Ignorance is bliss

Cei mai mulți oameni trăiesc în IGNORANȚĂ față de foarte multe aspecte ale vieții lor. Expresia ”Ignorance is bliss” (ignoranța este o binecuvântare) este adevărată. Oamenii sunt ignoranți față de anumite lucruri, și refuză (voluntar sau involuntar) să fie interesați de anumite subiecte, pentru a evita un stres psihic ce ar putea apărea. Din păcate însă, acele lucruri cărora nu le dăm atenție, ne vor afecta oricum viața, sau vor afecta pe alți oameni, din cauză că noi am fost ignoranți. Astfel, înainte să citiți din textele de pe acest blog, este bine să știți că multe dintre ele vă vor scoate din acea ignoranță egoistă, și e posibil să vă creeze o anumită neplăcere interioară (acel stres psihic de care vorbeam), din cauza cunoașterii și conștientizării realității înconjurătoare, așa cum este ea. Acestea fiind spuse, aveți de ales între a vă trăi viața într-o ignoranță care vă dă iluzia unei fericiri de moment, sau vă puteți trezi la realitate, pentru o viață mai bună, cu adevărat. Caz în care vă urez – spor la citit!

Câteva idei pe care se bazează acest blog și pe care ar fi bine să le înţelegem (ar fi bine pentru confortul nostru psihic, și  ar fi bine pentru societate):

1. Oamenii sunt diferiți; în acelaşi timp oamenii sunt şi asemănători, însă este mult mai important să înţelegem și să respectăm că oamenii sunt diferiţi, şi că nu toţi din jurul nostru gândesc, simt, se comportă exact ca noi. Este normal și de dorit să fie așa.

2. Oamenii au păreri diferite – şi e normal și de dorit să fie aşa.

3. Educația este viaţă. (cel mai important lucru pentru o societate umană)

4. Preconcepţia este moartea*.

5. NIMENI (niciun om) nu deţine adevărul absolut.

6. Părerea ORICUI se poate dovedi ca fiind eronată.

7. Rezistenţa la schimbare şi incapacitatea de a evolua sunt moartea.

8. Oamenii, după o anumită vârstă, nu se mai schimbă! (sau cel puțin, nu într-un mod care să conteze) (people don’t change, or at least, not in a way that matters – Dr. House)

9. Păstrarea calmului în absolut orice situație este de bază.

10.Viața funcționează în etape logice, cronologice și interdependente; asigurați-vă mai întâi de îndeplinirea etapei cea mai apropiată de momentul prezent, și abia apoi concentrați-vă pe următoarele etape.

11.Ignorance is bliss (ignoranța este o binecuvântare); dar este și foarte nocivă;

Băsescu este un individ cu porniri şi chiar practici dictatoriale și reprezintă cea mai mare problemă pe care o are România în prezent și care poate fi și trebuie rezolvată rapid pe plan intern – demisie / alegeri (anticipate sau nu) / suspendare etc;

Update sept 2012: Băsescu este de asemenea sclavul marilor puteri mondiale, însă acolo nu prea putem noi rezolva nimic. Deci măcar să le eliminăm sclavul/preşul/”guvernatorul” de aici dacă putem. Câteva detalii AICI.

Update iunie 2013:  Ponta este sclavul aceloraşi puteri şi devine, prin “coabitarea cu Băsescu” un nou element care trebuie cumva eliminat din societatea românească, pentru a avea vreo şansă la o viaţă mai bună.

* “moartea” este ceva de rău.

– o să completez pe măsură ce-mi aduc aminte sau îmi pop in my head

Update 4 oct 2012: Am intrat pe un blog (http://fymaaa.blogspot.ro/) pentru prima oară și după câteva minute pe acolo, am dat peste un text introductiv care m-a făcut să zâmbesc. Seamănă foarte bine cu ce am scris eu mai sus, cu roșu, de capul meu, cu mult timp înainte să intru pe acel blog. Citiți încă o dată ce am scris eu mai sus pe roșu, iar apoi citiți pasajul de pe blogul de care vă spuneam, pe care îl redau mai jos:

Acest blog conține o cantitate uriașă de informații care pun la grea încercare ideeile pe care le avem despre realitate, prejudecățile legate de lumea în care trăim, concepțiile fixe, rigide, în special viziunea materialistă asupra lumii. Aceste informații sunt PILULA ROSIE . (Vezi filmul MATRIX ca să înțelegi ce vrem să spunem). Te avertizăm să nu mergi mai departe în explorarea acestor informații, dacă ești mulțumit de lume așa cum este ea, cu bune și rele și nu vrei să se schimbe mare lucru, sau dacă ești prea dependent de sistemul actual așa cum este el, iar paradigma oficială, sistemul de credințe comun acceptat, ți se pare ok. Dacă simți că viața ta așa cum este acum, adaptată acestui sistem îți oferă siguranță și confort sau dacă simți că aceste informații te tulbură mult mai tare decât poți suporta (unii oameni nu pot face față din punct de vedere emoțional unui alt adevăr legat de lumea în care trăim și pot înnebuni), oprește-te aici, te rugăm frumos … Acest blog nu este pentru tine!”

(continuarea pe http://fymaaa.blogspot.ro/)

Emilian

Advertisements