VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21)

VIDEO documentar grafic prezentare Distributie avere SUA inechitate saraci - bogati America. Perceptia cetatenilor americani bogatia Statelor Unite realitatea situatiei ascunsa ceicunoi.wordpresProfunda inechitate a distribuţiei averii în America (Dan Tănăsescu, sursa AICI)

Am descoperit un video deosebit de interesant pe Youtube, care arată, în engleză, prin intermediul unui info grafic, cum percep cetăţenii americani că averea este distribuită în SUA, cum consideră cetăţenii americani că ar fi distribuţia ideală a averii în SUA şi cum este distribuită averea în realitate.

Rezultatele sunt uluitoare! 1% dintre cetăţenii americani deţin peste 40% din întreaga bogăţie a SUA, în vreme ce 80% deţin abia 7%. Partea inferioară şi cea superioară a curbei nici nu pot fi reprezentate, deoarece se situează cu mult în afara scalei sistemului de coordonate al graficului. Un muncitor obişnuit trebuie să muncească o lună întreagă pentru a câştiga aceeaşi sumă de bani, pe care un bogat îi face în doar o oră. Detalii şi prezentare VIDEO în engleză în continuare:

Ceea ce este şi mai trist este faptul că la nivelul percepţiei publice, americanii nici măcar nu îşi dau seama de această profundă inegalitate socială, aşa de bine funcţionează sistemul de propagandă! Cu alte cuvinte, mulţi oameni sunt săraci, dar habar nu au cât de săraci sunt în realitate (dimensiunea sărăciei) şi nici cât de mulţi alţi oameni sunt în aceeaşi situaţie ca şi ei (proporţia sărăciei în societate).

Material preluat de aici: http://dantanasescu.ro/2013/04/26/profunda-inechitate-a-distributiei-averii-in-america.html

Vezi și acest videoclip despre Cea mai mare țeapă din istoria omenirii – DATORIA:

…………………………………………

Citeşte şi:

29 aprilie 2014: Banii si-au pierdut functia exclusiva de schimb de nevoi, marfuri, abilitati. Relatia producator – consumator este blocata de lipsa banilor, niste simple hartii pe post de intermediar intre oameni. Banii in sine nu au valoare. Datoriile globale nu se pot plati

2 aprilie 2014: Income inequality nothing compared to wealth inequality in Canada (REPORT) – Un raport din aprilie 2014 prezintă împărțirea inechitabilă a averii în Canada: cei mai bogați 86 de oameni din Canada, adică 0.002% din toată populația devin din ce în ce mai bogați și dețin în prezent, în total, cât cei mai săraci 11,4 milioane de canadieni. Averea lor a crescut față de 1999, când primii 86 de bogați ai țării dețineau avere echivalentă cu a 10,1 milioane de canadieni. Niciunul din cei 86 cei mai bogați nu este directorul unei companii, ci de regulă sunt fondatorii companiilor sau legați cumva de fondatori.  Cei mai bogați au ajuns acolo din crearea și vânzarea de assets (companii, real estate, securities). Cei mai bogați 20% din populație încasează „doar” 50% din totalul veniturilor, însă atunci când vine vorba de avere, aceiasi 20% din populație dețin 70% din totalul bogăției din Canada. Acumularea acestei bogății îți oferă putere politică. 40% dintre canadieni dețin 88,9% din totalul bogăției (bogați+clasa de mijloc), în timp ce 60% dintre canadieni împart doar 11,1% din bogăție (săraci). Cele mai sărace 20% familii au mai multe datorii decât valoarea bunurilor deținute. Cei mai bogați canadieni din 2013 sunt cam aceiași care erau și în 2005 și în 1999 – familii cunoscute precum Thomson, Weston, Irving, Desmarais and Pattison. Dacă un canadian câștigă $100,000 pe an din vânzarea unei companii sau a unor acțiuni, acesta va plăti de două ori mai puține taxe decât cineva care câștigă aceeași sumă de bani muncind ca salariat (mențiune Ce-i cu noi?: adică sclavii de jos sunt mult mai taxați, iar bogații au regim preferențial!)

20 ian 2014: Cei mai bogaţi 85 de oameni din lume au averi cât jumătate din populaţia Terrei

11 oct 2013: Când cineva face avere mulţi alţi oameni sărăcesc

3 oct 2013: Cum arată rezultatele capitalismului neoliberal în SUA – problema nu este (aşa cum susţine de exemplu capitalismpepaine.ro) că “cei proşti să moară sau să fie sclavi, iar cei deştepţi şi puternici să fie cei mai bogaţi şi să conducă”. În realitate, în capitalismul de azi, cei care “mor” sau sunt sclavi NU sunt proşti sau incompetenţi, ci pur şi simplu SISTEMUL CAPITALIST este creat de aşa natură încât obligatoriu să aibă MULŢI SCLAVI SĂRACI şi puţini Stăpâni îmbuibaţi bogaţi care să îi exploateze pe săraci. Citiţi articolul pus mai sus pentru a vedea la ce a dus capitalismul neoliberal în America şi vedeţi detalii despre împărţirea averii în SUA AICI.

Christine Lagarde (FMI): 0,5% din populatia mondiala detine peste 35% din bogatia globala

Unu la suta e OK ? – nivelul de inechitate pe glob este cu adevărat uluitor

Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare (nom33)

Cine conduce lumea si România? Masoni, grupuri oculte, marile corporatii etc (pol59)

Emilian, 26 aprilie 2013, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

10 responses to “VIDEO Distributia averii in SUA. Inechitatea saraci – bogati in America. Perceptia cetatenilor americani despre bogatia averea Statelor Unite. Realitatea ascunsa (nom21)

  1. Pingback: Sclavia moderna – VIDEO explicativ in engleza. Tirania statelor, guvernelor, institutiilor, corporatiilor multinationale. Guvernul mondial din umbra (nom29) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Pingback: Primul miting protest anti sistem Miscarea Anti Taxe 31 iulie 2013 Bucuresti. Argumente contra anti Mihai Giurgea si capitalismpepaine.ro. Socialism lenes vs capitalism salbatic (pol152) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  3. Pingback: Exemple de comportamente care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap (edu75) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  4. Pingback: Comportamente care denota distrugerea mentala a românilor | SANTINELA ORTODOXA

  5. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  6. Pingback: Ce avantaje si implicatii ar aduce Energia GINA – gratis, infinita, nepoluanta, accesibila oricui? Bunastare pentru omenire sau haos “natural” / impus? | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  7. Pingback: Sclavia capitalista: Confesiunile unui dependent de munca |

  8. in romania ii spalare de creer ii o tara tradatoare iar tradatorii sint incepind de la presedintie in jos,oameni din conducerile ministerelor si ai tuturor bisericilor de orice fel.
    Au anumite frecvente cu care subjuga cetateni romaniei legindule creeri sa fie auziti in diferite tari.
    Ii in prezent cea mai mare vinzare de informatii din intreaga istorie a romaniei.
    Sint vinduti oamenii pe intervale de timp,iar coordonaea in cea mai mare parte o face armata,acestia aducind banii in tara.
    Se sparg locuintele si datorita spalarii de creer vede daca ii adevarat ceea ce gindeste persoana respectiva,fiind sigur dupa aceea ce are de facut in continuare.
    Televiziunea substituie vocea la persoane subjugindui total iar banii tot asa sint adusi.
    Sint facute circuite pe oameni de sint auziti de pe orice lucru,materiale de tot felul,pe orice vede,pe aer,acest lucru ducind la infart,comotii cerebrale,decesuri,saracie,II CEVA CE ROMANUL NUSI POATE IMAGINA.
    ROMANIA II RUSINEA OMENIRI AU SARACIT TARILE SI SAU SARACIT SI PE EI.
    DE ACEEA NU II BAGA NIMENI IN SEAMA SI TOTI O JEFUIESC,DAR SINT CITIVA CUM AM SPUS DIN INTERIORUL ROMANIEI CARE O JEFUIESC CU CEI STRAINI SI ISI IAU PARTEA.
    ROMANIA O INPUTITA DE TARA CU NISTE CONDUCATORI INPUTITI,CRIMINALI,TRADATORI,ISI DAU SI FEMEILE LA FUTUT OAMENI MARI AI ROMANIEI PENTRU A NU FI ARESTATI DE CATRE INSTITUTII EXTERNE SI PENTRU AS FACE AVERE DE PE CETATENII ROMANIEI.

    • Romania NU sunt conducatorii ei corupti si oamenii de rea credinta si fara valori morale. Poti sa zici ce vrei de criminalii care exploateaza astazi poporul roman, dar nu jigni poporul care e atacat si distrus mental premeditat fara sa aiba habar. Vina este a celor care lucreaza cu strainii in exploatarea si distrugerea romaniei, nu a romanilor saracii…care se lupta sa traiasca de pe azi pe maine.

Spune-ți părerea aici: