Cum scapi de fumat rapid, ieftin si fara sevraj? Metoda Allen Carr – sesiuni sau carte (s)

mini ghid cum sa te lasi de fumat cartea in sfarsit nefumator metoda usoara a lui allen carr, ceicunoi.wordpress.comN-am mai postat de mult pe acest blog articole referitoare la cea mai bună metodă pentru a scăpa de fumat, aşa că era timpul să reamintim celor interesaţi să scape definitiv de ţigări că există o metodă uşoară şi ieftină prin care pot face acest lucru. În partea de sus a acestui blog există un buton/o pagină încă din 2012 dedicată metodei Allen Carr. De ce este important subiectul FUMAT? Păi e simplu: un popor român bolnav şi supt de energie din cauza ţigărilor nu are cum să iasă din mocirla în care se află în prezent. La ce se referă Metoda Allen Carr?

Un nene american (Allen Carr) şi-a dat seama că oamenii se pot lăsa uşor de fumat, fără sevraj, după ce el însuşi s-a lăsat de fumat foarte uşor (deşi fuma de ani de zile în jur de 100 ţigări pe zi). Ca să ajute şi alţi oameni, a scris o carte care te ajută să te laşi de fumat, şi această carte a “convins” deja milioane de oameni să se lase uşor de fumat în întreaga lume. Cartea este tipărită şi în România, se numeşte În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr, ed Humanitas 2009, şi arată aşa:

După ce am citit cartea, deşi nu aveam nevoie pentru că n-am fumat niciodată (deja aici mulţi fumători care citesc acest text sunt tentaţi să părăsească pagina pentru că “doar un fost fumător poate vorbi despre cum să te laşi de fumat”), deci după ce am citit cartea mi-am dat seama că ar fi bune câteva clarificări ÎNAINTE de citirea cărţii. Aşa că am creat în 2012 un GHID bun de citit ÎNAINTE de citirea cărţii lui Allen Carr.

Cuprinsul ghidului:

  1. Cuvânt înainte

  2. Cele 4 etape pentru a scăpa de ţigări în cel mai uşor mod posibil

  3. De ce fumează oamenii? (pe scurt)

  4. De ce este fumatul o problemă?

  5. De ce nu vor foarte mulţi oameni să se lase de fumat?

  6. Diferite metode pentru a scăpa de fumat

  7. De ce este aşa „şmecheră” metoda uşoară a lui Allen Carr?

  8. Cum trebuie citită cartea lui Allen Carr – foarte important

  9. De ce există oameni care nu s-au lăsat de fumat în urma citirii cărţii?

10. Greşeli în renunţarea la fumat

11. Concluzie

GHIDUL COMPLET – de citit ÎNAINTE de carte – POATE FI CITIT ÎN FORMAT PDF – CLICK AICI!

Redau aici pasajul din ghid referitor la De ce e aşa şmechera metoda Allen Carr:

– Te laşi de fumat prin simpla citire a unei cărţi (ştiu că pare imposibil dar nu este; poţi căuta păreri şi comentarii despre ea pe internet pentru a te convinge, nu e nevoie să mă crezi pe cuvânt, dar citeşte totuşi această broşură până la capăt înainte să dai peste „mocirla analizelor superficiale” existentă pe internet).
– Te costă doar 25 de lei să cumperi cartea şi durează câteva ore pentru a o citi cap-coadă; deci nu pierzi aproape nimic dacă o citeşti şi nu reuşeşţi să te laşi de fumat;
– Este cea mai rapidă, eficientă şi uşoară metodă prin care te poţi lăsa de fumat, fără niciun chin, fără sevraj, fără medicamente, fără efecte adverse, fără plasturi, fără gume, fără ţigară electronică etc etc etc;
– Funcţionează la orice fumător, indiferent de câte ţigări fumează pe zi şi indiferent de câţi ani fumează, în funcţie de cum citeşte cartea şi dacă vrea sau nu să se lase de fumat;
– Te învaţă ce înseamnă de fapt fenomenul fumatului (cum apare şi cum se manifestă dependenţa, de ce nu se pot lăsa oamenii de fumat, de ce sunt ineficiente celelalte metode existente pe planetă etc etc etc);
– Este permanentă: citirea cărţii distruge dorinţa şi pofta de a mai fuma (problemă cu care se confruntă chiar şi tot restul vieţii cei care s-au lăsat prin „metoda voinţei”);
– NU foloseşte ameninţări de genul „o să te îmbolnăveşti!”, „o să faci cancer!”, „o să mori!” etc;
– NU necesită schimbarea stilului de viaţă sau evitarea fumătorilor;
– NU necesită eliminarea cafelei, alcoolului sau altor vicii conexe;
– NU necesită voinţă aproape deloc;
– Poţi să fumezi cât vrei în timp ce citeşti cartea (este chiar recomandat);
– ORICINE se poate lăsa de fumat prin Metoda uşoară a lui Allen Carr dacă vrea cu adevărat să se lase de fumat!

ESTE SUFICIENTĂ CITIREA CĂRŢII PENTRU A DEVENI NEFUMĂTOR!

Deci, după părerea mea, pentru a te lăsa de fumat în cel mai uşor mod posibil, DOAR DACĂ VREI CU ADEVĂRAT SĂ SCAPI DE FUMAT, ai de parcurs 3 paşi:

1. Citeşte GHIDUL scris de mine!

2. Citeşte CARTEA lui Allen Carr cu mintea deschisă!

3. Respectă instrucţiunile din carte, îmbunătăţite de mine AICI!

Desigur, în practică s-a observat că simpla citire a cărţii lui Allen Carr nu este suficientă pentru TOŢI fumătorii în încercarea lor de a scăpa de ţigări. Am explicat DE CE în ghid, în capitolul 9. De ce există oameni care nu s-au lăsat de fumat în urma citirii cărţii?

Pentru cei care nu au încredere că o carte îi poate ajuta să se lase de fumat rapid, uşor şi fără sevraj, sau pentru cei care nu s-au lăsat de fumat după citirea cărţii, există şi Sesiuni Allen Carr, cu un terapeut “acreditat” Allen Carr. Avem unul şi în România – detalii pe site-ul www.allencarr.ro.

Pentru cei care nu vor, din nu ştiu ce motiv, nici să citească ghidul, nici cartea, nici să apeleze la o sesiune Allen Carr, există şi un grup pe Facebook cu oameni care s-au lăsat de fumat prin metoda Allen Carr sau încearcă să se lase. Pe grup puteţi primi sfaturi şi ajutor. Link-ul este următorul:

https://www.facebook.com/groups/534151103386176/

Îmi place unul dintre motto-urile lor: Stop smoking! We need you! Corect: avem nevoie de români sănătoşi!

Cam ăsta ar fi rezumatul aplicării Metodei Allen Carr în România.

Ce aveţi de pierdut dacă încercaţi?

Emilian, 23 martie 2015, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: Ce-i cu noi? – un blog educativ despre comportamentul uman.

Spune-ți părerea aici:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s