Parfumuri TOXICE. Produsele de ingrijire, cosmeticele si parfumurile sunt pline de chimicale nocive toxice si ne imbolnavesc. Ingredientele chimice din produsele de infrumusetare dauneaza grav sanatatii (s)

Produse de ingrijire, cosmetice si parfumuri toxice pline de chimicale nocive. Ingredientele din produsele de infrumusetare dauneaza grav sanatatii raport studiu cercetare substante toxice nocive parfumuriProdusele de îngrijire și înfrumusețare, cosmeticele și parfumurile din magazinele obișnuite de profil sunt TOXICE, fiind pline de chimicale nocive pentru sănătatea umană care se absorb prin piele și se bio-acumulează în corp având efecte negative (boli) care se manifestă NU imediat, ci în timp. Atât femeile cât și bărbații trebuie să evite folosirea chimicalelor înainte de conceperea copilului, iar femeia gravidă trebuie să aibă grijă maximă ce otravă bagă în ea (indiferent cum). Dereglări hormonale, modificări de ADN, cancer, malformații la copii și Alzheimer sunt doar câteva probleme cauzate de chimicalele din parfumuri și cosmetice. Citiți în această postare câteva extrase din articole găsite pe acest subiect (doar din România – cine are timp, poate găsi o grămadă de informații și în engleză, pe site-uri străine), pentru a vă face o idee despre otrava pe care o băgăm în noi ȘI pe această cale – prin piele, prin produse de înfrumusețare, cosmetice, parfumuri. Detalii în continuare:

Deși este o certitudine faptul că parfumurile sunt TOXICE (bineînțeles că există și variante mai sănătoase, dar probabil peste 95% din ce există pe piață sunt pline de chimicale nocive), oamenilor NU LE PASĂ. Asta se întâmplă din cauza proceselor de distrugere mentală premeditată la care a fost supus acest popor (și multe alte popoare), în urma cărora oamenii NU mai pot distinge între BINE ȘI RĂU, între normal și anormal, între util și inutil, între sănătos și nociv, între important și neimportant etc. În fața parfumurilor toxice, oamenii au de ales între o VIAȚĂ LUNGĂ ȘI SĂNĂTOASĂ VS PLĂCEREA de a te da cu parfum (sau creme, cosmetice etc). E aceeași alegere și în cazul alimentelor otravă VS hrană sănătoasă. Și din păcate… oamenii aleg să renunțe la viața lungă și sănătoasă pe care ar putea să o aibă, și se auto-poluează cu produse toxice de înfrumusețare. Poate informațiile de mai jos îi vor pune un pic pe gânduri și-i vor convinge să facă alegerea corectă. Trebuie menționat și faptul că PENTRU APROAPE ORICE PRODUS CHIMIC TOXIC din supermarket/magazinele de specialitate EXISTĂ PE PIAȚĂ O ALTERNATIVĂ MAI SĂNĂTOASĂ! Și aceste alternative nu sunt întotdeauna mai scumpe. Trebuie doar să le căutăm și să le folosim. Vezi Colgate (toxică) vs Vivanatura (sănătoasă) – asta în cazul pastelor de dinți…

Citiți mai jos câteva INFORMAȚII EXTRASE din articole despre pericolele produselor de înfrumusețare, chimicalele din cosmetice, toxicitatea parfumurilor.

Toxicitatea parfumurilor, cosmeticelor și

produselor de înfrumusețare:

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Prin piele absorbim toate substantele, care ajung apoi direct in sange, spre deosebire de substantele ingerate, care sunt filtrate mai intai de organele interne, iar abia dupa aceea ajung in sange. Putem spune, deci, ca substantele absorbite prin piele sunt mai periculoase decat cele ingerate. Asadar, este de o importanta maxima sa ne ingrijim si de acest aspect al vietii noastre, si sa ne intereseze ce continut au produsele de uz zilnic – sampon, sapun, gel de dus, gel intim, creme de fata, maini, picioare, demachiante, lacuri de unghii, acetone, produse de machiaj (toate), creme de corp, uleiuri de corp, de baie, saruri de baie, spumante, parfumuri etc. Trebuie sa fim atenti, mai ales, la ce produse folosim pt bebelusi si copii. Noi facem alegerile in locul lor si nu cred ca este corect sau normal sa-i otravim cu buna stiinta si sa-i expunem la diverse riscuri de boli si chiar de modificari ale ADN.

