Excursie Educativă pentru Copii și Tineri Bucuresti 25 august 2022 – Măreția Istorică a Poporului Român – Rădăcinile noastre Dacice. Participare Gratuita

excursie-educativa-copii-muzeul-national-de-istorie-bucuresti-maretia-istorica-a-poporului-roman-radacinile-noastre-dacice-25-august-2022

Organizăm un nou eveniment pentru copii și tineri, în primul rând, cu tema: „Măreția istorică a Poporului Român – rădăcinile noastre dacice.” Distribuiți dacă considerați util.

Evenimentul este organizat în ziua de 25 august 2022, la ora 14:00, în holul Muzeului Naţional de Istorie al României din Bucureşti (Calea Victorie vis-à-vis de CEC).

Ne vom folosi de existența copiei Columnei lui Traian şi a tezaurului dacic, aflate la Muzeul Național de Istorie al României din București, care sunt ilustrarea poziției privilegiate a dacilor în lumea antică, privilegiu câştigat prin calități unice de dreptate, viață socială, cultură, spiritualitate și vitejie.

Motivul pentru care este nevoie de o astfel de prezentare provine din propagarea în spaţiul public a unei imagini false asupra poporului român, diseminată prin mass media și care nu este contracarată nici măcar de cei care ar avea această datorie și care tratează subiectul superficial și insuficient.

Nu numai noi considerăm că este esențial pentru viaţa oricărui om să ştie cărui popor îi aparține, de unde provine, ca şă ştie către ce merge în viitor.

Așadar să ajutăm copiii să afle că aparţin unui popor extraordinar de valoros, care din timpuri vechi până în prezent a avut o contribuție unică pozitivă la istoria Europei și a lumii în general.

Muzeul ne oferă un ghid, care va face prezentarea oficială, după care vom beneficia de o completare de susţinută de domnul prof. dr. Mihai Popescu, care va răspunde la întrebările copiilor, tinerilor și părinților.

Urmărim să organizăm acest eveniment în interesul copiilor și tinerilor într-un mod astfel încât ei să nu se plictisească să fie instructiv să le umple puțin din timpul de vacanță și să le aducă în conștiință extraordinarele calități ale poporului român începând din antichitate.

Ce ar fi de reținut în linii mari despre perioada respectivă, amplu ilustrată în Columna lui Traian şi tezaurul dacic:

Imperiul roman a înfrânt numeroase popoare: cartaginezi, iliri (strămoșii albanezilor), greci, traci, egipteni, gali (strămoșii francezilor), iberici (strămoșii spaniolilor și portughezilor), germani, britanici, parți etc.

Conflictul militar și politic dintre daci și romani a durat peste două secole, având mai multe perioade de pace și de cooperare. Caesar pregătise deja trupe în vederea unei expediții împotriva dacilor, deoarece Burebista se aliase cu Pompeius. Asasinarea lui Caesar în martie 44 î. Hr. și a lui Burebista, în același an, a amânat cu peste un secol reluarea conflictului.

Trupele Împăratului Domitianus au fost înfrânte de tânărul Rege Decebalus (86-106 d. Hr.), în anul 86 d. Hr. Timp de peste 12 ani (86-98), Imperiul Roman a plătit subvenții militare Regatului Dac.

Traian a convins Senatul să înceteze plata subvențiilor, banii fiind alocați programului „Alimenta” (subvenții pentru familiilor agricultorilor din Peninsula Italică).

Cele două războaie dacice au constituit cea mai dificilă campanie militară din intreaga istorie a Romei și a Imperiului Roman.

Victoria împotriva dacilor a fost considerată unul dintre cele mai mari evenimente ale istoriei antice, ilustrat prin următoarele:
· Dacă în urma victoriilor împotriva popoarelor mari, precum galii sau germanii, romanii au sărbătorit timp de 7 zile, în urma victoriei împotriva dacilor au petrecut 123 de zile.
· Timp de un an întreg, toți cetățenii Imperiului Roman au fost scutiți de impozite.
· Au fost terminate construcții începute pe care n-au mai putut să le termine împărații anteriori,
· Au fost lansate programe de reparare şi reconstrucție de drumuri şi porturi
· Au fost edificate şi finalizate noi clădiri oficiale, precum Forumul lui Traian
· Au fost înălțate edificii simbolice, precum columna lui Traian, unică în istorie ca ilustrare a luptelor cu dacii, arcul lui Traian din Benevento, ilustrarea luptelor apărut pe tot felul de obiecte, inclusiv ceramică, pe întreg cuprinsul imperiului Roman.
· Explozia de investiții făcută după cucerirea Daciei este un indiciu privind prăzile de război fabuloase luate de la daci.

Războiului daco-roman nu s-a terminat în 106, ci abia în 271, prin învingerea de către dacii liberi a Imperiului Roman, care s-a retras la sud de Dunăre.

După 106, prizonierii daci au fost aduși la Roma, au fost tratați cu un respect remarcabil, observăm că Forumul lui Traian a fost decorat cu statui de 3 m înălțime de daci de jur împrejur și nu de generali romani care au condus luptele împotriva dacilor. Au supraviețuit până la noi peste 100 de statui de daci din Forumul lui Traian.

După înfrângere, dacii s-au integrat în societatea romană, în armată și administrație, și avem o întreagă galerie de împărați romani de origine traco-iliro-geto-dacă.

Împăratul de origine dacică Galerius chiar a vrut să schimbe numele Imperiului Roman în Imperiul Dacic.

Ca recunoaştere a meritelor dacilor în conflictul cu Maxenţiu, împăratul Constantin a plasat 8 statui uriaşe de daci pe arcul victoriei numit Arcul lui Constantin, aflat lângă Coloseum în Roma.

Împăratul de origine dacică Galerius a dat, în 311 edictul de adoptare a creștinismului ca religie de stat în tot imperiul. Ulterior, Constantin, următorul împărat, tot de origine dacică a emis edictul de la Mediolanum, în anul 313, prin care Imperiul a înlocuit vechea religie romană și cultul împăratului cu religia creștină, punând capăt persecuțiilor împotriva creștinilor.

După secole de eforturi, deși au fost învinși într-o prima fază, Dacii au preluat conducerea Imperiului Roman și l-a dus spre Creștinism, sistem valoric cu care se laudă toate popoarele Lumii acum.

Împăraţii de origine dacică au creștinat Imperiul Roman, care a mai supraviețuit timp de 1100 de ani sub forma Imperiului Roman de Răsărit, cunoscut sub numele de Imperiul Bizantin.

Constatăm că DACII AU CREȘTINAT EUROPA, PRECUM ȘI UMANITATEA PRIN EFECT, creștinismul fiind principalul set de valori cu care Europenii se prezintă ca superiori în fața Umanității și pe bună dreptate.

În Constantinopol, capitala Imperiului Bizantin, cartierul cel mai select era BLACHERNE (VLACHERNE), de la cuvântul VLAH, nume sub care erau cunoscuţi urmașii dacilor în acea perioadă, cartier în care se afla atât Palatul Imperial, cât şi biserica Izvorul Tămăduirii, construită în jurul unui izvor din care ţâşneşte şi azi apă făcătoare de minuni, atribuit Maicii Domnului.

În perioada aşa-numită medievală, poporul român a stat stavila invaziilor asiatice, astfel încât europenii şi-au putut vedea de traiul lor, de construcţia de catedrale, timp de sute de ani, şi de cuceriri planetare, nederanjaţi de invadatorii asiatici. Putem spune fără nici o greșeala că Europa ne datorează existenţa ei în forma actuală în mare măsură, dar acesta este un subiect pentru altă prezentare.

Dacă consideraţi util distribuiţi acest anunț.

Avem acceptul conducerii Muzeului pe care vi-l postez mai jos:

“Stimate domnule Grigoriu,
Confirmăm primirea, solicitarea de rezervare a vizitei cu tur ghidat a fost aprobată de managementul muzeului pentru 25 august, ora 14:00.
Tarifele pentru grupul dumneavoastră sînt următoarele ( mai detaliat, aici : https://www.mnir.ro/tarifeaccesmnir/) :
200 de lei taxa de tur ghidat în limba română (este 100 de lei pentru un grup de maxim 25 de persoane, iar grupul dumneavoastră avînd în jur de 40 de persoane, va fi deci 100 lei x2).
Preșcolarii și școlarii din grupul dumneavoastră au acces gratuit, fiind pe timpul vacanței de vară. Studenții plătesc 5 lei biletul, pensionarii 10 lei, iar adulții 20 de lei.
Ghidajul va fi asigurat de colegii din tura de expoziție din săptămîna 22-26 august.
Ținem legătura pe măsură ce ne apropiem de data stabilită, dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați.
Vă dorim sănătate și o zi plăcută în continuare!
Toate cele bune,
Trifu Andrei-Marius
Secția Relații Publice și Marketing Cultural”

Despre domnul Constantin Mihai Popescu puteți vedea aici:
https://www.youtube.com/watch?v=oQBANq4aWsI

Despre replica Columnei lui Traian vedeti aici
https://www.mnir.ro/istoria-unui-monument/

Costurile pentru ghid si pentru tineri vor fi susținute de asociația noastră.

Pentru orice întrebări puteți să mă apelați telefonic la 0722575700

Să ne vedem cu bine pe 25 august 2022 ora 14:00!

Asociatia „DUMNEZEU, POPOR ȘI ȚARĂ”
Adrian Grigoriu – Președinte

Evenimentul pe FB aici: https://www.facebook.com/events/378989001055412?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark_search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

_____________

Emilian, 23 aug 2022, ceicunoi.wordpress.com

SHARE prin butoanele de mai jos si URMARESTE BLOGUL CE-I CU NOI? PRIN EMAIL. INSCRIE-TI ADRESA DE MAIL PENTRU A PRIMI AUTOMAT CELE MAI NOI ARTICOLE si apasa butonul FOLLOW. Vezi optiunea IN LATERAL STANGA daca esti pe laptop/pc sau MAI JOS daca esti pe mobil.

2 responses to “Excursie Educativă pentru Copii și Tineri Bucuresti 25 august 2022 – Măreția Istorică a Poporului Român – Rădăcinile noastre Dacice. Participare Gratuita

  1. Multumim pentru aceasta initiativ!. Pentru cei din provincie, care nu putem fi prezenti la acest eveniment, ati putea inregistra aceasta intalnire si sa o puneti apoi pe site, pentru a o vizualiza cu copiii nostri?
    Numai bine!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s