Trăiască Ciorba la borcan! Ce să mâncăm la serviciu / școală / facultate? (s)

Trăiască Ciorba la borcan Ce să mâncăm la serviciu școală facultate mancare gatita acasa luata la pachet sanatoasa fara e-uri chimicale din comert 1Înainte de a vă lăsa să citiți acest text despre Ciorba la borcan, vreau să fac următoarele precizări:

1. Textul vorbește în principiu de masa de prânz. Eu, personal, dimineața pe stomacul gol beau multă apă și apoi până în prânz mănânc multe fructe (1-2 kg) în loc de covrigi = cocă rumenită fără nimic hrănitor sau patiserie = chimicale și E-uri (vezi fabrica Zeelandia care livrează în mod legal otravă în toată țara);

2. NU, nu a făcut nimeni mișto de mine niciodată că am mâncat ciorbă din borcan și NU, nu am nicio traumă legată de așa ceva care să mă fi făcut să scriu acest text :) – pur și simplu e o chestie care se întâmplă și despre care mi se pare util să scriu;

3. Textul vorbește despre Ciorba la borcan, dar e valabil pentru orice mâncare gătită pe cont propriu și adusă de acasă pentru a fi mâncată la serviciu/școală/facultate etc;

4. Ciorba este de regulă la borcan, pentru că borcanele pot transporta ciorbă (lichid) într-un mod mai sigur decât alte recipiente. E pur și simplu o chestie practică – dacă pui ciorba în casoletă de plastic riști să-ți umpli ghiozdanul/poșeta cu ciorbă. :) Desigur, orice alt recipient este binevenit pentru transportul mâncării (depinde și de ce fel de mâncare vorbim), deși în domeniul alimentar, sticla este mult mai sănătoasă decât plasticul – vezi câteva detalii aici: Plasticul este toxic. Folosirea plasticului in industria alimentara ar trebui interzisa! Cum ne afecteaza sanatatea obiectele din plastic din jurul nostru;

5. Bineînțeles că NU toată lumea are condițiile necesare la serviciu pentru a mânca ciorbă la borcan sau altceva gătit acasă, și bineînțeles că sunt inconveniente legate de transportul hranei de acasă, încălzitul ei etc. Fiecare face ce poate pentru sănătatea lui, în condițiile concrete/particulare pe care le are în viața lui. (Veți vedea că din ce în ce mai mulți oameni vor alege să mânânce chestii gătite acasă, de ei/rude/prieteni sau alimente cât mai puțin procesate – gen legume / leguminoase / fructe / boabe / semințe / sâmburi sub diferite forme – rase, salate, shakeuri etc. Părerea mea);

6. Bineînțeles că cei care trăiesc autonom într-o gospodărie țărănească sau o mică fermă familială, sau pensionarii care nu mai sunt nevoiți să meargă la serviciu nu știu câte ore pe zi NU se confruntă cu astfel de probleme. :) (Din acest punct 6 concluzia nu este să ne rugăm zilnic să ajungem mai repede la pensie – eu am renunțat de pe la 26 de ani la ideea de pensie – ci concluzia era să vedem cum putem face să fim CÂT MAI AUTONOMI);

7. Răspunsul la întrebarea din titlu – ce să mâncăm – este: hrană cât mai puțin procesată și cât mai puțin chimizată (ideal cât mai puțin gătită/prăjită). Vezi și articolele din categoria Mâncare otravă.

Acum, textul despre Ciorba la borcan:

Astăzi am mâncat la serviciu o ciorbă de legume la borcan. Făcută în casă. Delicioasă. Aveam de gând să o vărs într-o crăticioară, să o încălzesc la aragaz, să mi-o pun într-o farfurie adâncă dar…până la urmă am zis că „NEeeahh…merge și așa la temperatura camerei”. Am deschis capacul, am luat o lingură și am mâncat-o direct din borcan. Cu borcanul în punga în care l-am adus.

Trăiască Ciorba la borcan Ce să mâncăm la serviciu școală facultate mancare gatita acasa luata la pachet sanatoasa fara e-uri chimicale din comert 1

Mulți oameni au o chestie împotriva ideii de „Ciorbă la borcan”. (unii oameni au și o chestie cu mâncatul din pungă – de’aia am și menționat că am mâncat ciorba cu borcanul încă în pungă – să-i „provoc” și mai rău :) ). Există și expresii foarte întâlnite de genul „Ce-ai făcut mă, ai venit cu ciorbă la borcan?” (ironic-insultător) sau „Doar n-o să-mi aduc ciorbă la borcan?” (fii serios! eu sunt peste acest nivel!) etc.

Oamenii au o chestie împotriva ciorbei la borcan pentru că este echivalată cu sărăcia. În căpățâna multor oameni cel care își aduce ciorbă de acasă într-un borcan și o mănâncă la serviciu este sărac și nu are bani să-și cumpere ceva din oraș. Deși ideea asta pleacă desigur de la un sâmbure de adevăr (societatea sclavagistă în care trăim ne forțează să ținem de fiecare leu cum putem), este totuși o imbecilitate să privești omu’ care și-a adus ciorbă la borcan, INDIFERENT DE MOTIVE, într-un mod negativ. Până la urmă, ce ți-a făcut el ție rău, venind cu ciorba la pachet? Absolut nimic!

Mulți oameni au o nevoie aproape biologică de a-și gâdila/mângâia propriul egou. Este unul dintre motivele pentru care oamenii comentează ”Ce-ai făcut mă, ai venit cu ciorba la borcan HĂ HĂ?!”. În felul acesta, ei se prezintă în fața propriului EU și în fața celor din jur (care sunt de față) ca fiind MAI BUNI decât persoana care și-a adus ciorba. Ego-ul nostru este gâdilat (printre alte situații) și când noi ne considerăm mai buni decât alții sau când alții ne consideră mai buni decât alții. Este vorba probabil de vreo rămășiță de competiție între indivizii aceleiași specii, ca în natură. În creierul omului care-și hrănește ego-ul inconștient se întâmplă asta: „Tu mănânci ciorbă la borcan, eu mănânc nu știu ce pizza sau meniu de la nu știu ce restaurant => Tu ești mai sărac ca mine, eu sunt mai bogat ca tine => Tu ești mai fraier ca mine, eu sunt mai șmecher ca tine în societate => Mă simt bine”. Adică egoul se simte bine… Dar toate astea se întâmplă inconștient, nu plănuiește nimeni „hai să-l ironizez p’ăla cu ciorba ca să-mi ridic în slăvi ego-ul” :)

Deși existau pe vremuri și situații în care nu prea aveai alternative pentru hrană la serviciu – pur si simplu nu aveai de unde să cumperi mâncare în zonă și nici de unde să comanzi prin smartphone, și deși multă lume vine probabil cu mâncare la pachet și din considerentul banilor, în viitorul apropiat eu cred că vom asista la acest „fenomen” cu ciorba la borcan și din alt motiv: SĂNĂTATEA. Pur și simplu, în prezent, este mai sănătos să mănânci ce ți-ai făcut tu acasă (sau ți-a făcut cineva cunoscut) decât să bagi în gură CINE ȘTIE CE INGREDIENTE adaugate în mâncare de fast-food-urile, restaurantele, pizzeriile, supermarket-urile care oferă consumatorilor „hrană”.

Nu faptul că tu mănânci o ciorbă făcută acasă ar trebui să fie rușinos ci faptul că cei mai mulți mănâncă alimente din comerț pline cu chimicale nocive ar trebui să fie condamnat!

Așa cum țigara era considerată pe vremuri un semn de forță / siguranță / putere iar acum fumatul e doar un semn de slăbiciune și e considerat doar un viciu de care ești dependent, care te sărăcește și te îmbolnăvește (vezi cum să te lași ușor AICI), așa și venitul cu mâncare de acasă nu va mai fi considerat un semn de sărăcie sau cine știe ce tâmpenii, ci un mare NOROC să ai această posibilitate – să mănânci hrană gătită pe cont propriu.

Ție n-ar trebui să-ți fie jenă că tu mănânci o ciorbă sănătoasă făcută acasă de tine / mama / bunica / iubita / soția, ci ar trebui să-ți fie milă de ceilalți, că nu mănâncă hrană preparată acasă.

Când vezi pe alții că mănâncă cine știe ce chestii gustoase/delicioase (dar nu și sănătoase!) comandate/cumpărate de la nu știu ce restaurante, fast food-uri sau supermarket-uri, să te gândești că „uite săracul, el n-are timp să-și facă singur / n-are pe cineva să-i facă și lui niște mâncare sănătoasă – e nevoit să cumpere dubioșenii din comerț”. Aceasta trebuie să fie atitudinea! Nu să-ți fie ție jenă! Și spre asta sunt convins că se tinde în societatea actuală românească, dacă nu chiar la nivel european/planetar, ca reacție la mizeriile pe care ni le servește zilnic industria alimentară în mod legal (cu „binecuvântarea” guvernelor/Statelor și a Uniunii Europene – care toate ne vor numai binele).

Când alții râd de tine că ai venit cu borcanul cu ciorbă la serviciu sau te arată cu degetul, reacția ta ar putea fi următoarea:

”Da, mănânc o ciorbă foarte gustoasă făcută în casă de …..(mine / mama / bunica / iubita / soția) cu dragoste și fără chimicale din comerț. Tu ce mănânci azi? Știi ce conține?”

SAU (pentru cei care vor să fie și mai duri):

”Da, păi unii oameni nu consideră că stomacul lor este coșul de gunoi. Tu ce mănânci azi?”

În felul acesta se va simți acea persoană rușinată, că bagă în gură și stomac mâncare dubioasă, cu ingrediente incerte, cel mai sigur nocive pentru sănătate. Cei mai mulți oameni care-și cumpără mâncare din oraș/comerț, nu-și cumpără hrană sănătoasă (nu sănătatea este criteriul după care aleg ce să mănânce), ci își cumpără alimente ieftine și gustoase, care de cele mai multe ori nu pot fi considerate hrană – important e să umpli mațul (urăsc expresia asta) și să-ți potolești senzația de foame. Că ai băgat în organism ceva toxic, nociv, nehrănitor, asta nu contează încă foarte mult pentru foarte mulți oameni. Dar…lucrurile acestea se schimbă văzând cu ochii: din ce în ce mai mulți oameni devin din ce în ce mai conștienți cu privire la importanța alimentației pentru viața sănătoasă și sunt din ce în ce mai atenți la ce bagă în gură. Iar asta nu poate decât să ne bucure.

Poftă bună!

Emilian, 27 martie 2015, ceicunoi.wordpress.com, Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

15 responses to “Trăiască Ciorba la borcan! Ce să mâncăm la serviciu / școală / facultate? (s)

 1. ELILIAN de ce nu incerci sa ei o bucatica de ANAFURA si o inghititura de AGHIAZMA dimineata pe stomacul gol. Ca mai apoi dupa o ora sa manci 4-5 oua de prepelita frecate cu o lingurita de miere de albine. E meniul care iti asigura satietatea JUMATATE DE ZI poate si mai bine. Asa ca SUCCES. Cat despre articol vorbim dupa ce va documentati mai bine http://www.stiri-extreme.ro/?p=2832 .

  • De unde stii ca nu iau deja anafura si aghiazma? Legat de sfatul cu oua de prepelita si miere, multumesc, dar eu unul nu m-as baga. Mie mi-e foarte bine cu ce am mentionat in articol. Daca tie ti-e bine cu oua de prepelita f bine. Problema nu e de SATIETATE. Satietate poti sa obtii cu orice mizerie de la patiserie sau din supermarket. Pb e sa fie hranitor/sanatos pt organism, usor de digerat – sa nu creeze stres stomacului/organismului, sa nu creeze aciditate in corp etc.

   • STOMACUL STRESAT apare atunci cind nu e un post regulat. De exemplu LUNI-MIERCURI-VINERI post(mancare fara carne, brinza, oua… sau chiar de loc) si multa rugaciune.

 2. Este mai mult decat laudabila pledoaria pentru mancarea gatita si totodata un discurs combatabil in lupta cu mancatorii de pizza. Daca le spui de oua de prepelita cu miere or sa spuna ca esti nebun sau sectant, sigur ca se poate ajunge si acolo dar sa-i luam treptat…mancarea gatita ESTE UN PAS MARE !

 3. Ciorba la borcan-protestul impotriva intoxicarii cu E-uri si a saracirii prin consumerism nebun si a dependentei de bani de plastic.

 4. Pe lângă tot fel de fel de otrăvuri DEMONcratice pe care le conţin alimentele astea (mutante– OMG-uri) din comerţ , adică otrăvuri necesare pentru exterminarea treptată prin cancer (adică prin tortură lentă) a circa 99,9 % din omenire , alimentele acestea mai conţin şi sare de bucătărie .
  Iar sarea asta (obligatoriu-iodată) din comerţ , asta mai conţine şi fero.cianură de potasiu , adică un anti.aglomerant (pentru ca sarea să nu facă cocoloaşe) .
  Însă prin fierberea ciorbei (la circa 70…80°C) , ferocianura de potasiu se descompune şi rezultă : =cianură pură= ….
  ……………. ……….. ……… .
  Deci , cum îmi prepar eu sarea de bucătărie :

  La un butoi de pastic de 100 de litri se pun circa 30…32 de kilgrame de sare-bulgări-pentru-animale , iar restul se complectează cu apă .
  Ideală ar fi : apa distilată , sau apa de ploaie , sau zăpadă … dar merge şi apă :
  fiartă , apoi răcită şi apoi decantată şi filtrată de de săruri şi de alte impurităţi …. sau pentru nepretenţioşi : chiar apă obişnuită .
  Sarea se pune într-o plasă sau sac de pânză rară , sau cu găurele de câţiva 1, 2 , 3…7 milimetri , sau într-un sac-plasă d-ăla în care se vând cartofii-n piaţă .
  Sacul cu sare bulgări se “spânzură” (de tavan) în apa din butoi :
  cât mai sus , căt mai aproape de oglinda apei .
  În acest fel , apa nu trebuie amestecată chiar deloc –deloc , căci sarea se va dizolva în mod “gravitaţional” , adică :
  Soluţia-saturată mai densă se va duce la fundul apei , iar in contact cu bulgării de sare de sus :
  va veni tot timpul o soluţie de apă nesaturată .
  Dizolvarea va dura 4..5 zile până la o săptămână , iar pe măsură se sarea se dizolvă , sacul cu bulgări trebuie ridicat-treptat tot mai sus : înspre oglinda apei .
  Din circa 30 de kilograme de sare bulgări-pentru-animale , în final :
  vor ieşi peste 29 de kilograme de sare de bucătărie , o sare :
  naturală şi albă-ca-zăpada …iar restul va fi : pământ , impurităţi şi pietriş depus pe fundul butoiului .
  ………………………………………………………………
  Apoi , se scoate afară traista cu restul de sare nedizolvată , iar soluţia se lasă să se limpezească circa o săptămână ; iar pământul cu toate impurităţile se vor depune pe fundul butoiului .
  Cu un furtun d-ăla de vin prevăzut cu un mic robinet şi cu o sită dintr-o pânză foarte fină (eu am folosit o bucată de fâş):
  Deci , se va scoate o parte din soluţie şi se va pune la evaporat în vas şmălţuit sau de plastic :
  cu o suprafaţă cât mai mare .
  Soluţia de sare este destul de corisivă , aşadar : vasul nu are voie să aibă şmalţul sărit .
  Azi-iarnă , când ş-aşa ardea focu-n-sobă “pe_degeaba” , eu am folosit o cratiţă emailată de 50 de litri , şi am pus-o pe nişte înălţătoare la circa 15….30 de centimetri deasupra sobei .
  Cratiţa cu soluţie sărată nu se va umple decât o treime şi până la maxim jumătate , căci sarea obişnuieşte să se urce-n-sus pe marginea cratiţei …şi apoi se va face mizerie pe sobă .
  În lipsa sobei , deci cu o viteză de evaporare a apei mult mai mică :
  vasul de evaporare se poate pune chiar şi pe calorifer .
  Temperatura de evaporare a apei nu are voie să depăşească circa 35..38 de grade …că altfel se va degaja un miros puţin cam neplăcut …
  Nu este obligatoriu , dar este recomandat să pui şi un mic ventilator deasupra apei (un ventilator mai mare de calculator sau unul un pic mai mare) , pentru că-n acest fel :
  viteza de evaporare a apei se va dubla (cel puţin) , iar temperature apei va scădea .
  Deasemenea , este recomandat (dar nu obligatoriu) ca periodic să se mai amestece un pic apa , căci la suprafaţa apei se va forma o pojghiţă de sare , pojghiţă care cam îngreunează un pic evaporarea apei .
  Apoi , sarea depusă pe fundul apei se va culege cu o lingură mare de teflon de circa două ori pe zi …că altfel :
  stratul de sare depus pe fundul apei va constuii o izolaţie termică , adică o izolaţie care :
  va împiedica încălzirea apei .
  Sarea culeasă se va pune într-o traistă deasă de pânză , iar apa se va lăsa să se scurgă într-un vas de colectare pus dedesupt .
  În acest fel , se va obţine circa un kilogram de sare-udă-pe-zi .
  După uscarea complectă a sării din traistă (atârnată pe lângă un geam deschis prin care circulă aerul) , în final se va obţine o sare :
  frumoasă , curată , naturală şi albă-ca-zăpada …însă cu o granulaţie neuniformă .
  După uscarea complectă , sarea se va cerne printr-o sită de mălai , dar mai bine-ar-fi printr-o sită de plastic , căci :
  Sarea este destul de corosivă , iar sita clasică de fier : va ruginii .
  Sarea mărunţă va fi folosită pentru solniţă , iar sarea cu o granulaţie mai mare va fi : pentru oala de ciorbă .
  Iar cine doreşte mai multă sare fină şi extra.fină , ăla poate s-o mărunţească cu râşniţa .
  După mărunţire , râşniţa trebuie curăţată bine , că altfel va ruginii .
  Din circa 30 de kilograme de sare bulgări-pentru-animale , vor ieşi peste 29 de kilograme de sare …iar restul va fi : pământ , nisip , pietriş şi alte impurităţi depuse pe fundul butoiului .
  Bulgării de sare pentru animale se găsesc la magazinele care vând hrană pentru animale .

  • Foarte interesant! :) Stiam de cianura din sare, e un motiv in plus pt care de vreo juma de an nu mai folosesc deloc sare din comert, si in general mananc fara sare.

   Nu sunt insa de acord cu ideea ca ar avea planul de exterminare a 99.9% din populatie. N-au interes sa faca asta. Ei nu vor sa traiasca singuri pe planeta, nici n-ar putea. Ei au nevoie de sclavi care sa munceasca in locul lor si pe spinarea carora ei sa traiasca in lux ca niste paraziti ai omenirii ce sunt. Cand elimina indivizi din populatia, o fac ca sa scape de cei mai inteligenti, ca sa nu-i poata organiza pe cei mai putini inteligenti impotriva lor :). Ei au nevoie de noi sa muncim in locul lor. Nu vor sa ne elimine. Vor sa elimine, doar cand e cazul de eliminare fizica, pe cei mai inteligenti. S-a intamplat asta in toata istoria noastra din ultimele 200 de ani.

   • Populaţia Pământului creşte acum în progresie geometrică (nu în progresie aritmetică) .
    Deci , dacă populaţia Pământului s-ar înmulţi în ritmul actual , peste 7 000 de ani populaţia Pământului a fi de : ¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ .
    Da , dar hai să nu ne încurcăm în mii-de-milioane de miliarde de indivizi , căci astfel ne cam-cam pierdem printre marele stol de zerouri .
    Deci dacă populaţia Pământului s-ar înmulţi în ritmul actual , peste 7 000 de ani , numărul indivizilor ar fi de :
    100 de locuitori pe metru-pătrat , adică inclusiv suprafaţa : mărilor , a oceanelor şi cei doi poli geografici .
    Io habar n-am cum va arăta lumea peste 7 000 de ani , însă precis-precis-precis aşa ceva nu se va întâmpla .
    Pe vremuri şi mai ales pe vremea vremea Războiului Rece , atunci mari personalităţi evreieşti de prin toată lumea vorbeau despre necesitatea reducerii populaţiei Pământului .
    Însă acum e chiar culmea-culmilor , acum chiar nimeni-nimeni nu mai vorbeşte de aşa ceva , acum „doar” că =SE FACE= practic , adică prin :
    alimente otrăvite şi modificăcate genetic (adică pentru a degrada zestrea genetică a oamenilor) , prin CHEMTRAILS (vezi pe : YouTube şi pe Goagăl , dar mai ales The Guidestones din Elbert country , statul Georgia din SUA) .
    Pe vremuri , cancerul era o boală foarte rară .
    Însă de prin anul 2 000 , adică de când a început programul CHEMTRAILS de exterminare sistematică-ş-treptată a omenirii , de atunci numărul cazurilor de cancer a crescut în progresie geometrică .
    Deocamdată avem câte un-caz-două de cancer pe fiecare stradă-ş-străduţă d-asta mai scurtă-ş-anemică , iar foarte în curând va exista câte un-caz-două de cancer în fiecare casă (pomenite de altfel şi în Apocalipsă) …. … .
    (Chiar aici la mine-n vecini , doi fraţi tineri din aceeaşi casă au murit de cancer în decurs de doar câţiva ani) .
    Iar asta cu creşterea cazurilor de cancer în progresie geometrică , asta nu-i decât aritmetică abstractă şi statistică medicală pură , iar statistica nu face politică sau teoria conspiraţiei .
    Deviza sioniştilor este : =nu ne vom lăsa până nu vom stăpâni Pământul= .
    Poluarea industrială a atins deja cote alarmante ..
    Resursele de carburanţi şi de materii prime ale omenirii sunt cam-cam pe terminate .
    Însă prin reducerea cu 99,9% a populaţiei Pământului , prin asta , resursele de materii prime i-ar ajunge ocultei diverSIONISTE pentru vecie .
    Evreii diverSIONŞTII sunt foarte-foarte puţini ca număr , iar câteva milioane de scavi moderni le-ar fi :
    şi suficienţi , şi foarte uşor de : controlat , dresat-ş-stăpânit .
    Căci la ora actuală , acum restul omenirii consumă aceste resurse atât de preţioase pentru ei .
    De fapt , acum războaiele astea moderne („primăverile arabe” , şamd) , astea se dau pentru acapararea ultimelor resurse de materii prime ale omenirii .
    Iar când toate resursele astea se vor termina , atunci ultimul combustibil pe care-l va arde omenirea va fi : =banii de hârtie= .
    De altfel , acest viitor genocid planetar este confirmat şi de Biblie , căci şi Apocalipsa vorbeşte de scăderea dramatică a populaţiei Pământului ;
    iar Dumnezeu nu se joacă : nici cu vorbele , şi nici cu Teoria Conspiraţiei .

   • Despre Chemtrails si eu credeam ca sunt pe bune dar cica n-ar fi. Si ei respira acelasi aer ca noi, de ce s-ar polua singuri cu otrava pe calea aerului?

    NU ne intereseaza ce va fi peste 7000 de ani :) Sa gandim pe termen lung, DA, dar nici chiar asa de lung :)

    Da, se face in prezent ce spui tu – otravirea prin alimentatie, dar scopul nu este eliminarea indivizilor ci imbolnavirea si saracirea lor ca sa nu poata reactiona la ce li se intampla – ca sa fie docili si incapabili de a rasturna situatia in favoarea lor.

    TEZA conform careia PLaneta NU face fata la 7-9 miliarde de oameni cati suntem este FALSA. Planeta faca fata foarte bine, avem suficiente resurse pt mult mai multa populatie, doar ca in prezent resursele sunt impartite INECHITABIL – de aceea saracie si suferinte. + ca nu se doreste rezolvarea problemelor omenirii de catre cei care conduc lumea din umbra. Daca s-ar dori, s-ar putea rezolva relativ rapid.

    Cancerul are principala cauza psihica, stres etc si alimentara + poluare apa, aer. Cancerul este vindecabil, dar, desigur, NU in spitalele lor si cu medicii educati de ei. Vezi site-ul tratamenteanticancer.

    Cand ei zic ca vor sa stapaneasca pamantul nu se refera la a fi singuri pe pamant :) ci la a fi STAPANII OMENIRII, adica noi sa fim sclavii lor si ei sa poata exploata in voie orice resursa si orice om.

    Prin mijloacele pe care le au in prezent – in special PRESA – ei pot controla oricate miliarde de oameni, atata timp cat miliardele alea de oameni NU sunt organizate / nu sunt conduse de patrioti, in interesul popoarelor lumii. Criminalii internationali au probleme cu patriotii inteligenti si de initiativa, cu restul nu-si fac probleme, pentru ca restul, daca nu sunt organizati de acesti patrioti, nu vor pune niciodata probleme Sistemului de exploatare. Pur si simplu nu il inteleg si nu stiu cum sa il rastoarne.

    Petrolul nu prea se termina, vezi la mine pe blog un text dedicat subiectului.

    Criminalii nu pot elimina doar patriotii care ii jeneaza, ca ar fi prea la vedere/pe fata. De aceea incearca sa porneasca un nou razboi, ca sa ii prinda la mijloc/elimine si pe cei mai capabili romani / europeni etc. Daca e nevoie sa omoare milioane de oameni pt asta, nu se jeneaza deloc, au mai facut-o de atatea ori.

 5. CHEMTRAILS nu este doar o poveste a babelor şi a presei comerciale de scandal , căci io am văzut asta chiar cu ochiii mei … deci :
  în anumite momente foarte favorabile de observaţie , adică atunci când avionul criminal CHEMTRAILS trece chiar pe deasupra capului observatorului (adică nu pe undeva departe pe la orizont) , iar acolo sus mai există şi un vânt lateral , atunci dârele (urmele) normale ale avionului respectiv se foarfecă un pic faţă de dârele de =pulverizare intenţionată CHEMTRAILS= , şi astfel apar pe cer 4 dâre , adică :
  două dâre normale de condens CONTRAILS , dâre care se tot subţiază şi dispar treptat după câteva secunde (până la maxim două minute) ; iar timpul ăsta de dispersie depinde de : tipul-mărimea avionului , de înălţime şi de condiţiile meteo .
  Şi mai apar pe cer încă două dâre de =pulverizare intenţionată CHEMTRAILS= , dâre care se tot întind-ş-lăţesc , iar dacă nu le împrăştie şi/sau plimbă vântul , atunci ele rămân pe cer câteva ore bune .
  Iar găselniţe d-astea cu : condiţii meteo oare-nu-ştiu-cum , d-astea nu se pot invoca chiar de fel , căci acolo sus vremea-i aceiaşi pentru ambele tipuri de urme .
  “””Si ei respira acelasi aer ca noi, de ce s-ar polua singuri cu otrava pe calea aerului?””” ….
  Cam aşa s-ar părea la prima vedere , însă acum suntem în secolul 21 , şi pare-se că ei au antidotul specific necesar pentru detoxfierea organismului … .
  Însă nici servciile secrete străine nu dorm ca mutu-n-gară , deci prin lumea asta s-au mai prăbuşit “accidental” nişte avioane CHEMTRAILS , însă culmea e că chiar nimeni nu le-a bocit şi/sau semnalat dispariţia .
  Însă pare-se că manevra asta cu CHEMTRAILS e mai complicată decât pare la prima vedere , căci pulverizarea CHEMTRAILS ajunge şi în sol şi măreşte pH-ul solului de câteva sute de ori .
  Iar OMG-urile sunt astfel programate încât să extragă din sol aceste chimicale, iar apoi să le vâre în stomacul votangiilor DEMONcraţi de prin toată lumea .
  Şi pare-se că CHEMTRAILS mai au şi rolul de a modifica vremea (prin reflexia razelor solare) , căci în ultimii ani avem vreme de vară-de-crăciun şi iarnă-de-paşti .

 6. … complectare :
  Armele chimice BINARE există încă de pe la începutul lui WW2 , deci nimic nu-i nou sub soare , iar de atunci tehnica militară a mai evoluat “un pic” .
  Deci , cele două componente ale armei chimice binare luate separat , alea nu-s prea toxice , ci-s toxice doar combinate … .
  Iar la capitolul CHEMTRAILS , acum suntem în perioada de inoculare , adică de acumulare-n organism a primei componente binare ..şamd ….
  …iar a doua componentă o vom primi-o prin mâncăcarea asta :
  falsă , toxică-ş-standardizată , şi/sau prin altceva şi mai bun .
  Iar toate astea se “asortează” destul de bine cu : The Guidestones din Elbert country , statul Georgia din SUA …
  … iar pietrele alea nu le-am scris : nici io , şi nici vre-un amărăştean pârlit de 2 lei din capu´ satului .
  Deci toate combinaţiile astea se asortează şi au o logică perversă-ş-diabolică .
  Oculta diverSIONISTĂ are întradevăr nevoie de sclavi moderni ;
  da , dar n-are nevoie chiar de 7 miliarde , ci doar de vreo câteva milioane .
  Bani au câcălău , că doar ei îi tipăresc-ş-distribuie-n lume ;
  luxul exagerat nu-i prea pasionează , iar acum nu-i mai interesează decât :
  CONTROLUL şi DOMINAŢIA absolută , iar banii lor nu-s un scop-n sine , ci-s doar o unealtă de exercitare a :
  controlului , a puterii şi a dominaţiei absolute .
  Iar cam-cam ceva tot de genul ăsta zicea (la vremea lui) şi părintele Arsenie Boca , precum şi alţii înzestraţi cu har divin .

 7. DiverSIONIŞTII ăştia de pe Wall Street sunt acum noii nazişti ai lumii , iar Auschwitz-ul a devenit de nivel planetar şi s-a mutat acum direct la domiciliul „clientului” .

  • Pe wall street sunt doar o parte din ei, nu e ca si cum acolo ar fi creierul si de acolo ar pleca totul :) “Elita” lor – cea care ia deciziile – e f bine ascunsa..

  • Ti-am mutat comentariul la alt text, ca se potrivea mult mai bine acolo decat la Ciorba la borcan. Te rog de acum sa lasi comentarii PE SUBIECTUL dezbatut in articol ca sa nu incurcam cititorii. Multumesc.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s