Exploatarea gazelor de sist a poluat deja panza freatica si mediul in Izvoarele, judetul Galati – oamenii nu mai au apa potabila curata de baut (eco)

Un filmuleţ explicativ despre exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica (fracking) (în engleză):

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Mesaj preluat de pe pagina Facebook https://www.facebook.com/iovanovici.oliwer:

Astazi am avut onoarea sa stau de vorba cu unul dintre cei mai hotarati oameni pe care i-am cunoscut, desi doar telefonic, pana acum. Este vorba dspre o femeie a carei darzenie m-a impresionat pana la lacrimi. Ea este Barladeanu Mirela, activista care tine departe exploatatorii gazelor de sist si care locuieste in Izvoarele, Galati. Acolo situatia este extrem de trista, casele cad de la cutremure atat de dese (3 pe zi), apa este infestata cu diverse reziduuri si singurele ajutoare pe care le primesc sunt baxuri cu apa, un bax pe saptamana la o familie formata si din 5 insi. Detalii în continuare:

Este cutremurator de-a dreptul (marturia mirelei: “dar 2 saptamani nu ne-a adus apa; ne-a adus saptamana trecuta iar, dar un singur bax si de atunci nimic; si apa are gust de mal, apa care spun ei ca e buna de baut”).
Joi, planuiesc sa merg inspre Izvoarele, comuna Slobozia Conachi si sa documentez tot ce se intampla acolo. Imi doresc sa ajutam oamenii din sat cum putem, donand fiecare cat poate. E musai sa cumparam apa sa le ajunga macar o perioada, decent. Puteti ajuta si voi donand cat puteti – Paune Razvan Marius RO85BACX0000000679700000 SWIFT: BACXROBU Tiriac Bank (maine deschidem si un cont in euro).

Ce se intampla acolo este de nedescris, dar mai bine urmariti chiar voi:
http://www.kanald.ro/reportaj-tulburator-despre-chemarea-pamantului-si-drama-omului-simplu-de-la-tara_30917.html
http://www.nasul.tv/2013/10/08/fotogalerie-se-exploateaza-gaze-de-sist-la-galati/
http://www.youtube.com/watch?v=X9kXtF0_P14
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15719776-protest-spontan-izvoarele-jud-galati-manifestantii-cer-explicatii-pentru-numeroasele-cutremure-care-afectat-recent-zona.htm
http://www.viata-libera.ro/eveniment/47360-viata-libera-cotidian-stiri-cutremure-premierul-victor-ponta-vrea-stramutarea-galatenilor-afectati-de-cutremure
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-15794454-protest-ecologistilor-localitatea-izvoarele-din-galati-unde-continua-seria-cutremure.htm

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

APA POLUATĂ LA IZVOARELE

Document incendiar: apa otrãvitã la Izvoarele – Fracturarea hidraulicã pregãtitã de Chevron este un dezastru ecologic! INCREDIBIL La protestul de la Bârlad de pe 12 octombrie, activistul de la Vama Verde, Paul Iurea, ne-a pus la dispozitie, în exclusivitate, un buletin de analizã a apei de la Izvoarele – Galati, zona petrolierã unde au loc acum cutremurele ce nu se mai sfârsesc si unde apa de bãut nu mai este potabilã!

2 oct 2013: Apa fântânilor din satul Izvoarele nu este potabilă / Localnicii primesc 15.000 de litri de apă îmbuteliată – încep să apară efectele dezastruoase ale exploatării gazelor de şist

http://www.napocanews.ro/2013/06/exclusiv-manastirea-putna-spune-nu-prospectiunilor-geologice-pentru-gazele-de-sist-o-firma-infiltreaza-cu-sulf-hidrogenat-apa-freatica-din-jurul-sfantului-lacas-video.html

Mai e cineva întreg la cap în ţara asta care crede că exploatarea gazelor de şist ajută României în vreun fel?

Citiţi şi asta ca să înţelegeţi miza reală a gazelor de şist:

Nu e vorba de gaze de sist pentru energie! Prin fracturare hidraulica se doreste poluarea apei pentru a ne face si mai dependenti de sistem!

Citiţi şi alte materiale din categoria GAZE ŞIST.

Emilian, 6 nov 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

6 responses to “Exploatarea gazelor de sist a poluat deja panza freatica si mediul in Izvoarele, judetul Galati – oamenii nu mai au apa potabila curata de baut (eco)

    • oficial, nu cred. Dar seria de cutremure continue si poluarea apelor e de la explorari-prospectiuni-exploatari de gaze de sist pe sestache, cum ne+au obisnuit sa faca cei de la Prospectiuni SA si Chevron.

      • nu stiu, orice e posibil atunci cand NU EXISTA TRANSPARENTA. Justitia REALA sau TRANSPARENTA REALA ar rezolva singure aproape toate problemele Romaniei (si a altor state). Dar nu se doreste nici justitie, nici transparenta :)

  1. 2014 – an de alegeri – NEBUNIA Intereselor Financiare si ale coruptiei legiferate face deja spume; poate cineva sa-mi descrie ce intelege prin crima organizata? Deturnarea de fonduri la nivel inalt si in numele legii o stim cu totii dar deturnarea avutiilor nationale si a mediului, a potentialului de viata (apa, agricultura, sanatate) suntem doar la inceput sa aflam. Cine se fac responsabili? NOI POPORUL. Va aduc aminte ca 2014 este an de alegeri electorale, iar cu partidele politice [ Partid = partea mea, partea ta toate documentate, parte+ID (Identity Document) ] cred ca ne-am lamurit, atat in Romania precum si in tarile “dezvoltate”.

    • Poporul este responsabil si vinovat pt faptul ca accepta nedreptatea sau pentru ca nu este in stare sa o indrepte. Adevaratii vinovati sunt insa cei din conducerea Statelor si stapanii lor din umbra.

Spune-ți părerea aici: