De ce este manipulare băsistă ”PDL = USL = aceeasi mizerie”? (pol9)

lozinca universitate manipulare pdl usl aceeasi mizerie proteste anti basescu, jandarmi.netVorbesc despre lozinca ”PDL=USL=aceeași mizerie” ca fiind o manipulare băsistă, pentru că este o minciună, un neadevăr, adus în atenția opiniei publice de către băsiști, cu scopul de a prosti pe cât mai mulți dintre români. Iată despre ce este vorba:

Sunt 2 chestii importante:

1.Care este avantajul PDL dacă scoate în față o pancartă / o cântare / o zicere ca aceasta, și

2.De ce este asta o minciună / un neadevăr.

1.Prin promovarea unui astfel de mesaj: PDL=USL și amândouă sunt nașpa, băsiștii încearcă să convingă pe cât mai mulți români, fie ei dintre cei care sunt deja în stradă și protestează, fie ei dintre milioanele care se uită la televizor, de faptul că (vezi-doamne’), toată clasa politică este la fel, toți politicienii sunt la fel, toate partidele sunt la fel, și toți împreună sunt de vină de fapt pentru cât de rău o duce poporul în prezent. Se încearcă ascunderea adevăraților vinovați pentru dezastru din prezent (Băsescu și ai lui), în grămada de politicieni din întreaga clasă politică ”incapabilă”, ”nereformată” și ”coruptă”. Se încearcă deci inocularea ideii că ”dacă îl schimbăm pe Băsescu, oricum nu avem pe cine pune în loc”. Se încearcă treaba asta din cam 3 motive: toți oamenii să-și piardă și ultima speranță că se mai poate face ceva, și să stea liniștiți și să îndure dezastrul, protestatarii ieșiți în străzi să plece înapoi acasă (”că oricum nu avem pe cine să punem în loc”), iar cei din fața televizoarelor să stea frumos tot acolo, să nu cumva să iasă în stradă să protesteze, pentru că…”oricum nu avem pe cine să punem în loc”. Asta încearcă băsiștii să facă.

2. Toată treaba asta este o minciună și un neadevăr  din mai multe motive pe care încerc să le explic încontinuare:

-nu toți politicienii sunt la fel. Probabil la toți vei putea găsi ceva rău (pentru că nimeni nu este sfânt și nimeni nu este politician perfect). Însă proporțiile de RĂU și BINE din fiecare politician în parte, DIFERĂ. Un politician e mai rău, altu’ mai puțin rău, altu’ poate chiar e bun. Nu este normal și nici corect față de politicienii care fac parte din acea clasă politică, și sunt de bună credință, și nu fac rele aproape deloc, să generalizăm și să spunem că TOȚI sunteți la fel, toți sunteți răi. Poate nu îi cunoaștem pe cei care fac bine, sau poate îi știm, dar îi vedem ca fiind răi, sau poate nu reușesc să ne insipire încredere, deși intențiile lor sunt bune etc etc etc. Asta NU înseamnă că nu există niciun om bun, și că toți, dar TOȚI politicienii sunt oameni la fel de răi.

Diferențe între PDL și USL :

1.Prima diferență. E adevărat că și în PDL și în USL există scursuri de oameni politici corupți, de rea credință etc. Eu cred că PDLul este putred din acest punct de vedere, adica e PLIN de astfel de oameni, iar USLul încă mai are și el, dar nu așa mulți (cred că sunt mai mulți la PSD, și mai puțini la PNL). Deci o primă diferență: proporția/cantitatea/numărul de corupți din PDL este mult mai mare decât cel din USL (părerea mea).

2.O a doua diferență este faptul că formațiunea politică PDL a guvernat țara asta ani de zile, și a distrus România. Formațiunea politică USL nu a guvernat niciodată, nu a fost niciodată la putere ca să demonstreze dacă e bună de ceva sau nu. E adevărat că atât PSD cât și PNL (care formează USLul) au fost la putere, însă nu au fost sub această nouă structură, care după părerea mea, nu este perfect același lucru cu cele 2 partide însumate, mai ales că din componența ei mai face parte și PC-ul iar la conducerea ei sunt alte persoane decât erau înainte în fruntea PSD și PNL.

3.O a treia diferență, este dată de conducătorii celor două formațiuni – PDL și USL. Să fie clar: dintotdeauna, conducătorul suprem al PDL a fost și este Traian Băsescu. El a condus tot timpul PDLul. Pe de cealaltă parte, conducerea USL este formată din Ponta și Antonescu. Traian Băsescu a fost ministru al transporturilor, primar la București, președintele statului 7 ani de zile, deci a fost în poziții importante de conducere, și și-a bătut joc. Ponta a fost un amărât de ministru (relația cu parlamentu’) la un moment dat pt scurt timp, plus a fost parlamentar, iar Antonescu a fost un amărât de ministru (tineret și sport 19997-2000), și a fost parlamentar. Funcțiile publice ocupate de-a lungul timpului de către Ponta și Antonescu sunt mult mai puțin ”puternice” decât funcțiile publice pe care le-a avut Băsescu. Băsescu a ocupat funcții publice MAI MULT  TIMP și MAI IMPORTANTE. Deci diferența constă în faptul că Băsescu, conducătorul PDL a avut numeroase funcții de conducere, prin care să demonstreze ce e capabil să facă pentru țară, și a demonstrat că este un dictator, iar Ponta, Antonescu și Constantin(de la PC) , conducătorii USL, nu au avut ocazia și posibilitatea reală, nu au avut îndeajuns de multă putere, să demonstreze ce sunt în stare să facă. PDL și Traian Băsescu oferă o CERTITUDINE că ne va fi foarte rău cu ei la conducere în continuare (pentru că s-a demonstrat până acum în practică – ei au condus!), iar USL, Ponta și Antonescu ofera o INCERTITUDINE despre cum ne va fi, sau despre cum vor conduce. Putem avea despre ei bănuieli, predicții, credințe, dar niciodată certitudini, ca în cazul lui Băsescu. Deci între PDL și Băsescu, o certitudine a răului, și USL Ponta și Antonescu, o incertitudine a răului sau binelui (deci o șansă să ne fie mai bine) este logic că există o diferență importantă, și că trebuie respinsă certitudinea răul cam cu orice preț.

4. A patra diferență o reprezintă modul de conducere al celor două formațiuni. În PDL, conducerea este asigurată de UN SINGUR OM – Traian Băsescu, în mod dictatorial (să nu uitam că membrii congresului PDL din mai 2011 au scandat LIBERTATE la adunarea propriului lor partid). Pe de cealaltă parte, conducerea USL este asigurată de TREI OAMENI (Ponta, Antonescu și Constantin), care la rândul lor țin cont și de ce mai zic membrii propriilor partide (opinii exprimate prin congrese, adunări etc). Deci în PDL decizia este luată de un singur creier, în USL decizia este luată de mai multe creiere. Cum vi se pare normal să se ia o decizie? De unul singur, sau în consultare și cu alte persoane?

5.A cincea diferență este una simplă: PDL și Băsescu ÎI SUSȚIN pe PDL și Băsescu, iar USL, Ponta și Antonescu SE OPUN vehement împotriva PDLului și lui Băsescu. PDL și Băsescu NU vor demisia lui Băsescu, NU vor demisia guvernului, NU vor alegeri anticipate iar USL VREA demisia lui Băsescu, VREA demisia guvernului, VREA alegeri anticipate. Deci PDL NU vrea ce zbiară protestatarii în stradă de 11 zile, și ce gândesc milioane de români în fața televizoarelor, iar USL VREA EXACT principalele lucruri pe care le zbiară protestatarii în stradă, și pe care le așteaptă majoritatea românilor.

6.A șasea diferență este legată de RELAȚIA CU PRESA: ”Greii” PDL nu se pun aproape niciodată în ipostaze în care cineva (vreun jurnalist mai dăștept) să poată să le pună întrebări încuietoare. ”Greii PDL” (Băsescu, Boc, Udrea etc) nu se duc decât la televiziunile care îi pupă în fund (TVR, B1 TV, 10tv, Radio România Actualități etc), și nu vin niciodată la TalkShow-uri, dezbateri organizate de televiziuni NEpupinbăsiste (gen antena3). Astfel, adevăratele probleme ale țării nu sunt discutate, adevăratele întrebări la care trebuie să răspundă PDL (Băsescu, Boc, Udrea etc), nu-și primesc niciodată răspuns. Pe de cealaltă parte, ”greii USL” (Antonescu, Ponta, Constantin) sunt mereu disponibili fața de presă, oricare ar fi ea, răspund oricăror întrebări venite din partea jurnaliștilor, indiferent dacă sunt jurnaliști pupinbăsiști sau nu. Atitudinea față de presă reflectă o aditudine față de popor. Presa corectă este cumva portavocea poporului. Nu respecți presa, nu respecți poporul. Deci și aici este o diferență foarte mare între PDL și USL.

Cine strigă în stradă/în piață lozinca băsistă ”PDL=USL=aceeași mizerie”?

a.oamenii care din convingere cred în această lozincă, și atunci o strigă, o cântă etc; sunt convinși sincer că este un adevăr, este opinia lor, și o respectăm;

b. băsiștii și activiștii PDL, care încearcă să o introducă în protestele de stradă, ca să manipuleze și să distrugă protestul în felul prezentat mai sus în text

c. oamenii care urmează un efect de turmă: ”dacă ceilalți strigă, atunci strig și eu” (fără să filtreze cu propriul creier ceea ce strigă)

d.oameni care au venit să strige orice, indiferent ce;

e.oameni care sunt purtați de val de cântatul mulțimii; cred că sunt destui care o cântă pentru că sună bine, ca linie melodică, modul în care este cântată această lozincă – parcă te face să o cânți;

Update 6 iulie 2012: Băsescu a fost suspendat de Parlament. Cică pe 29 iulie e referendumul pentru demitere. Un popor întreg la cap s-ar prezenta la referendum în proporție de peste 80% și ar vota pentru demiterea lui Băsescu în proporție de peste  85% din cei care se vor prezenta. Rămâne de văzut cât de întreg la cap este poporul român. După demiterea lui Băsescu, USL va avea toată puterea în această țară. Urmează pentru oamenii obișnuiți și întreaga societate civilă procesul de scoatere în evidență a tuturor anormalităților pe care le face această nouă putere, și care deja au început să se vadă, și proteste de stradă dacă e nevoie împotriva USL. În iarna nu era bine să se strige PDL și USL aceeași mizerie pentru că nu mai scăpam de PDL și Băsescu. Acum că am scăpat de PDL și urmează de Băsescu, devine normal și de dorit să se strige  în stradă că USL este o mizerie, dacă asta va demonstra că este. Semnele deja apar:  Greșelile și relele guvernului Victor Ponta 2012. USL + UNPR + minorități.

Emilian, 24 ian 2012, ceicunoi.wordpress.com 

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s