Braul lui Petru Rares – Conducator Român in anul 1500 purta Sfinti si Cruce la Brau

brau-conducator-petru-rares-anul-1500-biserica-ortodoxa-baraj-bicaz-sfinti-cruce

Conducatorii Românilor purtau asupra lor reprezentari ale CRUCII si SFINTILOR Ortodocsi. Erau prosti? Nebuni? Primitivi? In imagine – un brau al lui Petru Rares din anul 1500.

Detalii despre braul din poza in filmuletul de aici:“O centură cu paftale de argint şi sidef care au aparţinut domnitorului Petru Rareş este expusă la biserica de lemn din localitatea Poiana Teiului, judeţul Neamţ. Legenda spune că preţiosul obiect reprezintă o donaţie făcută de domnitor călugărilor din acele vremuri. Petru Vodă este cel care a construit un schit din lemn care ulterior a fost strămutat.”

Alte Detalii despre Petru Rares:

“Acest mitropolit (Mitropolitul Teofan I al Moldovei şi Sucevei (†1546) a format în Moldova, la Mitropolia din Suceava, cea mai vestită şcoală de pictori în frescă, printre care străluceau meşterul Dragoş Coman şi zugravul Toma din Suceava. Tot la îndemnul lui, voievodul Petru Rareş a zidit din nou şi a reînnoit mai multe biserici şi mănăstiri, ca: Mănăstirea Humor (1530), Mănăstirea Moldoviţa (1532), Catedrala Episcopiei din Roman (1542), biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava (1535), Mănăstirea Probota (1527), Mănăstirea Bistriţa (1541-1546) şi altele.” (SURSA)

Conducatorii români de pe vremuri sustineau Biserica. Cei de azi o ataca pentru a o distruge. Iar unii români cad in plasa mass mediei si ataca si ei Biserica… Hai sa ne uitam la asa zisii conducatori de astazi si sa-i comparam cu cei de alta data, si sa vedem ce model trebuie sa urmam….

Tot din film aflam ca pe timpul regimului Ceausescu Biserica din zona lacului Bicaz a fost mutata, CU GRIJA, barna cu barna, cu tot cu odoare, icoane si lucruri sfinte, in alta parte, pentru a se putea construi barajul si lacul de acumulare de la Bicaz. Pai cum vine asta? Parca Ceausescu era dictatorul ateul suprem care distrugea Biserici in stanga si in dreapta…. Ce l-a apucat de a mutat cu grija Biserica de acolo si tot ce era in ea, in loc sa o darame si sa o niveleze in 2 timpi si 3 miscari?

……………….

Emilian, 26 martie 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s