Corul bisericii Mavrogheni, București te invită să înveți să cânți cântece bisericești, patriotice și colinde! (bis)

cor patriotic romanesc 1 decembrie 2014 biserica ortodoxa sfantul gheorghe covasnaÎntrucât nimeni n-a răspuns favorabil la anunțul meu (din pagina Caut colaboratori) de înființare a unui cor patriotic amator, voi încerca să găsesc oameni alături de care să cânt melodii patriotice și nu numai alăturându-mă Corului bisericii Mavrogheni din București, care se înființează în această perioadă. Îi invit pe toți cei interesați de așa ceva să se alăture! Trimiteți-vă măcar copiii.

”Departamentul pentru Tineret al Parohiei Mavrogheni București, organizează CORUL PAROHIEI unde toate persoanele interesate să cânte sunt invitate. Vom învăța să cântăm cântece bisericești, cântece patriotice și colinde. Pot participa enoriași de toate vârstele, de la copii la pensionari. Prima întâlnire va avea loc marți, 28 aprilie 2015, ora 18, la biserica Mavrogheni.    Parohia Mavrogheni.

departamentul pentru tineret cor corul parohia mavrogheni bucuresti biserica cantari cantece melodii bisericesti patriotice colindeDetalii în continuare:

”Parohia Mavrogheni Bucureşti
Departamentul pentru Tineret
Plan de activităţi: oricine este binevenit să se alăture!

Marţi 28 aprilie 2015 orele 18:00 ne vom prezenta la Biserică pentru prima întâlnire pentru constituirea unui COR, vârsta nu are relevanţă – vor veni oameni de la 10 ani la 60 de ani. Toţi care se simt români vor trebui să vină. Sub conducerea unui artist de excepţie, vom începe să învăţăm să cântăm cântece religioase, patriotice şi bineînţeles colinde. Ne pregătim pentru a putea cânta la Biserică, de Crăciun şi în vizite la mănăstiri şi alte biserici să le facem o bucurie cu tot ce putem noi aduce.

Duminică 03 mai 2015: Pelerinaj la Mănăstirea Antim. Plecăm la orele 17:00 de la Biserică cu metroul. Ne vom întâlni cu stareţul vom vizita celebra bibliotecă, vom învăţa despre istorie şi vom participa la slujbă.

Atâta timp cât Neamul a trăit şi acţionat întru Hristos, a făcut faţă la toate dificultăţile. Noi încă din asta trăim de 300 de ani. Să revenim dar la izvor şi în primul rând să susţinem tinerii.

Doamne, ajută!”   Adrian Grigoriu FB

……….

Uitați ce face un cor românesc de 1 decembrie, Ziua Națională, la Sfântu Gheorghe, în Covasna:

……….

Uitați ce face Corul Symbol, prin occident:

(am urmărit de nenumărate ori acest videoclip și încă mi se face pielea găină)

…………

Astfel de momente și multe alte evenimente asemănătoare pot fi realizate cu ajutorul unui COR. Cei care simt că le-ar fi plăcut să ia parte la ce-au văzut mai sus în video, cei care simt un impuls să cânte când îi ascultă pe acei oameni cântând, cei cărora le trezesc sentimente patriotice astfel de melodii, cei care vor să învețe să cânte colinde și cântece patriotice și toți cei care doresc să cânte într-un cor de amatori, sunt invitați la prima întâlnire – Marți, 28 aprilie 2015, ora 18, la Biserica Mavrogheni, strada Monetăriei 4, în apropiere de Piața Victoriei:

Biserica parohia Mavrogheni bucuresti strada monetariei foto blogdebucuresti.ro

Ne vedem acolo!

UPDATE sept 2016: Inca se mai primesc persoane la COR! Experienta in cantat NU este relevanta. Va asteptam cu mic cu mare!  Detalii pe mail ceicunoi (at)( yahoo.com. (scris corect)

…….

Emilian, 27 aprilie 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

13 responses to “Corul bisericii Mavrogheni, București te invită să înveți să cânți cântece bisericești, patriotice și colinde! (bis)

  • Sigur ca da! In fiecare marti, de la ora 18 pana la ora 19 sunt repetitiile, la Biserica Mavrogheni. Va asteptam cu drag! Nu e nevoie de experienta anterioara in muzica sau ceva de genul asta, ci doar dorinta de a canta intr-un astfel de cor. Participantii sunt amatori, enoriasi din Biserica. Va asteptam.

  • Trimiteti-mi va rog un mail la adresa ceicunoi ((att(( yahoo.com (scrisa corect cu @) cu nr dvs de telefon ca sa va anunt cu privire la repetitia de martea viitoare. Numai bine!

  • Sigur ca da, lasati-mi va rog un nr de telefon pe adresa de mail ceicunoi )at( yahoo.com (scrisa corect cu @) ca sa va anunt luni seara in legatura cu repetitia de martea viitoare. Sau lasati-mi un comentariu aici cu nr de telefon (nu il public pe site).

  • Buna ziua, sigur ca va primim, va asteptam martea de la ora 18 la Bis Mavrogheni. Lasati-mi si un nr de telefon pe mailul ceicunoi )@) yahoo.com (scris corect) ca sa tinem legatura.

 1. Abia acum am descoperit acest blog, ACEASTA LUCRARE ABSOLUT INEDITA, in mijlocul unui ocean de minciuna, ignoranta, debusolare, pasivitate, descurajare si autocompatimire fara reactie. Ma bucur enorm ca EXISTA CINEVA, care incearca sa ia taurul de coarne, sa TRAGA CLOPOTELE MARI si sa ne trezeasca din amorteala in care ne complacem dupa 89.
  Nu spun mai multe acum, caci sunt multe de vazut, de citit si de deslusit pe aici.
  Voi incerca sa-l fac cunoscut in jurul meu, PENTRU CA MERITA !!!
  Imi place ideea lansata aici, privind infiintarea de coruri care sa promoveze muzica psaltica si patriotica. Chiar as fi interesat de procedura, cum se face “pornirea” la un asemenea demers, care sunt …ingredientele de baza.
  Va multumesc, va doresc izbanda in tot ce faceti pentru noi, romanii carora ne mai pasa.
  DOAMNE AJUTA !

 2. Domne ajuta cu noi este Dumnezeu cu multă credință sănătate cine reușește să cânte an strana la Sf biserica și da slava domnului Isus kristos este un lucru forte bun și un har trimis de la domnul cu sănătate

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s