NU sustineti regionalizarea Romaniei! NU votati noua varianta a Constitutiei! Sunt pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman! (pol133)

Istoric prof. univ. dr. Petre Ţurlea NU sustineti regionalizarea Romaniei! NU votati noua varianta a Constitutiei pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman transilvaniaRedau un interviu cu istoricul Prof. univ. dr. Petre Ţurlea – un interviu prea bun, important şi relevant pentru situaţia României în prezent, ca să nu îl promovez şi eu, aici pe blog. Citiţi următorul material pentru a vedea adevărul despre intenţiile conducătorilor unguri de a rupe Transilvania de România, despre istoria pe scurt a pretenţiilor maghiarilor în România, despre relaţia Victor Ponta – UDMR, despre urmările regionalizării (împărţirii teritoriale) a României, despre federalizare şi dispariţia statului suveran România, despre colonia România şi cum este prăduită ţara noastră de marile puteri :

Istoricul Petre Ţurlea: “Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!” (sursa AICI)

– De unde atâta grabă în povestea cu regionalizarea? De unde atâta siguranţă şi nicio umbră de îndoială?

– Treaba este forţată după câte ştiu eu pentru că există o înţelegere între guvernul Ponta şi UDMR. În orice condiţii s-ar face regionalizarea – ştiţi că se discută; 8-10-20 de regiuni – ea înseamnă începutul disoluţiei statului naţional-unitar român. Deci, după regionalizare sunt posibile o sumedenie de lucruri, se poate face mult mai uşor federalizarea. După federalizare se poate realiza foarte uşor o secesiune a unei regiuni, deci chestia cu autonomia rămâne undeva în urmă, pentru că ţelul UDMR va fi realizat altfel. Detalii în continuare:

– Pe ce vă bazaţi când vorbiţi despre pactul Ponta-UDMR?

– E vorba despre nişte precedente destul de clare. Domnul Ponta şi USL au câştigat alegerile în toamna trecută fără drept de apel -70%. V-aduceţi aminte desigur că UDMR a fost solicitat la guvernare deşi n-avea absolut niciun sens. În plus, ştiţi foarte bine reacţia populaţiei româneşti. USL ca purtător de cuvânt al majorităţii populaţiei a luptat împotriva domnului Băsescu şi a tuturor aliaţilor săi. Cel mai fidel dintre aliaţi i-a fost UDMR-ul. Să ieşi exact în seara respectivă şi să-i chemi la guvernare, înseamnă că încalci ceea ce le-ai promis alegătorilor. Eu am impresia că în perspectivă PSD-ul şi domnul Ponta urmăresc izolarea PNL şi formarea unei alte majorităţi parlamentare. Singura soluţie pentru o altă majoritate parlamentară este UDMR.

Şi-apoi vedeţi în spatele grabei acesteia pentru regionalizare o mulţime de lucruri dubioase. Printre altele, am aflat săptămâna trecută la Târgu-Mureş că se urmăreşte scăderea pragului de la referendum de la 50 la 30% şi iată că s-a şi întâmplat. Regionalizarea va putea fi aprobată doar cu un sfert dintre voturile electoratului român contra a 75%. Asta înseamnă democraţie în ochii domnului prim-ministru. Şi evident – sunt sigur de asta – vor intra în joc şi manevrele oculte ale celor mai versaţi în acest domeniu din PSD care sunt domnii Hrebenciuc şi Cosmâncă. V-aduceţi aminte în 2003 când a mai fost o modificare de Constituţie? Atunci s-a inventat un lucru nemaiauzit în istoria electorală românească; votul în două zile. Reacţia populaţiei a fost una „nepotrivită” pentru ei şi chiar şi-a doua zi la ora 18 nu se atinsese pragul de prezenţă. În decurs de două ore Hrebenciuc şi cu SRI, evident, au făcut ca proiectul acela care avantaja evident în multe domenii UDMR-ul să treacă. La fel se va-ntâmpla şi-acum, dar lucrul cel mai grav este scăderea pragului la 30%. Apoi, după ce-a avut loc această conferinţă de la Târgu-Mureş privind regionalizarea, exact a doua zi, domnul Ponta s-a dus slugarnic la Congresul UDMR zâmbind în stânga şi-n dreapta. Eu sunt convins că există deja o înţelegere.

Acum vreo zece zile, reprezentanţii UDMR au ieşit şi-au spus cu fermitate şi cu încruntarea de rigoare că ei sunt împotriva oricărei forme de regionalizare, însă în spatele acestui comportament stă o înţelegere, pentru că dacă ar fi spus că sunt pro-regionalizare, suspiciunea românilor, mai ales a celor din Transilvania i-ar fi făcut pe aceştia să voteze împotriva regionalizării. Aşa, prin faptul că UDMR este împotrivă, poate că unii dintre electorii români vor vota propunerile acestea bezmetice ale guvernului.  (Nota Ce-i cu noi?: ce spuneţi de această tactică? Tare!)

– Avem situaţii comparabile în istorie?

– Întotdeauna când s-a lucrat la reîmpărţirea administrativă peste capul judeţelor- acestea fiind forma de organizare clasică a românilor, de tip roman – minoritatea maghiară a avut de câştigat. În 1938 în timpul dictaturii carliste s-au format 10 ţinuturi. Ca să-i mulţumească, în contextul acesta al formării ţinuturilor, regele şi ministrul de interne de atunci, Armand Călinescu, au acceptat un lucru nemaiîntâlnit până atunci în relaţiile dintre stat şi minorităţi; ideea drepturilor colective pentru minoritatea maghiară. Era un pas, toate ziarele maghiare din Transilvania exultau. Conducerea României de atunci credea că astfel ungurii vor deveni susţinători cinstiţi ai statului român. Ş-a dovedit că în scurt timp, la Dictatul de la Viena, toţi s-au pronunţat împotriva statului român şi n-au cerut doar partea de nord ci şi restul Transilvaniei. Aţi văzut apoi şi comportamentul extraordinar de brutal împotriva românilor în timpul ocupaţiei, dar şi împotriva evreilor. Deci ei nu sunt mulţumiţi niciodată, orice le-ai da. În 1952, în alt regim de dictatură, s-au format din nou regiunile. Una dintre ele era Regiunea Autonomă Maghiară. Ordinul de formare a regiunii a venit de la Moscova şi conducerea românească l-a acceptat. Eh, s-a crezut că acceptând formarea regiunii, ungurii vor fi mulţumiţi şi va fi o mare veselie în ţară.

Dar eu am găsit la arhiva Camerei Deputaţilor două dosare masive din 1952 cu procesele verbale din timpul adunărilor din vara aceea în toate localităţile majoritar maghiare din Transilvania. Gheorghiu Dej a pus să se facă aceste întruniri pentru a testa fidelitatea ungurilor, el sperând că o să culeagă doar laude. Într-adevăr, din procesele verbale rezultă că erau mulţumiţi pentru moment, dar iată ce cereau în continuare la unison; – o republică secuiască, apoi un guvern separat maghiar, o armată maghiară, un coridor de unire cu Ungaria, monedă proprie, drapel propriu, justiţie şi administraţie doar în limba maghiară.

Aşa-i şi-acu’ după 1989. Văzând că nu pot printr-o lovitură de tip Târgu-Mureş să rupă Transilvania, au trecut la politica paşilor mărunţi, iar guvernele de la Bucureşti în prostia lor au spus; „las’ să le dăm asta că vor fi mulţumiţi”. Dar niciodată n-au fost mulţumiţi. Ţelul lor final este ruperea Transilvaniei. În realitate nu sunt supăraţi de statutul lor în România, deşi spun asta, ei sunt supăraţi pentru faptul că se află în România şi singura soluţie pentru a le fi bine este disoluţia statului. Şi revenim la regionalizare; se face regionalizarea şi ce se spune? Miniştrii ăştia mari susţin cu tărie că regiunile nu vor avea niciodată dreptul la relaţii diplomatice proprii şi nici armată. Dar, după ce se vor înfiinţa regiunile, va fi fiecare condusă de câte-un baron din ăsta regional. Fie prin mituire, fie prin şantaj aşa cum se practică la români aceştia vor fi aduşi să ceară şi dreptul de a avea relaţii diplomatice cu alte state pe motiv că relansează economia… motive se găsesc uşor, frazeologii la fel. Atunci vom avea mai multe state-n stat şi o federalizare din care se pot rupe bucăţi.

Să vă spun ceva ce părea că nu se ştia: Ministerul de Externe ştie cu siguranţă, dar cel care conduce azi Ministerul de Externe este o nulitate. O ţară slabă ca a nostră din punct de vedere militar şi economic trebuie să se menţină dacă are un Minister de Externe valabil. Singurul diplomat veritabil este domnul Bogdan Aurescu, dar pentru că el n-are apartenenţă politică, n-a ajuns şi nici nu va ajunge vreodată ministru. În anumite sfere superioare de la Bruxelles, sub influenţa deosebit de puternică a lobby-ului maghiar se merge pe ideea de a se sugera – şi o sugestie de la Bruxelles e obligaţie – României să se încadreze şi ea în mersul actual internaţional, adică recunoaşterea statului Kosovo, dar recunoaşterea statului Kosovo care s-a format prin secesiunea dintr-un stat naţional unitar va fi folosită ulterior ca precedent istoric. Şi iată cum ajungem înapoi în România. În 1999 când a fost războiul din Kosovo, un frate al domnului Tokes care trăieşte în Târgu-Mureş a spus clar într-o conferinţă publică; „ Cazul Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania!”. În faţa acestor presiuni, cu siguranţă vom recunoaşte până la urmă provincia Kosovo ca stat, se va realiza un precedent, iar pe fundalul regionalizării şi disoluţiei puterii statului român se va face şi secesiunea. Ideea statului naţional unitar după regionalizare poate să rămână ea în Constituţie , dar nu va fi decât o formulă fără acoperire în practică.

Iată că foarte multe lucruri se leagă şi revin la ceea ce-am spus la Conferinţa de la Târgu-Mureş: Le cer tuturor românilor să voteze împotriva regionalizării şi acestui proiect de Constituţie care face posibilă regionalizarea.

– În cazul unui asemenea vot nu i se va da apă la moară preşedintelui care va creşte precum Făt-Frumos în sondaje?

Eu nu cred… Domnul Băsescu este ieşit din istorie, sau va intra în istorie ca un personalitate cu totul negativă a secolului 21 indiferent de ceea ce va face de-aici încolo şi trebuie să ne aducem aminte că el a pregătit foarte multe lucruri care au contribuit la situaţia de fapt din România. Cum de-a fost ales domnul Tokes europarlamentar dacă nu cu serviciile secrete ale domnului preşedinte? În judeţul Vaslui sunt 40 de unguri şi l-au votat pe Tokes 8000 de oameni. Şi-aşa a ajuns el mare demnitar al Parlamentului European cu un cuvânt greu de spus acolo, datorită acestui domn Băsescu care ar face orice ca să poată sta la butoane în continuare şi după cum vedeţi îi iese, pentru că actualul prim-ministru este un om slab şi de o laşitate extraordinară. Se ţine cu dinţii de scaun şi ar face şi el orice pentru a se menţine acolo, inclusiv toate aceste convenţii secrete cu domnul Băsescu.

– Vor exista cu siguranţă voci care vă vor taxa drept un naţionalist prăfuit şi că regionalizarea e foarte bună din punct de vedere economic…

Cum e foarte bună economic domnule? În relaţia noastră cu Uniunea Europeană cine a avut de câştigat până acum? Sau a avut România ceva de câştigat până acum? Şi banii aceştia despre care se spune că vin de la UE…România dă ea nişte bani şi primeşte mai puţin decât dă. S-au pus atât de multe condiţii pentru banii pe care-ar trebui să- primim încât să nu poată fi îndeplinite. Noi finanţăm, în ultimă instanţă, Uniunea Europeană. Şi pentru a intra în această Uniune vestită am dat tot: finanţele, bogăţiile subsolului, totul, totul, totul… Şi-acum suntem trataţi exact ca o colonie. Vă amintiţi în 2012 cum au venit pe rând – era pelerinaj! – diverşi fruntaşi europeni şi un bezmetic de american, care-au bătut cu pumnul în masă că şapte milioane şi jumătate de români nu au dreptul să voteze împotriva domnului Băsescu şi că acesta trebuie să rămână? Şi guvernanţii de la noi, alianţa aceasta care a pregătit extrem de prost referendumul a lăsat capul în jos frumos şi astăzi am ajuns la statutul de colonie americană. S-a protestat vehement împotriva unor măsuri luate de PDL privind aurul, gazele de şist şi altele. Şi actualul guvern care atunci protesta dă tot ! Dar acum le dă el nu le dau alţii.

Eu fiind istoric contemporan fac comparaţie şi constat că se aseamănă situaţia extraordinar de mult cu relaţiile româno-sovietice de după 1945 când exista subordonare deplină prin SOVROM-uri, o jefuire sistematică a bogăţiilor ţării, la fel cum se întâmplă şi astăzi dar de către occidentalii care vin cu statutul de democraţi. În domeniul militar erau chiar trupe sovietice aici, şi-acum sunt trupe americane aici, care culmea, când fac chiar crime pe teritoriul nostru n-avem voie să-i judecăm. Păi nu suntem colonie? Dar e o deosebire mare; după 1945 eram subordonaţi unui stat dictatorial comunist, bolşevic, acum suntem subordonaţi unor state care se pretind democratice, dar democraţia funcţionează doar pentru ele şi nu pentru statele acestea mici subordonate complet. Ba îşi mai şi bat joc de noi vânzându-ne la preţ de top tot soiul de produse scoase din uz, vezi avioane –sicrie zburătoare şi fregate de la fier vechi. În plus suntem trataţi de la o înălţime astrală de către baronii ăştia occidentali iar răspunsul românesc este de-a dreptul în genunchi. Nu am deloc o simpatie deosebită pentru politica cu totul urâtă faţă de România a multora dintre dintre conducătorii maghiari, dar e de admirat faptul că majoritatea liderilor de la Budapesta îşi ţin coloana dreaptă în faţa Occidentului şi Occidentul văzând acest lucru tratează Ungaria cu respect, pe când noi suntem trataţi cu dispreţ suveran şi mai suntem şi jefuiţi.

Interviu de Marcel Bărbătei, Cotidianul, Publicat Vineri, 31 mai 2013

Update: Nici profesorul Ion Coja nu susţine noua Constituţie. Citiţi acest articol genial care explică pe scurt ce s-a întâmplat la lovitura de stat din ’89 şi ce legătură are asta cu noua Constituţie care se pregăteşte: GREŞEALA FATALĂ A LUI NICOLAE CEAUŞESCU!

Vizitaţi şi informatiile de aici:

http://gandeste.org/general/dinu-c-giurescu-“am-sentimentul-ca-sunt-in-1940-in-preajma-prabusirii-hotarelor-noastre”/37338

http://gandeste.org/general/mizele-secrete-ale-regionalizarii-romaniei-scenarii-si-perspective-geopolitice/34722

Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143)

Update – Vezi și astea:

general:
http://gandeste.org/politica/regionalizarea-si-federalizarea-romaniei-se-regasesc-in-planurile-germaniei-naziste-de-la-al-treilea-reich-si-urss-la-ue-dinamica-dezmembrarii/24422
http://saccsiv.wordpress.com/2013/11/05/familia-moscovici-un-exemplu-ca-sa-intelegem-mai-bine/#more-19837
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/romania-se-rupe-definitv-dragnea-despre-regionalizare-federalizare-si-steaguri-179351.html/
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/11/08/dinu-c-giurescu-regionalizarea-romaniei/ – la sfarsitul articolului mai gasesti o serie de articole a propos de ce spune Dinu C. Giurescu

Ungaria:
http://www.rbnpress.info/wp/semnal-de-alarma-ungaria-nationalizeaza-cladirile-istorice-padurile-si-terenurile-agricole-din-ardeal/#ixzz2lKscjFym
http://gandeste.org/general/intalnire-in-transilvania-intre-separati%C8%99tii-din-secuime-%C8%99i-gagauzii-din-basarabia/23907

Basarabia + Moldova
http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6410-o-noua-diversiune-ruseasca-comunistii-din-balti-vor-autonomie-consiliul-local-a-aprobat-referendumul.html
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/08/11/federalizarea-moldovei-ucrainei-germania-rusia-europa-est/
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/24/moldova-armata-rusa-transnistria-dungaciu-federalizare/

Oltenia:
http://www.frontpress.ro/2013/05/harta-noii-ordini-europene-ardealul-revine-ungariei-si-oltenia-tara-tiganilor.html
http://www.buletindecarei.ro/2013/08/miliardarul-george-soros-aplica-planul-rromania.html

Emilian, 3 iunie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

27 responses to “NU sustineti regionalizarea Romaniei! NU votati noua varianta a Constitutiei! Sunt pasi clari spre disparitia Statului Romania si a poporului roman! (pol133)

 1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 2. Pingback: Transilvania in pericol – cum se incearca furtul unei bucati din Romania. Ungaria doreste anexarea Transilvaniei (pol 143) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

 3. As fi curioasa daca tot suntem in UE, toate tarile foste comuniste si cele democratice, vor face aceasta Regionalizare ? Sau numai noi Romania suntem cobaii???

  • Unele state din UE au deja regiuni de genul asta sau de alte feluri. Nu stiu ce vor face alte state foste comuniste, dar nici nu conteaza. Ideea este ca NU AVEM NEVOIE DE REGIONALIZARE. Este doar o manipulare ca nu putem trai mai bine fara asta, sau ca ne obliga UE. Minciuni. Judetele sunt foarte bune si suficiente. Doar Romania are politicieni coruppti care sa puna in aplicare orice plan venit de afara, de aceea impartirea pe regiuni in alte tari nu este asa periculoasa, ca acolo mai sunt la conducerea tarii si oameni patrioti. La noi..politicienii si/ar vinde si mama pentru un pumn de arginti si niţică putere… De aceea, mai ales in cazul ţării noastre, Regionalizarea este atat de periculoasa. Si se mai adauga si Problema intentiilor Ungariei de anexare a Ardealului….. Deci…cu Ponta la Guvernare şi guvernatorul Băsescu la presedintie…suntem pe maini bune…. Moartea scrie pe tara noastra daca nu facem nimic.

  • crede-ma si dovedesc asta din cele ce se intampla intre noi si ue,dupa cum ne iau ,,,,iti zic ca ii doare in dos

 4. ASTA IMI SI DORESC ,CA ROMANIASA NU MAI FIE CONDUSA DE SCURSURI ,DE USL-PDL ….sa fie condusa de catre EUROPA CIVILIZATA

  • Te cred ca poate tu crezi sincer ca există o “Europa civilizată”. Daca vei citi mai mult vei descoperi că te înseli amarnic. Nimeni nu-ţi vrea binele ţie! Nu vine nicio Europă civilizată să te civilizeze şi să-ţi dea lapte şi miere. Europa vine doar să te colonizeze şi să fure tot ce poate, dupa care te lasă să mori că nu mai are nevoie de tine. Moarte civilizata atunci! Ce altceva să-ţi urez? Există pe lumea asta 2 sisteme prin care oamenii se tin drept sclavi: 1. aparenţa unui minim trai decent – pentru a nu te răscula niciodată împotriva Sistemului care îţi oferă acel minim trai decent şi care te ţine sclav (vezi “Europa civilizată”) şi 2. Sărăcia, vulnerabilitatea, insecuritatea vieţii de pe o zi pe alta – pentru a nu te răscula niciodată împotriva Sistemului care îţi permite, din “generozitatea” lui, să mai trăieşti încă o zi pe acest pământ (vezi România şi ţările sărace). În oricare dintre cele două variante TU EŞTI UN SCLAV! Dacă tu preferi să fii un sclav pe sistem “occidental”, mută-te în occident, în România nu vei vedea NICIODATĂ asa ceva! Scoate-ţi iluziile astea roz şi cretine din cap! Eu unul prefer să distrugem ideea de sclav.

   • Exact… Care? E o iluzie cu care încă se hrănesc mulţi. De fapt toţi se referă la traiul mai decent din occident. Pe care ei l-au obţinut în zeci de ani şi pe care noi credem că îl vom primi de la cineva peste noapte :). Ce iluzie… Şi oricum, aşa cum am mai scris cuiva pe aici, tot sclavi muncitori sunt şi occidentalii.

 5. Regionalizarea trebuie facuta ca un pas intermediar spre federalizare. Federalizarea NU inseamna destramarea statului roman, ci o forma eficienta de organizare. Actualul sistem a fost intotdauna deficitar, iar banii s-au dus intr-un singur loc, in mana urnor banditi. Un jaf care a durat prea multa vreme iar consecintele se vad.

  Zice distinsul istoric ca e o intelegere intre partide. Sunteti cam prost informat, stimate domn. Va puteti lamuri citind agenda UE, insa dupa cum vorbiti, nu prea cred ca stiti ce inseamna. Incepand din 2014, va incepe la propriu procesul de implementare a federalizarii UE. E stabilit demult. Poate va intrebati de ce avem atat de multi parlamentari. Tocmai pentru ca o parte din ei vor fi distribuiti pe regiuni.

  E adevarat, cam greu de inghitit pentru olteni o alta repartizare a resurselor, insa oamenii s-au saturat de conducerea sudista in numele “unitatii nationale”. Aceasta unitate NU inseamna jaful national, ci respect, iar din partea conducerii dambovitene, putem astepta noi mult si bine…Dragnea are inca vise si cu peretzi si cu cai verzi. Isi inchipuie in prostia lui divina ca poate rescrie regiunile istorice. Mare papagal! Sunt convinsa ca este doar o alta strategie prin devierea atentiei pentru a mai “rezolva” niste deconturi intre “baroni”.

  Draga conducere sudista, tara NU va iubeste, nici macar in numele “unitatii nationale” atunci cand furati cu nerusinare.

  Si inca un lucru: daca nu vom sti sa facem profit 1 leu prin administrarea statului roman, vom fi in final vanduti la bucata si n-o sa mai pupam in veci o tara cu numele de Romania.

  Domnule istoric, un singur lucru va mai spun: astazi istoria e scrisa de creditori, nu de istorici.

  • Sigur că ţinta este federalizarea, atât Barroso cât şi Merkel au spus clar şi răspicat că federalizarea UE va avea loc. Barroso a zis ca din 2014. Insa eu cred ca pe termen lung asta inseamna ADIO ROMÂNIA. De ce ai impresia ca va fi o formă eficienta de organizare? Eficienta pentru cine? Cred ca traiesti cu anumite iluzii precum “Europa ne vrea binele” (nimic mai fals, îi doare în cot de binele nostru, tot ce îi interesează pe occidentali este binele lor, iar marile firme străine sunt venite aici să prăduiască resursele noastre naturale fără jenă pentru distrugerea mediului, şi pentru a beneficia de resursă umană ieftină şi umilă – exact ca într-o colonie – că suntem deja colonie). Îţi înţeleg perfect frustrarea legat de bestiile care conduc ţara de la Bucureşti. Toată lumea îi urăste. Eu mai mult decât mulţi! Dar ce te face să crezi că dacă vor fi NOI regiuni, cu NOI baroni locali, CORUPŢIA va fi mai mică? Nu vorbim de aceiaşi politicieni români putred de corupţi până în măduva oaselor? Poate ar fi vreo diferenţă dacă Germania ar impune NEMŢI în funcţiile de conducere ale Statului Român. Poate atunci ar fi mai “eficientă” toată cumetria, insa repet, eficientă pentru cine? Iar faza cu să vină străinii să ocupe funcţiile din administraţia românească nu prea are cum să se întâmple. Păi tu crezi că bestiile de politicieni români corupţi renunţă uşor la ZECILE DE MILIARDE de EURO pe care le fură, într-un fel sau altul, în fiecare mandat? De fapt dezbaterea privind regionalizarea-federalizarea este în felul următor: Ce alegi: o ţară România şi în viitor, dar cu conducători putred de corupţi români, sau dispariţia României ca stat şi popor, la pachet cu iluzia că ne poate fi mai bine, nouă românilor, dacă ne federalizăm la pachet cu statele UE… Personal prefer distrugerea corupţiei măcar la nivel local, pentru a crea un sistem eficient de organizare (transparenţă maximă în cheltuirea banilor etc) şi pentru a evita dispariţia României şi a poporului român, care se preconizează o dată cu acceptarea federalizarii UE şi a regionalizării României.

   P.s.: am văzut la tine pe site că esti economist si ai scris la “situatia economica actuala” ceva de “datoriile suverane”. Îţi recomand textul următor:

   http://dantanasescu.ro/2013/05/28/criza-datoriilor-suverane-este-o-mistificare-si-o-inselatorie.html

   Spuneai tot acolo că “Romania are 2 probleme majore: una structurala si una de sistem”. Eu zic că România are o PRINCIPALĂ PROBLEMĂ MAJORĂ: Politicienii de rea credinţă, corupţi şi imorali care se perpetuează la infinit la conducerea administraţiei publice centrale şi locale, politicieni “marionete” în mâinile celor care conduc lumea din umbră.

   P.s.2: Faptul că astăzi istoria este scrisă de creditori este un lucru FOARTE GRAV, pe care nu trebuie să îl acceptăm şi care trebuie să ne creeze INDIGNARE! Astăzi istoria TREBUIE scrisă de oameni încă liberi mental care înţeleg ce se întâmplă în jurul lor, şi luptă împreună pentru o viaţă mai bună. Oameni de nivelul 10, 11, 12, 13 pe Ierarhia Cunoaşterii de aici:

   https://ceicunoi.wordpress.com/2013/04/29/ierarhia-nivelurilor-cunoasterii-situatiei-globale-din-punct-de-vedere-al-puterii-al-controlului-omenirii-cunoasterea-adevarului-nedreptatea-mondiala-realitatea-inconjuratoare-nom22/

  • Fata cu papagali stie sa se minta frumos pe sine, ca sa ne faca pe noi s-o credem. Vorbeste de o conducere sudista, de parca Boc, Blaga, Seculici, Falca, Oltean, Funeriu, Gizela Wass, Blejnar si atatia altii care au macerat timp de 7 ani viscerele tarii s-ar fi nascut la Caracal, O rog sa retina: cel mai neghiob prim-ministru postdecembrist s-a nascut dicolo de sudul Carpatilor.
   Draga instructoareo de papagali, slugarnicia la romani nu cunoaste regionalizare, ca si prostia, de altfel. Chiar nu te-ai prins ca pe noi ne conduc nu ai nostri – ca de cand cu “Jos comunismul” nu ne mai apartinem noua insine? Daca nu crezi, intraba FMI-ul, da o raita pe la Bruxelles, Washington, Berlin… si (nu in ultimul rand) Budapesta si intreaba-ti papagalii ce expresii au retinut de pe acolo!

   • Asta-i nivelul conducerii sudiste: aduna pleava de oriunde din tara doar pana la nivelul ei. Sa nu aveti impresia ca daca sunt ardeleanca am sa-i apar. Nici vorba. Banditii au adunat doar alti banditi. Degeaba sariti la jugulara, pentru ca nu-mi puteti demonstra nici unul ca in actualul sistem, tara face profit 1 leu. Suntem pe pierdere de cand lumea si pamantul, altfel n-am avea treaba cu FMI-ul.

    Sincer, imi pare rau ca m-am nascut in tara asta si mai ales ca-mi pierd vremea cu oameni care nu-si dau seama ca daca azi NU faci profit, asa patesti. Puteti urla cat vreti, dar tineti minte: regionalizarea si federalizarea se va face. V-ati racorit olteneste? Na, bine. Si cui ii pasa? Ati ramas in acelasi stadiu: la o barfa pe net.

   • Dude… ( *e doar o expresie ) …. cand am sustinut noi vreodata sau cand NU am fost de acord cu tine ca tara face profit sau nu face profit? Bineinteles ca suntem in FALIMENT ascuns! Asta e dilema? Nu e nicio dilema din punctul asta de vedere… Aici vorbeam despre altceva, despre cum eu (noi) credem ca pe termen lung regionalizarea si federalizarea UE inseamna disparitia statelor nationale (mai ales alea vai de capu lor si putred de corupte – gen Romania), in timp ce tu credeai ca ne va fi mai bine o dată cu regionalizarea si federalizarea pe care abia o aştepţi, pentru ca va crea “un sistem de organizare mai eficient”. Tu chiar crezi chestia asta? Repet a mia oara: problema nu este organizarea regionala a Romaniei, ci GUNOAIELE de politicieni corupti care o conduc. Daca in exact sistemul actual, cu judete, “ineficient organizat”, cu legi proaste, in faliment nedeclarat etc, la putere s-ar afla oameni morali si de buna credinta, cu iubire pentru tara si popor, Romania ar avea potential sa devina o super economie la nivel mondial. Totul se blocheaza in coruptia celor care conduc, nu in sistemul de organizare teritoriala. Asta e doar hrana pentru prosti – “aveti nevoie de regionalizare, avem nevoie de federalizare ca sa ne fie mai bine tuturor”. Minciuni, manipulari, prostii …

  • Frumoasa incercare de manipulare! Ori daca chiar crezi ceea ce scrii, iti urez un sincer “desteapta-te romane!”. Desi dupa cum scrii pari a face parte dintre minoritatile nationale, macar intr-un anumit procent. Am mai auzit teorii din astea “ardelenesti” cum ca romanilor din Transilvania nu le-ar fi convenit niciodata conducerea romaneasca, ci preferau sa fie cetatzeni de mana a doua ai vreunui imperiu. Da….care romani totusi?
   Ma rog…Romania trece printr-o perioada foarte trista. Iar aderarea la UE s-a dovedit a fi o mare greseala si o groaznica manipulare a populatiei, care s-a cerut sa fie cucerita fara razboi si colonizata sub semnatura…ca vezi-Doamne, nici nu mai puteam trai noi fara sa devenim o colonie a UE si a comunitatii internationale in general…:( Nu mai puteam trai daca nu deveneam o piatza de desfacere, un teren de jaf al bogatiilor naturale si daca nu ni se distrugea industria care producea orice inainte de 1989.
   Da-i Doamne, romanului mintea cea de pe urma (macar), dar nu ne asteptam de la toti sa gandeasca romaneste….
   Iar fraza din final care zice ca istoria e scrisa de creditori….pare sa-ti dea o satisfactie cam nesanatoasa….ori mi se pare mie?!

  • @haitchi
   Vad ca regret ca iti pierzi vremea pe aici, prin Romania si pe forumuri de “olteni”. Stii bine ca granitzele sunt deschise. Si occidentul luminos si civilizat te asteapta cu paine si sare….ca doar n-au mai vazut de-alde dumneata….sigur o sa fii unicat si te vor pune in fruntea bucatelor, acolo unde meritzi!….Li s-a mai intamplat si altora, serios!!! :))
   Am mai spus-o si cu alte ocazii si prin alte discutii: multor romani le-ar trebui o cura de occident. Are efect de dush rece, dar daca altfel unii dintre noi nu ne trezim….se impune!

 6. Sa fim seriosi cu regionalizarea va mai trece mult timp,Ponta va dispare din politica,Iliescu va da ortul popii si nici atunci nu se va regionaliza Romania.Este absurd sa crezi asa ceva.

  • NU este absurd deloc. Nu putem decat sa speram ca Ponta va disparea cat mai repede din politica, dar pana dispare… e “pus pe treaba” rau de tot… Putem sa speram cat vrem ca va mai trece mult timp si etc etc, dar… pur si simplu actiunile de sluga ale actualului guvern si indarjirea celor care ne folosesc pe post de colonie sunt chestii care indica mult rau pentru Romania…si nimic bun…

   • Dar nu era mai bine daca nu ne complicam atat, si mergem toata Tara in parlament ai zpinzuram pe toti, inchidem vamile, dam toti straini afara care au venit sa ne praduiasca, si nu mai lasam pe nimeni sa intre.Tara noastra are toate resursele pt ca ROMANII SA NU DEPINDA DE NIMENI!!!

   • Da, Romania poate hrani 80 de mil de oameni, a spus asta ambasadorul norvegiei la bucuresti. Si a demonstrat ca se poate descurca singura inainte de 89, cand eram INDEPENDENTI ECONOMIC SI POLITIC. Acum suntem o colonie exploatata si saraci lipiti pamantului, fara industrie, fara aparare, fara sanatate, fara educatie etc. Primul lucru dupa Lovitura de stat din 89 a fost sa scoata pedeapsa cu moartea :) Daca am avea pedeapsa cu moartea pentru coruptie altfel ar arata lucrurile in Romania. Asta asa, ca idee, nu sustin neaparat treaba asta, dar macar inchisoare pe viata pe bune si castrare chimica tot ar trebui pt coruptie. Oh well. Ori proteste masive de strada ori accederea la putere a oamenilor de rea credinta – si de acolo schimbarile in bine pt romani.

 7. manipulare a la funar si vadim ,se mai gaseste inca un destept antieuropean .reggionalizarea este benefica si se va si infaptui pt a scapa de naparcile oltenesti care conduc tara asta , si caer s-au infiltrat in toate structurile din tar dela politica pana in fotbal niste smenari de 2 lei care se cred destepti,hoti si banditi asta sunteti .de asta merge tara sta asa de bine , suntem satui de voi .decat sarac si nefericit intr-un stat mafiot mai bine un trai decent si fericit intro colonie !! am zis

 8. Unde putem găsi textul integral al noii Constituţii propuse, de ce nu apare peste tot iar pasajele modificate să fie explicate de specialişti cu toate implicaţiile pe care acestea le presupun, articol cu articol pentru a fi pe înţelesul tuturor?

  • Te intrebi acest lucru in timp ce noi romanii NU avem acces facil la LEGISLATIA IN VIGOARE. Monitorul oficial COSTA. Ce sa mai vorbim de modificari propuse pt a schimba nu stiu ce parte de legislatie… II doare in cot de popor. Conducerea de azi a Romaniei este STRAINA si ANTI-ROMANEASCA, acesta este motivul pentru care nu gasesti propunerea pt noua Constitutie a lor si pt care lucrurile nu merg bine in tara noastra…

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s