Ceausescu NU detinea Toata Puterea in Stat

mit-iluzie-ceausescu-puterea-totala-in-stat-datorie-externa-foamete-suferinte-1

 
TOTI cei care nu sunt informati cu privire la fenomenul numit DISONANTA COGNITIVA sa se opreasca din citit ACUM si sa caute, sa afle si sa inteleaga mai intai ce este disonanta cognitiva, pentru ca ea se manifesta la cei mai multi oameni care cred ca Ceausescu a fost un dictator ateu criminal. (pe scurt: disonanta cognitiva – fenomen care iti creeaza sentimente negative puternice din cauza adevarului dur si greu de suportat. „Dacă apare un conflict intre ceea ce credem si ceea ce facem, resimtim un disconfort, care este rezultatul unui mecanism interior denumit disonanta cognitiva. (…) Tendinţa omului de a nivela conflictele interioare duce adeseori la automanipulare şi la acceptarea unor opinii complet iraţionale” (sursa) Cei care nu pot invinge acest fenomen, al disonantei cognitive, ajung sa gaseasca alte explicatii decat adevarul pentru ce se intampla in jurul lor, pentru ca adevarul este greu de suportat psihic si implica un alt comportament din partea oamenilor, pe care oamenii nu sunt dispusi sa il aiba. De cele mai multe ori, atunci cand adevarul contravine convingerilor oamenilor, foarte multi manifesta disonanta cognitiva si prefera sa pastreze propriile convingeri false decat sa accepte adevarul, pentru ca este mai comod psihic sa isi pastreze convingerile decat sa admita ca au gresit. Pe scurt, disonanta cognitiva ii face pe oameni sa ignore adevarul dur din jurul lor pentru a nu fi nevoiti sa se confrunte cu acesta si pentru a nu ajunge la concluzia inevitabila ca trebuie sa isi schimbe stilul de viata ca sa traiasca mai bine sau sa isi schimbe convingerile de o viata, daca vor sa inteleaga realitatea reala.)

Acum sa revenim la Ceausescu.

Nu contesta nimeni suferintele traite de romani in ultimii ani ai perioadei Ceausiste, sau cel putin eu nu fac asta. Sigur ca au exista lipsuri, si chinuri, si foamete si frig si frica si etc.

Ce nu stiu oamenii insa, sau nu vor sau nu pot sa inteleaga din cauza credintelor infipte adanc pe fond emotional (cele mai adanci si greu de scos) (disonanta cognitiva), este ca Ceausescu NU avea controlul total al statului, ci doar o anumita putere in Stat, mai ales in ultimii ani. Foarte multe functii cheie in stat pe vremea lui Ceausescu INCA erau ocupate de straini cu falsa identitate de romani, care decideau si aplicau asupra poporului LUCRURI OPUSE decat ce ordona Ceausescu, in special in ultimii 10 ani inainte de revolutie.

Acestii straini au pus la cale, organizat si implementat toate actiunile de infometare, frig, saracie asupra poporului pentru a crea o prapastie intre popor si Ceausescu. Bancurile cu Ceausescu au fost promovate si distribuite printre romani cu acelasi rol de a ii pata imaginea si de a separa poporul de conducator.

Aceiasi oameni cu false identitati de romani (de generatii) au organizat si implementat asa zisa “revolutie” din 1989, l-au dat jos pe Ceausescu si au preluat controlul pana astazi. Imediat dupa Revolutie s-au re-instalat in functii in stat straini cu false identitati de romani si au re-preluat conducerea Statului. Exemplele sunt nenumarate.

Ceausescu NU stia ca inca are in aparatul de stat Straini cu false identitati de romani (pe multi a reusit sa-i indeparteze dar s-a vazut ca pe unii nu i-au cunoscut).

Ceausescu NU stia ca poporul o duce rau. Ii umpleau pietele imediat inainte de vizitele lui oficiale ca sa creada ca poporul are tot ce-i trebuie. Ce alta explicatie plauzibila exista pentru umplerea pietelor si magazinelor inainte de vizitele lui oficiale? L-au tinut premeditat in NECUNOASTERE. NU ii respectau ordinele. El spunea sa se rezolve x, y, z. Ei spuneau “Da, sa traiti” si NU respectau ordinele, lucrurile NU se rezolvau. EL NU STIA pentru ca cei care erau responsabili sa il informeze erau fie straini cu false identitati de romani fie tradatori sclavi la acei straini.

In timpul suferintelor / foametei poporului, tara PRODUCEA gramezi de bani. Era o bogatie imensa la dispozitia Statului doar ca nu ajungea la popor in mod premeditat, fara ca Ceausescu sa stie.

Ratiile la mancare au fost gandite sa fie suficiente si indestulatoare pentru populatie, dar cei care trebuiau sa le implementeze NU respectau impartirea productiei, asa cum fusese stabilita: DUPA asigurarea necesarului populatiei, restul se ducea la plata datoriei externe. NU se respectau ordinele venite de la Ceausescu iar Ceausescu NU stia.

Sunt unii care cred ca foametea era cauzata de “nebunia lui Ceausescu de a plati datoria externa”. Datoria externa a fost platita integral in MARTIE 1989. Cum va explicati ca din martie 1989 pana in DECEMBRIE 1989 s-a pastrat acelasi nivel de suferinta si foamete? De ce nu a crescut bunastarea imediat dupa plata datoriei externe? Asta e o dovada clara ca suferinta poporului roman de atunci n-are nicio legatura cu plata datoriei externe.

SE ARUNCAU FRUCTE SI MANCARE LA GUNOI, doar ca sa nu ajunga la populatie, fara ca Ceausescu sa stie ceva legat de asta.

In ultimii ani NU se mai putea ajunge la el ca sa fie avertizat, era inconjurat doar de mafioti, care opreau pe oricine incerca sa-l informeze despre situatia reala.

In ultimele ZILE de viata ale lui, intemnitat la Targoviste, Ceausescu inca credea ca este bunastare in tara – DOVADA acestui lucru este marturia din acest film:

Este o convingere falsa (o iluzie) in care traiesc foarte multi oameni, ca puterea totala in Stat era la Ceausescu. El avea, da, functia “suprema” in stat. La ce folos daca persoane importante in aparatul de stat, sub nivelul lui in ierarhia de conducere, nu respectau ordinele lui si lucrau la ordinele ALTCUIVA, in contra poporului roman?

Mitul ca relele de pe vremea lui Ceausescu au venit de la Ceausescu…este doar un mit, o iluzie.

Sa nu ne grabim deci sa-l acuzam pe Ceausescu, fara sa cautam sa intelegem realitatea reala din acele vremuri.

………………………….

Emilian, 3 august 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.
 

3 responses to “Ceausescu NU detinea Toata Puterea in Stat

 1. 1) Disonanta cognitiva este mult mai periculoasa decat isi inchipuie multi. Din cauza ei, multe persoane nu numai ca au avut de suferit in plan psihic ci mai rau in plan fizic(loviri, abuzuri, violuri) iar unele persoane si-au pierdut inclusiv viata.Un lung sir de tefeliste vestice ce promovau accesul liber al valurilor de “refugiati”, chiar dupa ce au avut de suferit din cauza acestora, din cauza disonantei cognitive si-au pastrat convingerea ca raul suferit nu este din cauza strainilor ci din cauza “societatii vestice”.
  https://www.incorectpolitic.com/proastele-vestului/
  2) Orice om cu capul pe umeri stie ca in situatii de criza, trebuie sa faci unele sacrificii pentru a le rezolva. Personal, dupa “revolutie” cand am aflat ca Romania si-a platiti TOATA datoria externa iar Romania devenise PRIMA SI SINGURA tara din lume care facuse asta, am inteles ca sacrificiul facut de poporul roman a fost pentru realizarea acestui obiectiv, si nu am mai cautata alte explicatii. Mai tarziu am inteles ca datoria externa si suferinta poporului roman erau doua chestiuni disticte si nu aveau legatura decat intr-o foarte mica masura. Adevaratii vinovati i-ati amintit mai sus.
  Oricum, eu raman la convingerea ca, Dumnezeu a ingaduit asta, pentru ca poporul roman era IN PERICOL SA DEVINA BOGAT si ca fiecare roman urma sa simta pe pielea lui bunastarea/bogatia ce venea din cauza unui regim anti-crsitic. Imbogatinduse, romanul devenea(poate) mult mai predispus sa uite sau sa treaca cu vederea legiunile de Sfinti ai Inchisorilor, si mucenicia eroilor partizani din munti ,delta sau din alte locuri(care s-au intamplat pana la venirea lui Ceausescu), gasea scuze acesteui regim iar finalul era racirea credintei ortodoxe si impietrirea inimii. Cu alte cuvinte nu ne-a fost de folos. Desii sunt diferente fundamentale intre noi si vest putem constata cu usurinta la ce grad de anestezie spirituala a dus bunastarea occidentalilor. O anestezie fatala, ce ii pune in pericol sa isi piarda nu numai acesta bunastare ci si: viata, tarile iar in final acesta poate duce la un efect de domino ce pune in pericol chiar rasa alba, rasa ce a facut posibila iesirea din evul mediu si a dat umanitatii 99% din inventiile si descoperirile ce sunt folosite de toata umanitatea ce isi zice siesi astazi – moderna. Fara prea mari exagerari putem spune ca “civilizatia” occidentala sufera in mai mica sau mai mare masura de disonanta cocgnitiva din cauza acestei bunastari.
  3. Identificarea adversarului neamului romanesc ramane esentiala. Consider ca multi din cei ce au parasit tara au facut-o tocmai din lipsa identificarii lui. Fara sa stii cu cine lupti , bati in retragere. Continuati sa spuneti adevarul si sa aduceti cunostinta si constiinta in cat mai multe minti si suflete romanesti.
  Doamne Ajuta.

  • Aveti dreptate. Exista riscul ca oamenii sa o ia razna daca ar avea fiecare o imensa bunastare/bogatie si sa se departeze de valorile autentice, cazand in plasa diavolului si agentilor lui umani de a merge inspre placerile lumii materiale – care stim ca sunt distructive intr-un final. Totusi, conteaza foarte mult CONDUCEREA poporului. Faptul ca Romania ca tara ar fi ajuns probabil una dintre cele mai puternice din lume (daca nu cea mai puternica, prin relatiile cu atat de multe tari din lumea intreaga, prin crearea unei banci centrale internationale la bucuresti etc) nu inseamna obligatoriu ca toata aceasta bogatie s-ar imparti in mod egal la 25-30 milioane de romani cati or mai fi in lumea intreaga si gata, am rezolvat treaba. Totul e in functie de conducere si ce permite Dumnezeu. Poporu n-ar fi avut acces oricum la bogatia aia sa o imparta el poporul cum vrea. Popoarele nu decid nimic. Conducerea popoarelor este cea care decide. Iar o conducere autentic ortodoxa si autentic patriotica, daca ar fi fost in toate functiile de conducere din aparatul de stat, si n-am fi fost agresati/atacati continuu…ar fi putut sa dezvolte un sistem social ORTODOX, singurul sistem OPTIM de functionare al omului pe pamant. Romanii ar fi avut bunastare exact cat le trebuie sa traiasca decent si frumos. Apoi tot surplusul de bunastare si bogatie, conducerea crestina, ortodoxa l-ar fi folosit pentru ajutarea ALTOR POPOARE din lumea intreaga. Menirea unui popor pe pamant NU este sa aiba fiecare individ bogatie/avere materiala, mancaruri, masini, case etc. Ci sa valorifice “talantul” lasat lui de Dumnezeu inspre ajutorarea celorlalte popoare. Aici inseamna sa promovezi si sa aplici valorile umane autentice (ortodoxe) peste tot in lume. Singura metoda prin care toti oamenii de buna credinta ajung sa traiasca bine pe Pamant. Sigur, in situatia in care poporul este atacat cu scopul de a fi distrus si eliminat de pe fata pamantului (Cum se intampla cu noi astazi) …. te zbati macar sa supravietuiesti. Dar in situatia de pace reala si bunastare…de acolo incepe inmultirea talantului in beneficiul OMENIRII. Oricum…toate sunt cu voia lui Dumnezeu si Dumnezeu stie cel mai bine ce e bun pentru noi. Doamne ajuta!

   • Perfect adevarat tot ce spui. Daca diavolul ar avea cosmare, asta ar fi cel mai mare dintre ele, o tara ortodoxa condusa de o elita ortodoxa ce ajunge la o bunastare ce nu vine neaparat din bogatie(chiar daca si din ea) ci din intelegerea, buna coordonare si cooperare a oamenilor, din buna functionare a institutiilor in folosul acelei natii , si unde totul se face in spiritul si litera Evangheliei, si unde surplusul care ar aparea negresit si neintarziat ar fi folosit, exact cum spui tu, pentru ajutorarea altor popoare. Acest model ar deveni repede molipsitor, iar umanitatea s-ar debarasa rapid de lipitorile ce-i sug vitalitatea si o indreapta catre autodistrugere. In prezent, lumea nici nu este constienta ca ar exista acest model,(pentru ca s-a lucrat foarte mult de slugile raului ca sa nu razbata), sau oricare altul apropiat , si nu cunoaste nimic in afara de capitalism si comunism, doua fete ale aceleasi monede, moneda ce apartine stapanitorului acestei lumi.
    Popoarele intraevar nu decid nimic, dar nici conducerile lor nu decid mare lucru(cu exceptia statelor totalitare). Cea mai importanta se dovedeste a fi puterea judecatoreasca. Daca am avea judecatori drepti, multe s-ar indrepta in tara, chiar si impofida puterii serviciilor secrete. Servicii secrete ce depasesc in nr. pe cele americane. Propunerea de desfiintare a SRI, ce au contribuit decisiv la distrugerea acestei tari, facuta de avocatul Dan Chitic mi se pare o prima voce dint-un lung sir de contestatari ce vor iesii la rampa cat de curand.
    Mi-e teama insa ca “situatia de pace reala si bunastare – de unde incepe inmultirea talantului” nu este posibila. Pacea pe acesta lume cazuta este o utopie. “Fericiti facatorii de pace, caci acestia fiii lui Dumnezeu se vor chema”, asadar pacea trebuie facuta, starea “normala” a umanitatii este cea de razboi.
    Se sacrifica totul ca om cu om sa nu se inteleaga iar razboiul, de orice natura ar fi el, sa continue la infinit. Dar, chiar si daca aceste razboie se intampla, este iar cum bine ai remarcat, dupa voia Creatorului . Dumnezeu stie mai bne ce este folositor pentru noi, pentru indreptare, pentru parasirea caii largi a pierzaniei.
    Doamne ajuta.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s