Mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia 20 octombrie 2013 Piata Victoriei Bucuresti – miting manifestatie sustinere unire Romania cu Republica Moldova (pol176)

Mars sustinere unirea Romaniei cu Basarabia 20 octombrie 10 2013 Piata Victoriei Bucuresti miting manifestatie strada pentru unire Romania Republica Moldova aducem basarabia acasa romania mare 1

Marșul pentru Basarabia va porni duminică, 20 octombrie 2013, ora 14:00, din Piața Victoriei din București şi își propune introducerea pe agenda publică a reunirii României cu Republica Moldova ca un obiectiv național major.

Manifestația stradală este organizată de Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de peste 30 de asociații din România, Republica Moldova și alte state din Europa și America de Nord care susține ideea unirii Republicii Moldova cu România. Detalii în continuare:

Pentru “vina” de a fi români, basarabenii au fost deportaţi, înfometaţi, închişi, torturaţi, ucişi. Dorinţa de reunire cu Patria-Mamă a rămas, însă, în minţile şi inimile multora. Ce ne-a fost luat pe nedrept trebuie să revină acasă prin unirea Republicii Moldova cu România.

Unirea face puterea!

Mars sustinere unirea Romaniei cu Basarabia 20 octombrie 10 2013 Piata Victoriei Bucuresti miting manifestatie strada pentru unire Romania Republica Moldova aducem basarabia acasa romania mare 2

Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

Pentru România, pentru Unire, vino în stradă cu un steag tricolor: 20 oct 2013 – ORA 14:00 – PIAŢA VICTORIEI – BUCUREȘTI.

Mars sustinere unirea Romaniei cu Basarabia 20 octombrie 10 2013 Piata Victoriei Bucuresti miting manifestatie strada pentru unire Romania Republica Moldova aducem basarabia acasa romania mare 3

Detalii:

Eveniment Facebook aici: Marş pentru Basarabia – UNIREA FACE PUTEREA

Pagina Facebook: Basarabia Pământ Românesc

Site: basarabia-acasa.ro    ,    actiunea2012.ro

Emilian, 10 oct 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

9 responses to “Mars pentru unirea Romaniei cu Basarabia 20 octombrie 2013 Piata Victoriei Bucuresti – miting manifestatie sustinere unire Romania cu Republica Moldova (pol176)

 1. Ca sa nu raman fara explicatii, actiunea2012 are interesul de a aduce Basarabia acasa cu ajutorul politicienilor, odata adusa in felul acesta va trebui sa zicem mersi unor politicieni care stim deja ce sunt? Odata ce Basarabia va fi adusa acasa prin politicieni de ce nu si “Tinutul Secuiesc” sa isi primeasca autonomia din partea UE, ca oricum Romania nu mai e suverana nici independenta. Actiunea 2012 nu a fost instare de 4 luni sa stranga 200.000 de semnaturi pentru ATENTIE ! Semnarea unei petitii care va fi inmnata politicienilor prin care se va cere ca in guvern sa se discute tema unirii ! Nu vi se pare ceva ciudat? Si eu am fost membru actiunea 2012. am primit niste banere cu BASARABIA e ROMANIA! le-am lipit prin oras, dar asta e doar reclama lor. Cineva la nivel de conducere are scopuri si sfori care nu se vad. Cine intra in organizatie intra cu gandirea buna de a participala la aducerea Basarabiei acasa, dar intre liderii organizatiei, cineva cu putere mare e un tradator, se comporta ca si un patriot, poate cel mai inrait dintre toti, dar stie bine care ii este scopul. Eu stiu foarte bine cum poate fi omul de langa tine care crezi ca il cunosti . te surprinde tradarea aparuta fara avertisment ! Actiunea 2012 nu a facut nici o actiune in 2012, cumva a manevrat oamenii sa mearga la ” Podul de Flori” de peste Prut si sa faca un Ocupy acolo? Oamenii mergeau dar ei nu au organizat asta. Aveti grija la gruparile astea nationaliste ca nu sunt ceea ce par, si odata intrat in ele tinzi sa le aperi .
  E bine sa participi la mars in gandirea propriei persoane nu sub o organizatie.

  • Eu doar am sesizat evenimentul, nu fac parte din “actiune”, dar din ce-am inteles, initiatorii ei sunt oameni okay, dar…posibil sa fie si infiltrati. Nu stiu detalii, nu pot sa ma pronunt. Daca voi merge la mars, voi merge pentru cauza, nu pentru anumiti oameni sau organizatori. La fel si la Rosia Montana. Si asa ar trebui sa faca toata lumea. Dar…daca actiunea aducem basarabia acasa face parte din “conspiratie”…care e şmenu? Cine ce castiga din unirea basarabiei cu patria mama?

   • Politicienii care isi vor asuma reusita, dupa unire vor urma in zonele dominate de populatia maghiara sa fie agitate sa ceara autonomie ca teritoriu secuiesc. Basarabia trebuie luata prin cereri in strada, un numar mare de oameni sa stea zi si noapte pe granita. Faza e ca au reusit prin cuvantul civilizat sa ne faca sa ne fie -rusine- deci frica, de anumite actiuni. Sa ne gandim, pai suntem in 2013 cum sa facem asa ceva.. In actiunea 2012 majoritatea au ganduri bune, dar sunt cativa infiltrati care dau niste indicatii bine gandite cu efect ascuns. Cum poti cere politicienilor sa vorbeasca despre unire? cand stim cine sunt politicienii.

   • Da, teoria ne spune ca politicienii sunt nemernici si in practica chiar sunt, dar cica pe faza cu unirea cu basarabia s-a gasit consens la cam toate partidele parlamentare… Sigur, poate parlamentarii urmaresc scopuri ascunse gen sa fure si mai multi bani, si de la moldoveni, nu doar de la romani-romani, dar…intai sa se realizeze scopul – UNIREA si vedem noi apoi cine ce dorea de fapt. Nu cred ca unirea cu Moldova ar fi un precedent pt autonomia din Transilvania ca sunt destul de diferite. Moldova e o tara deja independenta care face ce vrea cu granitele ei. Minoritatea maghiara din ROmania e o enclava in centrul unui stat unitar bla bla, care nu are autonomie teritoriala. Nu se poate face unire fara politic. Daca am avea politicieni de buna credinta s-ar putea mult mai usor, insa in situatia data, din pacate suntem nevoiti sa lucram cu ce avem, pentru ca mii de oameni pe granita non stop nu prea o sa vedem nici in Romania nici in Moldova. Bine…pe de alta parte, mai e si o chestie de fond…e bine pt Moldoveni sa ii atragem si pe ei in dezastrul euro-atlantic SUA Imperiul UE colonie sau ar fi mai bine pt ei pe termen lung sa ramana mai apropiati de Rusia? Daca am fi o ROmania puternica si independenta clar, cel mai bine le/ar fi langa noi, dar in conditiile date… cine poate stii. Oricum…este o anormalitate ca suntem separati, iar cand anormalitatile pot fi retransformate in normalitati, e cumva logic sa se intample. OH well. Legat de ce spuneai cu termenul “civilizat” ai dreptate, e chestia cu “politically corect” – “vai nu poti face asta, că nu e civilizat în ziua de azi, vai, nu poti spune asta, că nu e politically corect etc”. Sper ca măcar oamenii care ies in strada sa realizeze ca EI SUNT STAPANII LOR si ca trebuie sa faca si sa zica ce e normal şi ce ar duce la un rezultat benefic societatii romanesti, nu conform unei ideologii straine sau unor doctrine impuse. Ehh

   • Uite, a 2 zi dupa protestul de unire cu Basarabia suntem anuntati ca Victor ponta a aprobat oficial ca steagurile cu Tinutul Secuiesc pot fi arborate pe cladirile publice din asa numita zona. Anuntul vine la a 2 zi dupa protestul cu Basarabia. deci…din moment ce le accepti steagul, le vei accepta si autonomia. regionalizarea va fi pasul

   • am gasit detalii aici: http://www.ziare.com/gyorgy-frunda/udmr/frunda-ponta-va-legaliza-arborarea-steagului-secuiesc-pe-cladirile-publice-1261789. Faptul ca Ponta e un nemernic vandut si controlat stiam, dar tot nu va legatura cu unirea cu Basarabia si cum unirea cu moldova ar fi un motiv in plus sa ia autonomie ungurii in Transilvania… E corect ca dupa ce le accepti steagul, le vei accepta si autonomia, si ca regionalizarea va fi pasul, dar asta se vrea indiferent de basarabia şi Ponta e doar unul dintre sclavii-pioni care accepta schema ruperii transilvaniei de Romania. Dar repet…nu vad cum i-ar ajuta unirea cu Basarabia si nu cred ca ar trebui dat inapoi de la aceasta reintregire CORECTA a romaniei spre est.

   • Nu , in nici un caz nu trebuie dat inapoi de la Basarabia e Romania, trebuie doar atentie sporita la organizati si la oamenii care vor face posibil lucrul acesta. findca raman in istorie Stefan Cel Mare, Maresalul Antonescu, A .I Cuza. Basescu? Ponta? M.R.U? Crin Antonescu?

 2. Pingback: Mars unire cu Basarabia 20 octombrie 2013 Bucuresti | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s