Priviti etichetele produselor din casa si va minunati de cate “cockteil-uri” de substante toxice contin.

Lista substantelor chimice nocive din cosmetice:

http://importantinfoblog.wordpress.com/lista-substantelor-toxice-din-cosmetice/

…………………………………………………..

Parfumurile sintetice conţin de multe ori ftalaţi, substanta ce patrunde in corp si in sange imediat dupa ce este aplicata pe piele, ce „creste semnificativ” riscul de diabet de tipul 2 si pe care Adunarea Generala din Franta (Camera Deputatilor adica) a votat sa o interzica in cosmetice. Rolul acestei substanţe în compoziţia parfumului este să îl facă mai persistent, să reziste mai mult mirosul.

Potrivit unui studiu efectuat în Austria în anul 2009, cei care folosesc cel mai mult cosmetice cu parfum, au şi cele mai multe substanţe sintetice în sânge, cum ar fi Galaxolide şi Tonalide. Un alt studiu din Statele Unite, a descoperit ingrediente sintetice inclusiv în cordonul ombilical al unor copii. Galaxolide şi Tonalide sunt substanţe cu potenţial de disturbare a hormonilor.

Alergia la parfum este una dintre cele mai frecvente forme de alergie, potrivit unui studiu al agenţiei Comunităţii Europene pentru Produse Cosmetice şi Produse NeAlimentare.

http://jurnalbio.wordpress.com/2013/02/13/parfumurile-sintetice-evitam-ingredient-cosmetice/

……………………………………………………..

parfumurile ne imbolnavesc Produse de ingrijire, cosmetice si parfumuri toxice pline de chimicale nocive. Ingredientele din produsele de infrumusetare dauneaza grav sanatatii raport studiu efecte

Parfumul poate ascunde peste 250 de substanţe. Dintre acestea multe ar putea fi alergenice. Acest lucru este mai puţin grav, pentru că nu este greu să-ţi dai seama că ai făcut o iritaţie. Însă, multe dintre acestea ascund şi lucruri grave. Trei dintre substanţele folosite la parfumuri sunt clar cu potenţial alergenic şi se mai ştie despre încă 20, spune dr. Clătici. Ftalaţii sunt extrem de nocivi, mai ales asupra materialului genetic. De fapt, aceşti ftalaţi sunt substanţe utilizate pentru a creşte durabilitatea parfumului şi a culorii. CU cât vrem ca parfumul să fie mai persistent, cantitatea de ftalaţi este mai mare. Dacă avem parfum, vom avea ftalaţi mai mulţi şi efectele nocive sunt mai mari. Este demonstrat că ftalaţii interferează cu funcţia tiroidiană şi afectează şi sistemul reproducător. Ftalaţii sunt utilizaţi şi la ojă, să dureze mai mult. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Gravidele nu trebuie să utilizeze nici lacul de unghii în exces, să aibă grijă la orice produs care se poate absorbi. Ameţeală, migrene, tuse, iritaţii ale pielii, hiperpigmentări – toate astea pot fi provocate de produsele cosmetice. Oricum noi suntem expuşi la poluare, la toxine. Aşa că e bine să ne controlăm mai mult, avertizează dr. Clătici. Alegerea cosmeticelor, antiperspirantelor şi deodorantelor Trebuie să urmărim etichetele, măcar să nu fie menţionate parfumurile sintetice. HICC o moleculă sintetică, atranolul şi cloratranolul sunt alte două substanţe, de data asta naturale care dau mirosul de mosc, continuă dr. Clătici. Aluminiul există şi în alimente, în recipientele în care preparăm mâncarea, dar şi în antiperspirante. Eu bănuiesc că aceste cantităţi mici din ele nu provoacă intoxicaţie. Aluminiul, în mod cert, este implicat în declanşarea bolii Alzheimer. Mai curând s-au descoperit parabeni în tumorile ţesutului mamar (cancerul de sân). Tot mai multe produse cosmetice au început să specifice: fără parabeni, fără conservanţi. Există organisme independente care demonstrează că au efecte nocive. Parabenii sunt nişte conservanţi fără de care nu se poate produce un produs cosmetic pentru că împiedică multiplicarea bacteriilor. Aproape orice ingrediente din cosmetice ne poate dăuna. Noi trebuie să alegem răul mai mic. S-a demonstrat că parabenii au o capacitate de a mima hormonul feminin, estrogen, care e implicat în cancerul de sân, de col uterin. Aşadar, încerci să eviţiCiteste mai mult: adev.ro/n1wwkn

Parfumul poate ascunde peste 250 de substanţe. Trei dintre substanţele folosite la parfumuri sunt clar cu potenţial alergenic şi se mai ştie despre încă 20, spune dr. Clătici.

Ftalaţii sunt extrem de nocivi, mai ales asupra materialului genetic. De fapt, aceşti ftalaţi sunt substanţe utilizate pentru a creşte durabilitatea parfumului şi a culorii. CU cât vrem ca parfumul să fie mai persistent, cantitatea de ftalaţi este mai mare. Dacă avem parfum, vom avea ftalaţi mai mulţi şi efectele nocive sunt mai mari. Este demonstrat că ftalaţii interferează cu funcţia tiroidiană şi afectează şi sistemul reproducător. Ftalaţii sunt utilizaţi şi la ojă, să dureze mai mult. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Gravidele nu trebuie să utilizeze nici lacul de unghii în exces, să aibă grijă la orice produs care se poate absorbi. Ameţeală, migrene, tuse, iritaţii ale pielii, hiperpigmentări – toate astea pot fi provocate de produsele cosmetice.

Aluminiul există şi în alimente, în recipientele în care preparăm mâncarea, dar şi în antiperspirante. Aluminiul, în mod cert, este implicat în declanşarea bolii Alzheimer. Mai curând s-au descoperit parabeni în tumorile ţesutului mamar (cancerul de sân). Tot mai multe produse cosmetice au început să specifice: fără parabeni, fără conservanţi. Există organisme independente care demonstrează că acestea au efecte nocive. Parabenii sunt nişte conservanţi fără de care nu se poate produce un produs cosmetic pentru că împiedică multiplicarea bacteriilor. Aproape orice ingredient din cosmetice ne poate dăuna. Noi trebuie să alegem răul mai mic. S-a demonstrat că parabenii au o capacitate de a mima hormonul feminin, estrogen, care e implicat în cancerul de sân, de col uterin. Aşadar, încerci să eviţi.

Lauril-sulfatul de sodiu are rolul de a da spumă, şi este folosit în geluri de duş, în şampoane. El poate cauza căderea părului, probleme de ochi, de piele.

Produsele cosmetice nu trebuie să miroasă frumos, nu trebuie să fie colorate frumos. Atenţie chiar şi la lumânările parfumate. Totul poate conţine ftalaţi. Atenţie şi la vopsitul părului, mai ales gravidele. Acetatul de plumb pentru obţinerea gradată a culorii mai închise a părului este periculos.

Atenţie la rujul care rezistă mult pe buze înseamnă că are mai mult plumb. Mărci de rujuri importante folosesc asta. Plumbul se stochează şi poate da tulburări neurologice, de fertilitate folosit pe termen lung. Luciul de buze nu este bun nici el, atrage razele solare şi se poate ajunge chiar la cancer de piele. Trebuie neapărat să citim ingredientele, întăreşte dr. Clătici.

Trietanolamina, triclosan (care se regăseşte în toate substanţele de curăţare a feţei, şi în săpunuri şi în pasta de dinţi) – afectează sistemul hormonal, astea se regăsesc în fondul de ten. În orice produs cosmetic, vom întâlni conservanţi.

Pielea nu este un drum cu un singur sens. Prin piele se elimină toxinele, dar pot şi intra lucruri. Tot ce punem pe piele se absoarbe foarte mult, adaugă dr. Clătici.

Parfumul poate ascunde peste 250 de substanţe. Dintre acestea multe ar putea fi alergenice. Acest lucru este mai puţin grav, pentru că nu este greu să-ţi dai seama că ai făcut o iritaţie. Însă, multe dintre acestea ascund şi lucruri grave. Trei dintre substanţele folosite la parfumuri sunt clar cu potenţial alergenic şi se mai ştie despre încă 20, spune dr. Clătici. Ftalaţii sunt extrem de nocivi, mai ales asupra materialului genetic. De fapt, aceşti ftalaţi sunt substanţe utilizate pentru a creşte durabilitatea parfumului şi a culorii. CU cât vrem ca parfumul să fie mai persistent, cantitatea de ftalaţi este mai mare. Dacă avem parfum, vom avea ftalaţi mai mulţi şi efectele nocive sunt mai mari. Este demonstrat că ftalaţii interferează cu funcţia tiroidiană şi afectează şi sistemul reproducător. Ftalaţii sunt utilizaţi şi la ojă, să dureze mai mult. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Gravidele nu trebuie să utilizeze nici lacul de unghii în exces, să aibă grijă la orice produs care se poate absorbi. Ameţeală, migrene, tuse, iritaţii ale pielii, hiperpigmentări – toate astea pot fi provocate de produsele cosmetice.Citeste mai mult: adev.ro/n1wwkn

http://adevarul.ro/sanatate/medicina/adevarul-live-ora-1500-cele-mainocive-parfumuri-produse-cosmetice-1_5315c48dc7b855ff56dcc6d7/index.html

…………………………………………

Din păcate, niciodată nu vei putea şti cu exactitate ce se află cu adevărat în interiorul sticluţelor tale de parfum. Deoarece formula parfumului intră în categoria de „reţetă secretă”, companiile producătoare nu sunt obligate (prin lege) să listeze integral ingredientele folosite. O serie lungă de substanțe chimice toxice, pot apărea astfel, pe cutie ca fiind „esenţe”.

Ftalaţii, parabenii şi policiclicele sunt trei dintre ingredientele dovedite că perturbă organismul la nivel hormonal. Ele afectează producția şi echilibrul hormonal, iar la femei asta se traduce cu afectarea nivelului de estrogen.

Cercetările arată că moscul sintetic prezintă riscuri de toxicitate; intensifică toxicitatea altor poluanți, ducând în timp la leziuni celulare.

Studii privind expunerea pe termen lung și excesivă la aceste ingrediente arată că se poate ajunge la grave probleme de sănătate, inclusiv cancer de sân, demenţă, Alzheimer. http://www.clickpentrufemei.ro/Cat-de-toxic-este-parfumul-tau_0_10942.html

………………………………………….

Câteva ingrediente toxice din cosmetice, parfurmuri și alte produse:

1. Propilen glicol

Se găseşte în: fond de ten, loţiuni, deodorante, apă de gură, pastă de dinţi, produse pentru îngrijirea părului, cremă de ras.
Provoacă: iritaţii cutanate, inflamaţii şi afecţiuni dermatologice.

2. EDTA (acid tetra-acetic de amino-etilenă)

Se găseşte în: dizolvanţi şi produse spumante de igienă personală care formează spumă (spumant de baie, gel de duş, şampon, săpun şi produse de curăţare a tenului).
Provoacă: tulburări hormonale, cancer renal, cancer hepatic, afecţiuni dermatologice, renale şi intestinale.

3. Ulei mineral şi derivatele sale

Se găsesc: aproape toate produsele cosmetice, fiind un ingredient din petrol.
Provoacă: îmbătrânirea prematură a pielii, distruge bariera imunitară naturală a pielii (inhibându-i capacitatea de a respira şi de a absorbi substanţele necesare hidratării), afectează capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizează apariţia acneei şi a altor boli dermatologice.
Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

4. Parfumurile sintetice şi coloranţii

Se găsesc în: majoritatea produselor de înrgijire corporală.
Provoacă: alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Cum le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.

5. Lauret de sodiu şi/sau lauril sulfat (SLES/SLS)

Se găseşte în: apa de gură, şampoane, spumant de baie, produse pentru curăţarea tenului, cremă/gel de cărbierit, pastă de dinţi, gel de duş, detergenţi, soluţii pentru spălarea maşinilor, produse cosmetice.
Provoacă: iritaţii cutanate/afecţiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice. De asemenea, poate afecta sistemul nervos şi cerebral.

http://www.eva.ro/sanatate/dermato-venerologie/5-ingrediente-cosmetice-care-ti-distrug-tenul-articol-35408.html

…………………………………………………………………………………..

Industria produselor cosmetice se ascund foarte multe ingrediente cauzatoare de cancere, malformatii congenitale, impotenta , sterilitate.

De exemplu:

Parfumul indica prezenta a pana la 5000 de chimicale diferite. Compuşii inclusi în parfumuri sunt toxici pentru om şi suspectate sau dovedit cancerigene. Expunerea la parfumuri poate afecta sistemul nervos central, cauzand depresie, hiperactivitate, iritabilitate si alte schimbari comportamentale.

– Coloranţii artificiali sunt culori certificate pentru folosira lor in alimente, medicamente, produse cosmetice şi este aprobata folosirea lor. Pe langa faptul ca au, gudron din huilă şi din petrol, coloranţii artificiali ar putea avea si metale grele, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Familia parabenilor sunt produse chimice – inclusiv metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, si paraben izobutil, sunt utilizate drept conservanţi şi sunt incluse în numeroase produse cosmetice si de ingrijire. Aceste substante chimice mai sunt foarte perculoase deoarece imita hormonul feminin estrogenul. Ei sunt considerati a fi parţial responsabili pentru scaderea fertilitatii masculine si a instalarii pubertatii precoce la fete.

http://vivanatura.ro/alunga-produsele-toxice-din-viata-ta-si-te-vei-simti-mai-sanatos/

…………………………………………………………………………………..

Regula de aur este ca atunci cand ne uitam la eticheta oricarui produs de ingrjire, daca ni se pare ca suntem la lectia de chimie, trebuie sa devenim automat suspiciosi. Atunci cand insa etichetele arata mai mult a lectie de latina (datorita denumirii plantelor), sa spunem ca suntem pe calea cea buna.

Categoriile de chimicale cu care nu trebuie sa ne imprietenim sunt parabenii (conservanti frecvent utilizati), colorantii artificiali, parfumurile sintetice (adica nu din uleiuri esentiale), petroleum (uleiuri minerale) si ftalatii (1000-de-motive-de-ingrijorare-in-spatele-cuvantului-parfum).

Din nefericire, atunci cand citesti eticheta nu afli intotdeauna ce gasesti inauntru. V-am mai povestit ca sub pretextul secretelor de fabricatie, producatorii nu sunt obligati sa listeze produsele dupa ingrediente precum formaldehida sau alte substante chimice.

Listă bogată de ingrediente nocive aici:

http://vivanatura.ro/lista-ingrediente-periculoase-care-se-gasesc-in-produsele-cosmetice-si-de-ingrijire/

…………………………………………………………………………………

A rose may be a rose. But that rose-like fragrance in your perfume may be something else entirely, concocted from any number of the fragrance industry’s 3,100 stock chemical ingredients, the blend of which is almost always kept hidden from the consumer.

Laboratory tests commissioned by the Campaign for Safe Cosmetics and analyzed by Environmental Working Group found, in all, 40 chemicals in the 17 name-brand tested fragrance products. 38 of these were secret, or unlabelled, for at least one of the products containing them, while the other 2 were listed on all relevant product labels. Ingredient labels disclosed the presence of another 51 chemical ingredients, giving a total of 91 chemical ingredients altogether in the tested products, including hidden and disclosed ingredients combined.

Raportul complet: http://mirandaspune.files.wordpress.com/2010/05/fragrance-report.pdf

……………………………………..

Unul dintre cei mai periculoşi ftalaţi este diethyl phthlate sau DEP. Este folosit foarte des în produsele de îngrijire şi parfumuri ca solvent şi ca denaturant al alcoolului folosit în prepararea acestora. Este absorbit rapid în piele şi metabolizat de către organism. În urma unor studii realizate în anul 2004 s-a descoperit că DEP se află în concentraţie de 30 ori mai mare în urină decât orice alt ester metabolizat de organism.
Concentraţiile cele mai mari au găsite la femeile şi bărbaţii adulţi ca urmare a utilizării în mod frecvent a produselor de îngrijire (inclusiv şi fără excepţie a parfumurilor). Sunt bănuiţi a fi responsabili pentru modificarea ADN-ului spermatozoizilor (şi ne mirăm de ce cazurile de copii născuţi cu malformaţii sau boli genetice sunt din ce în ce mai frecvente), insuficienţa pulmonară, infertilitate la bărbaţi. La femeile însărcinate expuse DEP s-au constatat modificări în dezvoltarea organelor genitale ale fătului, cancer la sân datorită prezenţei DEP în laptele matern. Totodată, hiperactivitatea şi dereglările de comportament ale copiilor sunt datorate într-o oarecare măsură expunerii mamei în timpul sarcinii la DEP.
Alţi ftalaţi extrem de nocivi – diethylhexyl phthalate (DEHP) şi dibuthyl phthalate (DBP) – dacă vă ajută cu ceva, au grad de risc 8 şi 10 pe cosmeticdatabase.com – au fost interzişi în UE şi clasificaţi ca toxici pentru reproducere dar nu au fost interziși şi în parfumuri.
Ca şi ftalaţii, moscul sintetic e folosit în toate produsele de ingrijire pentru a da o aroma plăcută produsului respectiv. Moscul sintetic contaminează sângele uman şi laptele matern, provoacă dereglări hormonale şi anumite probleme de natură ginecologică la femei.

http://les-essences-damelie.ro/cele-mai-nocive-ingrediente-din-parfumuri/

………………………………………………………..

Acizii ftalici sunt utilizati, ca solvent si diluant al alcoolului, intr-o gama larga de cosmetice si alte produse de igiena. Desi acizii ftalici continuti de parfumuri sunt considerati a fi usor toxici, studiile recente semnaleaza ca au efecte ingrijoratoare asupra sanatatii: modificari ale celulelor spermatice si afectari ale functiei plamanilor. Moscul sintetic este un compus aromatic industrial, utilizat in locul moscului natural, care este extrem de scump. Moscul sintetic este incorporat in numeroase produse: detergenti, odorizante de camera, creme, sapunuri si parfumuri. Exista trei categorii de mosc sintetic: moscul nitrat (interzis in Uniunea Europeana din 1995), moscul policiclic si moscul macrociclic. Aceste substante persistente pot patrunde prin piele. Astfel, moscul utilizat pentru parfumuri poate ajunge in sange si in laptele matern. De asemenea, specialistii spun ca anumite tipuri de mosc afecteaza chiar sistemul hormonal. Potrivit rezultatelor studiului realizat de Greenpeace, acizii ftalici si anumite tipuri de mosc sintetic se gasesc in toate marcile de parfum testate, dar in cantitati care variaza foarte mult de la un parfum la altul. Acizii ftalici au fost identificati in 34 dintre cele 36 de parfumuri testate, in timp ce moscul a fost gasit in toate produsele. Mai grav este ca acestea sunt vag mentionate sau nu sunt deloc specificate pe etichetele parfumurilor.

Cercetatorii de la Greenpeace afirma ca “utilizarea frecventa a parfumurilor contribuie in mare masura la expunerea zilnica a oamenilor la substante chimice periculoase, cu consecinte pe termen lung inca necunoscute”. Astfel, produsele de ingrijire a corpului si parfumurile pe care le aplicam direct pe piele sunt o cale de expunere repetata la doze concentrate de substante chimice.

http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/parfumuri-cu-esente-toxice-50265.html#

Ghidul Greanpeace: http://pasispreconstientizare.blogspot.ro/2011/07/cosmetox-ghidul-produselor-cosmetice.html

…………………………………………………………….

Din miile de substanțe artificiale care miros a mosc, ambră, păduri tropicale și curcubee pe mare, peste 90% provin din industria petrochimică. Benzenul, toluenul, acetona, alcoolul benzilic – doar câteva din substanțele regăsite în parfumurile sintetice – sunt elemente toxice cu reacții adverse asupra organismului, dând naștere unor probleme de sănătate majore: boli ale sistemului circulator , cardiac, limfatic și respirator, tahicardie, cancer de piele, leucemie – și lista poate continua.

http://www.catchy.ro/gudron-cu-parfum-de-iasomie-cum-ne-pazim-de-parfumurile-toxice/29138

……………………………………………………………

Industria parfumurilor foloseste in jur de 3000 de ingrediente majoritatea sintetice. 900 dintre ele au fost considerate toxice de catre The National Institute for Occupational Safety and Health.

Rapoarte realizate de Campania pentru Cosmetice Sigure, un grup format din reperezentanti ai Breast Cancer Fund, Environmental Working Group, Clean Water Action, si alte organizatii de sanatate si mediu au ajuns la concluzia ca aceste ingrediente nelistate folosite la scara larga in industria parfumurilor afecteaza negativ activitatea hormonala ceea ce duce la contaminarea spermei, afectiuni ale glandei tiroide, cresterea riscului aparitiei cancerului in mod semnificativ.

http://blog.biobeauty.ro/2011/02/11/i-cat-de-nocive-sunt-parfumurile/

Update:

23 iun 2014: Industria cosmetica este toxica: foloseste sute de ingrediente cu denumiri ciudate care ascund chimicale cancerigene – Oricat am incerca sa nu ne gandim la numeroasele surse de chimicale cancerigene care ne agreseaza organismul in fiecare zi, nu facem decat sa ne ingropam capul in nisip si sa ne prefacem ca nu ne intereseaza ce efecte pot avea acestea asupra noastra si asupra viitorilor nostri copii. (…) Ne bombardam zilnic organismul cu zeci de tipuri de chimicale cancerigene, fara sa ne gandim la asta sau chiar fara sa ne dam seama. Facand un bilant rapid asupra numarului de produse folosite zilnic de o femeie, rezultatul te pune pe ganduri: pasta de dinti, sapun, sampon, balsam, masca de par, crema de fata, fixativ, spuma de par, crema de corp, gel de dus, lac de unghii, rimel, fond de ten, fard de ploape, fard de obraz, ruj, detergent de vase, detergent de rufe, balsam de rufe, produse de menaj pentru baie si bucatarie si lista poate continua. Fiecare dintre produsele din lista de mai sus contine cel putin un element nociv care contribuie la deteriorarea sanatatii noastre, in special pe termen lung. Iată o listă de chimicale cancerigene si toxice care trebuie evitate – unde se găsesc și de ce sunt periculoase. Continuare în ARTICOL.

Citiți care sunt alte chestii care ne afectează sănătatea aici:

Viata sanatoasa partea 1 – De ce depinde sanatatea organismului uman. Odihna, alimentatie, stres, miscare, poluare etc

P.S.: de azi nu mai folosesc parfumul plin de chimicale pe care îl am acasă – îl vrea cineva? :)

Emilian, 3 aprilie 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

8 responses to “Parfumuri TOXICE. Produsele de ingrijire, cosmeticele si parfumurile sunt pline de chimicale nocive toxice si ne imbolnavesc. Ingredientele chimice din produsele de infrumusetare dauneaza grav sanatatii (s)

    • Sigur veti gasi daca o sa cautati. Am dat exemplul cu pasta de dinti – este doar unul din multe produse care au alternativa sanatoasa pe piata…

  1. Chiar daca cosmeticala e certificata ca fiind bio, ea are in continut exact aceleasi chimicale ca si p cosmeticala standard, doar ca in cantitati putintel mai mici. Legea permite ca producatorul de cosmetice ” bio” sa NU scrie pe lista de ingrediente chimicalele : ca daca le-ar scrie, nu ar mai pute aprosti populatia sa le cumpere la triplu pret.
    Prin urmare, regula de bun simt este : daca nu poti manca, nu pune pe piele. Crema o poti inlocui cu un strop de ulei de masline , de cocos, argan, shea butter. In loc de sampon, te poti spala pe cap cu apa cu bicarbonat ( exista pe net descris in detaliu procedeul ). In loc de pasta de dinti : oil pulling + argila pudra . Solutii 100 % naturale exista, insa trebuie cautate. Din nefericire, majoritatea oamenilor se tepuiesc cu minciuna cosmeticelor bio, care sunt de fapt, tot chimice.

    • Mersi pt detalii. Interesanta chestia cu producatorul Bio poate sa nu scrie chimicalele. Chiar asa e situatia? Unde? CA/UE/RO? Tocmai d’asta nu am recomandat ca alternativa produsele bio, pt ca multe dintre ele sunt ţepe. Eu doar am zis ca există alternative. Ele trebuie cautate si aplicate. Dar nu putem cere oamenilor sa treaca brusc de la cel mai matasos si parfumat sampon chimic + balsam chimic toxic direct la spalat pe cap cu bicarbonat, ca oamenii vor refuza din start ideea. Asa ca pt multi…variantele ~mai putin toxice~ sunt mai la indemana si vor fi acceptate mai usor (deci nu trebuie blamate total – oamenii nu prea pot face schimbari bruste). Interesanta regula cu “daca nu poti manca, nu pune pe piele” :)

      • Si in North America, dar si in Europa ! Iti spun din sursa sigura, ca am studiat temeinic problema. Din pacate nu mai am linkurile doveditoare, pentru ca asta s-a intamplat acum multi ani, insa TOATE alternativele bio sunt tzepe, cu exceptia whole foods ( uleiuri nechmizate, unturi de shea si cacao nechimizate, bicarbonat, etc ).
        Dar e de common sense : poti manca o crema de fata ” bio” ? Daca nu … de ce ? Nu cumva pentru ca e ‘ ceva” in neregula cu ea ? Dar uleiul de masline, de cosos si untul de shea il poti manca ? De ce ? Poate pentru ca e 100 % naturala ?

        Oh da, se poate trece direct de la sampon la bicarbonat ! E suficient sa-si doreasca sa nu-si mai puna chimicale pe piele. Bicarbonatul poate fi folosit si pentru spalat pielea in loc de sapun. Nu exista ” mai putin toxic”, ci doar toxic si netoxic. Mai putin toxic e un soi de a-ti fura singur caciula, dar pana la urma fiecare e stapan pe viata lui.

  2. Eu nu mă parfumez ci mi-am făcut eu singură deodorant cu ulei esenţial de trandafir şi miroase.Articolul este foarte bun am citit şi eu pe alte saituri despre parfumuri dar aşa multe informaţi ca aici în nici un sait n-am întîlnit.Mulţumesc de articol.

Spune-ți părerea aici: