Este oficial: explorarea gazelor de sist presupune metoda toxica de fracturare hidraulica – fracking. Rovana Plumb a mintit sau este DEZinformata (eco39)

Este oficial pliant chevron explorarea gazelor de sist presupune metoda toxica fracturare hidraulica fracking shale in Romania Ministru Rovana Plumb a mintit este dezinformata ceicunoi gaz 3(sursa materialului: jurnalul.ro)

Pliant oficial al companiei Chevron: Explorare = fracturare hidraulică. Compania americană va utiliza metoda mult controversată încă din perioada de explorare – asta înseamnă că ministrul mediului Rovana Plumb a minţit atunci când a spus că explorarea se face prin metode clasice sau este DEZinformată. În oricare dintre situaţii trebuie să-şi dea demisia!

Compania americană Cheron va folosi procedura de fracturare hidraulică încă din perioada de explorare a resurselor de gaze de şist. Informaţia este făcută publică de către Chevron în pliantelele sale de informare, dar pare că nu a ajuns la autorităţile române care susţin că perioada de explorare durează cinci ani şi nu nu implică fracturarea hidraulică!!! Deoarece pliantul Chevron vine în opoziţie cu informaţiile pe care le au oficialii guvernamentali, Jurnalul Naţional le semnalează acestora documentul pus la dispoziţie public de compania americană. În acest caz credem că se impun clarificări absolut necesare pentru corecta informare a autorităţilor române. Detalii în continuare:

Chevron dixit!
“Dacă rezultatele explorării sunt promiţătoare, la situl de explorare urmează o serie de operaţiuni menite să evalueze în detaliu viabilitatea comercială a zăcămăntului. Este posibil ca în această etapă să se recurgă la fracturare hidraulicăpentru a testa exact în ce măsură argila gazeiferă poate fi fracturată spre eliberarea rezervelor de gaz natural. În timpul fracturării hidraulice, instalaţia de foraj este din nou îndepărtată şi în locul ei sunt instalate mai multe unităţi de pompare, care pompează la înaltă presiune în puţ, un fluid pe bază de apă”, se menţionează în pliantul Chevron, obţinut de ONG-ul Vama Verde. Fluidul pe bază de apă la care se face referire în pliant conţine temutele substanţe cancerigene împotriva cărora protestează organizaţiile ecologiste.

Informaţiile din pliantul Chevron detaliază şi modul de desfăşurare a procedurii de fracturare hidraulică: “această operaţiune generează o reţea de fisuri în argila gazeiferă care permite gazului natural să curgă spre sondă. Procesul poate dura câteva zile în funcţie de numărul sesiunilor de fracturare. Dacă rezultatele sunt în continuare încurajatoare, se forează mai multe sonde în situl de explorare şi se continuă procesul de fracturare hidraulică”.

Rovana Plumb explica, zilele trecute, că după prima etapă, respectiv prospecţiunea, care durează doi ani, urmează explorarea, care durează în jur de cinci ani, şi care nu presupune utilizarea metodei de fracturare hidraulică. “Pentru această etapă, nu este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului, întrucât “explorarea se realizează prin metode clasice de explorare aplicate/sonde forate în România de zeci de ani”, a declarat Rovana Plumb, potrivit Agerpres. Ministrul îşi exprimase speranţa ca în câţiva ani, cele 750 de substanţe chimice periculoase care sunt introduse în sol prin fracturare hidarulică, să fie înlocuite cu amidon.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI!

AFIŞUL – PLIANTUL DE INFORMARE SCANAT ÎN GALERIA FOTO DE LA LINK-UL URMĂTOR:

Iată dovada că Chevron folosește la Prospecțiuni și Explorări Gaze șist  – Fracturarea Hidraulică  (fracking) !

PLIANT (sursa: Facebook Vama Verde):

Citeşte şi:

PROTEST LA BÂRLAD ÎMPOTRIVA GAZELOR DE ŞIST – Luni, 27 mai 2013

Citiţi şi interviul foarte bun despre situaţia gazelor de şist în România, de la link-ul următor:

George Epurescu, Asociaţia România Fără Ei: “Interese străine dictează guvernarea. Ponta este o marionetă!”

Emilian, 24 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Este oficial: explorarea gazelor de sist presupune metoda toxica de fracturare hidraulica – fracking. Rovana Plumb a mintit sau este DEZinformata (eco39)

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s