Balanta cu false beneficii si ţepele de zi cu zi. Tu ce alegi?

balanta-false-beneficii-alegeri-decizii-morale-normalitate-mafie-ortodoxie-bine-rau-ceicunoiDe multe ori in viata noastra ne gasim in fata unor balante cu false beneficii / castiguri ale anumitor Decizii pe care (trebuie sa) le luam la un moment dat / intr-o anumita situatie. Deciziile le luam chiar si fara sa gandim prea mult la ele, chiar si fara sa constientizam ca exista si o varianta alternativa (sau mai multe) de a actiona in acel moment. De multe ori, ce decidem sa facem, sau ce facem pur si simplu fara sa stam prea mult pe ganduri (ci doar tintiti pe falsul beneficiu pe care dorim sa-l obtinem) este nociv noua, iar noi traim cu iluzia / ne mintim singuri ca ce am ales sa facem este in favoarea noastra.

Haideti sa luam cateva exemple. Nu judec pe nimeni, doar enumeram niste comportamente pentru a intelege ca sunt nocive noua si ca trebuie sa le evitam.

(VS = versus, impotriva, in loc de)

Pantofi cu toc si stramti la varf care cauzeaza sechele la coloana, monturi dureroase si degete indoite incalecate unele peste altele VS Picioare si Coloana Sanatoase

Alcool si Tigari VS Bani pentru ceva util si Sanatate

Dependenta de Alcool si Dependenta de Sex VS o Casnicie fericita

Placerea sexului si Comoditate (contraceptie) VS Bucuria de a avea copii

Concubinaj (comoditate, libertinaj, lipsa de responsabilitati) VS Casnicie si Familie traditionala romaneasca, Asumarea Responsabilitatii

Filme, Telenovele, Meciuri de fotbal la TV, Sedentarism, Lene, Trandavie VS Sanatate si utilizarea timpului in mod util.

Poluarea mintii cu Radio, TV, Filme, Muzica, Ziarele si Site-urile de stiri ale mafiei, Minciuna, Iluzii VS Minte limpede, Neintoxicata, Informare pe cont propriu, Adevar, Realitate

Doar Psiholog pentru probleme de comportament, dependente, probleme in familie VS Duhovnic ortodox

Petreceri, Somn, Lene VS Mers la slujbe la Biserica

Mancare si Sucuri toxice VS Sanatate

Cafea Nociva pe stomacul gol VS Apa plata pe stomacul gol

Vanatoare cu pusca VS Vanatoare cu aparat foto

Incredere orbeasca in “Autoritati” (doctori, profesori, politicieni, Televizor, Ziare), degrevarea responsabilitatii asupra vietii tale catre ei – din Comoditate (“ei stiu mai bine decat mine, sa decida ei ce sa fac eu ca sa mi fie bine”) VS Autoeducare, Minte deschisa si catre “alte adevaruri” decat cele promovate de propaganda oficiala.

Cancer si Asteptarea mortii de la cancer, Chimioterapie si Radioterapie, Resemnare, Falsa comoditate autodistructiva VS CITIT cum sa te vindeci de cancer si Modificarea stilului de viata si alimentar ca sa TRAIESTI (link)

Jocuri, Facebook, Filme, Beletristica VS Timp sa faci sau sa Citesti ceva util

Abandonat copiii la Scoala, sa le faca Scoala educatie manipulatorie, inclusiv educatie sexuala, sa le blocheze dezvoltarea individuala (diferita la fiecare copil) impunandu-le sa se comporte la fel si sa invete la fel si sa faca la fel ca o turma de oi VS Sa-ti educi SI TU copilul, macar din punct de vedere moral, al caracterului, sa-ti observi copilul si sa sustii dezvoltarea propriilor abilitati, NU SA SUSTII TOCITUL pentru note bune la scoala, si sa-l stresezi la creier cu notele si temele etc.

Bani pentru copilul tau (doar doar or umple niste goluri) VS Timp petrecut alaturi de copilul tau

Muzica tare la casti care distrug auzul VS Sanatatea urechii si mintii.

etc etc etc.

Cauzele acestui fenomen, prin care false beneficii de moment sunt mai importante pentru noi decat beneficii reale pe termen lung, sunt multiple.

Principala cauza ar fi, dupa parerea mea, departarea oamenilor de Dumnezeu, Biserica Ortodoxa, morala crestin ortodoxa si traditiile si valorile autentice ale poporului roman multi milenar. Aceasta departare a distrus existenta unui MODEL de urmat ca exemplu de Normalitate si ca invatatura despre ce este Bine pentru noi si familia noastra si ce este Rau. Departandu ne de aceasta enorma Înţelepciune, nu mai putem Discerne intre Bine si Rau si ajungem sa ne facem singuri rau, crezand ca ne facem bine.

Atacul continuu al Mafiei Internationale, pe mai multe planuri, impotriva Ortodoxiei si sistemului de valori morale promovat de Biserica este principalul vinovat pt departarea oamenilor de Dumnezeu, oameni care s-au lasat pacaliti de toate placerile lumesti cu care au fost ademeniti, si care sunt promovate peste tot – sex, pornografie, alcool, tigari, betii, petreceri, mancare gustoasa dar toxica, jocuri de noroc, jocuri pe calculator, televizor, muzica, filme, shopping, malluri, beletristica, programe de distractie si entertainment, trandavie, lene si multe altele – prin care si-au facut si isi fac singuri rau in mod continuu.

Cand omul a fost pacalit sa creada ca el e propriul lui stapan si ca poate decide ce vrea el sa faca si orice decide el va fi cel mai bine pentru el, dezastrul a inceput sa apara. Cand sistemul de valori, de ghidaj inspre bine sau rau a ajuns sa fie propriul creier, deciziile au fost din ce in ce mai proaste. Oamenii care au ca ghidaj sistemul de valori ortodox – o intelepciune ramasa de acu’ 2000 de ani, 2000 de ani in care mii de sfinti ne au talcuit si “tradus” prin cartile lor si comportamenul lor cat de important este acest sistem de ghidaj, si cum trebuie el aplicat, oamenii care se iau dupa aceasta intelepciune acumulata si imbogatita de la generatie la generatie, au sanse mult mai mari sa ia decizii mai bune si cu adevarat utile in viata lor.

Cei care se iau dupa propriul creier (adica dupa ce le baga in cap televizorul) dau gres in a alege ce e bine pentru ei. De ce? Din 2 motive simple si clare:

1. Pentru ca un singur creier nu poate fi mai intelept decat mii de creiere intelepte din ultimii 2000 de ani care ne au lasat invatatura ortodoxa – cel mai bun sistem de organizare si functionare a omului.

2. Pentru ca al nostru creier este MEGA Manipulat, influentat si pacalit de Mafia Internationala prin Radio, Televizor, Muzica, Filme! Ce gandesc astazi oamenii cu “propriul lor creier” este ceea ce au fost programati sa gandeasca prin Televizor si celelalte mijloace de manipulare existente astazi. De aceea vedem asa multi oameni astazi care isi fac singuri rau – asa au fost programati sa actioneze. Si ei habar n-au, ei cred ca e decizia exclusiv a lor si ca le face bine.

In urma deciziei de a actiona pentru a obtine falsele beneficii pe termen scurt, se obtine o placere temporara. N-ar fi poate nicio problema daca acea placere temporara n-ar veni la pachet cu PROBLEME GRAVE PE TERMEN LUNG. Toate “placerile lumesti / materiale” au tendinta de a ne face rau (vezi exemplele deja date mai sus).

Omul departat de Biserica / Dumnezeu cade mult mai usor in “patimi” / pacate care ii fac rau. Lenea si comoditatea, placerea gustului si lacomia pantecelui, dependenta de sex etc, sunt doar cateva care ne influenteaza puternic deciziile de zi cu zi.

Singura solutie pentru a incepe sa luam decizii din ce in ce mai bune pentru noi si familia noastra este EVITAREA EXPUNERII LA MIJLOACELE DE MANIPULARE ALE MAFIEI (renuntarea totala la radio, televizor, filme, muzica mafiei) si APROPIEREA DE BISERICA SI DUMNEZEU, asa cum ne-au invatat TOTI marii patrioti romani din Istorie.

Sa ne ajute Dumnezeu sa vedem “balantele” din fata noastra si atunci cand luam o decizie si actionam intr-un anume fel, sa ne intrebam: O FI BINE?

Emilian, 10 nov 2016, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? -un blog educativ despre comportamentul uman.

One response to “Balanta cu false beneficii si ţepele de zi cu zi. Tu ce alegi?

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s