Cortana de la Windows vrea sa stie mai multe despre mine. TEAPA!

cortana-windows-10-dosar-electronic-date-personale-permisiuni-aplicatii-tehnologie-moderna

Cortana de la Windows vrea sa stie mai multe despre mine. TEAPA!

Ma anunta Cortana, un programel in windows 10 ca DACA VREAU EU, ea poate sa invete mai multe despre mine cu scopul, desigur, de a ma ajuta. Si ai optiune sa accepti si sa ii dai permisiuni sa invete mai multe despre tine in functie de ce faci prin windows, sau ai optiune sa NU ii dai permisiune.

Astfel de situatii, pe calculator, pe internet, cand esti logat la diferite conturi, in diferite aplicatii de pe mobil, pe google, pe facebook etc, SUNT O MARE TEAPA.

Teapa NU este ca daca dai accept patesti nu stiu ce rau, iti fura aia datele personale etc, ci Teapa este ca INDIFERENT DACA DAI ACCEPT SAU NU, prin noile tehnologii pe care le folosesti zi de zi – internet, google, facebook, mail, aplicatii pe mobil etc etc etc, ITI DAI ORICUM DATE PERSONALE. Fie ca vrei, fie ca nu, fie ca dai accept sau nu, O Gramada de Date Personale sunt extrase din TOATA activitatea ta pe calculator, internet, google, facebook, telefon si sunt stocate in Dosarul Electronic Personal. Dosar la care nu ai sub nicio forma acces si habar n-ai cine il gestioneaza.

Rolul acestor notificari venite de la progrămele si aplicatii de tipul “Am nevoie sa accesez nu stiu ce din calculatorul tau sau din telefonul tau”, cu variante de raspuns “Accepta” sau “Refuza” au rolul de a induce in capul omului ideea ca EL DECIDE, ca el alege daca se trimit spre stocare-prelucrare date personale despre el sau nu. Se inoculeaza in capul omului ideea ca DACA el alege sa NU dea permisiune, acele date sunt in siguranta la el in calculator sau telefon, si aplicatia respectiva NU are acces la ele. AHAHAHAHAHAH! TEAPA! O mare teapa! Indiferent ce alegi tu, tehnologia de azi permite preluarea si stocarea FARA CA TU SA STII.

In situatia ta, de utilizator al noilor tehnologii, sunt miliarde de oameni de pe planeta. Miliarde de Dosare Electronice Personale exista, cate unul pentru fiecare dintre noi, in baze de date secrete la care niciunul dintre noi nu avem acces.

De ce nu s-ar crea aceste baze de date imense cu informatii despre fiecare individ care utilizeaza tehnologie moderna? Ca n-au spatiu suficient pe hard? :)))) AAAAAAAAAAHHAHAHAH. Sa fim seriosi.

Ce contine Dosarul Tau Electronic NU depinde de permisiunile pe care le acorzi, ci STRICT DE CE FACI CONCRET PE CALCULATOR, TELEFON SI INTERNET. Poate de aceea Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe ne-au avertizat cu privire la tehnologia moderna…

In principiu, TOT ce faci se stocheaza in Dosarul tau Electronic.

Cine Stocheaza si Cu Ce Scop…vom vorbi intr-o alta postare…

…………..

Emilian, 13 feb 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman. 

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s