Pestele somon modificat genetic urmeaza sa fie eliberat in natura in America SUA (s23)

somon modificat genetic urmeaza a fi aprobat in SUA america de FDA food and drug administration alimente nocive daunatoare organisme modificate omg, distrugerea mediului si a sanatatii omuluiSEMNAŢI  PETIŢIA  AVAAZ  ÎMPOTRIVA  APROBĂRII  PENTRU  CONSUM  A  SOMONULUI MODIFICAT GENETIC DIN SUA! Dacă agenţia americană FDA (Food and Drug Administration) va aproba consumul şi deci creşterea-comercializarea acestuia, ar fi un nou pas pentru eliberarea totală a industriei de organisme modificate genetic la nivel modial. Vom ajunge să mâncăm numai alimente modificate genetic…. doar pentru ca nişte “băieţi deştepţi” să facă o grămadă de bani. (deja mâncăm porumb modificat genetic în România – detalii AICI). ESTE FALSĂ IDEEA că planeta nu poate susţine cu hrană tradiţională de calitate o populaţie umană atât de numeroasă (7 miliarde în 2012; 9 miliarde în 2015 etc). Nu este adevărat! Planeta poate produce hrană de calitate pentru toată lumea! Dar din păcate sunt interese de miliarde de dolari în joc, aşa că luaţi şi serviţi cereale, legume, fructe, carne şi peşte modificate genetic! Detalii despre somonul Franken-Fish şi petiţia Avaaz împotriva lui în continuare. Eu am “semnat” deja…măcar atât să facem…:

sursa: Stop Franken-fish! (avaaz.com)

“Dragi prieteni,

Statele Unite sunt pe cale să servească lumii prima porție de carne modificată genetic: un somon mutant care ar putea nimici populațiile sălbatice și afecta imprevizibil sănătatea oamenilor. Dacă nu îl oprim, acest “Franken-fish” ar putea deschide drumul pentru o invazie de cărnuri modificate genetic în toată lumea.

Dar îi putem opri acum, înainte ca înspăimântătorul “Franken-fish”, acest Frankenstein al peștilor, să ajungă în farfuriile noastre.

Noul somon creat în laborator crește de două ori mai repede decât cel adevărat și nici măcar oamenii de știință nu cunosc efectele pe termen lung pe care le poate avea asupra sănătății. Cu toate acestea este pe cale să primească avizul de aliment sigur pentru consum, pe baza studiilor plătite chiar de compania care a creat această creatură modificată genetic! Spre norocul nostru, SUA sunt obligate să consulte opinia publică înainte de a lua o decizie. O coaliție din ce în ce mai numeroasă formată din consumatori, ecologiști și pescari cere guvernului să lase baltă această afacere nocivă. Haideți să stârnim un val de suport global și să îi ajutăm să câștige.

Consultările au loc chiar acum și avem o șansă reală să scoatem peștii mutanți din meniu. Semnați mai jos pentru a opri avizul pentru Frankenfish și trimiteți mesajul mai departe. Când vom atinge un milion de semnături petiția noastră va fi trimisă oficial Agenției Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru consultare.

Compania care l-a creat pe Frankenfish a modificat ADN-ul somonului pentru obține un pește care crește cu viteza luminii, pe tot parcursul anului. Pe lângă faptul că nu cunoaștem încă efectele pe care acest pește le poate avea asupra sănătății oamenilor, dacă doar câțiva dintre acești somoni cu puteri supranaturale sau icrele lor ar ajunge în mediul sălbatic, ar putea decima populații întregi de somon sălbatic. Mai rău, din momentul în care Frankenfish va ajunge în magazine, vom face cu greu diferența între el și somonul adevărat, așa că va fi dificil să îl evităm! 

Industria biotehnologică a cheltuit milioane de dolari făcând lobby pentru ca guvernele să aprobe culturile modificate genetic. Frankenfish este următoarea lor mină de aur, care ar putea deschide drumul pentru o invazie de cărnuri modificate genetic. Dar guvernul SUA va ține cont de opinia publică înainte de a lua decizia finală. Dacă îi vom surprinde cu un protest global masiv, atunci când se așteaptă mai puțin, putem opri această afacere periculoasă.

Frankenfish e cât pe ce să fie aprobat. Haideți să ne asigurăm că industria biotehnologiilor nu își bagă nasul în farfuria noastră și să strângem un milion de voci pentru a opri peștele mutant.

Petiţia va fi adresată Comisarului Agenției Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), Margaret A. Hamburg:

“În calitate de consumatori globali, vă cerem să nu aprobați somonul modificat genetic creat de compania AquaBounty pentru consum uman. Peștii obținuți în laborator reprezintă un pericol real pentru speciile marine din natură, iar efectele pe termen lung ale consumului de carne modificată genetic nu au fost suficient cercetate. Mai rău, avizul FDA pentru somonul mutant ar putea deschide drumul pentru o invazie de animale modificate genetic în toată lumea. Vă cerem să respingeți acest aviz!”

SEMNEAZĂ PETIŢIA AVAAZ ÎMPOTRIVA SOMONULUI MODIFICAT AICI:

http://www.avaaz.org/ro/stop_frankenfish_r/?buTGLcb&v=21235

Membrii Avaaz și-au mai unit forțele pentru a proteja mediul natural și sistemul nostru alimentar de intruziuni periculoase. În 2010, mai mult de un milion dintre noi au protestat împotriva alimentelor modificate genetic în Europa. Haideți să ne unim din nou pentru a-l opri pe Frankenfish!

Cu speranță, Echipa Avaaz.

MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE SOMONUL MODIFICAT GENETIC:

Peștele obținut în laborator e cu un pas mai aproape de aprobare (NY Times)
http://www.nytimes.com/2012/12/22/business/gene-altered-fish-moves-closer-to-federal-approval.html

Somonul modificat genetic: evaluarea FDA privind riscurile pentru mediu (LA Times)
http://www.latimes.com/health/boostershots/la-heb-aquabounty-salmon-fda-assesses-risks-20121224,0,2554480.story

Animale modificate genetic (Women’s Health Magazine)
http://www.womenshealthmag.com/nutrition/genetically-modified-animals

Să ne protejăm apele de somonul modificat genetic (Centrul pentru Siguranța Alimentelor)
http://ge-fish.org/

Dincolo de aparențe: pericolele somonului modificat genetic (Food & Water Watch)
http://www.foodandwaterwatch.org/factsheet/below-the-surface/

Somonul modificat genetic (Ocean Conservancy)
http://www.oceanconservancy.org/our-work/aquaculture/aquaculture-genetically.html

Emilian, 23 ian 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s