Recomand Carti din TEI – carti GRATIS cu Traduceri Ecologice Independente – publicatii despre agricultura ecologica, permacultura, arhitectura naturala, energii alternative, economie alternativa etc, pentru o societate mai buna (eco)

carti din tei gratuite gratis online format electronic agricultura sustenabila ecologica permacultura viata la tara sobe racheta traduceri ecologice independente societatea moderna globalizare muncaPrezentare pe scurt Cărți din Tei – Traduceri Ecologice Independente (www.cartidintei.wordpress.com):

Traducem gratuit cele mai importante cărți despre agricultura ecologică, permacultură, arhitectura naturală, energii alternative, peak oil, economie alternativă și alte subiecte ignorate de mass-media.

Tot ceea ce facem, facem complet gratuit, fără să cerem sau să acceptăm burse sau sponsorizări, fără să solicităm donații și fără să așteptăm medalii, diplome și, eventual, statui în fața ministerului agriculturii. Unii pot numi asta sacrificiu, alții civism, alții tâmpenie crasă și pierdere de timp.

Noi, cei din TEI, considerăm că, pentru remedierea colapsului global în care ne aflăm, nu există soluții globale, ci numai soluții „la firul ierbii“ – soluții demarate și întreținute de oameni care nu așteaptă subvenții de la guvern și sponsorizări de la corporații pentru a face binele. Oameni lucizi și integri, care ridică semne de întrebare asupra direcției în care se îndreaptă lumea, cu noi cu tot. Detalii în continuare:

Graba în care suntem siliți să trăim ne-a confiscat timpul de gândirenu avem timp să discernem între bine și rău, între adevăr și simulacru, între informație și minciună. Iar graba noastră și dezinformarea sunt extrem de profitabile pentru cei care ne repetă zilnic, fără încetare, că soluțiile unice de supraviețuire în ziua de astăzi sunt: job-urile epuizante, creditele pe zeci de ani pentru autoturisme sau locuințe scumpe și ineficiente și consumul dus la maxim.

TEI s-a născut pentru a face accesibile informațiile care dinamitează acest mod de gândire. Cărțile traduse de noi demonstrează fără greș că suntem, zi de zi, captivi ai unei imense iluzii aceea că nu putem trăi decât așa cum trăim acum: stresați, obosiți, vlăguiți de viață, înstrăinați de valorile fundamentale care ne îndreptățesc să ne numim oameni.

În contra unui Sistem al cărui mod de funcționare implică inundarea constantă cu false informații, ne propunem să oferim publicului acele cunoștințe folositoare, ignorate în mod sistematic de „mainstream“ din simplul motiv că de pe urma lor au de câștigat numai oamenii, nu corporațiile și guvernele.

PERSOANELE DISPUSE SĂ AJUTE ACEST DEMERS O POT FACE ÎN MAI MULTE MODURI – DETALII AICI.

LISTA CĂRȚILOR TRADUSE:

(postate în ordinea de pe site – adică invers: ultima carte din listă e prima tradusă de grupul TEI)

(click pe titlul cărții pentru a ajunge în pagina dedicată – unde o puteți descărca în calculator)

21. K. Hunter, D. Kiffmeyer – Construcția cu saci de pământ. Tehnici, trucuri și unelte – 352 de pagini

21 carte K. Hunter, D. Kiffmeyer – Constructia cu saci de pamant. Tehnici, trucuri si unelte, carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei

“Construitul cu saci de pământ este îndrăzneţ. Îndrăzneţ deoarece numai curajoşii încearcă o metodă de construit atât de diferită de cea convenţională. Îndrăzneţ pentru că ei construiesc case cu ajutorul acestei tehnici când de-abia au învăţat-o. Îndrăzneţ pentru că materialele sunt de bază, elementare, primordiale. Şi, nu în ultimul rând, îndrăzneţ pentru că sistemul acesta de a construi seamănă, ca formă şi asamblare, cu înseşi măruntaiele noastre!

Tot ceea ce e necesar pentru a construi cu saci de pământ este: o lopată, saci, niţică sârmă ghimpată şi pământul de dedesubt. Metoda conferă integritate structurală mai bună decât chirpiciul, mai multă maleabilitate decât pământul compresat şi mai multă rapiditate în edificare decât cobul.

Construirea cu saci de pământ oferă posibilitatea unui cost ultra-scăzut şi a unor locuinţe cu impact redus, în special în regiunile în care lemnul,  cimentul şi combustibilii sunt limitate. Solidă precum pământul în sine, casa din saci de pământ are o mare masă termică şi nu poate putrezi sau nu poate fi mâncată de insecte.” (E. Lynne)

…………………………………………………………………………………………………………………………………

20. W. Berry – Ce contează cu adevărat? Economie pentru renașterea unei societăți a bunăstării – 134 de pagini

20 carte W. Berry – Ce conteaza cu adevarat Economie pentru renasterea unei societati a bunastarii - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea“Economia totală”, recentă și abuzivă, în care până și apa și aerul nostru au ajuns de vânzare, s-a născut, pe de-o parte, dintr-o rupere de valorile tradiționale ale vecinătății și comunității și, pe de altă parte, dintr-o atitudine care pune valoarea monetară deasupra a orice. Nu putem avea prosperitate economică și speranțe de “dezvoltare” de la un sistem care transferă datoriile și disperarea în viitor.

În viziunea lui Wendell Berry, problemele pe care le avem pornesc de la dezrădăcinarea noastră, de la faptul că nu apreciem locul unde trăim și de la ideea că pământul de pe urma căruia trăim ar fi de fapt o resursă consumabilă. Atunci când credem că darurile pământului nu așteaptă decât să le luăm noi în primire, nu facem decât să ne jefuim propriul viitor.  Atunci când acordăm încrederea noastră planurilor centralizate ale guvernanților (în loc să credem în știința îngrijirii pământului, atât de greu câștigată), ne subjugăm unor viziuni care, de fapt, nu ne includ.” (K. Nenstiel)

…………………………………………………………………………………………………………………………………

19. J. Seymour – Întoarcerea la obârșie. Cartea completă a auto-suficienței – 411 pagini

19 carte J. Seymour – Intoarcerea la obarsie. Cartea completa a auto-suficientei - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru mediu

“Mulți oameni se întorc la țară, pentru că în marile orașe se simt singuri, chiar dacă sunt înconjurați de o mulțime de oameni. Și cel care trăiește la țară, înconjurat de imense ferme industriale va fi, de asemenea, tot singur. Dar dacă se va stabili într-o regiune unde mai sunt și alți adepți ai autarhiei, va deveni în curând membru al unei mari familii, unde prietenia nu este doar un simplu cuvânt. Ca să nu mai spunem de întrajutorare: munca în comun la câmp, mulsul și hrănirea vitelor unui vecin plecat în concediu, supravegherea, pe rând, a copiilor, o mână de ajutor pentru construcția unui hambar sau când vreunul dintre vecini taie un animal. Pe scurt, se redescoperă adevărata viață socială, care deja există în unele regiuni din Europa și din America de Nord, unde asemenea comunități nu mai sunt rare.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

18. H. Piggott – Cum să ne construim un motor eolian – 134 de pagini

18 carte H. Piggott – Cum sa ne construim un motor eolian - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaAceastă carte reuşeşte, în mod admirabil, să astupe golul din literatura disponibilă care tratează proiectarea la scară mică a turbinelor eoliene. Este scrisă de un adept instruit şi calificat care a explorat toate unghiurile şi a învăţat majoritatea lecţiilor (multe dintre ele pe calea cea grea: din greşeli). Un asemenea ghid nu este de refuzat. Există multe capcane, dar multe dintre ele sunt uşor de evitat. Hugh Piggott este un adevărat guru al acestei arte.” – Tim Kirby, director al Asociației Britanice a Energiei Eoliene.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

17. Charles Eisenstein – Economia sacră. Banii, darul și societatea în epoca tranziției – 308 pagini

17 carte Charles Eisenstein – Economia sacra. Banii, darul si societatea in epoca tranzitiei - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei„[Economia sacră] explică pe îndelete modul în care sistemul nostru curent va da naştere, inevitabil, la crize economice ciclice, din ce în ce mai grave. [Eisenstein] expune miturile şi minciunile care susţin structurile puterii, dezastrul social şi spiritual la care toţi suntem complici, şi pune bazele unui mod de gândire care poate readuce speranţa şi ne poate ajuta să pătrundem într-un viitor mai luminos … Cartea lui Eisenstein oferă câteva dintre cele mai creative şi mai pline de speranţă idei ale vremii noastre“. – New Consciousness Review

…………………………………………………………………………………………………………………………………

16. C. Serreau (ed.) – Soluții locale pentru o dezordine globală – 162 de pagini

16 carte C. Serreau (ed.) – Solutii locale pentru o dezordine globala - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaVedem cum are loc un adevărat genocid la care sunt supuşi ţăranii şi cum, într-o logică a profitului industriei chimice şi petroliere şi deturnând banii publici spre buzunarele câtorva, s-a eliminat tot ceea ce pământul şi animalele ne ofereau gratuit, înlocuindu-le cu seminţe nereproductive, chimizare exagerată şi eradicarea biodiveristăţii.

Preţios în biodiversitate era faptul că fiecare ţăran păstra şi selecţiona seminţele cele mai potrivite pentru pământul său, ceea de îi dădea libertate şi autonomie.

Puterile industriale au venit să pună „ordine“ în această libertate, confiscând şi interzicând seminţele locale, impunând unele nereproductibile, care nu cresc decât cu ajutorul îngrăşămintelor şi al pesticidelor, seminţe protejate de brevete plătite de populaţie, îmbogăţind astfel industriile producătoare de seminţe şi petrolieră.

Toate aceste procese duc la moartea solului care devine un deşert, virtual deocamdată, deoarece încă mai există puţin petrol, dar fără petrol solurile noastre sunt sterile, nu mai pot produce nimic. Această producţie ucigătoare care îi îmbogăţeşte pe unii şi pune în pericol siguranţa alimentară a tuturor trebuie oprită urgent, trebuie reparate solurile, trebuie să repunem pe picioare o agricultură gratuită, sănătoasă şi durabilă, care să dea de lucru pentru milioane de oameni.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

15. Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului – 154 de pagini

15 carte Ariane van Buren (ed.) – Manualul chinezesc al biogazului - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“Începând cu anii ’50, China a făcut experimente pentru producerea biogazului din deşeuri agricole, o practică bazată pe o tradiţie chinezească seculară de a face compost din dejecţiile umane, animale şi resturile vegetale pentru a obţine un îngrăşământ organic de foarte bună calitate.

Marea descoperire a apărut în 1975 când a fost inventat un proces de fermentaţie a materiei prime într-un recipient etanş şi impermeabil pentru a produce gaz metan. […]

Producerea biogazului, care în multe ţări este privit ca un produs secundar al unui sistem eficient de producere a energiei, a devenit în China o metodă cuprinzătoare, controlată pentru evacuarea deşeurilor, reciclarea resurselor, furnizarea de energie şi îngrăşământ şi îmbunătăţirea sănătăţii în mediul rural, pentru că digerarea dejecţiilor într-un recipient închis omoară mulţi dintre agenţii patogeni răspunzători pentru multe din bolile umane obişnuite.

La data publicării primei ediții britanice a acestei cărți, existau deja aproximativ șapte milioane de fose pentru biogaz în funcţionare, provincia Sichuan (Szechuan) fiind promotoarea mişcării de extindere în întreaga ţară a acestei practici în mediul rural.

Acest manual descrie în detaliu cum se construieşte fosa şi acoperă întreaga gamă de tipuri constructive adaptate diverselor soluri, de la gresie până la stâncă.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

14. G. K. Chesterton – Regulile normalității – 132 de pagini

14 carte G. K. Chesterton – Regulile normalitatii  - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“Societatea se bazează pe ideea că tranzitul și transportul rapide și regulate, schimbul perpetuu de produse și comunicarea neîntreruptă la mari distanțe – toate acestea ar fi cea mai economică și mai directă modalitate. Dar nu este deloc adevărat că, pentru un om care tocmai a cules un măr din livada lui, cel mai ieftin și mai rapid ar fi să îl trimită unei încărcături de mere pe un tren care aleargă ca fulgerul până la o piață din celălalt capăt al Angliei. 

Pentru un om care tocmai a cules un fruct dintr-un pom, cel mai ieftin și mai rapid este să-l ia și să-l bage în gură!”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

13. Becky Bee – Cărticica meșterului cobar – 211 pagini

13 carte Becky Bee – Carticica mesterului cobar  - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaAceastă carte este gândită astfel încât să vă puteți alătura cu ușurință altor pionieri ai acestei aventuri atât de împlinitoare. Ea este scrisă pentru oameni, indiferent dacă au sau nu experienţă în construcţii. Sper că aceasta este o carte pe care veţi dori să o păstraţi şi să o daţi mai departe tinerilor pentru a­-i inspira ca, în viitor, să ridice cămine naturale. 

Construirea cu cob este o acţiune politică puternică, reducând foarte mult nevoia de sistemele ipotecare, de industria construcţiilor şi a lemnului şi de companiile petrochimice. Meșterii cobari irosesc mai puţin din viaţa lor ca să muncească și să plătească toate cele de mai sus, şi dobândesc mai mult timp pentru a trăi. Construirea caselor cu materiale naturale adunate cu blândețe de pe pământ crește probabilitatea de a supraviețui a vieții înseși.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

12. J. Kunstler – Îndelungata Criză – 252 de pagini

12 carte J. Kunstler – Indelungata Criza  - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaÎn primul rând, şi cel mai curând, ne vom confrunta cu sfârşitul erei combustibililor fosili ieftini. Nu este nici o exagerare în a afirma că tot ceea ce identificăm noi drept beneficii ale vieţii moderne se bazează pe rezerve sigure de petrol şi gaze naturale ieftine. Toate necesităţile, confortul, luxul şi miracolele lumii noastre – încălzirea centrală, aerul condiţionat, automobilele, avioanele, iluminatul electric, îmbrăcămintea ieftină, muzica înregistrată, filmele, supermarketurile, uneltele electrice, operaţia de înlocuire de şold, apărarea naţională, orice doriţi – îşi datorează apariţia sau continuitatea existenţei, într-o formă ori alta, combustibililor fosili ieftini.

[…]

Deprecierea standardelor de viaţă, pierderea utilităţilor, scăderea speranţei de viaţă, penuria de resurse, tulburările politice, conflictele militare, cu toate vor reprezenta un nou şi interesant set de circumstanţe care vor spulbera multe dintre preţuitele noastre convingeri. Nu sunt convins că acesta va fi un lucru complet bun. Este posibil ca o lume care se îndreaptă spre beznă socioeconomică să ofere inspiraţie pentru o grămadă de beznă ideologică şi comportamentală. S-ar putea ca mulţi copii să fie aruncaţi odată cu apa din copaie.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

11. Rolfe Cobleigh – Ferma oamenilor. Facerea uneltelor – 178 de pagini

11 carte Rolfe Cobleigh – Ferma oamenilor. Facerea uneltelor  - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaSuccesul revine acelui om care muncește în așa fel încât eforturile sale să aducă cele bune rezultate, nu omului care pur și simplu muncește din greu. Lucrurile care contează pentru asta sunt cunoștințele practice, uneltele și economia. Utilaje care ușurează munca au revoluționat atât meșteșugul, cât și industria. Au transformat agricultura într-o industrie și o știință a posibilităților negândite și imposibil de dobândit acum câteva sute de ani. Însă nu e suficient ca ferma modernă să fie echipată cu cele mai bune unelte și utilaje disponibile pe piață, ci e nevoie și să știi cum trebuie folosite și cum pot fi reparate.

Sunt multe unelte care nu sunt produse de nici o fabrică și nu sunt vândute în nici un magazin, dar care pot fi construite de către orice om inteligent ca să îl ajute să economisească bani, muncă și timp. Oamenii inventivi construiesc în permanență unelte simple, dar valoroase, din propria experiență, care să îi ajute în munca lor. Acum le selectăm pe cele mai bune dintre ele și le publicăm în această carte. Încercăm prin cuvinte și imagini să explicăm în mod clar cum să construiți fiecare dintre aceste unelte. Toate cele descrise au fost construite și testate. Unele dintre ele sunt vechi, majoritatea sunt noi, dar toate sunt foarte folositoare în situațiile pentru care au fost construite. Pe lângă beneficiile directe rezultate din folosirea uneltelor descrise în aceste pagini, scopul cărții de a educa cititorul să înțeleagă că îi e de real folos să gândească asupra muncii pe care o face, pentru a o face în cel mai ușor fel, ieftin și rapid.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

10. Joseph A. Coccanouer – Buruienile, protectoarele solului – 113 pagini

10 carte Joseph A. Coccanouer – Buruienile, protectoarele solului - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaTot ce adună buruienile se stochează în rădăcini, tulpini şi frunze! Azot, fosfor, potasiu şi cam tot ce le este necesar în hrănire. Amelioratorii de sol ai Naturii – iar noi le tratăm tot timpul ca pe unii dintre cei mai răi duşmani ai noştri.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

09. David R. Montgomery – Țărână. Cum se fac praf civilizațiile – 248 de pagini

09 David R. Montgomery – Tarana. Cum se fac praf civilizatiile - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradinaDintr-o perspectivă largă, istoria multor civilizaţii urmează un scenariu comun. Mai întâi agricultura din fundul văilor fertile permite creşterea populaţiei până la nivelul în care apare necesară agricultura pe zonele în pantă. Coastele dealurilor se erodează rapid după defrişare şi arat susţinut, din cauză că solul neacoperit este permanent expus şuvoaielor de apă și torentelor de ploaie. În secolele care urmează, epuizarea substanţelor nutritive şi pierderea solului formează o populaţie locală presată să practice o agricultură din ce în ce mai intensivă, odată cu recoltele în scădere şi faptul că nu mai sunt disponibile alte suprafeţe de teren. În cele din urmă degradarea solului induce incapacitatea agriculturii de a a susține populația care creşte exponențial, condamnând la pieire întreaga civilizaţie. Faptul că acest tipar pare să se aplice atât societăţilor insulare mici, izolate, cât şi imperiilor trans-regionale, sugerează că acest fenomen are o importanţă fundamentală. Când ritmul de eroziune a depăşit ritmul de formare a solului, civilizaţiile care nu au avut grijă de baza bunăstarii lor – solul – au avut o viaţă scurtă.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

(08 – lipsă ? )  07. Joël Carbonnel – Gestul corect. Manualul grădinarului – 124 de pagini

07 Joël Carbonnel – Gestul corect. Manualul gradinarului - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“Adept al metodei Mézières și al tehnicii F. M. Alexander, Joël Carbonnel practică la Londra profesia de educator în domeniul sănătății. Îndrăgostit de natură și de grădinărit, a devenit în mod natural interesat de cunoașterea gesturilor grădinarului.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

06. T. Dutzik, E. Ridlington, J. Rumpler – Adevăratul preț al gazelor de șist – 60 de pagini

06 T. Dutzik, E. Ridlington, J. Rumpler – Adevaratul pret al gazelor de sist - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“În ultimul deceniu, industria petrolului şi gazelor a îmbinat două tehnologii -fracturarea hidraulică şi forajul orizontal – pentru a elibera noi rezerve de combustibili fosili din formaţiunile de roci subterane.

„Fracturarea“ s-a extins rapid, lăsând în urma sa o dâră de ape contaminate, aer poluat şi peisaje devastate. 

Un număr crescând de date indică faptul că fracturarea hidraulică este un dezastru pentru mediul înconjurător şi sănătatea publică.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

05. E.F. Schumacher – Mic înseamnă frumos. Economie cu chip uman – 186 de pagini

05 E.F. Schumacher – Mic inseamna frumos. Economie cu chip uman - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“Puţini sunt cei care pot contempla fără un sentiment de entuziasm minunatele realizări ale energiei practice şi abilităţilor tehnice care, începând cu ultima parte a secolului al XVII-lea, au transformat faţa civilizaţiei materiale şi al căror curajos, dacă nu chiar prea scrupulos pionier, a fost Anglia. Totuşi, chiar dacă ambiţiile economice sunt buni servitori, ele sunt stăpâni nepotriviţi.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

04. Ianto Evans, Leslie Jackson – Încălzitoare cu masă termică (sobe ultra eficiente) – 122 de pagini

04 Ianto Evans, Leslie Jackson – Incalzitoare cu masa termica - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“Sobe pe lemn super-eficiente pe care le puteți construi singuri.

Aceasta este o carte mult aşteptată despre un sistem unic de încălzire, care va deveni nepreţuită şi fascinantă pentru oricine doreşte să se încălzească cu lemne şi să-şi menţină confortul 24 de ore pe zi. Doar o mână de oameni au fost destul de piromani şi temerari încât să-şi construiască încălzitoare cu masă termică pentru încălzirea clădirilor de cob. Acum vă alăturaţi găştii lor.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

03. Masanobu Fukuoka – Revoluție într-un spic – 124 de pagini

03 Masanobu Fukuoka – Revolutie intr-un spic - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina protectia mediului ecologie“Scopul ultim al agriculturii nu este de a cultiva terenul, ci acela de a cultiva şi perfecţiona fiinţa umană”.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

02. Edward Faulkner – Nebunia aratului – 195 de pagini

02 Edward Faulkner – Nebunia aratului - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina protectia mediului ecologie“O argumentaţie simplă şi captivantă despre ceva ce ne afectează pe noi toţi. Nu este vorba doar despre arat, ci despre ciclul vieţii, despre cum îl degradăm şi despre cât de uşor îl putem corecta.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

01. Sepp Holzer – Permacultura. Ghid practic pentru agricultura la scară mică – 236 de pagini

01 Sepp Holzer – Permacultura. Ghid practic pentru agricultura la scara mica - carti din tei traduceri ecologice independente societate globalizare viata la tara permacultura producerea hranei lucru in gradina“O carte fascinantă, scrisă de un om care și-a devotat întreaga viață lucrului cu natura și creării unor policulturi extraordinar de variate. Lucrarea sa îți taie respirația.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………

www.cartidintei.wordpress.com

.

Emilian, 5 iul 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

7 responses to “Recomand Carti din TEI – carti GRATIS cu Traduceri Ecologice Independente – publicatii despre agricultura ecologica, permacultura, arhitectura naturala, energii alternative, economie alternativa etc, pentru o societate mai buna (eco)

  1. Parerea mea ca unele sau toate cartile sa fie traduse daca nu au copyright.
    De exemplu Sepp Holzer – Permacultura. Ghid practic pentru agricultura la scară mică (Sepp Holzer’s Permaculture: A Practical Guide to Small-Scale, Integrative Farming and Gardening) are copyright.
    Nu ma bag sa intervin impotriva sitului, dar cum stii ca la cine dai cartea tradusa nu vorbeste impotriva ta ?
    Unele sau toate cartile pot fi citite gratis si pe google books.

    • Pai daca pot fi citite gratis si pe google books, atunci care e pb? Singura dif e ca astea sunt in romana, ca sa inteleaga tot romanu. NU stiu care dintre autorii acestor carti ar avea pretentii financiare ca sa ii traduci cartea si in alta limba. nu stiu daca grupul TEI a cerut aprobare sau daca e nevoie de aprobare etc. Oricum, astfel de carti, utile UMANITATII ar trebui sa fie “la liber” pentru toata lumea… Oh well.

  2. Pe internet, cel putin, ideile sunt si trebuie sa ramana libere. Nu trebuie sa ne jenam a declara cpyrightul o institutie burghezo-egoista.
    Pe de alta parte, eu inteleg ecologia din perspectiva sanatatii tuturor vietuitoarelor, inclusiv a planatei Pamant, a intregului univers.
    In sfarsit, in al treilea rand, pentru om se pune problema ecologiei mintale, adica a combaterii minciunilor. De exemplu, minciuna vaccinala (a se vedea Vaccinarea, Eroarea medicala a secolului – Escaliibur, 2007). In afara de mincciuna vaccinala si medicala, in general, multe alte minciuni trebuie combatute. De exemplu minciunile istorice. Uniii autori sunt persecutati pentru opiniile lor, de catre diferitele tari ale Comunitatii Europeane, inclusiv Romania. Este vorba de opinii in materie de istorie, mai ales cele petrecute sau nepetrecute (!) in anii celui de al II-lea Razboi Mondial. Igiena sau ecologia mintala nu mi se pare mai putin importanta decat ecologia in sensul ei restrans.
    Oana Popescu

    • Corect. O buna intelegere a lumii din jur este esentiala pt a avea candva o viata mai buna.. Tocmai de aceea creierul nostru este atacat premeditat continuu pe parte biologica (vaccinuri, alimentatie, poluare etc) si pe parte informaţionala si emotionala – mass media, filme etc. Fara o ecologie a mintii asa cum o numiti dvs normal ca nici ecologie in sens restrans nu va fi la nivel optim…

  3. felicitari pentru munca care o depuneti, aceste carti de unde putem sa le achizitionam,
    Cartea ”Ghid de permacultra de Bill Molison ati traduso” ?, va multumesc

  4. va felicit pentru munca Dv si daruirea cu care ne ajutati sa cunoastem ce trebuie sa facem intr-o societate ce ne sufoca incet dar sigur. Ar fi extraordinara publicarea unei serii ce priveste valorificarea curentilor naturali- captorii de cuenti telurici si atmosferici de mare putere.

Spune-ți părerea aici: