Cum a supravietuit o soparla blocata intr-un perete din casa unui japonez. Prietenie, Dragoste, Altruism (div14)

cum a supravietuit o soparla in casa unui japonez. prietenie dragoste altruism lectie de viata pentru oameni cum sa fii bun, ceicunoi.wordpress.comPoveste – lecţie de viaţă: Cum a supravieţuit o şopârlă blocată în peretele casei unui japonez? Răspunsul: prin dovada de interes/păsare (nu prin nepădare), prin dovadă de Prietenie (nu duşmănie), prin dovadă de Dragoste (nu ură), prin dovadă de Altruism (nu egoism). Altruismul real faţă de ceilalţi semeni este ceea ce lipseşte celor mai mulţi oameni de pe această Planetă, şi este ceea ce ne-ar ajuta pe toţi să avem o viaţă mai bună. Însă altruismul se capătă printr-o educaţie adevărată încă de când suntem mici. Şi din păcate…în România cel puţin…dar şi în marea majoritatea statelor lumii…educaţia reală este la pământ… Ce înseamnă educaţie reală puteţi citi pe scurt AICI. Materialul despre şopârlă citiţi-l în continuare:

Material primit pe mail:

Pentru a-şi renova casa, un japonez a făcut o spărtură într-un perete. Casele japoneze au în mod normal un spaţiu gol între pereţii din lemn.

Cu surprindere a constatat că acolo se afla o şopârlă blocată din cauza unui cui bătut din afară, într-unul din picioarele sale.

I-a fost milă când a văzut această, dar în acelaşi timp a fost şi curios, dându-şi seama că cuiul a fost bătut cu câţiva ani în urmă, când a fost construită casa.

Ce se întâmplase…!?!

Şopârla a supravieţuit în această poziţie atât de mult timp! Într-un perete despărţitor închis de mai mulţi ani, fără a se mişca. Pare imposibil de crezut. Atunci, se întreba, cum de aceasta şopârlă supravieţuise atât de mult, fără să se mişte, odată ce piciorul său a fost ţintuit!?

Şi-a oprit munca pentru a observa şopârlă, pentru a vedea ce face şi cum se hrăneşte. Ceva mai târziu, neştiind de unde, a apărut o alta şopârlă, cu o insectă în gură.

Ah! Asta l-a uimit şi l-a atins profund.

Şopârla prinsă în cui, a fost hrănită ani de zile de către alta şopârla…

Imaginaţi-vă! A făcut acest lucru continuu, pentru o atât de lungă perioadă de timp, fără a renunţa la speranţă pentru partenerul său.

Gândiţi-vă. Aţi face asta pentru cineva? Pentru partenerul vostru, pentru părinţii, fraţii sau prietenii voştri?

Imaginaţi-vă că o creatură mică poate face ceea ce o creatură binecuvântata cu o minte strălucită, poate face cu greutate…

Cu avansul tehnologic din aceasta era a comunicaţiilor, accesul nostru la informaţie devine tot mai rapid. Dar distanţa dintre fiinţele umane se reduce oare la fel de mult…?

De aceea nu-i abandonaţi niciodată pe cei dragi, Nu le spuneţi că sunteţi ocupaţi atunci când au nevoie de voi… Este posibil să aveţi întreaga lume la picioarele voastre, Dar voi aţi putea fi întreaga lor Lume pentru ei…

(material primit pe mail)

Emilian, 15 decembrie 2012, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi?

One response to “Cum a supravietuit o soparla blocata intr-un perete din casa unui japonez. Prietenie, Dragoste, Altruism (div14)

  1. Pingback: Arhiva colectie articole educative despre viata, lume si comportamentul uman, valabile pe termen lung, blog educativ Ce-i cu noi? (edu25) | CE-I CU NOI?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s