La Multi Ani Românilor de Pretutindeni!

la-multi-ani-romania-romani-steagul-romaniei-tricolor-drapel-rosu-galben-si-albastru

Primele Ganduri pe 2018.

Multumim, Doamne, pentru anul ce-a trecut, cu bune, cu rele, cu bucurii si necazuri – toate sunt cu voia ta ca noi sa ne indreptam si sa traim pe calea cea buna.

Iarta-ne, Doamne, pacatele noastre si ajuta-ne sa nu mai gresim.

Multumim, Doamne, ca ne-ai adus la inceputul unui nou an. Ajuta-ne sa ne indreptam pornirile rele, sa pazim poruncile Tale si sa facem bine aproapelui nostru in acest an.

Sa multumim clerului ortodox român, pustnicilor, calugarilor, maicilor, staretilor, preotilor, episcopilor, patriarhului etc care se roaga si lucreaza neincetat pentru noi, in fata lui Dumnezeu.

Sa ne amintim si sa multumim stramosilor si eroilor nostri, si sa ne rugam pentru ei, carora le datoram tara, pamantul, limba si credinta. Sa le cinstim pe acestea cum se cuvine in noul an si sa le pastram bine pentru cei ce vor veni dupa noi.

Ajuta-i, Doamne, pe români sa vada ca Invatatura Ortodoxa ofera cel mai bun sistem de organizare al omului de buna credinta, si sa se apropie mai mult de Biserica Stramoseasca.

Ajuta-ne, Doamne, sa ne rupem de patimile, viciile si dependentele care ne fac rau: alcool, fumat, dulciuri, mancare nociva, lene si pierderea timpului, egoism si ignorarea aproapelui etc.

Ajuta-ne, Doamne, sa ne rupem si de instrumentele prin care dusmanii nostri ne pacalesc sa ne facem singuri rau, si prin care poporul nostru este inselat si exploatat: Televizor, Radio, Filme, Presa, Site-uri de Stiri etc.

Ajuta-ne sa reducem conflictele dintre noi si sa ne solidarizam cu ceilalti frati români in jurul Bisericii – principalul stalp de românism pe care il avem.

Ajuta-ne ca sentimentul patriotic sa se dezvolte in inima românilor, iar cei ce simt româneste sa gaseasca mijloacele prin care sa se uneasca si sa lupte impreuna pentru binele Poporului Român si Ortodoxie.

Amin!

La Multi Ani!

Emilian, 1 ian 2018, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “La Multi Ani Românilor de Pretutindeni!

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s