Adunare Nationala 1 Martie 2020, Bucuresti. Aparam Limba Romana la Cotroceni

mars-limba-romana-protest-codul-administrativ-limba-maghiara-protest-cotroceni-23-februarie-2020-bucuresti

UPDATE: DUMINICĂ, 1 MARTIE 2020, ORA 16:30, BUCUREȘTI, STATUIA LEU – NE MOBILIZĂM SĂ APĂRĂM LIMBA ROMÂNĂ!

NOUTATI SI ORGANIZARE AICI: https://www.facebook.com/Mihai-T%C3%AErnoveanu-104314707616114

ANUNT 1 MARTIE DIMINEATA:

MIHAI TARNOVEANU:
Dați de veste să afle toată lumea cum ne organizăm astăzi si de ce.
Ora 16,30, recomandăm parcarea masinilor la Academia Militară, Piața Eroilor, Statuia Eroilor Patriei. Pornim mai apoi spre Palatul Cotroceni.
Respingem Codul Administrativ pe care recent CCR l-a declarat constituțional. Prin Codul Administrativ limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat prin extinderea folosirii ei de la nivel local, la nivel central, in deconcentrate si instituțiile din subordinea acestora. Se elimină totodată pragul de 20% pondere minorități nationale, pentru utilizarea limbii maghiare în administrația locală. In întreaga Transilvanie se va putea vorbi si în limba maghiară la nivelul administrației locale.
Respingem Legea educației modificată de UDMR, votată de Senat, camera decizională, prin care universitățile din întreaga țară sunt obligate la cerere, să asigure examenele de admitere si de absolvire, în limba maghiară, chiar dacă aceste universități NU au sectii cu predare în limba maghiară.
Solicităm Instituției Prezidențiale să NU promulge aceste legi, să facă tot ce-i stă în putință să le blocheze.
Considerăm că prin aceste legi este deschisă calea spre scoaterea din Constituția României a noțiunii de Stat NAȚIONAL, deziderat susținut public de către UDMR.
Considerăm că prin Codul Administrativ este deschisă larg usa spre obtinerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, afectându-se în mod grav integritatea teritorială a României.
Vocea noastră românească trebuie să se facă auzită la nivelul cel mai înalt din Statul Român, de aceea mergem la Palatul Cotroceni.
Manifestarea de astăzi va avea în întregime un caracter SOLEMN, asa cum se cuvine în cazul unei manifestații care afirmă cu tărie valorile identitare naționale, asa cum se cuvine în cazul unei manifestații care apără Limba Română, ca unică limbă oficială în stat.
Doamne ajută fraților, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Părintele Amfilohie este din nou alături de noi în lupta pentru Limba Română ca unică limbă oficială în statul român!
Ne-a transmis că nepăsarea este un păcat, mai ales atunci când este atacată identitatea noastră națională, când este pusă sub semnul întrebării temelia unei Națiuni care formează un Stat, limba acesteia. Când între instituțiile centrale ale statului român si cetățenii lui se interpune o a doua limbă oficială, statul NAȚIONAL se prăbușește, lovit fiind din interior.
Vrednicul Părinte Amfilohie ne-a fost sprijin de nădejde întotdeauna, ridicând în noi baricadele curajului si ale determinării prin insuflarea Credinței. A ridicat mănăstiri, a ajutat biserici si sărmani, dar după mintea mea, nu acestea sunt cele mai mari fapte ale sale. Eu cred că cea mai importantă faptă a Sfinției Sale este Cuvântul, căci el dă cele mai mari roade, mișcând si construind suflete. Este Cuvântul ce ridică un popor, Cuvântul ce te aruncă pur si simplu în tranșeele Luptei Naționale, Cuvântul care te aduce mai aproape de Eroii si Martirii acestui pământ, atât de aproape încât le poți simți si răsuflarea din Ceruri; si atunci, si atunci nu ai cum să mai fii nepăsător. Te ridici din genunchi, te ridici din necazuri si nevoi, te ridici din clipele trecătoare ale zilei si urci în Timpul Etern al Neamului pentru a-ți face la randul tău datoria față de El, pe măsura puterilor tale. De-abia atunci ai pe deplin conștiința unui fapt simplu: Dumnezeu te-a lasat pe acest pământ să fii Român.
Sărut mâna Părinte, din adâncul inimii îți multumesc că atunci când greu mi-a fost, m-ai ajutat pe mine, ca simplu român, ne-ai ajutat pe noi toți să mergem împreună cu Dumnezeu înainte.
Doamne ajută!

Generalul Radu Theodoru vă cheamă să apărați limba română! Vine alături de noi duminică, 1 martie, la Palatul Cotroceni!

link:facebook.com/104314707616114/videos/527522624588887

……………………………………………………………………………….

INITIAL ADUNAREA A FOST ANUNTATA PT 23 FEB, DAR NU S-A MAI PUTUT ORGANIZA ATUNCI.

ANUNTURILE VECHI CU DATA DE 23 FEB CARE NU MAI ESTE VALABILA:

Anunt 13 feb 2020:

Art.13 din Constituție: în România limba oficială este limba română.
Îi vom solicita Președintelui României să NU promulge legea Codului Administrativ adoptată anul trecut prin Ordonanță de Urgență de către guvernul PSD. Pe 23 februarie ora 16,30 mergem la Cotroceni.
CCR a declarat constituțional Codul Administrativ respingând contestația Avocatului Poporului, dar această contestatie nu a inclus si problema desființării condiției de îndeplinire a pragului de 20% pondere minorități naționale pentru ca limba acestor minorități să poată fi folosită în administrația locală. Se dă astfel posibilitatea în special UDMR să negocieze la nivel local in orice județ sau localitate unde are cel putin un vot în consilii, folosirea limbii maghiare în administratia locală. Stim prea bine că UDMR stie să negocieze cu partidele din România. Art. 13 din Constituție este practic lăsat pe mâna acestor negocieri politicianiste, producându-se astfel un atentat serios la caracterul de stat național, prevăzut deasemenea în Constituția României.
Vom duce lupta pentru Limba Română până la capăt, vom spune acel NU in fața celor care subminează caracterul ei de UNICĂ limbă oficială pe teritoriul României, suntem datori să-l spunem atunci când când Identitatea Națională este pusă sub semnul întrebării.
Doamne ajută! (sursa)

Anunt 15 feb 2020:

Pe 23 februarie, ora 16,30, vom merge la Cotroceni.
De ce îi vom cere Președintelui României să NU promulge legea Codului Administrativ adoptată prin Ordonanță de Urgență anul trecut? Pentru că prin această lege se pulverizează caracterul Limbii Române de unică limbă oficială, maghiara devenind practic a doua limbă oficială în statul român.
1. În localitățile unde minoritatea maghiară este într-un procent mai mare de 20% sunt obligate nu numai autoritățile locale, CI ȘI serviciile deconcentrate ale ministerelor din județe, precum si instituțiile publice, să utilizeze limba maghiară. Așadar se extinde folosirea limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, guvernamental.
2. Desființarea pragului de 20%.
Acolo unde procentul minorității maghiare este MAI MIC de 20% se dă posibilitatea folosirii limbii maghiare în administrația locală, acest lucru urmând să fie dobândit prin negocierile politice de la nivelul consiliilor locale și județene. Se extinde astfel folosirea limbii maghiare în administrația a mii de localități, unde până acum nu ar fi fost posibil acest lucru, intrându-se în dezacord cu Constituția României. Prin desființarea pragului de 20% pondere minorități naționale pentru folosirea limbii acestora în administrația locală, se permite teoretic utilizarea limbii tuturor minorităților naționale în administrație, acolo unde una sau mai multe minorități au cel puțin un consilier local. Imaginați-vă ce ghiveci lingvistic se poate crea în administațiile locale.
Unde mai este caracterul de stat național stipulat în Constituția României? Unde mai este limba română singura limbă oficială în stat? Imaginati-vă câti functinari cunoscători ai acestor limbi ale minorităților vor trebui să fie angajați.
3. Se emit de către autoritățile locale documente oficiale si în limba maghiară. Până acum documentele oficiale se emiteau exclusiv în limba română, iar acestea, dacă era cazul, erau traduse si in limba maghiară. Actul tradus în limba maghiară nu era document oficial din punct de vedere juridic. Deci conform Constituției înscrisul în limba maghiară trebuie să aibă caracter de traducere, NU de act oficial.
Avocatul Poporului a sesizat, pe formă, și nu pe fond, la Curtea Constituțională Codul Administrativ, dar FĂRĂ să includă în sesizare aceste puncte cheie, clar anticonstituționale. Din acest motiv, CCR a declarat Codul Administrativ ca fiind constituțional, respingând sesizarea Avocatului Poporului.
Scurt istoric al Codului Administrativ.
În anul 2018, legea Codului Administativ a fost trecută prin parlament, legea fiind initiată de PSD-UDMR. CCR a declarat acest Cod ca fiind NECONSTITUȚIONAL, atunci sesizând la Curte problemele enumerate mai sus un grup de 50 de parlamentari (la inițiativa deputatului Marius Pașcan din Târgu-Mures) si Președintele României.
În vara anului 2019, Codul Administrativ a fost adoptat însă prin Ordonanță de Urgentă de către Guvern.
În februarie 2020, CCR l-a declarat constituțional, din motivul expus mai sus, respectiv lipsa includerii în sesizarea Avocatului Poporului a aspectelor de fond neconstituționale ale Codului Administrativ.
Legea Codului Administrativ urmează să ajungă la promulgare la Președintele României.  (sursa)

Anunt 18 feb 2020:

Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații si surorile voastre din Ardeal! DUMINICĂ 23 FEBRUARIE ora 16,30, în fața Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociației Calea Neamului va fi prezentă pentru a cere Instituției Prezidențiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român. Îi vom solicita Președintelui si printr-o petiție depusă la administrația prezidențială, să rămână consecvent pozitiei sale din 2018, când a contestat la CCR aceleasi puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat si noi ca fiind neconstituționale, care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum si la eliminarea condiției îndeplinirii pragului de 20% pondere minorități naționale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administrație.
Vă chemăm din nou să faceți încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.
Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de acelasi sânge de peste munți.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! (sursa)

Anunt 20 feb 2020:

Nu dăm niciun pas înapoi! Îi chemăm pe români să ne sprijine!
ATAC FĂRĂ PRECEDENT: președintele fundației maghiare Szekler Monitor din Harghita cere Primăriei Capitalei, Jandarmeriei si Poliției SĂ INTERZICĂ MANIFESTAREA din 23 februarie, ora 16,30 (Cotroceni, Statuia Leul) prilejuită de deplasarea delegației comune a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociației Calea Neamului la Palatul Cotroceni, pentru a depune la administrația prezidențială o petiție prin care îi solicită Președintelui României să nu promulge Legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român.
Demersul fundației maghiare către Primăria Bucuresti a fost trimis si către agentiile de presă românesti si maghiare, inclusiv către Mesagerul de Covasna, probabil pentru a-i intimida pe românii din Covasna să ni se alăture. Oare cum cred ei că ne pot opri să ne exprimăm liber opiniile? Se cred pe timpurile de tristă amintire stalinistă ale Regiunii Autonome Maghiare, sau si mai înainte, în vremea cruntă a Dictatului de la Viena?
Îi anunțăm pe toti cei care într-un fel sau în altul vor să ne oprească, că nu vor reusi. Fiecare lovitură o vom primi fără să răspundem în niciun fel la provocări. Noi avem drumul nostru, de afirmare PAȘNICĂ a Identității Naționale Românești.
Avem o singură Credință, cea Ortodoxă, un singur Steag, cel Tricolor Românesc si-o singură Cale, Calea Neamului. În sufletul nostru este Mihai Eminescu.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! (sursa)

VIDEO: NE MOBILIZAM PE 23 FEBRUARIE 2020 SA OPRIM MAGHIARIZAREA STATULUI ROMÂN!

………………………………………..

Manifestare anterioara impotriva modificarilor aduse Codului Administrativ:

……………….

Emilian, 20 feb 2020, 1 MARTIE 2020, ceicunoi.wordpress.com

Spune-ți părerea aici: