Protest ANTI-BASESCU 18 ianuarie 2012, Bucuresti, Universitate. (pol5)

În piața Universității s-au adunat iarăși bucureșteni, pentru a 6-a zi de protest. Indiferent de zecile de lozinci strigate în piață, protestul este predominant ANTI regimul dictatorial al lui Traian Băsescu. A apărut însă o nouă lozincă pe care aș vrea să o discut:

”PDL și USL – aceeași mizerie!”

Această lozincă nu s-a strigat în primele zile ale protestului, însă începe să prindă din ce în ce mai mulți protestatari. E posibil să fi fost pornită dintr-o manipulare și propagandă băsistă, însă dacă sunt mulți protestatari care o strigă, înseamnă că o consideră corectă.

Acum…protestul în piața Univ și în țară este de genul următor: TOȚI care vin sunt în special ANTI BĂSESCU, și toți vor să pice mai repede regimul acestui dictator. Dar sunt destui care nu văd o diferență semnificativă la alternativele politice pe care le oferă celelalte partide din România, motiv pentru care sunt cam sătui de întreaga clasă politică, și atunci sunt de acord și cu această lozincă. În piață poate veni oricine să protesteze ce vrea. Simpla PREZENȚĂ la protestul de la Univ arată atitudinea generală, reprezintă mesajul principal, și anume că ești antibăsist și vrei să pice regimul Băsescu, iar LOZINCILE pe care le strigi se referă fie la același mesaj principal, cu care toți sunt de acord ( ”jos băsescu”, ”jos dictatura”, ”libertate” , ”demisia!” ”anticipate!” etc), fie la diferite particularități, detalii, din pretențiile și gândirea fiecărui om din piață. Astfel au apărut foarte multe lozinci în aceste zile de proteste. Și este okay. Fiecare protestatar din piață hotărăște pe care lozinci le consideră corecte, și deci pe acelea le va striga. Chiar dacă în piață se vor striga și lozinci cu care poate nu ești de acord, tot trebuie să fii prezent acolo, pentru că prezența se referă la obiectivul principal, înlăturarea regimului Băsescu.

Am fost prezent, și n-am strigat lozinca aceasta, cu PDL=USL=aceeași mizerie, pentru că nu sunt de acord cu ea deloc. Motivele sunt simple și sunt explicate la acest link:

De ce este manipulare băsistă ”PDL = USL = aceeasi mizerie”? (pol9)

Lozinca ”PSD și USL aceeași mizerie!” este greșită și nu ar trebui strigată la proteste. Dar repet, fiecare e liber să strige ce crede.

p.s.: Foarte bine că face și USLul protest astăzi. Au exact același scop ca și cei din Piața Univ.: Înlăturarea Băsescului. Ar trebui cu toții să fim uniți în acest scop suprem. Cu cât mai mulți protestatari anti băsescu pe străzi, cu atât mai bine, indiferent de motivele particulare pentru care se află acolo, indiferent dacă sunt membrii de partid, sindicate sau etc.

Emilian, 19 ian 2012, ceicunoi.wordpress.com

Spune-ți părerea aici: