Directioneaza 2% din impozit pana pe 25 mai 2015 catre o asociatie sau un ONG! (edu)

directioneaza 2 doi la suta impozit pe venit formulare termen limita 25 mai 2015 asociatia neam unitAm mai scris şi în anii trecuţi despre direcţionarea a 2% din impozitul pe venit (care ORICUM este încasat de Stat din munca noastră) către o asociaţie sau un ONG. Puteţi vedea detalii despre cum am ales eu cui sa direcţionez în 2013 AICI. Pe scurt, este vorba de posibilitatea de a alege unde să se ducă 2% din impozitul pe venit. NU este vorba de o donaţie – acei bani ORICUM sunt luaţi de stat, ci este vorba de o direcţionare – voi puteţi alege unde să se ducă o  parte din aceşti bani. În loc să ajungă la Stat, adică la Guvernul corupt al României, ar putea să ajungă la o asociaţie/un ONG pe care îl alegeţi voi. În acest fel, acel ONG va primi o sumă de bani strânsă de la persoanele care au direcţionat către el, bani cu care va putea să desfăşoare activităţile benefice societăţii. Puteţi alege ONGuri care desfăşoară activităţi caritabile, care au grijă de copii săraci/abandonaţi, care se ocupă de bătrâni, de oameni ai străzii, de bolnavi, de tradiţiile şi cultura poporului român etc. Există mii de ONGuri din care puteti alege. Important e să direcţionaţi acei 2% către un ONG care vă inspiră încredere, decât să lăsaţi acei bani pe mâna guvernului corupt să îi facă pierduţi. TERMENUL LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA FORMULARULUI ESTE 25 mai 2015.

Detalii în continuare:

În anii trecuţi, din păcate doar aprox 25% dintre români au direcţionat 2%, însă chiar şi aşa peste 25.000 de ONGuri au primit în total peste 25 de milioane de euro. Deci acest gest de a direcţiona 2% CHIAR CONTEAZĂ ŞI AJUTĂ ONG-URILE!

TOT CE AVEŢI DE FĂCUT pentru a direcţiona cei 2% din impozitul perceput pe anul fiscal 2014, este să completaţi un formular şi să-l depuneţi personal sau să-l trimiteţi prin postă cu scrisoare recomandată la administraţia financiară de care aparţineţi până la 25 mai 2015.

Cei care au venituri din salarii trebuie să completeze şi să trimită formularul 230.

Cei care au (şi) alte venituri, trebuie să depună ORICUM formularul 200, şi acolo pot completa şi secţiunea cu direcţionarea 2% către un ONG.

Alte venituri înseamnă: Activitati independente; Cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal; Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real; Castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare; Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.  Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

Detalii despre completarea formularelor în postarea din 2014 despre 2%. Sus pe formular se trece anul 2014 (pentru că e vorba de impozitul perceput în anul fiscal 2014). Datele organizației ONG ce trebuie completate se găsesc pe site-ul asociaţiei alese de voi.

Formularele pentru directionarea 2% trebuie depuse personal, în dublu exemplar, la administraţia financiară de care aparţineţi, sau trimise prin poştă, cu scrisoare recomandată. Nu uitaţi să le semnaţi şi să treceţi data completării. DATA LIMITĂ PENTRU DEPUNERE SAU TRIMITERE CU POŞTA ESTE 25 mai 2015.

LISTA CU ADMINISTRATIILE FINANCIARE AICI.

Eu, Emilian, voi direcţiona anul acesta către Asociaţia NEAM UNIT. Formularele deja completate cu datele acestei asociaţii sunt AICI.

Mai sunt doar câteva zile pentru depunerea formularului. Nu amânaţi!

Emilian, 18 mai 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s