Daciana Sarbu pune bete in roate sotului Victor Ponta ? Solicita Comisiei sa se pronunte privind interzicerea cianurilor in minerit si Rovana Plumb sa protejeze mediul la Rosia Montana (pol130)

Daciana Sarbu pune bete in roate sot sotie Victor Ponta solicita Comisiei sa se pronunte interzicerea cianurilor in minerit si Rovana Plumb sa protejeze mediul la Rosia Montana cianuri ecologieAm dat peste două comunicate de presă ale Dacianei Sârbu (SOŢIA LUI VICTOR PONTA – prim ministrul României), Daciana Sârbu care este Europarlamentar – adică parlamentar în Parlamentul European de la Strasbourg, despre iniţiative privind interzicerea cianurilor în minerit – la nivel european şi despre o scrisoare deschisă privind proiectul Roşia Montană – la nivel naţional. Acţiunile acestea pe care le face Daciana Sârbu sunt în calitate de Europarlamentar. Citiţi comunicatele de mai jos şi încercaţi să răspundeţi voi la întrebarea nepoliticoasă What the F is that? , în condiţiile în care vedem cu toţii că Ponta face tot posibilul să demareze proiectul criminal de la Roşia Montană, prin modificarea legii minelor, prin modificarea Constituţiei – a dreptului de proprietate şi sistemul de expropriere şi prin formarea unei noi companii care să demareze proiectul minier cu cianuri. Detalii în continuare:

COMUNICAT:

21 mai 2013, Strasbourg. Daciana Sarbu solicita  Comisiei Europene sa se pronunte in privinta interzicerii cianurilor in minerit

Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene un nou punct de vedere pe tema interzicerii cianurilor in minerit, in contextul modificarilor legislative ce au loc in prezent la nivel european. Eurodeputata PSD a adresat acest apel prin intermediul unei intrebari scrise catre CE, precum si printr-un discurs sustinut in plenul Parlamentului European.

In 2010, am fost unul dintre autorii rezolutiei ce solicita interzicerea cianurilor in minerit, adoptata cu o majoritate zdrobitoare de PE. Am initiat si alte declaratii scrise, solicitari sau scrisori pe aceeasi tema, insa Comisia a afirmat ca nu intentioneaza sa dea curs acestei propuneri. Tema continua sa fie o preocupare pentru un numar mare de cetateni europeni, si in special romani”, a subliniat eurodeputata in mesajul sau, sustinut luni seara, la Strasbourg.

Daciana Sarbu a reluat apelul catre Comisia Europeana in contextul in care, in prezent, forurile comunitare lucreaza la revizuirea unei parti a legislatiei ce priveste atat impactul de mediu al proiectelor industriale, cat si substantele periculoase: “Date fiind riscurile asociate cu utilizarea tehnologiilor bazate pe cianuri in minerit, intentioneaza Comisia sa reanalizeze solicitarea de interzicere a acestora, ca parte a schimbarilor legislative in curs?”.

In plus, eurodeputata vrea sa afle de la Comisia Europeana daca exista perspectiva directionarii de fonduri europene catre modele alternative de dezvoltare pentru regiunile miniere – precum cele bazate pe turism sau pe promovarea siturilor arheologice.

Intrebarea scrisa adresata CE vizeaza si modul in care Comisia si-a indeplinit angajamentul de a sprijini dezvoltarea de noi tehnologii extractive, diferite de cele ce utilizeaza cianuri.

Daciana Sarbu este membra in Comisia de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European.

ALT COMUNICAT:

23 mai 2013: Daciana Sârbu ii solicita ministrului Mediului informaţii despre evaluarea proiectului de la Roșia Montana

Daciana Sârbu, eurodeputata PSD, membra in Comisia de Mediu, Sănătate Publica si Siguranța Alimentara a Parlamentului European, a adresat o scrisoare deschisa ministrului Mediului si Schimbărilor Climatice din Guvernul României, Rovana Plumb. Scrisoarea formulează o serie de întrebări referitoare la procedura de evaluare a proiectului de la Roșia Montana. “Ca europarlamentar, sunt la curent cu evoluțiile recente in materie de legislație de mediu. In același timp, cunosc si împartasesc îngrijorările exprimate, de-a lungul timpului, in legătura cu proiectul de la Roșia Montana si cu modul in care acesta îndeplinește obligații – vitale si obligatorii – de protejare a mediului. Dat fiind ca, de la începutul anului, nu au apărut informații publice referitoare la intențiile guvernului privind Roșia Montana, si ținând cont de faptul ca USL si-a asumat in mod deschis obiective legate de protejarea mediului in Romania, as dori sa aflu in ce mod urmăriți aceste obiective in procesul de evaluare a proiectului de la Rosia Montana, in calitatea dvs de ministru al Mediului”, subliniază eurodeputata. Daciana Sârbu adresează mai multe întrebări concrete privind cerințele derivate din legislația de mediu a Uniunii Europene, printre care: garanțiile financiare si instrumentele de securitate financiara, prevăzute de Directivele 2004/35 EC si, respectiv, 2006/21 EC, precum si modificările legislative ce se decid in prezent referitor la Directiva privind Evaluarea Impactului de Mediu si Directiva SEVESO.

COMENTARIU Ce-i cu noi? :

Chestia asta, atitudinea Dacianei Sârbu – cel puţin afişată – de a dori să salveze Roşia Montană de dezastrul ecologic care i se pregăteşte se cam bate cap în cap cu tot ce face guvernul României (PATRONAT DE SOŢUL EI – VICTOR PONTA) la Bucureşti. Ştim foarte bine că la Roşia Montană există nişte interese FOAAARTE mari ale puterilor străine de a fura tot ce se poate de acolo (aur, argint, alte metale valoroase), fără jenă faţă de distrugerea mediului înconjurător şi/sau sănătăţii românilor. Ştim de asemenea că Ponta are un consilier american pe probleme de energie şi resurse minerale etc – Wesley Clark, care e trimis de americani în România să se asigure că tot ce trebuie să se întâmple – se întâmplă, şi anume: Roşia Montană să se dea drumul, Gazele de şist să fie exploatate de Chevron etc. Ştim că Ponta poate n-ar distruge România, dacă ar fi după el, dar fiind un sclav al intereselor străine, n-are ce-i face, trebuie să asculte de ordinele venite de sus. Ştim de asemenea că Rovana Plumb este doar un pion care ascultă respectuos de ordine, care are printre cele mai vomitoase discursuri de lemn, care spune tot timpul “să vedem ce se stabileşte la nivel european” , “sa fie respectate normele europene” bla bla bla şi care e ministrul mediului şi nu ştie nici măcar care este albia majoră a unui râu (VIDEO AICI – min 2:27).

Luând în considerare aceste lucruri… Ce-i cu Daciana Sârbu? De ce face chestiile astea?

Face din convingeri sincere – cea mai fericită variantă – şi o felicităm dacă aşa este ? Pentru că soţu’ (Ponta) e prins în labirintul “compromisului” –  “Distrug ţara ca să mi se permită să stau la putere”, Daciana acţionează pe cont propriu, din poziţia pe care o are de euro-parlamentar pentru a salva Roşia Montană ?

Sau face doar de faţadă ca să se pună bine cu poporul român în vederea următoarelor alegeri pentru Parlamentul European din 2014. ?

Şi ce are cu Rovana Plumb? Are Rovana vreo putere în Guvernul ăla? Rovana face ce-i dictează Ponta. Ponta face ce-i dictează Wesley Clark, Wesley Clark face ce-i dictează şefii americani, Şefii americani fac ce le spun elitele care conduc lumea din umbră. Deci de ce nu îl întreabă mai degrabă direct pe Ponta, seara în pat, ce se mai aude cu proiectul Roşia Montană?

Sau…de ce se face că nu vede că Ponta modifică articolul din constituţie legat de proprietatea privată şi expropriere special pentru a uşura demararea proiectului Roşia Montană şi alte proiecte asemănătoare?

Habar n-am.

Emilian, 24 mai 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici: