Curs gratuit biciclisti incepatori – adulti si copii – 12 iulie 2015, Bucuresti

2 curs mers pe biciclete gratuit metoda usoara ceicunoi 6 iunie 2015 bucuresti parc herastrauDuminică, 12 iulie 2015, între orele 13-15, toţi cei interesaţi să înveţe să meargă pe bicicletă prin cea mai uşoară metodă, sunt invitaţi să participe la al 5-lea curs gratuit pentru biciclişti începători pe care îl ţin în Bucureşti. Cursul gratuit de învăţarea mersului pe bicicletă va avea loc în parcul Kiseleff din Bucureşti şi este destinat ORICUI vrea să înveţe să meargă pe bicicletă, indiferent de vârstă şi indiferent dacă s-a mai urcat vreodată pe o bicicletă sau nu. Cursul gratuit pentru biciclişti începători are la bază Metoda Uşoară de învăţare a mersului pe bicicletă – detalii despre ea AICI. Întâlnirea va avea loc la ora 13 la gura de metrou de la Guvern (Piaţa Victoriei) (cea mai apropiată de parcul Kiseleff – cea de pe Aviatorilor). Îi rog pe toți cei interesați de acest curs gratuit pentru biciclisti, să se înscrie printr-un banal mail cu un mesaj de genul Vreau să particip la cursul de biciclete (+numele mic şi vârsta, eventual nr de tel), trimis pe adresa de la CONTACT. Pentru a participa la acest curs gratuit nu aveţi nevoie de bicicletă – vom închiria biciclete (tot gratuit) din parcul Kiseleff. Aştept mesaj pe mail de la toţi cei interesaţi.

Detalii în continuare:

Cursul se va ţine dacă se strâng minim 5 participanţi (în afară de mine-organizatorul) şi dacă va fi vremea bună.

Voi completa mai jos persoanele care au confirmat prin mail participarea. Sunt bineveniti şi cei care au participat la cursul trecut şi n-au mai apucat să iasă în parc să exerseze singuri.

Detalii despre curs:

Cursul gratuit de învățarea mersului pe bicicletă se va desfășura pe baza Metodei Ușoare definitivată de mine și va tine aproximativ o oră și jumătate – două ore.

Program: La ora 13 fix ne vedem la gura de metrou Piața Victoriei – cea mai apropiată de parcul Kiseleff – cea de pe Aviatorilor. Hartă (click pentru a mări):

La 13:15 suntem la centrul de închiriere biciclete gratuit. Să aveți BULETINUL la voi!

La 13:30 începem exercițiile pe lateralul parcului, langa Bd. Aviatorilor și exersăm până la ora 15:15 când ne întoarcem să returnăm bicicletele (se închiriază gratuit pt 2 ore cu buletinul).

Exercițiile sunt simple – tot ce aveți de făcut este să încercați să prindeți echilibru precum copiii din filmulețul următor:

……..

Adică ce aveți de făcut este să vă împingeți cu picioarele, alternativ, pe lângă bicicletă (care nu va avea pedale pentru că le vom scoate) cu scopul de a prinde echilibru. Pedalarea are sens doar DUPĂ ce se prinde echilibru. Detaliile complete despre Metoda Ușoară de învățare a mersului pe bicicletă le găsiți în textul dedicat AICI. De regulă, echilibrul NU se obține după doar o oră și jumătate de exerciții…însă ce veți învăța duminică la curs va rămâne valabil pentru data următoare când veți ieși să exersați.

Organizator curs: Emilian, 28 de ani, București, deținătorul blogului Ce-i cu noi?

Participanți: oricine dorește să învețe să meargă pe bicicletă, indiferent de vârstă, dacă poate fizic să învețe acest lucru (are 2 picioare, 2 mâini, nu i-a interzis doctorul să meargă etc :) ).

Cerințe pt participare:

– bună dispoziție (nu e totuși obligatorie – corpul prinde echilibrul indiferent de dispoziția în care suntem, atâta timp cât facem exercițiile care trebuie)

– scoaterea din cap a ideii ”eu nu pot învăța să merg pe bicicletă” (dacă această idee este prezentă)

– încălțări pentru sport – ideal adidași dar merge și cu teneși;

– îmbrăcăminte lejeră (preferabil pentru sport) (preferabil pantaloni scurți, NU blugi că nu poți da din picioare)

– ar fi ideal ca fiecare să aibă la el un mini ghiozdănel pentru o apă/un sandvici/ceva de ronțăit – poate vi se face foame (o geantă pe umăr o să vă incurce un pic, dar bicicletele pe care le vom închiria au portbagaj special deci nu cred că o să fie o problemă)

– o pungă în care fiecare să-şi ţină pedalele până la sfârşitul exerciţiilor;

– ceva moale de pus pe șa, sub fund – un prosop / un pulover / ceva (din experiența anterioară am observat că șaua te jenează în timpul acestor exerciții, în special pe partea interioară a coapselor, de aceea încercăm să ameliorăm cu ceva moale în zonă, pe șa)

– BULETIN pentru închiriere bicicletă; NU aveți nevoie de bicicletă proprie, vom închiria gratuit de la centrul de biciclete din Kiseleff (2 ore, cu BULETINUL). Fiecare participant să aibă buletinul la el ca să poată închiria bicicletă. Dacă aveți deja bicicletă proprie, o puteți aduce ca să exersați direct pe ea.

Cei care nu reuşesc să-mi mai trimită în timp util mail că vor să vină la curs, să vină direct acolo (vedeţi hartă şi program mai sus).

Imagini și Feeedback de la cursurile trecute aici:

Curs 1 – 6 aprilie 2013, parc Izvor

Curs 2 – 13 iulie 2013, parc Kiseleff

Curs 3 – 7 septembrie 2013, parc Kiseleff

Curs 4 – 6 iunie 2015, parc Herăstrău

Pentru orice alte întrebări folosiți MAILUL de la contact.

PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:

Emilian – 28 de ani, organizator

Elena, 51 ani

Mihaela, 26 ani

Săndina, 37 ani

Luminiţa, 47 ani

Mihai, 34 ani

Aura, 38 ani + baieţii de 8 ani şi 6 ani

Aurelian, 55 ani + 1

Alina, 31 ani

…….

Aştept mailurile de confirmare ca sa vă trec pe listă.

UPDATE după curs:

Au participat la curs 7 persoane, dintre care una a învăţat să meargă pe bicicletă după o oră şi jumătate de exerciţiu. A reuşit să prindă echilibru foarte rapid, i-am pus pedalele şi a plecat pedalând fără stres. Restul participanţilor au prins echilibru între 3-15 secunde după o oră şi jumătate de exerciţiu. Mai au de revenit şi de exersat.

FOTO:

VIDEO:

…………………………………

FEEDBACK DE LA PARTICIPANŢI:

(de răspuns la următoarele întrebări sau de exprimat o opinie generală: 1.Cu ce gânduri ai venit la cursul de învăţare a mersului pe bicicletă? 2.Cum ţi s-a părut, la modul general, cursul? 3.Cum ţi s-a părut metoda aplicată pentru a învăţa mersul pe bicicletă? Ce ţi s-a părut cel mai dificil (sau ce nu ţi-a placut)? 4.Cum crezi că ar putea fi îmbunătăţit acest curs?)

Luminiţa Georgescu, 55 ani: Am fost o gasca haioasa, trebuie sa recunosti :) Eu, cel putin, m-am simtit minunat. Cursul a fost practic, util si am incercat sa profit cat de mult de sfaturile tale, si chiar am reusit, pentru cateva secunde, sa “plutesc” (imi place tare de tot cuvantul asta, e potrivit si mai ales sugestiv). Metoda e foarte inspirata, cred ca e intr-adevar cel mai simplu mod de invatare a mersului pe bicicleta. Fiecare are ritmul sau, daca ai obosit, asta e, te opresti si te odihnesti. Nu trebuie sa stea nimeni dupa tine, necesare sunt doar determinarea, ambitia si perseverenta. Simt ca mai am destul de exersat, dar n-am de gand sa renunt, mai ales ca nu necesita cine stie ce efort. Doar cu saua nu m-am putut imprieteni pana la final (ma cam doare zona cozii, cred ca o pereche de pantaloni speciali ar fi fost foarte utili, si chiar o sa-mi cumpar pentru urmatorul antrenament si o sa-ti spun cum a fost). Nu stiu daca metoda se poate imbunatati, e destul de simpla si eficienta in acelasi timp. Eu sigur o s-o recomand, la fel si site-ul ceicunoi, e foarte, foarte interesant, cu teme variate si documentate (si inca nu am apucat sa parcurg decat un pic din el). Iti multumesc inca o data, faci un lucru minunat, se vede ca esti pasionat, stii o multime de lucruri si ai si multa rabdare cu “elevii” – ce mai, profesorul ideal:) Eu imi voi aminti cu mare drag de prima lectie de mers pe bicicleta. Mult succes pe mai departe! Toate cele bune, Luminita.”

Elena Cârstea, 51 de ani: “Salut Emilian, în primul rând să îți mulțumesc pentru gestul deosebit de a ne ajuta și încuraja. 1.Am venit la curs cu dorința și hotărârea de a învăța mersul pe bicicletă. 2.La modul general ne-ai dat informații suficiente. 3.Metoda ușoară, simplă și eficientă. 4.Să ne întâlnim mai des(prezența ta cu siguranță ne va motiva). Cred că cei care chiar sunt determinați și vor să continue, ar fi bine să recompenseze ajutorul tău. Eu sunt încântată de curs şi hotărâtă să continui și să reușesc să merg pe bicicletă. Senzația este minunată. Îți sunt recunoscătoare Emilian!”

Săndina,  37 ani: Răspunsurile la întrebări: “1. Imi doream foarte mult sa invat sa merg pe bicicleta. 2. Cursul mi s-a părut foarte ok. 3. Metoda este buna si sper sa dea rezultate si in cazul meu. 4.Nu am sugestii de imbunatatire.” UPDATE:A venit si ziua in care am imensa bucurie sa te anunt ca pot merge pe bicicleta :). Am folosit pedalele astazi dupa aroape 1h de exersat ca la cursul de duminica. Am iesit in parc de la ora 07 dimineata. Nu mai voiam sa cobor de pe bicicleta, dar trebuia sa ajung la birou. Sunt foarte incantata si va multumesc din suflet pentru initiativa pe care o aveti:atat din prisma descrierii metotei usoare pe blog (este foarte ok descrisa), cat si din prisma cursului pe care l-ati organizat duminica, care sincer pentru mine a fost decisiv in reusita de a merge pe bicicleta si m-a ambitionat foarte mult (imi pierdusem speranta si parca eram descurajata ca nu aveam progrese). Multumesc tare mult. Ati facut un om foarte fericit.”

Dana, 42 de ani (a învăţat să meargă pe bicicletă după 1,5 ore de exerciţiu): “O sa incerc sa-ti raspund punctual la fiecare intrebare: 1.Sa vad ce se intampla…sa vad ce fel de oameni ar veni la o asemenea initiativa, sincer am vazut o alternativa mai buna decat statul in casa la tv …nu credeam ca o sa invat sa pedalez chiar in ziua respectiva. 2.Cursul mi sa parut interesant, dar mai interesant decat cursul mi sa parut ideea de a organiza asa ceva! 3.O metoda usoara, simpla ca o joaca de copii chiar. Doar ca doare fundul de la şeile incomode. 4.Nu cred ca se poate imbunatati ceva, totul a fost asa cum a trebuit sa fie dar  trebuie exersat si iar exersat si vointa. Multumesc si eu Emi inca o data pentru ocazia oferita. Toate cele bune.”

………..

În principiu NU se vor mai organiza alte cursuri anul acesta din lipsă de timp. Cine doreşte să înveţe să meargă pe bicicletă are detaliată Metoda Uşoară la ACEST LINK.

Succes!

Emilian, 4 iulie 2015 (update – 14 iulie, după curs), ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman

One response to “Curs gratuit biciclisti incepatori – adulti si copii – 12 iulie 2015, Bucuresti

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s