Miting mars de protest 3 noiembrie 2013 Bucuresti – Rosia Montana, Gaze sist, Coruptia politicienilor Universitate – Cotroceni (pol)

UPDATE – poze şi detalii de la protest la sfarsitul acestui material.

puterea e la noi popor mars protest rosia montana 3 noiembrie 11 2013 bucuresti universitate cotroceni protestatari romanii ies in strada impotriva proiect cianuri coruptie

Miting, mars de protest Roşia Montană, gaze de şist, CORUPŢIE, runda a 10-a! DUMINICĂ 3 NOIEMBRIE, ORA 17:00, Universitate (Statui) – marş spre Cotroceni.

Cei care v-aţi săturat de sărăcie, cei care v-aţi săturat de politicienii corupţi care ne mint în faţă zilnic, cei care vreţi dreptate şi normalitate în România,

IEŞIŢI ÎN STRADĂ! IEŞIŢI DIN CASĂ, DACĂ VĂ PASĂ!

▬ Se împlinesc 2 luni de când protestăm în masă, în stradă pentru respectarea statului de drept. Legea dată de Guvern cu dedicație pentru Roșia Montană e grăitoare pentru corupția sistemică din țară. Politicienii trag de timp cum știu, sperând că ne vom pierde energia, dar ce nu știu e că nu vom ceda.

Duminică 3 noiembrie continuăm protestul, solidari cu moții din Roșia Montană și cu sătenii din Pungești (vezi aici proclamațile lor – http://bit.ly/campeni +http://bit.ly/pungesti). Mandatul Comisiei speciale din Parlament expiră peste două săptămâni (http://bit.ly/19SYjWi).

▬ LOC, TRASEU
Conform votului de pe https://www.facebook.com/media/set/?set=a.608270349214996.1073741837.581156275259737&type=3 traseul câștigător e Piața Universității (statui) – Cotroceni.

▬ CE VREM
Nu ne place cianura deloc, darămite în combinație cu abuzuri asupra patrimoniului țării. Vrem ca parlamentarii să respingă proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi să interzică mineritul pe bază de cianură în România. Vrem respingerea urgentă a acordului de mediu. De asemenea, suntem solidari cu sătenii din Pungești, care cer interzicerea prin lege a fracturării hidraulice.

Vrem demisii, gata cu mascarada. Daniel Barbu, ai negat valorea de patrimoniu a Roșiei Montane, dar experți independenți din afară te contrazic. Vrem includerea Roșiei în patrimoniul UNESCO. A apărut raportul arheologic pe care îl secretizai –http://bit.ly/1a2Ey4E. Rușine, dă-ți demisia ACUM!

Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Gheorghe Duțu (ANRM) – ne-ați ignorat destul. Trebuie să demisionați. Veți avea astfel mai multă liniște pentru a sta la dispoziția organelor de anchetă.

Credem în domnia legii în România. Ieșim din casă pentru că ne pasă.

▬ Reguli de bun simț pentru un protest fără incidente
Nu tolerăm extremiștii pentru că nu ne atrag extremele, credem în echilibru. Nu tolerăm violența pentru că nu suntem violenți și vrem să păstrăm spiritul pașnic al protestelor. Ca și până acum, orice subgrup este binevenit cât timp manifestează pasnic pentru cauză. Provocatorii nu vor fi nici ei tolerați – dacă simțim că se întâmplă ceva nelalocul lui vom face un gest simbolic simplu dar cu impact – ne așezăm cu toții jos.

NU CEDĂM! NU CAPITULĂM!

Detalii pe Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/350729888395956/

UPDATE DUPĂ PROTEST:

Detalii: am stat vreo 2 ore la protest, de la 17 la 19 (numărul protestatarilor a crescut constant). S-a plecat pe la 6 jumate de la Univ spre Cotroceni, am mers în marş până la Eroilor. În jur de 2500 de persoane erau cand am părăsit eu marşul. E posibil sa se mai fi adunat pe traseu. S-a mers la Cotroceni, apoi prin Regie şi înapoi in centru (Unirea, apoi Universitate). La plecarea de la universitate, din dubele jandarmilor erau somatii la portavoce de genul “Va rugam sa folositi pentru deplasare trotuarul! Intrarea pe carosabil constituie infractiune. Nu intrati pe carosabil. Nu blocati partea carosabila! Deplasaţi-vă pe trotuar! etc” Bineinţeles că toată lumea trecea liniştită pe lângă duba care soma şi intra 5 metri mai încolo pe carosabil. Dacă românii vor accepta vreodată ca la un marş de protest cu peste 2000 de oameni să se deplaseze pe trotuar, înseamnă că într-adevăr suntem distruşi mental irecuperabil…   La Cluj se pare că au fost abuzuri şi violenţe ale jandarmeriei – detalii AICI.

Poze de dinainte de plecare:

Poze de pe traseu (Radu Gabriel Cristian Ghiorma):

Foto Liviu Florin Albei:

mars protest rosia montana gaze sist coruptie 3 noiembrie 11 2013 bucuresti universitate cotroceni basarab regie liviu florin albei

Emilian, 31 oct 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

9 responses to “Miting mars de protest 3 noiembrie 2013 Bucuresti – Rosia Montana, Gaze sist, Coruptia politicienilor Universitate – Cotroceni (pol)

  1. Nustiu cati vizitatori ai pe site, dar daca ai putea….. Vedem ca tot se vorbeste ca protestatarii blocheaza traficul ca blocheaza strazi ca protestele devin violente……. Dar daca merg 5000 de oameni pe trotuar? :)) . Oare cum s-ar descurca jandarmii, ar trebui sa mearga eii pe strada ca sa asigure un perimetru sau? Cati kilometrii ar ocupa pe strazile din Bucuresti aproximativ 5000 de oameni daca ar merge pe trotuar tot cate 3-4 persoane ? dar 10.000 dar 20 ? Sa stiti ca sunt sustinatori in toata tara pentru Rosia Montana, si suntem solidari cu protestele din Bucuresti. Presa nu ne mai manipuleaza!!

    • Numarul de vizitatori se poate vedea apasand pe graficul cu steaguri (flag counter) din partea stanga a blogului, jos de tot. In ultima perioada cam 700-1000 vizitatori unici pe zi. Dar nu este foarte relevant, ca multi ajung la mine pe blog pentru alte subiecte, nu doar pentru chestii legate de proteste. Legat de treaba cu blocatul strazii. Asta este obsesia vesnica si penibila a sefilor jandarmeriei romane, care invoca asta de fiecare data ca motiv sa sparga protestele “blocarea circulatiei publice” “deranjarea linistii publice” etc. Penibil. Daca blochezi strada nu ins ca ala e un protest violent, ci ca este un protest. Nu exista tara pe planeta unde un protest sa se desfasoare pe trotuar. Daca romanii vor accepta vreodata sa marsaluiasca pe trotuar inseamna ca suntem distrusi mental incurabil. Problema este tot timpul la numarul de oameni. Daca sunt cateva sute de protestatari, vin cateva sute de jandarmi si gata, protestatarii nu pot face nimic. Daca insa sunt 5000-10.000 de protestatari, deja sunt o forta si pot face cam ce vor, daca vor sa faca ceva. Daca nu ocupi strada nu te baga nimeni in seama. Jandarmii sunt doar niste mini-sclavi ai sefilor jandarmeriei care asculta ordinele lor (aia mari sunt problema, ca ei dau ordinele). Iar sefii jandarmeriei sunt sclavii altor indivizi si tot asa pana la cei care conduc lumea din umbra. Jandarmii daca ar fi oameni adevarati, in situatii ca Pungesti, in loc sa intre cu forta in satenii aia batrani si amarati, impotriva intereselor poporului roman, ar fi trebuit sa solidarizeze cu protestatarii. Exista ordine IMORALE si ILEGALE care NU TREBUIE respectate. Alea sunt momentele in care jandarmii ar putea deveni mici eroi nationali. Dar au si infiltrati printre ei, traiesc cu frica pierderii locului de munca etc. Anyhow. Romania a trecut de mult de momentul in care poporul trebuie sa devina violent, si cu furca, lopata, toporul si ce/o mai avea prin gospodarie, sa sara la gatul nemernicilor care ne vand si ne distrug tara. Intrebarea pe care tre sa si-o puna toti protestatarii pasnici este…CINE A REZOLVAT VREODATA CEVA CU PROTESTE PASNICE SI PANA CAND MAI ACCEPTAM PASNIC DISTRUGEREA ROMANIEI ZI DE ZI? Macar de-am fi in stare sa facem marsuri LA PONTA ACASA, dar nici macar asta nu se intampla. De ce, e prea VIOLENT? Oh well. Stim ca sunt sustinatori ai cauzei Rosia Montana peste tot, fiecare face ce poate in functie de contextul in care se afla. Cand va veni momentul critic toti acestia vor trebuie sa iasa macar atunci in strada. Orice om poate ajuta in multiple moduri, nu doar prin proteste. Ok, nu vrei sau nu poti sa participi la proteste de strada (zic la modul general, nu de tine sau cineva anume), atunci fa altceva. Mediatizeaza problema, pune pe net informatii sau lipeste afise de informare in scari de bloc, in facultati, imparte flyere etc. Ceva, orice. Eu incerc sa pun la punct un sistem de comunicare – informare prin afise, o sa fie nevoie de oameni in toate marile orase.

  2. Azi am auzit la Realitatea TV un mesaj subliminal care asocia cuvantul proteste cu carnagiu. Imi pare rau ca nu l-am retinut sa il prezint, findca m-am intors la computer dupa vreo 2 ore.

    • da, e una din tacticile prin care se tin oamenii in case – alaturarea ideii de protest de strada cu violente, anarhie, haos, terorism etc :)

  3. Pingback: Galerie FOTO VIDEO si impresii de la proteste Rosia Montana septembrie 2013. Firul protestelor Bucuresti. Mars Universitate – guvern Piata Victoriei. Poze cu romanii inca vii care au iesit in strada (pol161) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despr

    • Da, pentru atunci cand ai ceva de zis in piata, la proteste etc, cand vrei sa propui ceva, sa discuti, sa mobilizezi oamenii sau etc, e buna intr-adevar o portavoce. Dar sunt mai ieftine pe okazii :) Atentie insa la baterii/acumulatori si cat de puternic se aude sunetul…

Spune-ți părerea aici: