Ansamblul Folcloric “Posada” – Tineri din Curtea de Arges danseaza o sârbă de 15 minute de revelion 2017

ansamblul-folcloric-posada-ansamblu-popular-tineri-dans-curtea-de-arges-1-revelion-2017Ansamblul Folcloric “Posada” din Curtea de Arges este un exemplu de organizare prin care tineri români duc mai departe valorile folclorice ale poporului nostru – port popular, muzica, dans popular. De peste 15 ani exista in Curtea de Arges acest ansamblu “Posada” care ofera copiilor oportunitatea de a invata dansuri populare si de a duce mai departe traditiile romanesti. Iata ce se poate realiza cu aproximativ 3 repetitii pe saptamana, o sala potrivita pentru dans popular, un profesor pasionat, priceput si dedicat, tineri dornici sa invete si sa se simta bine impreuna, parinti care sa sustina aceasta activitate si sprijin local.

FELICITARI! Un astfel de ansamblu ar trebuie sa existe in toate orasele tarii!

VIDEO Ansamblul Folcloric “Posada” 1 ianuarie 2017:

Tinerii din Curtea de Arges stiu sa danseze si sa se simta bine impreuna. Ansamblul Folcloric “Posada” a lasat deoparte portul popular in aceasta seara si a incantat participantii cu o demonstratie de dans la o sârbă de 15 minute:

VIDEO Ansamblul Folcloric “Posada” 2011:

FOTO:

Detalii Ansamblul Folcloric “Posada”:

Anul infiintarii: aprilie 2000

Obiectiv: descoperirea si promovarea valorilor si traditiilor cultural-artistice romanesti prin educarea tinerilor in spiritul tradtiilor in vederea insuflarii copiilor si tinerilor dragostea pentru folclorul si datinile strabune.

Componenta: 40 persoane (dansatori, instrumentisti, solisti vocali)- cu mentiunea ca in cei aproape 15 ani de activitate, ansamblul a avut in total peste 200 de copii care s-au initiat in tainele traditiilor si folclorului romanesc.

Repertoriu: 14 suite de dansuri populare din cele mai reprezentative zone ale Romaniei (Muntenia, Moldova, Ardeal, Crisana, Maramures, Banat si Oltenia) ca:
hora, braul, sarba, batutele moldovenesti, galaonul oltenesc, bataile pe cizma din Ardeal, purtata din Palatca si invartitele din zona Mures si Bihor, tropotita maramuresana, brau banatean, joc in doi, calusul muntenesc, caluserul transilvanean.

Descriere: fiecare suita are durata de 4-7 minute si o ritmicitate ascendenta, iar costumele sunt specifice zonei folclorice prezentate. Ansamblul detine si aproximativ 100 de costume populare din diverse zone folclorice ale Romaniei.

Activitate artistica bogata in tara si strainate si nenumarate distinctii.

Felicitari!

Contact Ansamblul Folcloric “Posada”:

Facebook – contact si detaliihttps://www.facebook.com/pg/Ansamblul-Folcloric-Posada-439216796247543/about/?ref=page_internal

Facebook – pagina cu noutati: https://www.facebook.com/Ansamblul-Folcloric-Posada–1396006170727220/

……….

Emilian, 3 ianuarie 2017, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s