Presa – Instrumentul Mafiei Internationale de Inselare a Crestinilor – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 3/9

presa-evreiasca-evrei-din-romania-manipulare-indobitocire-romani-protocoalele-inteleptilor-sionului“Problema capitala a guvernului nostru este de a slabi spiritul public prin critica; de a face popoarele sa piarda obiceiul de a gandi, caci gandirea creeaza opozitia, de a impinge fortele spiritului in zadarnice hartuieli de vorbarie. De cand lumea, popoarele, ca si simplii indivizi, au luat vorbele drept fapte, caci ele se multumesc cu aparenta lucrurilor, si rar isi dau osteneala sa observe daca realizarea a urmat promisiunilor care privesc viata sociala.

Pentru aceasta institutiile noastre vor avea o fatada frumoasa, care va demonstra in mod elocvent binefacerile lor in ceea ce priveste progresul. Noi ne insusim fizionomia partidelor, a tuturor tendintelor, si le vom preda oratorilor nostri care vor vorbi atat de mult, incat lumea va obosi ascultandu-i.

Pentru a pune mana pe opinia publica, trebuie sa o punem in incurcatura exprimand diferite parti si mult timp atatea opinii contradictorii incat crestinii vor sfarsi prin a se pierde in labirintul lor si prin a intelege ca e mult mai bine sa nu ai nici o opinie in politic. Acestea sunt chestiuni pe care societatea nu e nevoie sa le cunoasca.

Nu ii e dat sa le cunoasca decat celui care conduce. Acesta e primul secret.

Cea mai sigura cale a succesului, in politica, este secretul intreprinderilor sale: cuvantul diplomatului nu trebuie sa se potriveasca cu faptele sale. Trebuie sa constrangem guvernele crestine sa lucreze dupa acest plan, pe care noi l-am conceput cu amploare, si care e aproape de a atinge scopul. Opinia publica ne va ajuta la aceasta, aceasta opinie publica pe care „marea putere”, presa, a pus-o deja in mod secret in mainile noastre. In adevar, cu putine exceptii, pe care este inutil sa le enumeram, presa este de pe acum in intregime sub stapanirea noastra.

Cu presa vom proceda in felul urmator. Ce rol joaca acum presa? Ea serveste spre a inflacara pasiunile sau spre a intretine egoismele partidelor. Ea este zadarnica, nedreapta, mincinoasa si majoritatea oamenilor nu inteleg la ce serveste. Noi o vom inseua si ii vom pune frane tari, vom face la fel si pentru celelalte lucrari imprimate, caci ce ne-ar servi sa ne scapam de presa, daca ar trebui sa servim drept tinta brosurii si cartii?

Vom transforma publicitatea, care ne costa scump astazi, pentru ca ea ne permite sa cenzuram jurnalele, intr-un obiect de folos pentru statul nostru. Vom crea un impozit special pentru presa. Vom pretinde o garantie cand se vor infiinta ziare sau tipografii. Astfel guvernul nostru va fi garantat contra oricarui atac din partea presei. La nevoie vom pune amenzi fara mila. Timbre, garantii si amenzi vor da un venit enorm statului. Este adevarat ca gazetelor de partid ar putea sa nu le pese de pierderile de bani. Le vom suprima chiar dupa al doilea atac. Nimeni nu se va atinge nepedepsit de aureola infailibilitatii noastre guvernamentale.

Pretextul pentru a suprima o gazeta va fi ca organul in chestiune tulbura spiritele fara nici un motiv. Va rog sa bagati de seama ca printre acei care ne vor ataca vor fi gazete create de noi, insa ele vor atinge numai puncte a caror schimbare o dorim.

Nimic nu se va face cunoscut societatii fara controlul nostru. Acest rezultat este atins chiar in zilele noastre, prin faptul ca toate stirile sunt primite prin mai multe agentii, care le centralizeaza din toate partile lumii. Aceste agentii vor fi atunci cu totul institutiile noastre si nu vor publica decat ceea ce le vom prescrie. Daca de pe acum am stiut sa ne insusim spiritele societatilor crestine intr-atat incat aproape toti vad evenimentele mondiale prin culoarea sticlelor ochelarilor pe care noi li le punem la ochi, daca de pe acum nu exista in nici un stat zavoare care sa ne interzica accesul la ceea ce crestinii numesc prosteste secretele de stat, ce va fi cand vom fi stapani recunoscuti de intregul univers in persoana regelui universal?

Literatura si ziaristica sunt cele doua forte educatoare mai importante; de aceea, guvernul nostru va fi proprietarul celei mai mari parti din ziare, in acest chip influenta vatamatoare a presei particulare va fi neutralizata si noi vom castiga, o influenta enorma asupra spiritelor. Daca vom autoriza zece ziare, noi vom crea treizeci ale noastre, si asa mai departe. Publicul nu va avea nici o banuiala. Toate ziarele editate de noi vor fi in aparenta cu tendintele si opiniile cele mai opuse, fapt care va naste increderea in ele si va atrage spre ele pe adversarii nostri, fara neincredere; ei vor cadea in cursa si vor fi inofensivi.

Organele cu caracter oficial vor fi in primul plan. Ele vor veghea totdeauna asupra intereselor noastre, de aceea influenta lor va fi aproape nula.

In planul al doilea vor fi oficioasele, a caror chemare va fi sa atraga pe indiferenti si pe cei blegi.

In planul al treilea vom pune pretinsa noastra opozitie. Un organ cel putin va fi la extrema opusa a ideilor noastre. Adversarii nostri vor lua drept aliat pe acest fals opozant, si ne vor arata planurile lor. Ziarele noastre vor fi de toate tendintele: unele aristocratice, altele republicane, revolutionare sau anarhiste, atat cat va trai Constitutia, bineinteles. Ele vor avea, ca zeul indian Visnu, o suta de maini, din care fiecare va iuti schimbarea societatii; aceste maini vor conduce opinia in directia care va conveni scopului nostru, caci un om prea agitat pierde insusirea de a judeca si se pierde usor sub sugestie. Imbecilii care vor crede ca repeta opinia ziarului partidului lor vor repeta parerea noastra sau pe cea care ne va placea noua. Ei isi vor inchipui ca urmeaza organul partidului lor si, in realitate, vor urma steagul pe care il vom ridica noi pentru ei.

Multumita lor (organelor de presa), vom zgandari si vom potoli, atat cat va trebui, spiritele, in chestiunile politice, le vom convinge sau le vom zapaci, insufland cand adevarul, cand minciuna, confirmand faptele sau contestandu-le, dupa impresia pe care ele o fac asupra publicului, incercand totdeauna terenul in mod prudent, inainte de a pune piciorul pe el…

Prin presa, in discursurile noastre publicate in manualele de istorie bine facute, am facut reclama pentru martiriul, asa-zis acceptat, de razvratitori, in vederea binelui comun. Aceasta reclama a inmultit contingentele liberalilor si a aruncat mii de crestini in randurile turmei noastre.

Presa de altfel va atrage indata atentia asupra noilor chestiuni (cum stiti, noi am obisnuit pe oameni sa caute totdeauna ceva nou). Cativa imbecili, crezandu-se instrumentele soartei, se vor arunca asupra acestor noi chestiuni, fara sa inteleaga ca nu pricep nimic din ceea ce vor sa discute. Chestiunile politice nu sunt accesibile nimanui, cu exceptia celor care au creat politica, sunt multe secole de atunci, si care o conduc.

În general, presa noastra contemporana va demasca afacerile de stat, religiile, incapacitatea crestinilor si toate acestea in termenii cei mai necinstiti, pentru a-i ponegri in toate chipurile, cum stie sa faca doar rasa noastra geniala.”

sursa

…va urma

………..

Emilian, 16 dec 2016, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

4 responses to “Presa – Instrumentul Mafiei Internationale de Inselare a Crestinilor – Protocoalele Inteleptilor Sionului Partea 3/9

 1. Redau mai jos(prin copy/paste si nu prin link)Un Decalog ce va explica pe intelesul tuturor situatia actuala mondiala:
  Noam Chomsky a identificat și a explicat, prin intermediul unei formulări pe înțelesul tuturor, regulile manipulării pe care se bazează puterea politica în lume, reguli pe care acesta le numește “strategii ale diversiunii.” Aceste reguli au fost sitentizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii

  Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real opinia publica, iar apoi oferă soluțiile.

  Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providențială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumata de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumata) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamență preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

  4. Poporul trebuie să creadă ca și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său

  Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea îi înghite tot, dacă e prevenit îi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte

  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepti mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

  6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor

  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să îi ocupe timpul și să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

  Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetățenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă

  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

  9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei

  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma și sunt ușor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare

  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunostințe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.

  Pentru o mai adanca contemplare :Citește și: Noam Chomsky: Atacarea Siriei, o crimă de război

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s