Prima Zi de Scoala – Cateva Ganduri si Sfaturi

prima-zi-de-scoala-slujba-religioasa-morala-ortodoxa-biserica

PRIMA ZI DE SCOALA dintr-un nou an scolar trebuie sa inceapa cu o slujba ortodoxa prin care copiii, parintii si profesorii sa fie binecuvantati pentru a primi ajutor de sus in dezvoltarea si modelarea noilor generatii. Speram ca asa s-a intamplat in toate scolile din tara.

In educarea copiilor responsabilitatea este impartita in special intre PARINTI si PROFESORI.

Parintii trebuie sa NU creada ca daca si-au dat copilul la scoala, gata, de acum se ocupa scoala de educarea lui. GRESEALA FATALA.

Sistemul de invatamant este puternic viciat in mod premeditat, in nenumarate moduri, pentru ca cei mici sa NU aiba parte de o educatie la cele mai inalte standarde.

Multi profesori autentici, dedicati, mai sunt prin Sistemul de invatamant, si isi dau silinta, in situatia data, sa faca ce pot, cat mai bine pentru copii. Le multumim si le uram succes. Dar sa nu credeti ca Scoala este suficienta in a crea români adevărați.

Profesorii trebuie sa constientizeze responsabilitatea imensa pe care o au in modelarea copiilor. TOT ce face un profesor in raport cu copiii este important si va lasa o amprenta asupra celor mici. Profesorii trebuie sa NU cada in capcanele ideologiei de gen si noilor concepte anticrestine impuse prin legislatie. Sub nicio forma acestea nu trebuie aplicate la clasa. (vezi planul de spalare pe creier a copiilor de AICI).

Atat Profesorii cat si Parintii trebuie sa contribuie activ la formarea unor tineri români in baza traditiilor si valorilor stramosesti, niste tineri DEMNI de a purta numele de ROMÂN.

Educatie inseamna TOT ce il “modeleaza” pe copil, NU doar informatiile teoretice livrate gârlă, nu cu lopata, ci cu basculanta, direct in creierul copiilor, in mare parte total inutil, ca oricum le uita imediat. Dar pe langa informatiile oferite, educatie inseamna si INTER-RELATIONARE profesori-elevi, elevi intre ei si elevi cu toti ceilalti oameni. Inseamna si DOBANDIREA DE ABILITATI. Mai inseamna constientizarea principiilor de bun simt despre Igiena, Sanatate, Alimentatie, Utilizarea Timpului, Organizarea vietii, Siguranta, Functionare in societatea umana de astazi, Evitarea pericolelor lumii moderne etc etc etc.

Dar mai presus de toate, CEA MAI IMPORTANTA este Educatia Ortodoxa – VALORI MORALE care trebuie insuflate copiilor inca de mici, pentru a se obisnui sa fie tot restul vietii români ortodocși practicanți.

De ce este esențial acest lucru?

DOAR TINERII ORTODOCSI, care si-au insușit si aplica valorile morale ortodoxe au cele mai multe sanse sa faca fața acestor vremuri tulburi si incercarilor de toate tipurile care vin gramada peste ei.

Mafia straina atee care conduce lumea reuseste sa PACALEASCA si EXPLOATEZE popoarele prin PATIMILE omului. Cei care NU cad usor in patimi si pacate lumesti, care nu pun mare pret in viata lor pe placerile lumii acesteia, sunt cei care sunt CEL MAI GREU DE PACALIT. De aceea ortodoxia este atat de importanta.

Cei usor de pacalit actioneaza ca niste turme de oi, la comanda pacalitorului, facandu-si singuri rau si lor si celor din jur. Se intampla asta peste tot in lume si vedem asta si in Romania.

CE NE DORIM COPIILOR NOSTRI si generatiilor urmatoare? Sa NU mai fie pacaliti! Sa vada adevarul, realitatea lumii in care traim si sa ajunga sa traiasca LIBERI, nu in subjugare si exploatare cum traieste poporul nostru astazi.

Retineti acest lucru: exploatarea astazi are la baza (si) PACALIREA, iar pacalirea de catre agresor se realizeaza PRIN PATIMILE lumesti. De patimi scapam si invatam sa ne ferim LA BISERICA. Astfel, cele mai mari sanse sa fie IMUNI la atacul mafiei sunt ortodocsii practicanti. Nu degeaba atat de multi patrioti din ziua de azi recomanda apropierea de Biserica. Nu degeaba Biserica Ortodoxa este atacata atat de puternic in mass media anti-romaneasca.

Poti sa-l inveti pe copilul tau ORICE. Poate sa ajunga sa cunoasca toate informatiile de pe planeta si sa aiba zeci de abilitati. ESTE DEGEABA daca nu invata sa practice ortodoxia. Va fi pacalit si exploatat prin patimi lumesti carora NU le va face fata de unul singur, fara Biserica.

Sa NU duci copilul la Biserica si sa nu-l inveti despre ortodoxie este ca si cum l-ai lasa sa moara de foame. Nu are de unde sa invete din alta parte cum sa faca fata lumii in care traim! Si nici putere de a realiza asta nu va capata din alta parte, decat din Biserica!

Repet: responsabilitatea cresterii copiilor este impartita in special intre PARINTI SI PROFESORI. Acolo unde parintii nu se pricep asa bine, trebuie sa compenseze profesorii SI INVERS – acolo unde profesorii nu se pricep, trebuie sa se ocupe parintii. Parintii NU trebuie sa abandoneze educatia doar in carca profesorilor (legati de maini si de picioare de legislatie), si trebuie sa vegheze CONTINUU cu privire la ce informatii si concepte (daunatoare) li se livreaza copiilor la scoala.

Despre Morala Ortodoxa si Valorile Morale ale Poporului Roman – dragostea, echitatea, bunatatea, onestitatea, marinimia, impartirea bunurilor si cu ceilalti, munca, harnicia, modestia, altruismul, curajul, dreptatea etc TREBUIE SA LE VORBEASCA TOATA LUMEA COPIILOR. Si nu doar vorbe, ci sa ii invete sa practice aceste valori. Atat parintii cat si profesorii.

Duceti copiii la Biserica si Manastiri. Este nu doar important, este ESENTIAL pentru supravietuirea poporului roman.

Urez un nou an Scolar plin de reusite tuturor copiilor români! Iar parintilor si profesorilor intelepciune in modelarea tinerilor români.

De Cititi si aceste 7 lucruri despre Educatia copiilor: http://basilica.ro/7-lucruri-despre-educatia-copiilor-din-cuvintele-patriarhului-daniel/

……………………

Emilian, 10 sept 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s