Conducerea BOR si Coronavirus. Cine poate contesta deciziile Bisericii?

conducerea-bor-decizie-hotarari-coronavirus-biserica-ortodoxa-romana-foto-sedinta-Sfantul-Sinod-28-octombrie-2019-ok

foto Basilica.ro

Ne aflăm în contextul așa zisei epidemii de Coronavirus când statele lumii au decretat stare de urgență și au impus popoarelor restricții severe de circulație și izolare.Pe 8 aprilie 2020 Patriarhia Română a publicat pe Basilica.ro un nou comunicat privind organizarea slujbelor în perioada Sfintelor Paști. Patriarhia a stabilit că slujbele se vor ține în continuare fără credincioși prezenți fizic la biserică, dar a explicat metodologia prin care credincioșii vor putea primi pâinea sfințită numită “Paști” și Lumina Sfântă de la Ierusalim.

În această perioadă sunt unii care contestă decizia conducerii Bisericii de a ține în continuare ușile bisericilor închise de Paști, și spun ei că ar fi o decizie greșită, ba chiar, sunt unii care cer imperios Bisericii să deschidă ușile și să lase credincioșii să vină la biserică și să participe la Slujbele de Paști. Alții au pornit petiții online să se deschidă Bisericile. Chiar și unii credincioși se lasă influențați și cer sau spun că și-ar dori (prin postări pe internet sau whatsapp) ca Patriarhia să deschidă totuși Bisericile de Paști. Ca și cum Biserica nu și-ar dori să deschidă bisericile. Normal ca își dorește să aibă bisericile deschise, mai ales in Saptămâna Mare, mai ales de Înviere! S-a stabilit menținerea slujbelor fără credincioși NU pentru că Patriarhia nu vrea să vină credincioșii la slujbe, NORMAL CĂ VREA, ci pentru că NU POATE din cauza restricțiilor impuse de STAT, din cauza contextului coronavirus creat de Stat și Mass Media. NU E VORBA DOAR DE APARENȚE SAU DE NONPERICOLUL ÎMPRĂȘTIERII NU ȘTIU CĂRUI VIRUS! CI DE DETALII DIN SPATE PE CARE DOAR CONDUCEREA BOR LE CUNOAȘTE. Pare că oamenii ignoră un aspect esențial: STATUL este cel care a cauzat toate restricțiile, nu Biserica! Cine are o problemă cu ce se întâmplă în această perioadă, să meargă frumușel să ceară lămuriri la sursa problemelor – STATUL. Biserica este obligată să reacționeze la ce face STATUL si Mass Media în tot acest fenomen coronavirus. Statul si Mass Media – instrumente ale Mafiei Internationale anticreștine și antiromânești – abia așteaptă o mișcare greșită a Bisericii ca să aibă pretext să o atace și mai mult decât până acum. De aceea Biserica este tot timpul obligată să reacționeze și acționeze cu IMENS TACT și IMENSĂ ÎNȚELEPCIUNE – pe care conducătorii Bisericii LE AU, iar cei care contestă ce face Biserica NU LE AU.

Ce a decis conducerea Bisericii – aia avem noi ca ortodocși de respectat, chiar dacă nu înțelegem sau nu ne convine. Pai hai să ne gândim: e cineva mai în măsură decât conducerea BOR să ia această decizie? Dacă să continue slujbele cu credincioși sau fără credincioși? E cineva care știe mai bine decât conducerea BOR cum stau lucrurile în realitate, și mai ales în spatele aparențelor, în tot acest context coronavirus? E cineva care are relații de prietenie și comunicare (sfătuire) cu mai mulți patrioți creștini, preoți, stareți, călugări, duhovnici, pustnici, sfinți în viață decât conducerea BOR?

Ca să poți concluziona că o decizie a conducerii BOR este greșită ar presupune să te găsești într-una dintre aceste 2 variante:

VARIANTA 1 – cunoști realitatea istorică și prezentă, aparentă și profundă și ai experiență de viață reală în organizarea, funcționarea și supraviețuirea BOR în atacurile de veacuri ale anticreștinilor, mai bine decât ierarhii și conducătorii Bisericii. Adică, mai exact, toate aceste lucruri:
a. cunoști ortodoxia impecabil
b. cunoști extrem de bine istoria Bisericii și luptele ei cu nenumăratele forme ale răului în istoria ei de 2000 de ani de la Iisus încoace
c. cunoști învățăturile din Vechiul Testament și din Noul Testament tâlcuite de Sfinții Părinți aproape la perfecție
d. cunoști impecabil istoria poporului român și relația Biserică-Stat în ultimii 1000 de ani
e. deții experiența concretă și înțelepciunea acumulată la nivelul Bisericii în luarea de decizii în situații delicate/complexe/complicate în ultimii 2000 de ani
f. primești sfaturi și informații de la mai mulți patrioți, preoți, călugări, duhovnici decât primesc ierarhii din conducerea BOR
g. ești mai inteligent și înțelept decât toți stareții, preoții și călugării mânăstirilor românești care fac ascultare de conducerea BOR, inclusiv în ce privește deciziile legate de coronavirus
h. cunoști ÎNTREGUL CONTEXT și toate detaliile aparente și profunde și toate implicatiile care se cunosc la nivelul conducerii Bisericii cu privire la fenomenul coronavirus.

Dacă ești în afara ierarhiei de conducere a BOR și te găsești în această variantă și cunoști toate lucrurile de mai sus, atunci ești poate îndreptățit să-ți dai cu părerea legat de deciziile BOR. Dar în niciun caz în public ca să afectezi imaginea Bisericii, ci prin DISCUȚII DISCRETE INTERNE, cu alți preoți, stareți, ierarhi sau chiar cu patriarhul – cu scopul de a ajuta la luarea celei mai bune decizii pentru Biserică.

VARIANTA 2 – ai o viață sfântă, ești plin de har și înțelepciune, de Duh Sfânt de la Dumnezeu
a. trăiești ortodoxia la intensitate/valoare maximă și respecți zilnic Cuvântul Lui Dumnezeu
b. pentru că meriți și ai o viață sfântă Dumnezeu te-a binecuvântat cu Harul Lui și ți-a luminat mintea încât să vezi lucrurile limpede, clar, să vezi adevărul și ce e de făcut, fără să ai prea multe cunoștințe

Dacă ești în afara ierarhiei de conducere a BOR și te găsești în această variantă (în care se găsesc de regulă doar pustnicii înaintați mult pe calea desăvârșirii, unii duhovnicii bătrâni din mânăstiri sau Muntele Athos) atunci ești poate îndreptățit să-ți dai cu părerea legat de deciziile BOR. Dar în niciun caz în public ca să afectezi imaginea Bisericii, ci prin DISCUȚII DISCRETE INTERNE, cu alți preoți, stareți, ierarhi sau chiar cu patriarhul – cu scopul de a ajuta la luarea celei mai bune decizii pentru Biserică.

Întrucât NU putem spune despre noi că ne aflăm în vreuna dintre aceste 2 variante, CINE SUNTEM NOI (cine ne credem noi) să ne permitem să credem că știm mai bine decât conducerea Bisericii cum să reacționeze Biserica în diferite situații complicate, complexe, delicate?

Nu avem ce căuta noi să ne dăm cu părerea împotriva deciziilor BOR, pentru că NE DEPĂȘEȘTE CU MULT înțelegerea în detaliu a acestor decizii. Nu cunoaștem tot contextul, nu cunoaștem toate detaliile, nu cunoaștem toate rațiunile din spatele deciziei, nu avem experiența conducătorilor BOR, nu avem o viață sfântă plină de har încât să fim luminați de Dumnezeu. PUR ȘI SIMPLU NE DEPĂȘEȘTE! Să ne smerim, să conștientizăm poziția reală pe care ne aflăm pe scara duhovniceasă și a cunoașterii realității și să facem ascultare!

În această perioadă vor veni la adresa conducerii Bisericii (deci la adresa Bisericii) atacuri sau acuze din mai multe părți:
1. Vor ataca Biserica agentii anticreștini și antiromâni, ca și până acum, prin atacuri premeditate la Radio, TV, site-uri de știri (toată presa centrală), prin site-urile și organizațiile de fals patriotism și falsă ortodoxie.
2. Vor ataca Biserica anumiți “preoți” și “călugări” sau chiar preoți și călugări reali, anumiți așa ziși “patrioți ortodocși” cu mulți urmăritori pe internet, care preferă să se răzvrătească în loc să facă ascultare (că știu ei mai bine).
3. Vor ataca Biserica prin remarci și întrebări care sădesc neîncredere în conducerea Bisericii simpli mireni naivi/păcăliți care nu-și dau seama ce fac și care nu-și dau seama ca “banale” remarci sau întrebări în public fac rău Bisericii.

Toate atacurile, remarcile, întrebările care se opun deciziilor conducerii Bisericii fac rău Bisericii prin faptul că sădesc în mintea oamenilor o neîncredere în conducerea Bisericii. Anticreștinii care atacă Biserica în mod premeditat și cu scopul de a o distruge știu foarte bine că o organizație a cărei conducere își pierde încrederea susținătorilor va fi mai ușor de distrus. SĂ AVEM GRIJĂ FIECARE DINTRE NOI SĂ NU ÎI AJUTĂM PE ANTICREȘTINI PRIN FAPTELE ȘI VORBELE NOASTRE SĂ SLĂBEASCĂ ÎNCREDEREA ÎN CONDUCEREA BISERICII!

Cine se crede vrednic să contribuie la deciziile BOR, să pornească pe lungul drum de a ajunge în ierarhia și conducerea BOR, și dacă Dumnezeu va rândui, va ajunge acolo. Restul – smerenie si ascultare.

Doamne, ajută!

Emilian, 9 aprilie 2020, ceicunoi.wordpress.com

25 responses to “Conducerea BOR si Coronavirus. Cine poate contesta deciziile Bisericii?

  1. Este evident că măsura închiderii bisericilor este disproporționată față de pericolul infectării, mai ales că Statul permite activități în care oamenii stau mult mai înghesuiți decât ar face-o într-o biserică (presă, supermarketuri, centre de carantină etc).
    Totuși, BOR nu contestă public această măsură și nu vine cu propuneri de protecție care să satisfacă cerințele medicale pt a permite participarea credincioșilor la slujbe, măcar a unora dintre ei. Cu atât mai de neînțeles este opțiunea de non-combat a BOR cu cât majoritatea bisericilor au curți, plus că există țări ortodoxe unde bisericile sunt deschise cu îndeplinirea măsurilor oficiale de prevenție.
    Nu mă consider mai deștept sau mai cunoscător decât oricine din Biserică, dar mă uit și eu la alții și mă întreb de ce la ei se poate și la noi nu. Asta avem voie?

    • Doamne, ajuta! Sigur ca poti sa te intrebi orice, insa de tinut cont ca suntem responsabili de efectele a tot ce spunem, facem, scriem. Sigur ca ai dreptate cand spui ca s-ar putea tehnic oficia slujbele fara un pericol medical din punct de vedere al contaminarii cu coronavirus. Sigur ca Biserica stie acest lucru. Sigur ca exista ALTE TARI (deci alte contexte) unde se tin slujbe. Totusi decizia conducerii BOR este de a nu se oficia slujbe cu credinciosi, in contextul in care STATUL impune restrictii de circulatie si izolare sub decret de Stare de Urgenta la nivel national. Sa nu uitam ca totul a pornit de la decizii ale STATULUI. Iar Biserica este obligata sa reactioneze cum crede ea mai bine. Si acum hotararea este sa se continue slujbele fara credinciosi. Inseamna ca asta este cel mai bun lucru de facut in acest context in care ne aflam noi astazi. De ce exact s-a decis asta? EI STIU! Daca ai fi printre conducatorii BOR ai stii si tu. Dar nu esti. Ti-ai raspuns chiar singur: “este de neinteles”. Normal. Pentru ca nu ai toate datele problemei, dupa cum am explicat in articol. Oricine contesta aceste decizii crede ca el cu mintea lui stie mai bine decat conducerea Bisericii. Doamne, ajuta!

  2. Nea Emiliane, o vorba ceche romaneasca spune ca sangele apa nu se face. Pai din moment ce toti ierarhii nostri au tradat Ortodoxia la Sinodul din Creta din 2016, semnand documente eretice, la ce te-ai fi asteptat? Eu cred ca inchiderea bisericilor la noi este un semn si un avertisment de la Dumnezeu pentru toti.ierarhii tradatori , dar si pentru preotii si mireni i pomenitori sa se intoarca la Dreapta Credinta . Ca asa este si nu altfel, avem exemple din vecini; Georgia, Bulgaria si Ucraina nu inchid bisericile, pentru ca ierarhii lor nu au fost prezenti la Creta in 2016. refuzand sa semneze acte potrivnice Ortodoxiei.

    • Doamne, ajuta! Eu cunosc agenti mafioti anticrestini si antiromani care se folosesc de sinodul din Creta pentru a ataca Biserica Ortodoxa Romana si pe conducerea si ierarhii ei, cu scopul de a submina increderea poporului in Biserica. Exact ce am explicat si in articol. Acum poate tu oi fi doar pacalit de acesti agenti si rostogolesti bulgarele asta inselator mai departe din naivitate si pentru ca ai fost pacalit (vezi, am pus gandul bun). Daca esti sincer, te gasesti in situatia de a te crede mai destept decat toti ceilalti, decat toate manastirile romanesti care continua fara probleme pomenirea ierarhilor care au fost la Creta. Un text bun pe problematica Creta gasesti aici: http://manastirea.petru-voda.ro/2016/10/12/ginduri-despre-adunarea-din-creta-si-urmarile-sale/ Legat de Georgia, Bulgaria, Ucraina, sunt CONTEXTE DIFERITE, nu cunosti toate detaliile din spate, dupa cum am explicat si in articol. Dar multi se dau rotunzi si destepti, crezand ca ei sunt mai cunoscatori decat Biserica.

    • Doamne, ajută!

      Domnule Andronic, la Creta nu s-a stabilit nimic. A fost recunoscută de la bun început că este o enormă provocare organizată de duşmanii lui Iisus. Bisericile au stabilit cine să meargă acolo şi cine să stea acasă. BOR a mers pentru că sunt cei mai puternici şi pot opune cea mai eficace opoziţie la dușman şi au făcut o treabă excelentă astfel ca Sinodul de la Creta nu a avut absolut nici un efect asupra ortodoxiei şi este meritul BOR aproape în exclusivitate.

      Deci ce baliverne ne debitaţi dvs? NIşte halucinaţii anticreştine antiromânești lipsite de orice legătură cu realitatea. Mulțumim, nu primim.

      Cu Dumnezeu înainte!

      • Mi-a mai lasat domnul Andronic n link-uri pe site-uri de falsa ortodoxie sa ne informam, le-am sters caci nu pot promova pe blog pozitii aparent ortodoxe dar in realitate antiortodoxe si antiromanesti. Orice le-ai zice acestor oameni ignora, ei stiu mai bine. Si noi credem ca stim mai bine decat ei, dar macar noi avem in spate zeci de manastiri ortodoxe care cred la fel, ei se au pe ei si se cred mai destepti si intelepti in ale ortodoxiei decat manastirile romanesti si decat Biserica intreaga.

      • Domnule Grigoriu, inainte de a acuza pe altii ca spun baliverne, ca sunt antinationali si anti crestini, va rog sa va informati corect. Sunt multe site-uri care dovedesc fara tagada ca la Creta in 2016, BOR a semnat niste documente eretice, in raspar cu Ortodoxia. Doar daca esti de rea credinta nu poti sa vezi adevarul. Va recomand site_urile saccsiv.wordpress.com, marturisireaortodoxa.ro, ortodoxinfo.ro, danielvla.wordpress.com, romanortodox.ro si inca multe altele. Cat despre acest site, m-am lamurit… Pe viitor o sa -l accesez cat mai rar, spre deloc.
        Va urez drum drept si.lumina!

      • daca erau asa mri marturisitori bulgarii si georgienii sau chair si rusii, s-ar fi dus acolo si ar fi votat pentru ortodoxie, daca tot e sa acceptam vanzarea ei in Creta. Au avut sansa sa marturiseasca, de ce nu s-au dus? De ce nu s-a dus Georgia la Sinodul recent din Iordania cu privire la problema ucraineana?

    • Altul… In Bulgaria si Georgia nu s-au intors sute de mii de membri ai lotului de alba-neagra, care sa nu rewspecte carantina. Voi nu vedeti un pic diferentele?

      • Domnul raducu, nu v-am publicat celalalt comentariu pentru ca jigniti aiurea. Aveti dreptate cand sustineti ca nu se pot compara asa usor situatiile din diferite tari, dupa cum am explicat si in articol. Insa dvs credeti ca diferenta e data de numarul de persoane venite din occident, si care poarta un grad de periculozitate legat de infectarea cu covid. Astea sunt doar pacaleli de la presa. Deja se cunoaste ca numarul deceselor este umflat artificial prin deciziile oficiale ale Statelor. Din punct de vedere medical avem de-a face cu o gripa/raceala sezoniera ca si in alti ani. Doar ca anul asta exista un plan ascuns ce trebuie implementat. Diferentele intre deciziile Bisericilor locale din diferite tari sunt date de CONTEXTELE LOR NATIONALE DIFERITE, de relatia Biserica-Stat din fiecare Tara etc. Am explicat in articol.

  3. Hristos a înviat!

    Draga Emilian,

    De mult te citesc și mă gândeam să ți scriu, dar abia acum am reușit. Să nu te superi pentru cele ce îți scriu.

    Spune Domnul: “Dacă ați fi voi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.” Ai cui fii sunt semnatarii din Creta?

    Te arăți oameniror luminator, dar promovezi din plin teoria “halatelor albe” sau ascultarea necondiționată fata de conducerea BOR – cum s ar zice “dormi liniștit, conducerea veghează pentru tine!” Oare chiar veghează? Faptele vorbesc. Argumentul tau că “suntem prea mici și neștiutori” ca sa pricepem se sprijină pe … vorbe goale? Spune tu ce rațiuni sunt in spate, vino cu exemple, nu cu teorii…

    Ortodoxia nu cere amputarea rațiunii, ci a rațiunii pătimașe. De altfel Mântuitorul ne avertizează că orb conducând pe orb, vor cădea amândoi în groapă.

    Spui “Daca esti sincer, te gasesti in situatia de a te crede mai destept decat toti ceilalti”. Urmând aceeași logică, se poate spune că și dumneata te crezi mai deștept decât ceilalți – necredincioși sau rău credincioși – ceea ce afirmi mai jos. Dar a mărturisi adevărul fratelui care e in inselare nu înseamnă a te crede mai deștept, ci este porunca dragostei de aproapele, pe care a urmat o fratele Andronic.

    Degeaba ai in spate “zeci de mănăstiri”, pentru că Ortodoxia nu sta in majoritate, ci în adevărul revelat de Hristos.

    Degeaba va amăgiți cei care gândiți că nu se poate sa fie atât de mulți în înșelare. Patima slavei deșarte și iubirea cârjei de stareț e mai răspândită decât credeți.

    Mai bine să căutăm Ortodoxia la Sfinții Părinți, lepădând fatala minciuna că sunt alții care cercetează pentru noi și ne scutesc de efort , iar noi trebuie “doar” să facem ascultare oarba de falșii urmași ai Apostolilor.

    “Ei nu vor să judece şi se lasă mânaţi de păreri amăgitoare, pe care înşelăciunea inimii stricate le face lesne să pară vrednice de crezare. Sărmane suflete!” Sf Teofan Zavoratul

    “Cercetați-va credința” și mântuire tuturor!

    Constantin

    • Adevarat a inviat. Nu am de ce sa ma supar. Fiecare suntem inselati de diavol si de oamenii lui si de instrumentele lui in diferite masuri si pe diferite subiecte. Bineinteles ca fiecare e dator sa cerceteze, nu cred ca am zis eu undeva sa nu cerceteze cineva adevarul pe cont propriu. Totusi sa avem smerenia sa ne cunoastem nivelul si capacitatea intelectuala, cantitatea si calitatea informatiilor detinute etc. Am scris destul de detaliat in articol, reciteste. Doar cei din ierarhia BOR cunosc intregul context in care ne aflam, toate detaliile din spate,relatia BOR-Stat in prezent etc. Iar istoric, tot ei au cea mai mare cunoastere a realitatii si cea mai mare experienta in lupta cu dusmanul vazut si nevazut. Manastirile si duhovnicii si pustnicii zilelor noastre sunt in majoritate covarsitoare in continuare pomenitori si asculatori de Biserica. Cine se crede mai destept si cunoscator decat toti acestia – sa fie sanatos. Cei care sunt nepomenitori si nu mai asculta de Biserica sunt cazuti, inselati, fac dupa capul lor si fac stramb. Asa au aparut sectele, spune Par Ilie Cleopa, cand unii au interpretat scrierile Evangheliei si ale Sfintilor Parinti dupa capul lor limitat si s-au rupt de Biserica. La fel se intampla si acum, si totul e premeditat ca sa se distruga ortodoxia romaneasca. Pentru cine a mai intalnit si studiat cum se ataca Biserica vede de la o posta atacul premeditat si organizat si UNIT al site-urilor de falsa ortodoxie care promoveaza la greu nepomenirea ierarhilor BOR si ataca la greu conducerea BOR pe motiv de lupta antiecumenism. Se folosesc mafiotii de sinodul din Creta sa ataca Biserica si sa pacaleasca romani naivi. Sigur, ei sunt cainii care latra, noi suntem ursul care merge mai departe, dar pacat de romanii naivi care pun botul la inselarile lor de pe saccsiv, aplogeticum, astradrom, ortodoxinfo, sinodultalharesc si celelalte. Doamne, ajuta!

  4. Nea Emiliane, revin dupa circa o luna pe site-ul matale. Acum daca esti corect pana la capat vei citi si posta acest link iar la urma vei trage singur concluziile vis a vis de BOR.
    Eu unul m-am lamurit demult!

    Vezi linkul:

    https://ochr.ro/neconstitutionalitate-si-stupiditate/

    PS
    Iti scrie un om care iubeste Biserica lui Hristos, cu toate randuielile ei, stabilite inca de acum 2000 de ani, precum si de cele 7 sinoade ecumenice.

    • Sunt mega corect :). Am citit si aprob comentariul pentru ca n-am motive sa nu-l public. Articolul din link e un atac la Biserica, insa nu imi este inca clar daca e voit/premeditat sau din stupiditate (ca sa folosesc acelasi termen cu autorul lui). :) Biserica e scoasa iarasi vinovata, cand de fapt singurul vinovat este Statul, cel care a pornit totul, a impus tuturor restrictiile si continua cu impunerea celor mai abuzive masuri. Isi imagineaza cineva ca Biserica nu vrea sa tina slujbele ca inainte de Coronavirus? De ce ar vrea Biserica sa continue aceste restrictii pentru credinciosii ei? E clar ca n-are niciun motiv si e prima interesata sa se ridice toate restrictiile. In articol e ori o interpretare stupida / limitata a ce s-a intamplat (din punct de vedere al reactiei Bisericii) ori un atac vadit premeditat la Patriarh, Sinod si deci la Biserica. OCHR astia sunt de studiat pe mai departe, mai ales acum dupa acest articol. Daca parerea este sincera…domnului avocat care a scris acea parere i se aplica perfect tot ce am explicat eu in articolul de fata – COnducerea BOR si Coronavirus. CIne poate contesta deciziile Bisericii? Este doar un alt individ care crede ca stie el mai bine contextul si situatia (repet, in cazul in care e o opinie sincera). Biserica nu a acceptat deloc cu obedienta aceste masuri. In spate este o lupta crancena, inclusiv juridica. Portiuni din aceasta lupta au mai iesit ici colo la iveala. Lupta nu e pe fata, la TV, oricum n-ar pricepe nimic telespectatorii. Multi acuza Biserica de obedienta in raport cu Statul. Iarasi…stiu ei mai bine decat conducerea Bisericii ce se poate face in contextul complicat in care ne aflam. Biserica are tot interesul ca ai ei credinciosi sa aiba libertate maxima in participarea la slujbe si taine. Faptul ca credinciosii au restrictii ESTE DIN CAUZA STATULUI, Statul le impune, Statul pune presiune pe Biserica. Biserica face ce poate si reactioneaza cum crede ca e cel mai bine, CA SA NU IASA MULT MAI RAU DECAT ACUM. Repet – asta s-a putut la nivel de Biserica pentru a nu iesi mai rau decat situatia actuala. VOI INTELEGETI CA TRAIM IN RAZBOI? Cati aveti experienta in razboi cu raul? Abia asteapta mafiotii un minuscul pretext ca sa inchida complet bisericile. Biserica se strecoara printr-o ploaie de gloante si obuze de la mafioti cum poate. Si unii care se cred mai “viteji” decat conducerea BOR cred ca stiu ei mai bine cum se gestioneaza aceste situatii, cum se reactioneaza in acest razboi, cand de fapt ei sunt la nivelul de gradinita in lupta cu Raul, in toate formele lui. Doamne, ajuta!

    • Pai ce e de zis? Mafiotii politici interfereaza in mod ilegal si fraudulos, complet nejustificat cu activitatea Bisericii, cu scopul de a indeparta pe cat mai multi romani de Biserica si de a distruge atat pe poporul roman cat si pe Biserica, apoi mafiotii colegi din presa interpreteaza mincinos articolele din legi/ordine ca sa insele si sa pacaleasca ultimii naivi care le mai urmaresc publicatiile. In mod viclean si antiortodox si antiromanesc mafiotii de la antena3 au interpretat exprimarea “dupa fiecare utilizare” din ordin cum le-a convenit lor mai mult – adica “dupa fiecare credincios”. In realitate se poate interpreta ca “dupa fiecare utilizare” inseamna de exemplu dupa momentul impartasirii tuturor credinciosilor din Biserica la slujba de duminica. Dar cine se uita in gura mafiotilor si presei lor…e un om mort. Biserica Ortodoxa Romana este in aceasta perioada atacata de mafioti mai mult ca oricand sau ca alte dati. Românii care nu sunt alaturi de Biserica si de conducerea ei in rezistenta la acest atac sunt practic niste sinucigasi care isi taie craca supravietuirii lor ca neam de sub picioare. http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/226854

    • Site-uri dastea antiromanesti si antiortodoxe cu nume ortodoxe (lupi in blana de oaie) care ataca Biserica Ortodoxa si pe ierarhii ei in mod premeditat si organizat, spre inselarea romanilor naivi, eu nu pot promova la mine pe blog. Cei care se iau dupa acesti inselati si schismatici isi fac rau lor si fac rau Bisericii. Cand veti vedea manastirile romanesti de traditie ca nu mai pomesc ierarhii sau patriarhul, atunci sa cercetam subiectul pe indelete. Dar cat timp inca sunt pomeniti in Bisericile si Manastirile romanesti din toata tara, cu exceptii minuscule ale unor rataciti, sa stim ca toate pozitiile astea aparent de aparare a ortodoxiei dar in realitate de atac la ortodoxie sunt niste pozitii antiromanesti si antiortodoxe in cea mai mare parte a unor mafioti antiromani organizati in grup viclean antiortodox si prin exceptie ale unor naivi pacaliti usor de dusman. Toti cei care au porniri arogante din mandrie sa creada ca ei stiu mai bine decat conducatorii Bisericii cum se lupta cu diavolul si instrumentele lui in prezent, ca ei stiu mai bine cum ar trebui gestionata relatia cu celelalte culte etc, sa reciteasca articolul meu de mai sus cu Cine poate contesta deciziile Bisericii. Doamne, ajuta!

    • Prin exceptie va las link-ul pus. Dar va rog sa nu mai promovati site-uri antiromanesti si antiortodoxe precum apologeticum. Balamand ala pare o alta sperietoare de ortodocsi naivi unde s-a semnat nu stiu ce care n-are nicio valoare sau aplicabilitate in viata societatii sau a Bisericii. In ciuda portavocilor mafiote care incearca sa ii rupa pe romani de Biserica lor prin tot felul de inselari tip sinodul din Creta, noi inca avem ortodoxia curata. Conteaza realitatea din teren nu hartii care nu se aplica. Desigur, toti care pun botul la inselarile acestor site-uri mafiote detinute si administrate de mafioti antiromani si anticrestini, se cred mai destepti decat intreaga Biserica, decat ierarhii Bisericii, decat manastirile romanesti si duhovnicii români. In aroganta si mandria lor ei chiar cred ca stiu mai bine decat membrii Bisericii cum se face lupta cu dusmanul in vremurile noastre. Cata inocenta, naivitate si la unii rea-credinta. Apelul ca Biserica sa iasa la lupta pe fata, la vedere, raspicat etc impotriva Statului si ereticilor este organizat de mafiotii anticrestini si antiromani, pentru ca n-ar avea un avantaj practic important pentru români si ortodoxie, dar ar fi mega avantajos pentru mafioti. Dupa cum am scris si in articol – ierarhii Bisericii si Patriarhul cunosc cel mai bine situatia reala in care ne aflam si toate detaliile luptei cu dusmanul vazut si nevazut in aceste vremuri tulburi. Doar ei, impreuna cu duhovnicii lor, cu staretii de manastiri, cu sfatuire din partea celorlalte biserici ortodoxe pot lua cele mai bune decizii. Ce-si imagineaza naivii urmaritori de apologeticum, ortodoxinfo etc ca stiu ei ce e de facut – sunt doar imaginatii care duc la schisma.

  5. Doamne ajuta! Raspunsul la intrebarea cine contesta deciziile BOR unde acestea contrazic Sfanta Evanghelie si Sfanta Traditie, ca si Sfintii Parinti, se poate gasi acolo unde s-a facut ingradirea canonica de erezia ecumenismului si de pseudosinodul din Creta, deci la comunitatile ortodoxe ingradite aflata in fiecare din cele 14 Biserici nationale, iar la noi pretutindeni, in orice judet sunt preoti, calugari, mireni ingraditi de pomenirea celor 57 de episcopi eretici plus patriarhul care sunt eretici.Totusi pana la judecare, daca nu au pocainta urmeaza caterisirea, afurisirea si alte judecati pentru erezie cu capul descoperit si impreuna rugaciune cu ereticeii, de catre al VIII lea Sinod care vine repede in vremea apropiata( profetia calugarilor athoniti), acestia ca si preotii eretici inca mai au Har si Sfinte Taine. ( canonul 15 Sinodul I-II al Sf Fotie la Constantinopol.
    Recomandam draga domnule Emilian sa faceti o frumoasa epistola de lamurire catre Parintele dr. in teologie Ciprian Ioan Staicu catre email ciprioan@yahoo.com – ce va va darui o carte daca ii solicitati, site-ul Sfintiei sale este prieteniisfantuluiefrem.ro, mai avem noutati si predici si pe romanortodox.info si pe ortodoxlogos.ro.ro , precum si conferintele monahului athonit Gheron Sava (aflate pe Youtube) din Romania.
    Cu drag si mare spor duhovnicesc unul dintre miile de ortodocsi, Mihai
    PS. Aveti in vedere ca adevarata Ortodoxie se gaseste numai unde este jertfa si rabdarea la incercarile grele din vremurile noastre. Puteti deveni un site de marturisire a Adevarului.

    • Doamne, ajuta! Pai da, marturisim adevarul. Adevarul este ca ierarhia BOR stie mai bine ca tine si ca parintele Ciprian Staicu contextul in care se afla BOR si ce era de facut legat de sinodul Creta. Cum am mai spus, sinodul creta a fost organizat de mafioti cu scopuri mafiote. Participarea la el a fost tactica si nu inseamna deloc erezie sau “tradarea ortodoxiei”. Multi inselatori mafioti cu site-uri precum cele zise de tine pacalesc mii de credinciosi legandu-se de sinodul creta, si ii indeparteaza pe credinciosi de Biserica (implinind astfel scopul mafiotilor anticrestini si antiromani). Poate sunteti doar naiv pacalit ca sunteti singurii care mai duc ortodoxia mai departe. Ce iluzii. Manastirile romanesti inca pomenesc in mod firesc ierarhii si pe patriarh, sinodul creta nefiind deloc un motiv suficient de intemeiat pentru nepomenire. Doar cativa rataciti si naivii pacaliti de agentii inselatori ai dusmanului cred ca stiu ei mai bine decat manastirile romanesti. Asta se cheama mandrie. Repun link-ul cu explicatii foarte bune de la manastirea Petru Voda despre sinodul creta pentru cititorii sinceri: http://manastirea.petru-voda.ro/2016/10/12/ginduri-despre-adunarea-din-creta-si-urmarile-sale/ . Doamne, ajuta!

  6. Am văzut că ai încredere în Patriarh, că este de partea noastră (probabil că și în lupta anti-cip și anti-ecumenistă, după părerea ta, nu?)… Doar trei exemple legate de aceste subiecte, toate de anul acesta… :

    Ca să nu mai amintesc de problema cretană, pe care eviți să o confrunți… Sper că nu gândește la fel și Patriarhul…
    Oricum, faptul că Patriarhul este atacat de către soros-iști este un semn bun, adică e de partea bună a baricadei… Doamne ajută și mântuire, tuturor!

    • Nu-mi mai trimite link-uri de la mafiotii antiromani si antiortodocsi saccsiv. am scris de mi s-a acrit despre sinodul creta. Cine ataca in public Biserica si conducerea Bisericii este soldat al mafiotilor sau pacalit de mafioti, in orice caz, actioneaza in slujba mafiotilor voit sau inconstient. (mai rar sa fie atacata Biserica din inconstienta – cei mai multi de tipul Chirila, saccsiv, ortodoxinfo etc etc etc sunt agenti mafioti)

Spune-ți părerea aici: