Cui Slujeste Statul Român daca NU Sustine Real Catedrala Mântuirii Neamului?

Cui Slujesc acesti Oameni care NU au sustinut Catedrala si/sau NU au venit la Sfintirea ei pe 25 Noiembrie 2018?

cui slujeste statul roman daca nu sustine catedrala mantuirii neamului

Catedrala Mantuirii Neamului reprezinta un simbol pentru Comemorarea Eroilor Români din toate timpurile, un simbol pentru Unitatea Românilor de pretutindeni, un simbol pentru Valorile Autentice Românesti pe care poporul român le practica de mii de ani – Altruismul, Dragostea fata de aproapele, Credinta in Dumnezeu, Harnicia, Onestitatea, Dreptatea, Adevarul.

In jur de 50.000 de români dintre cei mai vasnici membrii ai poporului nostru au fost prezenti (ca reprezentanti ai tuturor celor care si-au dorit dar n-au putut sa ajunga) alaturi de reprezentantii Bisericii Ortodoxe, la sfintirea Catedralei Mântuirii Neamului pe 25 Noiembrie 2018.

Observam ca la acest Eveniment UNIC si Reprezentativ pentru Istoria României si pentru Valorile Românesti AU PARTICIPAT:

Biserica Ortodoxa – prin reprezentant – Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, de la Constantinopol – reprezentant al intregii ortodoxii
Biserica Ortodoxa Română – in jur de 100 de preoti si episcopi, in frunte cu Patriarhul Daniel
Biserica Ortodoxa Greaca – prin reprezentant – IPS Hrisostom, Mitropolitul de Patra
Poporul Român – prin zecile de mii de români care au participat la slujba de Sfintire veniti din toate colturile tarii si din afara granitelor special pentru acest eveniment

CINE NU A PARTICIPAT LA SFINTIREA CATEDRALEI, LA ACEST MOMENT UNIC IN ISTORIA ROMANILOR SI REPREZENTATIV PENTRU VALORILE ROMÂNESTI:

Presedintele Statului – Klaus Iohannis
Presedintele Senatului – Calin Popescu Tariceanu
Presedintele Camerei Deputatilor – Liviu Dragnea
Presedintii Tuturor Partidelor Politice (cu exceptia PNL)
Guvernatorul Bancii Nationale – Mugur Isarescu
Familia Regala a României

Singurele persoane cu functii mai importante despre care avem cunostinta ca au participat la sfintire sunt Prim Ministrul Viorica Dancila si Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu. Pare ca Statul Român si-a trimis acesti 2 reprezentanti, care sa bifeze prezenta Statului la acest eveniment DIN BUCURESTI, precum trimite delegatii oficiale cu cativa reprezentanti la diferite evenimente in ȚĂRI STRĂINE. Prin acest comportament, Statul s-a comportat ca un strain fata de ce inseamna Tara Românilor, Biserica Românilor, Valorile Românilor. Statul se comporta ca un organ strain intr-un corp (Tara Românilor) pe care nu-l recunoaste si nu-l respecta.

Observam ca principalii reprezentanti ai celor mai importante institutii ale Statului NU au participat alaturi de Popor si Biserica la acest Eveniment Unic din 25 noiembrie 2018, poate singurul eveniment cu adevarat reprezentativ pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

Sigur, puteti spune ca n-au participat, dar au sustinut cu bani. E adevarat, institutii precum Guvernul României, Primăria Municipiului București și alte primării au directionat din bugetele lor sume importante pentru construirea Catedralei, insa doar pentru ca Parlamentul a decis in 2007 prin LEGEA 376/2007 ca Statul Roman va sustine financiar construirea Catedralei Mantuirii Neamului prin Guvern si Autoritatile Administratiei Publice Locale.

Iata Legile:

O.U.G. nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

Legea nr. 261 din 5 octombrie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului

Legea nr. 376/2007 pentru modificarea alin. (2) al art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii NeamuluiModificarea stabileste ca: “(2) Fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale.”

Ce spune Patriarhia Română?

“Intre anii 2009-2016, Patriarhia Română a solicitat sprijinul financiar pentru şantierul Catedralei Naţionale Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliului General al Municipiului București, Consiliilor Locale ale Sectoarelor Municipiului București, Consiliilor Județene și Consiliilor Locale ale Primăriilor orașelor capitale de județ din toată țara. (…) Patriarhia a primit un procent de 5-6% din cât a solicitat.” (sursa: catedralaneamului.ro)

Vasile Crăcăoanu, inginer şef pe santierul Catedralei spunea in aprilie 2018: „Pentru fiecare an bugetul aferent lucrărilor a fost zero de fiecare dată. Însă, printr-o minune, de fiecare dată s-a găsit cineva care să ajute. Acum suntem în aceeaşi situaţie”. (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/fonduri-insuficiente-la-catedrala-mantuirii-916303)

Iata ca Fonduri de la Guvern si Primării au venit cate putin, TOTAL INSUFICIENT ca lucrarea sa nu intampine problema subfinantarii. Astfel ca de baza au ramas si donatiile credinciosilor din toata tara si de peste hotare, dar care si acelea sunt insuficiente, pentru ca poporul român este sărăcit premeditat.

Iata ce spunea Sectorul Monumente si Constructii Bisericesti al Administratiei Patriarhale: “Donațiile obținute între anii 2009-2016 prin colecta națională pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, organizată de Biserica noastră pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, au fost folosite în exclusivitate la șantierul Catedralei Naționale. (…) Din cauza accentuării gradului de sărăcie a populației în timpul și după efectele crizei economice, aceste donații de la credincioșii din eparhii au devenit total insuficiente pentru continuarea lucrărilor la șantier în ritmul necesar pentru finalizarea Catedralei la termenul programat.” (sursa: catedralaneamului.ro)

Deci Poporul Român si Biserica Ortodoxă Română au facut tot ce au putut pentru a strange bani si pentru a sprijini financiar construirea Catedralei. Statul Român insa NU a facut deloc cât ar fi putut, ci a distribuit pentru Catedrala sume INSUFICIENTE, doar cat sa bifeze obligatia conform Legii 376/2007, fapt care a dus la intarzierea finalizarii Constructiei Catedralei.

Este o rusine pe obrazul Statului si al reprezentantilor Statului care ar fi putut face mult mai mult pentru Catedrala.

Daca Statul “Român” ar fi fost intr-adevar românesc, așa cum îi spune numele, lucrarile de construire a Catedralei nu aveau nicio problema legata de finantare, probabil erau de mult finalizate iar la slujba de sfintire ar fi fost prezenti TOTI reprezentantii institutiilor Statului – Presedintele cu toti consilierii, Prim Ministrul, Toti Ministrii si Toti consilierii lor, Toti Parlamentarii, Toti Primarii din Bucuresti etc.

Prin insuficienta sustinere financiara a Constructiei Catedralei (deci BLOCAREA EI) si prin neparticiparea la Sfintirea Catedralei in 25 Noiembrie 2018, acesti indivizi din fruntea Statului au o atitudine duplicitara, dubioasa, ne-românească. Ne intrebam, CUI SLUJESC IN REALITATE ACESTI OAMENI, daca NU VIN alaturi de Poporul Român si de Biserica Strămoșească pentru cinstirea Eroilor Români si pentru Sustinerea si Promovarea Valorilor Autentice Românesti?

……………………..

Emilian, 29 nov 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s