitate si anormalitate. Rezistenta poporului roman la dezastrul politic economic social medical si ecologic din România (edu49) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comport

  7. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31) | CE-I

  8. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor. Manipulare creier, gunoi mediatic, mass media, cenzurarea informatiilor, ascunderea adevarului, ocuparea timpului. Ce sanse mai avem sa salvam Romania? (nom31) | CE-I

  9. Pingback: Romanii sunt distrusi mental premeditat | NewsInfo1000

  10. Pingback: Lista initiative civice, alternative politice de buna credinta – altceva fata de clasa politica actuala corupta (PDL, PSD, PNL). Miscari patriotice cu iubire fata de Romania si poporul Roman (pol168) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre compor

Spune-ți părerea aici: