Memoriu Impotriva Vaccinarii Obligatorii facut de Medicii din Constanta

memoriu-medici-constanta-anti-vaccinare-obligatorie-impotriva-legea-vaccinarii-obligatorii

Memoriu

Subsemnații, medici în județul Constanța, având in vedere controversa pe marginea proiectului de lege a vaccinarii in Romania care ne afecteaza direct atat ca medici, cat si ca cetateni ai acestei tari, solicitam eliminarea obligativității vaccinării – prin aplicarea unor amendamente la proiectul de lege amintit.

Motivăm această solicitare prin următoarele:
1. In Romania vaccinurile sunt inregistrate ca medicamente la Agentia Nationala a Medicamentului, deci se supun aceluiasi regim juridic si de practica medicala;

2. Vaccinarea este o intervenție medicală, conform art. 1 pct. d) din Legea Nr. 46/2003 care spune:
”prin interventie medicala se intelege orice examinare, tratament sau alt act medical in scop de diagnostic, preventiv, terapeutic ori de reabilitare;”

3. Conform legii drepturilor pacientului si Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România, nici un act medical nu poate avea loc fara consimtamantul pacientului:
Legea 46/2003 art. 13: ” Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”

4. Codul de deontologie art . 11:
”(1) Nicio intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.
(2) În aceleași condiții, consimțământul se poate retrage în orice moment de persoana vizată.”

5. Proiectul de lege, prin situarea binelui societății înaintea binelui ființei umane, încalcă art. 4 din Codul de deontologie medicală care spune:
„În toate deciziile cu caracter medical, medicul va trebui să se asigure că interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei.”

6. Vaccinarea obligatorie de masă incalcă art. 5 din Cod care stipuleaza tratarea individuala a fecarui caz:
” Medicul trebuie să depună toate diligențele și să se asigure că decizia profesională pe care o ia sau intervenția cu caracter medical respectă normele și obligațiile profesionale și regulile de conduită specifice cazului respectiv.”

7. Acest proiect de lege incalca independenta profesionala a medicului stipulata in art. 6 al Codului care precizează:
” Medicul este dator să stăruie și să își apere independența profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de rațiuni de rentabilitate economică sau de ordin administrativ.”

8. Acest proiect de lege incalca art. 8 al Codului, care stipuleaza ca pacientul trebuie sa beneficieze de maximum de garantii in raport cu situatiile concrete, adica in conditiile in care exista un risc, nimeni nu poate fi obligat sa si-l asume impotriva vointei sale;

9. Acest proiect de lege incalca, prin „acordul prezumat” cu privire la vaccinare stipulat la art. 21 (3), articolul 14 din Cod care spune:

”(1) Medicul va solicita și va primi consimțământul numai după ce, în prealabil, persoana respectivă sau cea îndreptățită să își dea acordul cu privire la intervenția medicală a primit informații adecvate în privința scopului și naturii intervenției, precum și în privința consecințelor și a riscurilor previzibile și în general acceptate de societatea medicală.
(2) Pe cât posibil, medicul va urmări ca informarea să fie adecvată și raportată persoanei care urmează să își manifeste consimțământul.”

10. Acest proiect de lege încalcă Constituția României, art. 22, 26 și 53:
1. În condițiile în care vaccinarea devine obligatorie, aceasta poate fi asimilată atingerii dreptului la viață și integritate fizică și psihică dacă produce patologie fizică, psihică sau deces precum și torturii dacă se efectuează împotriva voii cuiva, contravenind art. 22 care stipulează:
Art. 22:
”(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.”
2. Obligativitatea vaccinării încalcă dreptul persoanei fizice de a dispune de ea însăși, drept consfințit de art. 26:
Art. 26
”(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
3. Proiectul de lege privind vaccinarea aduce restrângerea unor drepturi și libertăți, așa cum au fost discutate anterior, deși art. 53 din Constituție arată clar condițiile foarte particulare în care acest lucru poate fi făcut. Menționăm că proiectul de lege privind vaccinarea nu se adresează unor situații de pericol iminent ci, dimpotrivă, după cum menționează Art. 1 (1) ”…pe durata vieții…”, deci se situează cu totul înafara cadrului constituțional stipulat de art. 53 care spune:

Art. 53”(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.”

Cu respect,
Semnatarii

Sursa: https://www.facebook.com/catalina.rudencu/posts/510233032674296

…………………….

Emilian, blog Ce-i cu noi?, 27 oct 2017. FB: Ce-i cu noi?

9 responses to “Memoriu Impotriva Vaccinarii Obligatorii facut de Medicii din Constanta

  1. Lăudabil și necesar inițiativa medicilor din Constanța. Numai ca aleșilor neamului nu le pasa. Nu le pasa de ce scrie în constituie, nu le pasa ce scrie în codul de deontologie medical , nu le pasa ce scrie în tratatele internaționale semnate și de România. Nu le-a pasat niciodată de acest neam și nici nu intenționează sa le pese vreodată. Credeți ca ei nu știu ca cu acesta lege se calcă în picioare tot ce însemna libertăți fundamentale. A fost aproape unanimitate în Senat unde sa votat pentru( fără un vot) și va fi unanimitate și mai departe pentru adoptarea legii otrăvirii obligatorii. Cărui guvern european ii pasa cu adevărat de cetățenii pe care ii reprezinta? Toți sunt o copie la indigo. Se ia omul, creație Dumnezeiasca, se scot virtuțile din el (căci omul asa este creat de Dumnezeu – bun) se baga în el patimi cat mai mari și mai multe, se înregistrează totul pentru a-l avea la mana, și uite asa prin involuție, (dupa mine evoluția sau involuția sunt caracteristice numai omului și se refera strict la partea spirituală a sa) apare o noua specie (identificata atat de bine de Petre Tutea ),politicianul sau maimuța cu cravata.
    Acesta este cea mai mare încercare a nației romane din ultima 100 de ani cel puțin.
    Este acel ” nu se mai poate” la care se referea Noica care îl pune în sfârșit pe roman “sa faca” , pentru ca romanul, spunea marele patriot, nu face când se poate ci când nu se mai poate. Acesta lege este acel catalizator ce va trezi si uni nația romana. Dacă legea va fi adoptata și romanii vor permite aplicarea ei putem spune ca nația romana nu mai exista. Exista doar o populație rătăcită, îndobitocita și autista. Sa nu fie.

    • Cam asa e, cu exceptia expresiei “alesii neamului”. Politicienii “români” nu sunt romani multi dintre ei si nu sunt alegi de popor – toata treaba aia cu votu e o mare abureala. Ei sunt alesi de mafia internationala din spatele lor. Da, este una dintre cele mai mari incercari. Vaccinarea obligatorie este otravire obligatorie. Este genocid la propriu. Suntem aici daca doriti sa va implicati cumva in oprirea acestui genocid. Aveti mailul meu la Contact.

  2. Stiu… Speranta e tot la Dumnezeu, dar, aici pe pamant, ca lucruri palpabile, doar la o minune(tot Dumnezeiasca, evident) prin care politicienii sa reziste presiunilor externe mai putem spera, ca protestele nu prea ajuta si oricum ele sunt aproape inexistente, cel putin pe aceasta tema…

  3. Nu asta era subiectul. Apropo, eu stiam ca duhovnicii au dreptul sa stabileasca care e falsa ortodoxie(nu “ortodoxism”). Ortodoxia se cultiva din cartile sfintilor si din Biblie, asa ca stai linistit, ca nu de pe acel site imi trag seva duhovniceasca… Apropo, te deranjeaza chiar asa de tare anti-ecumenismul lui saccsiv? Adevarul nu poate fi amestecat niciodata cu minciuna.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s