Castile de telefon hands free ne protejeaza de cancer. NU mai tineti telefonul la ureche cand vorbiti la el! Sfaturi pentru convorbirile la mobil (s)

Castile de telefon hands free wireless ne protejeaza de cancer creier nu tineti telefonul la ureche sfaturi convorbiri socializare la telefonul mobil sanatate anti contra impotriva cancerului 1Recomand un articol de bază de acu 2 ani jumate: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/prima-confirmare-oficiala-a-oms-telefoanele-mobile-pot-cauza-cancer.html

Concluzii despre ce e de făcut aflați la sfârșit.

Iată ce aflăm din articolul pus mai sus (cel mai bine ar fi să citiţi articolul integral):

Daca inainte existau doar banuieli, de acum e oficial: telefoanele mobile ne pot imbolnavi de cancer cerebral. Confirmarea vine din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii care a facut publica aceasta concluzie.

“Dovezile, care continua sa se acumuleze, sunt destul de solide pentru a spune ca folosirea telefonului mobil poate duce la aparitia cancerului”. Aceasta este concluzia expertilor.

Este vorba despre un risc sporit de gliom, o forma de cancer cerebral. Mai precis, riscul a crescut cu 40% la persoanele care au vorbit in medie 30 de minute pe zi la mobil.

Tipul radiatiilor emise de telefonul mobil se numesc non-ionizate. Nu sunt similare cu radiatiile emise la o radiografie, ci, mai degraba, cu cele emise de cuptoarele cu microunde, insa la o intensitate mai mica (meţiune Ce-i cu noi?: şi cuptorul cu microunde e nociv – click pt detalii) Detalii şi sfaturi despre ce e de făcut, în continuare:

Asadar, pe langa contributia radiaţiilor la aparitia cancerului si tumorilor, pot avea efecte negative si asupra functiei cognitive a creierului, din moment ce tinem telefonul la ureche in zona lobilor temporali.

“In asteptarea altor cercetari, este important sa ne luam masuri de precautie, precum folosirea de dispozitive hand-free sau comunicarea prin SMS-uri”, sunt recomandarile OMS.

Agentia Europeana de Mediu a indemnat la efectuarea de mai multe studii, sustinand ca mobilele sunt la fel de periculoase ca fumatul, asbestul sau benzina cu plumb.

“Cancerul, in particular cel la nivelul creierului, se dezvolta intr-un timp indelungat. Cred ca este o idee buna sa avertizam publicul ca expunerea indelungata la radiatiile emise de telefonul mobil poate produce cancer”, a spus doctorul Henry Lai, profesor in bioenergie la Universitatea din Washington, care a studiat efectele produse de radiatii timp de 30 de ani.

Subiectii care au folosit mobilul timp de 10 sau mai multi ani au contibuit, din pacate, la dublarea ratei de gliom, un tip de tumora la nivelul creierului.

“Craniul si scalpul copiilor sunt mult mai subtiri. Asadar, radiatiile pot penetra mai adanc in creierul copiilor si a tinerilor. Celulele lor se inmultesc intr-un ritm mai alert, asa ca ca impactul radiatiilor poate fi mai mare”, a mai explicat doctorul Black.

Producatorii de telefoane mobile isi avertizeaza totusi cumparatorii sa tina dispozitivele departe de corp: Apple, spre exemplu, a scris in manualul de siguranta al iPhone 4 ca atunci cand sunt efectuate convorbiri sau sunt transmise date prin wireless, aparatul trebuie tinut “la cel putin 15 milimetri departare de corp”. Si compania Blackberry Bold isi avertizeaza clientii sa tina dispozitivul “la cel putin 25 de milimetri de corp cand telefonul transmite date”.

Manualul iPhone 4 AICI – pag 6, cap. Exposure to Radio Frequency Energy.

Castile de telefon hands free wireless ne protejeaza de cancer creier nu tineti telefonul la ureche sfaturi convorbiri socializare la telefonul mobil sanatate anti contra impotriva cancerului

Surssa: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/prima-confirmare-oficiala-a-oms-telefoanele-mobile-pot-cauza-cancer.html

……………………………………………………………………

Uitați și două imagini preluate de aici –  Surse de radiații periculoase pentru organism:

…………………………………………………………………….

DECI, CE E DE FĂCUT? IATĂ:

1. Ţineţi telefonul mobil cât mai departe de corp (mai ales de cap, inimă etc) TOT TIMPUL, mai ales când nu avem nevoie de el aproape. Femeile sunt avantajate că au geantă/poşetă; bărbaţii îşi distrug aparatul genital purtând telefonul în buzunarul de la pantaloni. Sfat: folosiţi un ghiozdan în viaţa de zi cu zi – este foarte practic, vă eliberează mâinile şi aveţi unde să căraţi telefonul mobil.

