Proteste in toata tara pentru viata si natura 5 iunie 2013. Romania iese in strada, manifestatii, miting de ziua mondiala a mediului (pol135)

protest ziua mondiala a mediului 5 iunie 2013 bucuresti universitate, viata, natura, salvati rosia montana,asociatia romania fara ei, omg organisme modificate gaze sist, cluj, iasi

Coaliţia pentru Mediu din România, Campania Salvaţi Roşia Montană şi Asociaţia România Fără Ei organizează PROTEST de ziua mondială a mediului (5 iunie 2013) în legătură cu Roşia Montană, Gazele de Şist, Organismele modificate genetic,  Micro Hidrocentralele, Pesticide care omoară albine, probleme în Dunăre şi Deltă, Defrişări, Poluare atmosferică etc. 

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului – Noaptea Mediului în România

UPDATE 5 iunie seara: GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT – CLICK AICI!

Dacă pe 5 iunie în lume se sărbatoreşte Ziua Mondială a Mediului, în România s-a aşternut Noaptea Mediului.

Societatea civilă continuă să ia atitudine în faţa distrugerii sistematice a naturii şi marchează această zi prin organizarea unor actiuni de informare si prin proteste în mai multe oraşe din ţară. Legile ce ar trebui să apere dreptul cetățenilor la un mediu curat nu numai că nu sunt respectate, ci sunt schimbate astfel încât poluatorii să își desfășoare activitatea fără a fi deranjați. În centrul atenției se poziționează dorința de a favoriza cât mai mult marile companii, a căror activitate dăunează mediului, în detrimentul interesului public. Respectul pentru calitatea vieţii cetăţenilor şi protecţia mediului nu mai există printre cei care ne guvernează. Detalii în continuare:

Roşia Montană, Gazele de şist, Organismele Modificate Genetic, MicroHidrocentralele, Pesticidele care omoară albinele, ameninţarea Dunării şi Deltei, Defrişările masive ale pădurilor, Poluarea aerului sunt principalele direcţii de acţiune şi luptă ale societăţii civile şi ale cetăţenilor. Cu toate acestea, vocea cetăţenilor şi a societăţii civile răzbate cu greutate în media datorită şirului nesfârşit de scandaluri politice. Agenda cetăţenilor nu este agenda politicienilor. Chiar dacă încearcă să blocheze libera întrunire și exprimare a bucureștenilor prin refuzul acceptării Pieței Universității drept loc de protest, mitingul va avea loc pașnic, constituțional.

Ne adresăm Presei din România ca, pentru Ziua Mondială a Mediului, să aloce spaţiu pentru dezbateri pe aceste subiecte grave care nu sunt probleme izolate. De modul în care societatea va gestiona aceste probleme fundamentale, structurale, depinde calitatea viitoare a apei, aerului, pământului şi vieţii în România.

Informaţii suplimentare despre aceste subiecte în Anexa Comunicat 5 iunie (click aici!). (interesant de răsfoit – e o prezentare scurtă).

Române, IA ATITUDINE! Deoarece se întâmplă TOTUL sub nasul tău și ai datoria de a acționa în fața strategiei actualei guvernări care nu reflectă dreptul tău constituțional la un mediu curat, în timp ce permite mamuților străini să-ți fure țara, sănătatea, viitorul tău și al copiilor tăi.

Români, veniţi alături de noi pe 5 iunie!  

(adăugare Ce-i cu noi?: MĂCAR JUMA DE ORĂ CĂ NU MURIŢI! Numărul participanţilor contează enorm!)

La Bucureşti – între orele 17.30-19 va avea lor la BNR-Lipscani o expoziţie de mediu iar de la ora 18:30 – miting în Piaţa Universităţii zona Statui  (Mesaj George Epurescu – organizator: “Dupa comunicatul de presa si interventia presei, PMB si-a revizuit pozitia si avem protocol semnat cu primaria pentru Esplanda Statuilor intre 16.00-21.00 pentru expozitia de mediu si protest”)

Cluj-Napoca (18.00): Piaţa Unirii (Tinerii Mânioşi)

Mangalia (17.00) Casa de Cultură

Iaşi (18.00) Parcul Copou (Organizator A.C.A.R)

Sibiu (17.00) Piaţa Mare

Sighişoara (17.00) Piaţa Muzeului

Oradea (18.00) Piaţa Unirii (Academia Civică)

Timisoara, Alba Iulia: campanii de informare stradala

Mai multe detalii pe pagina evenimentului, pe Facebook : ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI – România în stradă pentru Viaţă și Natură !

Contact:

George Epurescu, Asociatia Romania Fara Ei, Tel: 0742.689.126, gepurescu aroound yahoo.com (nu scris aşa), Facebook: Ziua Mondială a Mediului, web site: stopfracturare.ro , romaniafaraei.ro

Elena Patrateanu, Coaliţia pentru Mediu din România, 0742.350.004, elena arround ecopolis.org.ro (nu scris aşa)

Blogul Ce-i cu noi? va fi (în principiu) prezent în piaţa Universităţii începând cu orele 18:30, prin reprezentantul – JE.

Update 5 iunie 2013: Bulgarii protestează împotriva exploatării gazelor de şist în România

Emilian, 4 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.