Cred că perioadele în care se schimbă temperatura – trecerea de la cald la frig (toamnă-iarnă) şi trecerea de la frig la cald (iarnă-primăvară) sunt brăzdate cu îmbolnăviri sezoniere ale oamenilor precum răceală şi gripă. Pentru că oamenii nu vor să înţeleagă o dată că cel mai sănătos este să îţi dezvolţi un sistem imunitar puternic, care să te apere EL de boli, fără să mai fie nevoie să bagi în tine tone de pastile, şi pentru că foarte mulţi români consideră că medicii sunt Dumnezei şi că singura soluţie pentru o viaţă sănătoasă sunt tratamentele cu medicamentele din farmacii (prescrise sau nu de medicii – Dumnezei), recomand textul de mai jos, despre cum să previi şi să scapi de răceală şi gripă, fără medicamente, fără antibiotice, prin hrană de calitate şi remedii naturale – o altfel de abordare.
Răceli şi gripe – o altfel de abordare (sursa aici: http://jurnaldenutritie.ro/2011/12/14/raceli-si-gripe-o-altfel-de-abordare/)
Medicamentele nu sunt salvarea noastra, sunt folosite cu mult prea multa usurinta si pot duce la probleme serioase de sanatate pe termen lung. Medicamentele inhiba simptomele firesti ale organismului prin care acesta asigura vindecarea.
Hrana de calitate in schimb este una din caile sigure prin care organismul este sprijinit sa se vindece singur atunci cand apar probleme. Detalii în continuare:
Raceala se ia prin atingerea de obiecte contaminate sau atunci cand dam mana cu o persoana afectata apoi ne atingem ochii, nasul sau gura.
Gripa este cauzata de unul dintre virusurile A, B sau C. Se ia in primul rand daca suntem in preajma unei persoane afectate, care tuseste sau stranuta.
Raceala si gripa au cauze virale.
Problema nu o reprezinta ele in sine, ci faptul ca se incearca a fi tratate in cele mai nepotrivite moduri. De cele mai multe ori sistemul imunitar ramane cu sechele grave dupa ce am “tratat” o raceala/gripa; boala se prelungeste sau se transforma in ceva mai grav.
Trebuie sa intelegem ca medicamentele, nici macar ANTIBIOTICELE, NU OMOARA VIRUSURILE si nu ajuta la recuperare dupa ce un organism a fost afectat. Cu toate acestea foarte multe persoane sunt sfatuite sa ia antibiotic (inclusiv copiii) pentru boli virale. Antibioticele devin apoi rutina, iar in cazul multor persoane, din pacate si a multor copii, se recomanda cu usurinta iar si iar pentru raceli, bronsite, desi acestea sunt virale si nu bacteriene. Faringita, congestia nazala, sinuzita si tusea sunt virale in majoritatea cazurilor.
Mai exista o confuzie legata de culoarea mucusului- multe persoane cred ca o culoare galbena sau verzuie indica existenta bacteriilor si deci se impune tratament cu antibiotice. Cercetarile arata ca nu este relevanta culoarea mucusului in stabilirea existentei bacteriilor. Si virusurile patogene produc mucus galben sau verzui. Deci atunci cand avem o raceala cu febra, durere in gat, dureri musculare, congestie nazala, tuse, mucus galben sau verzui nu este necesar sa folosim medicamente.
Medicamentele nu ne vor ajuta sa ne revenim si nu vor preveni eventualele complicatii. Cu atat mai mult ar trebui evitate antibioticele pentru ca acestea vor prelungi boala si pot duce la boli mult mai grave pe viitor.
Problema este ca atunci cand ne imbolnavim incepem sa ne simtim inconfortabil si cautam o solutie. Incepem astfel sa cautam prin dulapul cu medicamente sau ne ducem la medic sa ne dea o reteta, eventual cu antibiotice. Din pacate medicii isi asuma un rol de salvator in astfel de situatii, nu vor sa ne dezamageasca si atunci ne scriu repede reteta.
De ce sa nu luam antibiotice:
CITIŢI CONTINUAREA AICI: Raceli si gripe – o altfel de abordare (pe jurnaldenutritie.ro)
Medicamente care ucid. Ce pastile sunt nocive si daunatoare sanatatii organismului uman (s15)
Emilian, 22 martie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
O raceala obisnuita se rezolva fara medicamentele cu care ne indeamna vampirii de la televizor, intr-o saptamana.