Excursie Educativa pentru Copii si Tineri in Bucuresti 21 iulie 2022. Participare Gratuita. Muzeul National Tehnic Dimitrie Leonida

eveniment-excursie-educativa-muzeul-tehnic-dimitrie-leonida-bucuresti-01

ORGANIZĂM ÎNCĂ UN EVENIMENT EDUCATIV ȘI DE MARE INTERES LA MUZEUL NAȚIONAL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA din București în Parcul Carol intrarea de la fântâna, un muzeu cu o istorie de 113 ani. Evenimentul este organizat în acelaşi gând cu cel desfășurat acum trei săptămâni la Muzeul Național de Istorie respectiv ÎN SPECIAL PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI.

Evenimentul va avea loc joi 21 iulie 2022 ora 14:00 și va fi un tur ghidat al muzeului prezentat de către o persoană din partea muzeului și de către domnul inginer Viorel Dumitrache, inginer mecanic expert în mai multe domenii tehnice care în prezent instalează și întreține rafinării în Franța, un mare patriot ortodox şi excelent reprezentant al şcolii de inginerie românească.

Puțini știu, dar mult mai mulţi ar trebui să afle (iar noi ajutăm acum cât mai mulţi tineri să afle) că noi românii am avut mari ingineri și inventatori care au contribuit esențial la dezvoltarea tehnicii mondiale începând cu lucruri aparent mici precum stiloul mergând către tehnicile de foraj petrolier, primul zbor cu un aparat mai greu ca aerul cu mijloace proprii, motorul cu reacție și principiul care face ca avioanele să zboare, inventatorul ciberneticii a fost român, inventatorul unei surse nesfârşite de curent electric precum Pila Karpen care luminează fără nici o sursă de curent de peste 40 de ani aflată chiar în acest muzeu şi enorm de multe altele.

VOM AVEA PRIVILEGIUL DE A VEDEA PILA KARPEN ÎN REALITATE CARE ESTE ȚINUTA DIN MOTIVE UȘOR DE ÎNȚELES ÎNCHISĂ ÎN SEIFUL MUZEULUI.


Exista o controversă în prezent datorită intenţiei instituției care administrează muzeul ca acesta să fie închis pentru că nu ar fi profitabil. Acesta este un pretext, o diversiune, scopul real urmărit de cei care vor să îl închidă fiind că dovedeşte în mod concret existenţa unui real geniu tehnic al poporului român, fapt care contravine unor susţineri propagandistice direcţionate în sens contrar. Deci atât timp cât mai este deschis hai să studiem exponatele unicat în prezenţa unor experţi în tehnica.

Scopul evenimentului este completarea cunoştinţelor în special a tinerilor despre aspecte pe care nu le pot găsi în manualele școlare, pe exemple concrete de invenţii, dispozitive tehnice, cunoştinţe utile pentru viitorul profesional al tuturor indiferent de profesia ce o vor alege.

Costul este doar taxa de 10 lei de intrare la muzeu.

Pentru tineri participarea este gratuită, suportată de organizatori.

Vă rog confirmați participarea pentru a putea face pregătirile la telefon sau sms sau whatsapp 0722575700.

Organizator: Asociația DUMNEZEU, POPOR ŞI TARĂ

Adrian Grigoriu – preşedinte

CUM AJUNGI LA MUZEUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA:

_________________________

Emilian, 19 iul 2022, ceicunoi.wordpress.com

SHARE prin butoanele de mai jos si URMARESTE BLOGUL CE-I CU NOI? PRIN EMAIL. INSCRIE-TI ADRESA DE MAIL PENTRU A PRIMI AUTOMAT CELE MAI NOI ARTICOLE si apasa butonul FOLLOW. Vezi optiunea IN LATERAL STANGA daca esti pe laptop/pc sau MAI JOS daca esti pe mobil.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s