Învierea României – Sfaturi Simple pentru Români – Păr. Ioanichie Bălan

parintele-ioanichie-balan-invierea-romaniei-sfaturi-pentru-romani

Par. Ioanichie Balan (1930 – 2007), Manastirea Sihastria

Am mari sperante ca Romania va fi una dintre putinele tari din Europa care va prospera. Si Spiritual, poate si material. Dar intai Spiritual. Daca romanii ar face urmatoarele lucruri.

1. Toti romanii ortodocsi sa mearga duminica regulat la biserica, fiecare unde e. La Biserica cu totii!

2. Toti romanii care vor mai binele tarii si al neamului sa aiba duhovnici.

Poate atata meritam. Sa vedem ce face Dumnezeu cu noi maine.

3. Fratii nostri romani care doresc mai binele tarii, sa mai posteasca si ei cu noi, sa se roage o leaca mai mult si sa tina sfintele posturi. Sa vedeti cum vine ploaie la vreme si cum se bucura Romania. Sa vedeti atunci inflorirea Romaniei.

Romanii trebuie sa adere in masa la Biserica.

Duminica – Toata lumea la Biserica!

Prezenta duminica la Biserica, sfatul cu duhovnicul, sa nu facem nimic fara sfatul duhovnicului, fiecare sa se spovedeasca la duhovnic. Sa vedeti ce bucurie va intra in casele oamenilor, in inimile oamenilor, si sa vedeti cum Dumnezeu va lucra cu poporul acesta.

Mai multa rugaciune, o leaca de post si legatura mai stransa cu manastirile. Veniti sa va rugati cu noi si stati o noapte cu noi, un ceas, doua la biserica. Ravna dumneavoastra ne da si noua ravna. Rugaciunea noastra va da si dumneavoastra aripi. Asa ne unim, nu prin partide sau prin liga, ci prin rugaciune ne unim.

Asa se repara Romania, nu cu lozinci, cu discutii politice ci cu traire efectiva a ortodoxiei. Si atunci Hristos coboara in inimile noastre.

Asa vad eu invierea Romaniei.

Par. Ioanichie Balan

BONUS – alte VIDEO cu Par Ioanichie Balan:

Extraordinar de bine se intelegeau lucrurile de catre inteleptii din manastirile romanesti cu privire la Noua Ordine Mondiala, inca de la nivelul anului 1997, cand inca NU exista internet. Orice român intreg la cap care vrea sa priceapa ceva din realitatea lumii inconjuratoare, care vrea sa faca BINE si sa nu cada in capcana de a face rau fara sa-si dea seama, orice român care vrea sa-si ajute tara, trebuie OBLIGATORIU sa se sfatuiasca cu inteleptii nostri din manastiri, asa cum au facut-o si marii nostri conducatori in istorie.

…………………………………..

Emilian, 11 mai 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici: