Credite si Imprumuturi care ii Seaca pe Crestini – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 8/9

credite-imprumuturi-datorii-stat-avere-banci-circuitul-banilor-protocoalele-inteleptilor-din-sion

“Datorita acestor procedee, admise de nepasarea statelor crestine, casele lor sunt goale, împrumuturile care au urmat au mâncat resturile si au adus toate statele la faliment. Orice împrumut dovedeste slabiciunea statului si o neîntelegere a drepturilor statului, împrumuturile, ca si sabia lui Damocles, sunt atârnate asupra capetelor guvernantilor, care, în loc sa ia lucrurile de care au nevoie de la oamenii lor, printr-un impozit vremelnic, vin cu mâna întinsa sa cerseasca la bancherii nostri.

Imprumuturile externe sunt lipitori care nu se pot desface în nici un caz de corpul statului daca nu cad ele singure, sau daca statul nu le azvârle cu hotarâre. Dar statele crestine nu le desfac, ci continua a si le aplica, astfel ca aceste state trebuie sa piara, în urma acestei luari de sânge de bunavoie.

În realitate, ce reprezinta împrumutul altceva, si mai ales împrumutul exterior? Imprumutul este o emisiune de scrisori de schimb a guvernului, cuprinzând obligatii la o oarecare dobânda, proportional cu suma capitalului împrumutat. Daca împrumutul este taxat cu 5%, în douazeci de ani statul a platit fara niciun folos o-dobânda egala cu împrumutul, în patruzeci de ani o suma dubla, în saizeci de ani o suma întreita, si datoria ramâne mereu datorie neachitata. Prin asta se vede ca sub forma impozitului individual statul ia ultimii gologani ai saracilor, impusi pentru a se achita el fata de strainii bogati, de la care a împrumutat bani, în loc sa-si strânga bogatiile pentru ceea ce are nevoie, fara sa plateasca dobânda.

Atâta timp cât împrumuturile au ramas interne, crestinii nu faceau decât sa mute banii din buzunarul saracului în acela al bogatului. Dar când noi am cumparat persoanele care trebuiau, pentru a stramuta împrumuturile pe teren strain, toate bogatiile statului au trecut în casele noastre si toti crestinii s-au pus sa ne plateasca un bir de robi. Daca nesocotinta crestinilor conducatori, în ceea ce priveste afacerile statului, daca coruptibilitatea ministrilor sau neinteligenta financiara a celorlalti guvernanti au încarcat tara lor de datorii pe care nu le pot restitui caselor noastre, trebuie sa stiti cât ne-a costat aceasta, ca bani si ca sfortari!…

Cât de vadita este animalica lipsa a judecatii creierului crestinilor! Ei se împrumutau de la noi cu dobânda fara sa se gândeasca deloc ca vor trebui sa ia aceiasi bani, cu dobânzile în plus, din buzunarele statului, pentru a ne achita pe noi! Ce era mai simplu decât sa ia banii de care aveau nevoie de la contribuabilii lor?…

Aceasta dovedeste superioritatea generala a inteligentei noastre, care am stiut sa le prezentam chestiunea împrumuturilor în asa chip încât în acest sistem au vazut chiar foloase pentru ei.

Despre împrumuturile externe nu voi mai spune nimic, pentru ca ele umpleau casele noastre de fier cu bani nationali ai crestinilor, dar pentru statul nostru nu vor mai fi straini, astfel ca nu va mai fi dat nimic afara.”

SURSA – Protocoalele Inteleptilor din Sion

Detalii despre aceste postari AICI.

…………………

Emilian, 28 martie 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici: