Cat de nociv este cuptorul cu microunde? Cum sa incalzesti mancarea? (s14)

pericole incalzirea mancarii la cuptor cu microunde toxic dauneaza sanatatii degradeaza mancare si apa otrava, ceicunoi.wordpress.comCuptoarele cu microunde au apărut pe această planetă în urma a două chestii: 1.progresul tehnologic foarte avansat în ultimele decenii și 2. disperarea omului pentru CONFORT și COMODITATE. Această nevoie de confort a oamenilor pleacă din lipsa de timp, sau din lene, sau pur și simplu dintr-o lege a naturii prin care viețuitoarele acestei planete tind să obțină maxim de beneficii cu un minim de efort/consum de energie.

Dorința de confort / comoditatea omului îl face pe acesta de foarte foarte foarte multe ori să ignore posibilele riscuri care pot apărea din cauză că-și dorește să obțină un anumit lucru, cu un consum de energie/timp cât mai mic. În foarte multe situații de-a lungul istoriei omenirii, lumea a acționat pentru a obține diferite beneficii cât mai repede și ușor (cu un consum cât mai mic de energie/timp/bani etc), fără să ia în calcul riscurile conexe ale întregului proces sau fără să îi pese de acestea.

De exemplu:

1. omenirea a început să pună chimicale în mâncare pentru a rezista mai mult, pentru a fi mai frumoasă și atrăgătoare, pentru a avea un gust mai bun etc, iar milioanele de ”oi” au cumpărat nestingherit (și încă mai cumpără) acea mâncare, deși acest lucru înseamnă boli pe termen lung;

2. omenirea a început să folosească petrol pentru a-și propulsa autoturismele, deși exista deja tehnologia motoarelor 100% electrice; oamenii au folosit și încă folosesc motoare pe combustie internă pentru că a fost și încă este mai ieftin, însă câtă poluare și dezastre ecologice a creat acest comportament și încă mai creează?

3. omenirea folosește cuptoare cu microunde pentru a-și încălzi mai repede mâncarea. Nu neapărat pentru că este mai ieftin (nu știu dacă cuptorul cu microunde – curentul electric e mai ieftin decât gazul de la aragaz pentru încălzirea mâncării), ci pentru că ESTE MAI RAPID ȘI MAI COMOD.

Însă anumite studii, analize și cercetări arată că folosirea cuptorului cu microunde pentru încălzirea mâncării sau apei este periculoasă pentru organism. Cu toate acestea, pentru că suntem ignoranți chiar și când vine vorba de propria sănătate, continuăm să folosim aceste cuptoare toxice. Când ne vom trezi din ”beția lumii ultra-rapide în care trăim” (citat din mine :D ), vom realiza că nu merită să ne distrugem sănătatea pentru a câștiga câteva minute în plus. Asta este tot ce câştigăm – câteva minute la fiecare încălzire. Puneţi singuri în balanţă SĂNĂTATEA pe un taler şi O ECONOMIE DE CÂTEVA MINUTE pe celălalt taler şi vedeţi care atârnă mai greu. După aceea concluzionaţi că ar trebui să nu cădem pradă oricărei tehnologii moderne, şi ar trebui să rămânem la practici mai tradiţionale şi anume să încălzim mâncarea, apa și orice altceva ÎN ALT MOD (de exemplu pe aragaz). De ce mai exact? Aflați în continuare:

De ce sunt periculoase cuptoarele cu microunde? Apăsați pe linkurile de mai jos și cruciți-vă că atâția ani ați consumat mâncare și/sau apă distruse la microunde – AKA „otravă rapidă”:

CUPTORUL CU MICROUNDE – SINTEZĂ

Cuptorul cu microunde – prieten sau… dusman?

15 ways microwave ovens can destroy your health – și mai multe detalii, dar în engleză

11 iunie 2013: Are you still using a microwave oven?  şi asta:  When a microwave is running, you should be too!

Cuptorul cu microunde, „bucătarul“ care ne distruge sănătatea

MICROUNDE ŞI OAMENI IRADIAŢI

4 ian 2014: De ce nu o să mai vrei să foloseşti microundele: Testul simplu al unei fetiţe de la şcoală pe care îl poți face și tu acasă

P.s.: Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de un prost obicei alimentar (încălzirea la cuptorul cu microunde, ingerarea de alimente pline de chimicale, E-uri și alte toxine etc) presupune mai întâi cunoașterea și înțelegerea motivelor pentru care acel comportament este greșit, iar apoi conștientizarea reală și sinceră, în propriul creier, zi de zi, a faptului că acel lucru pe care îl faci este dăunător/periculos, că acea mâncare pe care o bagi în gură este otravă etc. Așa  îmi este mie foarte ușor să renunț la toate porcăriile pe care le-aș putea mânca, și pe care le-am mâncat toată viața până în momentul în care a început  să-mi pese real de sănătatea mea: cola și sucuri în general, salam, cremvurști, parizer, înghețată, hamburger, margarină etc etc etc. De fiecare dată când văd o astfel de mâncare toxică, dar care din punct de vedere al gustului poate m-ar atrage, îmi zic singur “OTRAVĂ!” (chiar şi cu voce tare dacă sunt cu cineva :), de genul ”hei, uite otravă!”). În felul acesta mi-a dispărut pofta de a băga în gură aşa ceva. O să fac o listă completă cu marile otrăvuri pe care le mâncăm, într-un text viitor.

Update: textul de care vorbeam poate fi citit aici:

Cum sa renunti la mancarea nesanatoasa. Dependenta de alimente gustoase dar toxice. La ce alimente nocive am renuntat (s17)

Emilian, 22 septembrie 2012, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi?

5 responses to “Cat de nociv este cuptorul cu microunde? Cum sa incalzesti mancarea? (s14)

  1. Pingback: Cum sa renunti la mancarea nesanatoasa. Dependenta de alimente gustoase dar toxice (s17) | CE-I CU NOI?

  2. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

  3. Pingback: Experiment – pericolele dispozitivelor Wi-Fi care emit radiatii electromagnetice pentru sanatatea umana. Plantele nu cresc de la radiatiile unui router internet wireless wi fi (s36) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Aveti dreptate ,de aceea am pus intrebarea pe acest sait ,DAR cum sa ne capacitam familia ,prietenii ,cum sa-i constientizam ca pe undeva cotravenim comertului -este o problema pe care cred ca ar trebuii dumneavoastra care aveti aceasta putere de convingere sa cautati caile care ajung mai repede la media sa ajunga toata lumea sa inteleaga -dupa cum a-ti scris dvs. sa incalzeasca mincarea la resou ,aragaz si nu la CUPTORUL CU MICROUNDE sa mai pastram din biologia noastra tot ce mai este bun.

    • Cei pentru care sanatatea e mai importanta decat comoditatea, si afla despre cat de nociv este cuptorul cu microunde incearca sa nu-l mai foloseasca. Cei mai multi insa prefera comoditatea-sa incalzeasca rapid mancare, dar nici nu stiu ca e nociv. Spuneti-le celor dragi ca e toxic, dati-le print la niste articole pe aceasta tema, lasati-i sa citeasca, si daca ignora informatia si nu schimba nimic, e problema lor…Dvs ati incercat. Doamne, ajuta!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s