2. Stingeţi telefonul mobil noaptea şi puneţi-l cât mai departe de cap. Puteţi ţine stins telefonul pe timpul nopţii şi dacă folosiţi mobilul ca ceas deşteptător! De asemenea, dacă îl plasaţi mai departe de voi, drumul până la telefon pentru a stinge alarma vă va trezi mai bine decât doar alarma. Nu ţineţi telefonul mobil noaptea aprins lângă cap!

3. Folosiţi telefonul mobil DOAR CÂND AVEŢI CU ADEVĂRAT NEVOIE! Nu pierdeţi timpul la telefon pentru bârfe şi cretinităţi, subiecte neimportante şi nerelevante vieţii, chit-chat, hi hi, ha ha, bla bla bla! Când văd câte imbecilităţi vorbesc oamenii la telefonul mobil lipit de creier îmi vine să înnebunesc.  Dacă vreţi neapărat să pierdeţi timpul în acest mod, vedeţi-vă faţă în faţă cu persoana respectivă şi “socializaţi” atunci. Folosiţi telefonul doar pentru chestii relevante şi importante, care trebui transmise (sau aflate) neapărat la momentul acela şi fără să poată fi aflate în alt mod (mail, sms etc). Folosiţi telefonul mobil CÂT MAI RAR! Nu lungiţi aiurea conversaţiile! Vorbiţi scurt şi la obiect!

4. Transmiteţi informaţie/comunicaţi (atunci când se poate) prin metode care nu vă obligă să ţineţi telefonul la ureche: SMS, MAIL, FACEBOOK, MESSENGER, SKYPE etc etc.

5. Decât să vorbiţi cu telefonul la ureche, mai bine vorbiţi prin speaker, chiar dacă există şanse să vă audă şi ceilalţi trecători şi să zică că sunteţi nişte manelişti nesimţiti. Daţi volumul mai încet, cât să auziţi doar voi, sau duceţi-vă într-o zonă mai puţin populată.

6. CUMPĂRAŢI-VĂ HANDS FREE!!! Nu costă chiar o avere nişte banale căşti cu microfon şi fir (sunt în jur de 15 lei – depinde de telefon). Eu zic că merită să investeşti 15-20-30 de lei în sănătatea ta pe termen mediu şi lung şi în protecţia contra cancerului de creier. Prin hands free puteţi, în plus, să ascultaţi şi muzică, radio, audiobooks, prezentări audio etc.

7. FOLOSIŢI HANDS FREE CU FIR DE FIECARE DATĂ CÂND VORBIŢI LA TELEFON! (e cel mai sănătos după părerea mea). În timp ce folosiţi telefonul cu hands free, puneţi mobilul CÂT MAI DEPARTE DE CORP – atât cât vă permite lungimea firului.

8. Ţineţi în timpul zilei telefonul mobil DEJA CONECTAT LA HANDS FREE, astfel încât să vă forţaţi să folosiţi inevitabil dispozitivul hands free atunci când vreţi să vorbiţi la telefon (când vă sună cineva sau când vreţi să sunaţi pe cineva).

9. PROTEJAŢI-VĂ COPIII! NU-I LĂSAŢI SĂ PIARDĂ ORE LA TELEFONUL MOBIL LIPIT DE CREIER PENTRU NIMICURI IMBECILE SPECIFICE VÂRSTEI!!!

Cică şi dispozitivele wireless (fără fir) şi cele cu fir creează un anumit câmp electromagnetic, dar mult mai redus decât telefonul (detalii AICI). Dintre wireless şi cu fir, eu consider că cele cu fir sunt cele mai sigure, şi că ele elimină cele mai multe radiaţii nocive din timpul convorbirii. Personal, folosesc un model cu fir, chiar dacă e mai incomod. De sesizat însă că articolul de la link-ul pus mai sus nu spune nimic despre răul pe care îl fac ROUTERELE wireless pt net (click pt detalii).

Alte informaţii găsiţi şi aici:

7 iulie 2013: “Ciuma” secolului XXI – radiaţiile electromagnetice – studii privind efectele negative ale undelor wireless

http://www.doarnatural.ro/expunerea-la-radiatiile-telefonului-mobil/

CUMPĂRAŢI HANDS FREE! FOLOSIŢI HANDS FREE CU FIR TOT TIMPUL! VOI ŞI COPIII VOŞTRI!

Be smart:

Castile de telefon hands free wireless ne protejeaza de cancer creier nu tineti telefonul la ureche sfaturi convorbiri socializare la telefonul mobil sanatate anti contra impotriva cancerului 7

Don’t be stupid:

Emilian, 20 nov 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Castile de telefon hands free ne protejeaza de cancer. NU mai tineti telefonul la ureche cand vorbiti la el! Sfaturi pentru convorbirile la mobil (s)

Spune-ți părerea aici: